1. Home
  2. Recepten
  3. Varkensoester

Varkensoester recepten (78)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

varkensoester met roomsaus

Gegratineerde varkensoester met roomsaus

INGREDIENTEN

2 varkensoesters (a 125g), zout, peper, 25 g boter, 2 plakjes rauwe ham, 2 plakjes lichtbelegen kaas, 1 pakje witte wijn saus ? theelepel rozemarijn, vierkante ovenschaal

Voorbereiding

Voorbereiden (10 minuten): Vlees bestrooien met weinig zout en peper. In koekenpan boter verhitten en vlees ca. 5 minuten bakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen en achtergebleven bakboter in schaal schenken. Op elke varkensoester 1 plakje ham en 1 plakje kaas leggen. Vlees in ovenschaal leggen. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Bereiden (20 minuten): Oven voorverwarmen op 200 graden of gasoven stand 4. Vlees in midden van oven in ca. 8 minuten verwarmen en kaas laten smelten. Intussen saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Op smaak brengen met rozemarijn en peper. Saus apart bij vlees geven.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Varkensoester met basilicumsaus

Gewoon lekker!

INGREDIENTEN

4 varkensoesters, zout en peper, 2 el pijnboompitjes, 2-3 el groene pesto, 1/8 liter creme fraiche, 1 zakje verse basilicum,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

#varkensoester met amandel

Simpel en een beetje feestelijk

INGREDIENTEN

Ca. 25 gr. boter, 4 varkensoesters a ca. 50 gr., bouillonpoeder, ca. 4 el blanke amandelen,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Varkensoester met kruidenboter

INGREDIENTEN

* 4 varkensoesters (? 125 g stuk), * 2 eetl. witte wijn, * 1 teentje knoflook, * 75 g boter (op kamertemperatuur), * 1/2 theel. tijm, * 1 eetl. peterselie (verse, fijngehakt), * snufje zout, * 1 eetl. olijfolie, * snufje peper (versgemalen), * 1 theel. citroensap,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2006
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensoester met pilaurijst

Varkensoester met pilaurijst, tauge, champignons en omelet

INGREDIENTEN

4 varkensoesters (ong. 125 gram p.p.), half bakje champignons, 1 a 2 ons tauge, 3 eieren, 1 zakje kruiden voor chinese omelet (conimex), 1 zakje Pilau rijst, Ketjap, Pindasaus

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Varkensoester met mosterdsaus

Lekkerrrrrrrrrrr

INGREDIENTEN

Peper, zout, 1 dl. appelsap, 1 dl. creme fraiche, 1 tl. tijm, 1,5 el. mosterd, 4 varkensoesters, 4 el. olijfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensoester met bieslooksaus

INGREDIENTEN

4 varkensoesters (a 125 g), 75 g boter (of margarine), 3 dl room, 3 eetlepel bieslook (verse, fijngesneden), snufje zout, snufje peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensoester met sjalotjes en

Oesterzwammen.Lekker feestelijk.!

INGREDIENTEN

4 varkensoesters a 125 gr;versgemalen peper;50 gr boter;4 sjalotjes fijngesnipperd;150 gr oesterzwammen;zout;1 el verse peterselie,fijngehakt.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  •  
  •  10-20 min.

Varkensoester met courgette-kruidensaus

Lekker met gekookte aardappelen

INGREDIENTEN

Peper, zout, 1 citroen, 1 courgette (in blokjes), 1 sjalot (fijngesnipperd), 1 el. boter, 1 teentje knoflook (geperst), 1,5 tl. bouillonpoeder, 2 el. olie, 2 kleine tomaten, 2 tl. Italiaanse kruiden, 3 takjes peterselie, 4 varkensoesters, 6 sprieten bieslook

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

varkensoester met basilicumboontjes

INGREDIENTEN

1 duopak C1000 aardappelschijfjes à 700 g, 6 el C1000 olijfolie traditioneel, 1 zak C1000 sperziebonen à 500 g, zout, 4 Romeinse varkensoesters, 1 pot witte bonen à 360 g, 3 el fijngesneden C1000 basilicum, 2½ el C1000 geroosterde pijnboompitten, potje slaverrijker à 60 g,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensoester met bieslooksaus

INGREDIENTEN

? 4 Varkensoesters (a 125 g), ? 75 g boter (of margarine), ? 3 dl room, ? 3 eetlepel bieslook (verse, fijngesneden), ? snufje zout, ? snufje peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste varkensoester recepten

Varkensoester met kersensaus

INGREDIENTEN

4 varkensoesters, a 125 g, zout, peper, 4 el zonnebloemolie, 1 sjalotje, gesnipperd, 2 el bloem, 1 pot kersen, uitgelekt, vocht opgevangen, 1/2 dl rode port, 30 g roomboter, 2 takjes basilicum, blaadjes kleiner gescheurd,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde varkensoester met yoghurtsausje

Lekker mals stukje vlees met gefrituurde groenten ?renske54

INGREDIENTEN

1 varkensoester van ca. 150 gram, citroenolijfolie, peper en zout, een halve winterwortel, in zeer dunne plakjes, een halve courgette, in dunne plakjes, bloem, 1 bakje Griekse yoghurt, 2 el Italiaanse kruidenmix, 2 el fijngehakte peterselie, olijfolie, zonnebloemolie, 1 grote teen knoflook

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensoester Met Brie En Katenspek

INGREDIENTEN

Twee varkens oester /- 150 gr per stuk, stukje brie van 100 gr en wat plakjes katenspek

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse varkensoester met basilicumboter

INGREDIENTEN

Snufje zout, -snufje zwarte peper versgemalen, -1 el parmezaanse kaas geraspt, -2 el olijfolie, -2 tl citroensap, -2 tl Italiaanse kruiden, -4 varkensoesters a 125 g, -5 g verse basilicumblaadjes, zeer fijngehakt, -50 g boter,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensoester saltimbocca in kaassaus

INGREDIENTEN

? 4 Varkensoesters, ? 4 plakken parma ham, ? 4 blaadjes salie (vers), ? 50 gr boter, ? 1? dl witte wijn (droog), ? 1 teentje knoflook (geperst), ? 125 gr gruyere (geraspt), ? 125 gr emmenthaler (geraspt), ? ? el maizena, ? zout, ? peper (versgemalen)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensoester Met Tijm, Citroen En Pesto

Een heerlijke combinatie

INGREDIENTEN

4 varkensoesters, 1 bol knoflook, 1 handvol tijmblaadjes, 2 citroenen (zest en sap), 1 fles olijfolie, 1 pak gele tagliatella, 1 bos basilicum, 20 gram pijnboompitten, 50 gram parmezaanse kaas, 1 zak gemengde sla

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse varkensoester met basilicumboter

INGREDIENTEN

? 4 Varkensoesters (a 125 g), ? 2 el olijfolie, ? 2 theel Italiaanse kruiden, ? snufje zwarte peper (versgemalen), ? 50 g boter, ? 5 g basilicum (verse blaadjes, zeer fijngehakt), ? 2 theel citroensap, ? 1 el Parmezaanse kaas (geraspt), ? snufje zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen

INGREDIENTEN

Snufje zout, snufje versgemalen peper, 1 eetlepel peterselie,fijngehakt, 150 g oesterzwammen, 4 sjalotjes, fijngesnipperd, 4 varkensoesters (a 125 g stuk), 50 g boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ooster Varkensoester met groentejulienne;

Schep een bergje groenten op warme borden en leg de varkensoester erop Lekker met pandarijst.

INGREDIENTEN

100 gr,Dunne sperziebonen of harocots verts,gehalveerd., 1 Winterwortel van 200 gram,in dunne reepjes van, van 5 cm lang. 2 Tene knoflook,geperst., 2 el Sojasaus. 4 el Wokolie. 4 Varkensoesters,op kamer/, temperatuur. 1-2 el Verse gemberwortelgeraspt*, 1 Dunne prei,in dunne reepjes van 5cm lang., Halve struik paksoi wit en groen in dunne repen, 2 Tomaten,zonder zaadjes en in dunne reepjes., Sap van een halve limoen.

  •  
  •  
  • Geplaatst op20-01-2014
  •  
  •  

Italiaanse varkensoester met basilicumboter

INGREDIENTEN

Snufje zout, -snufje zwarte peper versgemalen, -1 el parmezaanse kaas geraspt, -2 el olijfolie, -2 tl citroensap, -2 tl Italiaanse kruiden, -4 varkensoesters a 125 g, -5 g verse basilicumblaadjes, zeer fijngehakt, -50 g boter,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse varkensoester met basilicumboter

INGREDIENTEN

Snufje zout, snufje zwarte peper versgemalen, 1 eetlepel parmezaanse kaas geraspt, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels citroensap, 2 theelepels Italiaanse kruiden, 4 varkensoesters a 125 g, 5 g basilicumblaadjes, fijngehakt, 50 g boter

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

varkensoester met tijm, citroen en pesto

De naam van het recept spreekt al voor zich!

INGREDIENTEN

4 varkensoesters, 2 tenen knoflook, 2 tl tijm, 2 el citroensap, 4 el olijfolie, zout, peper, 1 pak tagliatelle, roerbakpakket Italiaanse groenten, 4 tl groene pesto, 50 gram geraspte (parmezaanse) kaas.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde varkensoester met roomsaus

INGREDIENTEN

2 varkensoesters (a 125g), zout, peper, 25 g boter, 2 plakjes rauwe ham, 2 plakjes lichtbelegen kaas, 1 pakje witte wijn saus, ? theelepel rozemarijn,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde varkensoester met peterselieboter

Lekker met een gepofte aardappel en sla

INGREDIENTEN

Peper, zout, 1 el. cognac, 1 el. witte wijn, halve el. citroensap, 125 gram roomboter (zacht), 15 gram verse fijngehakte peterselie, 2 el. olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 4 varkensoesters

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Varkensoester saltimbocca in kaassaus

Lekker met spaghetti en verse peultjes

INGREDIENTEN

Peper, zout, 1 teentje knoflook (geperst), 1,5 dl. droge witte wijn, halve el. maizena, 125 gram geraspte Emmenthaler, 125 gram geraspte Gryere, 4 varkensoesters, 4 blaadjes salie, 4 plakken Parmaham, 50 gram boter

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde varkensoester met champignons en leverworst

Weer eens iets heel anders. De vulling van de kalfsoester is ook de bijpassende groente.

INGREDIENTEN

4 varkensoesters van ca 150 gram 400 gram champignons 1 el citroensap 2 el boter 2 bosjes peterselie 80 gram grove leverworst 1 el paneermeel zout en peper 1 tl nootmuskaat 4 el braadboter.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde Oosterse varkensoester met shiitake

Lekker en gezond! De varkensoester wordt snel en kort gegrild in arachideolie. Deze olie bevat veel onverzadigde vetzuren en is heel geschikt voor hoge temperaturen. Groenten roerbakken betekent dat er minder vitamines verloren gaan.

INGREDIENTEN

4 varkensoesters (ongeveer 150 gr. per stuk), 1 el gekneusde zwarte peperkorrels, 4 el arachideolie, 1 el olijfolie, 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes, 4 sjalotjes, in ringetjes, 1 grote stronk paksoi, 200 gr. shiitake-paddenstoelen, in reepjes, 2 el hoisinsaus, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 el oestersaus, 1 el sojasaus, 2 el sesamzaadjes, geroosterd, sesamolie,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2016
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterde varkensoester met tapenade van pistachenootjes

Goed van tevoren klaar te maken

INGREDIENTEN

2 sinaasappels, 1 teentje knoflook, 2 tl. djinten (gemalen komijn), 3 el. olijfolie extra vierge, 4 varkensoesters, 1 zakje koriander, 1 rode peper, 50 gram gepelde pistachenootjes, 1 el. gemberjam, zeezout, zwarte peper, half zakje veldsla

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde varkensoester met tapenade van pistachenootjes

Kcal p.p. 290, eiwit 27 gr, vet 17 gr, koolhydraten 8 gr.

INGREDIENTEN

2 sinaasappels, 1 teen knoflook, 2 tl djinten, 3 el olijfolie (extra vierge), 4 varkensoesters a 100 gr, 1 zakje verse koriander (15 gr), 1 rode peper, 50 gr gepelde pistachenootjes, 1 el gemberjam, (zee)zout, versgemalen peper, 1/2 zakje veldsla

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

varkensoester met taglia en portobellos<

Lekker fris

INGREDIENTEN

4 varkens oesters a 125gram ./ 250 gr tagliatelle./ 3 eetlepels olijfolie /, 1 bakje portobello paddenstoelen .1 teentje knoflook 50 gram rucola /, halve citroen uitgeperst/ verse basilicum.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen

Lekker, lekkerrrrrrrr

INGREDIENTEN

Zout, peper, 1 el. verse fijngehakte peterselie, 150 gram oesterzwammen, 4 sjalotjes (fijngesnipperd), 4 varkensoesters, 50 gram boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensoester met chinese groenten

INGREDIENTEN

4 varkensoesters of magere varkensfiletlapjes, 2 teentjes knoflook.(fijngehakt), halve rode peper (in ringetjes)., stukje verse gember (geschild en fijngehakt)., 250 gram Chinese roerbakgroenten., 2 eetlepels zoete ketjap, 2 eetlepels zonnebloemolie, peper en zout, rijst of mie, , , , ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Varkensoester met Goudse kaassaus

INGREDIENTEN

4 varkensoesters (ca. 125 gram elk), zout, peper, 50 gram boter, 1 dl witte wijn, 1 pakje monChou, 1 theelelep mosterd, 50 gram geraspte belegen Goudse Kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensoester a la Picasso

Net zoiets al Tong Picasso

INGREDIENTEN

Peper, zout, 0,4 dl. droge sherry, 1 kiwi in plakjes, halve appel in schijfjes, halve banaan in plakjes, 2 varkensoesters, 2 el. olie, 2 schijven ananas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde varkensoester met kaas,ham roomvulling

INGREDIENTEN

4 varkensoesters van ongeveer 200 gram, 250 ml cremefresh, 100 gram geraspte kaas, 200 gram in juliene gesneden ham, zwarte peper, zout, 250 gram plakjes katenspek

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse varkensoester met basilicumboter

Lekker met een tomatensalade en gebakken aardappeltjes

INGREDIENTEN

Zout, peper, 1 el. geraspte Parmezaanse kaas, 2 el. olijfolie, 2 tl. citroensap, 2 tl. Italiaanse kruiden, 4 varkensoesters, 5 gram basilicum (verse blaadjes, zeer fijngehakt), 50 gram boter

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensoester a la Picasso

INGREDIENTEN

2 varkensoesters (a 125 g), snufje zout, 0,4 deciliter sherry (droog), 1 kiwi (in plakjes), snufje peper, 25 g amandelen (geschaafde), 1/2 appel (in schijfjes), 2 schijven ananas, 1/2 banaan (in plakjes), 2 eetlepels olie.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romeinse varkensoester met witte bonensalade

INGREDIENTEN

2 bakken Vitaal Rozemarijn-zee­zoutaardappeltjes à 425 g (CêlaVíta), 1 pot witte bonen à 720 g, 4 trostomaten, 5 el olijfolie extra vierge (C1000), 2 el witte balsamicoazijn (C1000), peper, zout, 3 el fijngesneden basilicum, 4 Romeinse varkensoesters,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensoester met ananassalsa en pom? duchesse

INGREDIENTEN

1 rode peper, 300g verse ananas, 1 limoen, 1 eetlepel witte basterdsuiker, 1 eetlepel vissaus, 1 zak Pom? Duchesse (Aviko), 8 plakken ontbijtspek, 4 varkens oesters, 2 eetlepels olie, zeezout, versgemalen peper, 75g veldsla.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste varkensoester recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top