Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Varkensmedaillons

Varkensmedaillons recepten (62) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

varkensmedaillons

Stukjes varkenshaas in bierbeslag

INGREDIENTEN

1 varkenshaas; dijonmosterd; bier; bloem; granberries; suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensmedaillons met geitenkaas

Lekker snel hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 prei4 varkensmedaillons a 100 gr.zoutversgemalen peper, 1 takje munt125 gr. geitenkaas25 gr. boter1 1/2 dl. droge, witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensmedaillons met sinaasappel

INGREDIENTEN

4 varkensmedaillons, 1 eetlepel rozijnen, 2 sneetjes witbrood, 2 eetlepels vloeibare honing, 2 grote sinaasappelen, 1 eidooier, 1 glas rode wijn, peper, zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  •  
  •  0-10 min.

Varkensmedaillons met champignons

INGREDIENTEN

4 varkensmedaillons (oesters), a 100 gr, 60 gr ontbijtspek, dik gesneden, en in reepjes, 4 kleine tomaten, 250 gr gemengde paddestoelen, (shi- take, bospaddestoelen, champignons), 1 bosuitje, fijngesneden, 1 takje tijm (vers), 1 takje marjolein (vers), 2 eetl. olijfolie, zout en peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensmedaillons Met Abrikozen

Hoofdgerecht voor paasdiner

INGREDIENTEN

Circa 400g varkenshaas, 1 blik abrikozen op sap (ca. 400g), 2 el olie, 25g boter, zout en versgemalen peper, 2 el citroensap, 2 el sojasaus of ketjap, 1 dl kookroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensmedaillons met Camembert

Op een bedje van aardappel groenterösti

INGREDIENTEN

500 gram varkensfiletmedaillons, 130 gram kleine trostomaten, 90 gram lente-uitjes, 2 fijngesneden knoflookteentjes, 1 el olijfolie, 120 gram camembert, ½ el grof gekneusde peperkorrels, 320 gram vastkokende aardappelen, 60 gram fijngesneden uien, 80 gram gekookte ham in kleine blokjes, 60 gram wortelen, 60 gram courgette, 1 el peterselie, 1 el olijfolie, 160 ml bruine kalfsfond, 1 el maïzena, nootmuskaat, zout en peper, 4 takjes tijm,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensmedaillons met abrikozen

In eenkorte tijd een heerlijke maaltijd

INGREDIENTEN

Circa 400g varkenshaas, 1 blik abrikozen op sap (ca. 400g), 2 el olie, 25g boter, zout en versgemalen peper, 2 el citroensap, 2 el sojasaus of ketjap, 1 dl kookroom, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2010
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Varkensmedaillons met abrikozen

INGREDIENTEN

400 gram varkenshaas, 1 blik abrikozen op sap, 2 el olie, 25 gr boter, 2 el citroensap, 1 dl kookroom, 2 el sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensmedaillons met mosterdsaus

Makkelijk recept en een variatie op de klassieke mosterdsaus, de kans bestaat dat U in de toekomst Uw mosterdroomsaus steeds volgens dit recept zal bereiden!!!

INGREDIENTEN

-600 g varkensvlees (filet of haasje), -boter of olie, -1 eetlepel zachte mosterd, -1 sneetje witbrood, -1 koffielepel gehakte dragon, -bieslook en peterselie: van elk 1 eetlepel, -peper en zout, -2 dl runderfond, -1 dl room, -2 eetlepels witte porto, -graanmosterd, dragonmosterd, Dijonmosterd: van elk 1/2 koffielepel, -1 eetlepel gemengde tuinkruiden (bieslook, kervel, peterselie)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensmedaillons Met Paddestoelen

De romige saus is royaal gevuld met paddestoelen, knoflook en sjalotjes, vlak voor het serveren worden er stukjes tomaat en verse dragon doorgeroerd.

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes van 200g in plakjes van 21/2 cm, zout, peper, olie, 4 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, geperst, 250 g kastanjechampignons in partjes, 150 g oesterzwammen in reepjes, 1 el mosterd, 21/2 dl slagroom, 2 grote tomaten in blokjes, 1 el fijngehakte dragon.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Romige varkensmedaillons

INGREDIENTEN

400 g (kleine) champignons, 800 g varkensfilet, 8 dunne plakjes bacon of gerookt spek, zout en peper, 3-4 takjes dille, 3-4 takjes peterselie, 1/2 tl gedroogde marjolein, 300-400 ml slagroom, 1-2 el paprikapoeder, 2 tl kerrie, evt. satéprikkers

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2011
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

varkensmedaillons met abrikozen

Een lekker stukje vlees met een frisse saus

INGREDIENTEN

4 varkenshazen van 200 gram, 1 ons mager rookspek in plakjes., 16 gedroogde abrikozen., 50 gram bakvet,zout,peper., 1 dl. sinaasappel of perziklikeur., 2 dl. witte wijn, 4 dl kalfsfond of runder, ca.2 eetlepels beurre manie., 100 gram roomboter.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensmedaillons Met Paddestoelen

Heerlijk romig

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes van 200 gram, in plakjes gesneden van ? 2? cm., zout, peper, 2 el. olie, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 200 gram kastanje-champignons, in partjes, 100 gram oesterzwammen, in partjes, 1 el. mosterd, 2? dl. slagroom, 2 grote tomaten, in blokjes, 1 el fijngehakte dragon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fruitige varkensmedaillons

INGREDIENTEN

800 gr varkenshaasje * 25 gr boter * 4 bananen * 8 plakjes kaas * 1 blik mandarijntjes * 1 glaasje sinaasappellikeur * 2 koffielepels kerrie * een weinig bloem * 1 dl room/melk * peper * zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Varkensmedaillons met gorgonzolasaus

INGREDIENTEN

800 gram varkenshaas, 150 gram gorgonzola, 250 ml slagroom, Crème fraiche, Voor de frieten: 10 zeer grote aardappelen, Voor de peterseliemayonaise: 10 eetlepels mayonaise, 5 á 6 eetlepels peterselie, 500 gr spruitjes, 2 a 3 eetlepels crème fraiche, Nootmuskaat, Olijfolie, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Varkensmedaillons met abrikozen

INGREDIENTEN

Circa 400g varkenshaas-, 1 blik abrikozen op sap (ca. 400g)-, 2 el olie -, 25g boter-, zout en versgemalen peper -, 2 el citroensap-, 2 el sojasaus of ketjap-, 1 dl kookroom.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensmedaillons met walnoten

INGREDIENTEN

Ca.90 gram walnoten, 1 grote varkenshaas, peper, 6 a 8 plakjes schwarzwalderschinken, 150 gram haricots verts, 50 gram boter, 1/2 dl.cognac, 1/2 eetlepel dragon, 1 bekertje creme fraicheverse pasta.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensmedaillons met abrikozen

INGREDIENTEN

Circa 400g varkenshaas, 1 blik abrikozen op sap (ca. 400g), 2 el olie, 25g boter, zout en versgemalen peper, 2 el citroensap, 2 el sojasaus of ketjap, 1 dl kookroom

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Fruitige varkensmedaillons

INGREDIENTEN

, 800 gr varkenshaasje - 25 gr boter - 4 bananen - 8 sneetjes kaas (bv. oude gouda,..) - 1 blik mandarijntjes - 1 glaasje sinaasappellikeur (bv. cointreau,..) - 2 koffielepels kerrie - een weinig bloem - 1 dl room/melk - peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

VARKENSMEDAILLONS MET DUVEL

Vlaamse keuken op zijn best !

INGREDIENTEN

, 4 grote kookvaste aardappelen, 600 gr varkenshaas, Boter, 1 gesnipperde ui, 1 flesje Duvel van 33 cl, 1 el graanmosterd, 1 th lepell mazetmeel, Peper, Zout, 600 gr verse spinazie, 1/2 teentje knoflook, 1 el gehakte bieslook, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensmedaillons alla primavera met Parrano

INGREDIENTEN

1 ui, 25 gram boter, 4 varkensmedaillons van circa 125 gram per stuk, zout en peper, 1 eetlepel bloem, 1/8 liter slagroom, 1 eierdooier, 1 eetlepel mosterd, 75 gram geraspte Parrano, circa 4 eetlepels melk (eventueel), 2 eetlepels paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rose Gebakken Varkensmedaillons

Varkensmedaillons met champignons, spek en tomaat

INGREDIENTEN

4 varkensmedaillons, 60 g ontbijtspek dik gesneden en in reepjes, 4 kleine tomaten, 250 gr gemengde paddestoelen, 1 bosuitje fijn gesneden, 1 takje tijm, 1 takje marjolein, 2 eetl.olijfolie, zout en peper uit de molen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Varkensmedaillons gegratineerd met tomaat en Parmezaan

Mmmmm o lala dit is me toch lekker ! Haal met mooi weer lekker de Italiaanse Toscaanse keuken in huis. Niet alleen vers, maar ook mooi, kleurrijk en vreselijk lekker. Je proeft de zon op je bord en waant je aan een warm strandje aan de Middellandse zee. Eet dit met geroosterde verse cherry tomaten, beetje Italiaanse kruiden, zout, peper en flink olijfolie en serveer er pasta naar keuze bij of vers geroosterde aardappelpartjes met zeezout, tijm, rozemarijn en flink olijfolie. Het hele gezin smult.

INGREDIENTEN

500 gr verse varkenshaas (medaillons), 2 el olijfolie, Zeezout, Zwarte peper, 4 el paneermeel (of toastkruim), 100 g Parmezaanse kaas (geraspt), 3 el olie uit potje van zongedroogde tomaten, 8 zongedroogde tomaatjes, 1 bosje verse basilicum (gesnipperd), 1 bosje verse peterselie (gesnipperd), Groentebouillon, Rode wijn (Chianti), 1 doosje verse cherry tomaten, Pasta (naar keuze), spaghetti, penne, tagliatelle, "f, Vers gesneden aardappelpartjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Varkensmedaillons met parmaham in gorgonzolasaus

Dit is gewoon feestelijk en heel erg lekker. Veel smaak op het bord. Wil je met de feestdagen (kerst) of op zondag iets lekkers op tafel zetten en je niet al teveel uitsloven dan misstaat dit lekkers zeker niet! Probeer het maar eens voor en dan zie je dat je je gasten dit best kunt serveren. Smullen dus!

INGREDIENTEN

8 varkens medaillons 3 cm dik (varkenshaas), 8 plakken parmaham, 250 gr kastanje champignons, 1 bosje lente uitjes, 2 el Dyon mosterd, 200 ml droge witte wijn, 200 ml slagroom, 125 gr gorgonzola, ½ el bouillonpoeder, Vers gehakte peterselie, Plantaardige margarine, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

gelakte varkensmedaillons met portsaus

Allerhande recept!

INGREDIENTEN

* 1 sjalotje * 1/2 teentje knoflook * 1 eetlepel honing * 1 pot vleesfond(380 ml AH) * 5 eetlepels boter of margarine * 1 dl rode port * 2 eetlepels rode wijnazijn * 2 varkenshaasjes( a 300 gr) * zout * peper * 4 salieblaadjes(uit zakje italiaanse kruidenmix AH)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensmedaillons met rode wijnuitjes

Varkensmedaillons met rodewijnuitjes,is een zeer feestelijk gerecht en de smaak is ook voortreffelijk.Dit gerecht is echt het proberen waard!

INGREDIENTEN

400gr:gemarineerde varkensmedaillons400gr:gesnipperde uien1/2 theelepelkoriander2 eetlepels olie400ml:rode wijnzoutpeper1 eetlepel suiker

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gelakte Varkensmedaillons Met Port-Saliesaus

Echt iets voor een feestelijke maaltijd

INGREDIENTEN

1 sjalotje, ? teentje knoflook, 1 el. honing, 1 pot vleesfond, 5 el. boter of margarine, 1 dl. rode port, 2 el. rode wijnazijn, 2 varkenshaasjes a 300 gram, zout, versgemalen peper, 4 salieblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus

INGREDIENTEN

1 sjalot, 1/2 tn knoflook, 1 el honing, 380 ml vleesfond, 5 el boter, 1 dl rode port, 2 el rodewijnazijn, 600g varkenshaas, zout, peper, 4 salieblad

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus

INGREDIENTEN

1 sjalotje, ? 1/2 teentje knoflook, ? 1 eetlepel honing, ? 1 pot vleesfond (380 ml), ? 5 eetlepels boter of margarine, ? 1 dl rode port, ? 2 eetlepels rode wijnazijn, ? 2 varkenshaasjes (a 300 g), ? zout, ? peper, ? 4 salieblaadjes (uit zakje Italiaanse kruidenmix),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

varkensmedaillons met perzik en groene peper

Een feestelijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

800gr. varkensfilet, 1/4 l verse room, 1 eetlepel cognac, 1 eetlepel witte port, 4 perziken, 1 sjalot, boter, 1 potje ingelegde groene peper, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensmedaillons in wijnsaus.

INGREDIENTEN

6 dikke plakken varkensfilet, 12 sneetjes gerookt spek, 2 dl witte wijn, 1 dl room, 1 dl melk, 250 g champignons, tuinkers, tomaten, tijm, maisbloem, bakboter, fijngesneden peterselie, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensmedaillons in wijnsaus

INGREDIENTEN

600 g varkenshaasje, -12 sneetjes spek (gerookt), -2 dl wijn (wit/droog), -1 dl room, -1 dl melk (halfvol), -1 theelepel maiszetmeel, -250 g champignons, -40 g boter (bakboter), -1 takje tijm, -peper, -zout, -2 tomaten, -1 bakje tuinkers, -1 eetlepel peterselie (fijngehakt),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensmedaillons in wijnsaus

INGREDIENTEN

600 g varkenshaasje, 12 sneetjes spek (gerookt), 2 dl wijn (wit/droog), 1 dl room, 1 dl melk (halfvol), 1 theelepel maiszetmeel, 250 g champignons, 40 g boter (bakboter), 1 takje tijm, peper, zout, 2 tomaten, 1 bakje tuinkers, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pittige varkensmedaillons met doperwtenstamppot

U kunt verse of diepvries doperwten gebruiken

INGREDIENTEN

=1 Rode peper,=1 teen knoflook, =sap en rasp van een halve, citroen.=1/2 el.paprikapoeder, =zout,versgemalen zwarte peper, =2 eetl.Olijfolie., =250 gr.varkenshaas., =300 gr.kruimige aardappelen., =400 gr.doperwten., =3 bosuitjes., =50 ml halfvolle of magere, melk.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Varkensmedaillons In Witte Wijnsaus

INGREDIENTEN

6 dikke plakken varkensfilet, 12 sneetjes gerookt spek, 2 dl witte wijn, 1 dl room, 1 dl melk, 250 g champignons, wat sla, tomaten, tijm, wat peterselie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Varkensmedaillons met mango en basilicum

Exotisch aziatisch tintje

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 2 el boter, 1 ui gesnippers, geraspte schil van 1 sinaasappel, sap van 2 sinaasappels, 1 el honing, blaasjes thaise basilicum (paars), 600 gr varkensfiilet, zout zwarte peper, 1 el olie, 1 granny smith appel, suiker, lente uitje

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2008
  •  
  •  20-30 min.

Varkensmedaillons in wijnsaus

INGREDIENTEN

600 g varkenshaas, 12 sneetjes gerookt spek, 2 dl witte wijn (droog), 1 dl room, 1 dl halfvolle melk, 1theelepel maiszetmeel, 12 pond champignons, 40 gram bakboter, 1takje tijm,peper en zout, 2 tomaten, Bakje tuinkers, 1 eetlepel peterselie fijngeknipt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensmedaillons in wijnsaus

INGREDIENTEN

750 g mignongebraad, 3 tomaten, 20 g tomatenpuree, 1 ui, 1 eetlepel ketchup, 250 g champignons, 25 augurkjes (zoetzuur), 1 eetlepel mosterd, 2 dl zure room, 5 cl wodka, 100 g boter (bakboter), 1/2 eetlepel peperbolletjes (groen), peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensmedaillons Met Oesterzwammen En Broccoli

INGREDIENTEN

900 g varkenshaasje, 1 flesje Alexander rodenbach van 33 cl, 4 a 5 stevige slabladeren, 1 blokje kippenbouillon, 3 eetlepels gehakte peterselie, 1 klein varkensnetje, 1 kaas-kalfsworst, 1 blokje runderbouillon, 100 g Groeningekaas van Lo, bieslook, 2,5 dl room, 1 borrelglas jenever, 1 takje tijm, 4 krieken, 4 oesterzwammen, boter, 4 peperkorrels, 250g broccolibloemetjes, 1 takje laurier

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensmedaillons in een jasje van rauwe ham

Een beetje feestelijk en net even anders

INGREDIENTEN

600 gr. varkenshaas8 plakken rauwe ham, Schwarzwalder schinken bv.1 1/4 dl., witte wijn1 1/4 dl. runderbouillon1 eetl. roomboterzonnebloemoliezout, peper, Voor de polentarepen:, 125 gr. polentazoutolie, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2004
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top