INDIASE VARKENSLEVER
Lekkere kruidige varkenslever met rijst en een salade
Ingrediënten 4 personen
500 gr. varkens lever in dunne plakjes snijden / Zout / witte peper / 1 ui snipperen / 2 teentjes knoflook uitpersen / 2 tomaten ontvellen en in blokjes snijden / 2 groene pepers zonder pitjes heel fijn snipperen / 4 el olie / 2 el currypasta / 1/2 tl kurkuma / 3 kruidnagels / 2 laurierblaadjes / 3 el water / 1,5 dl. cocosmelk / 1 el korianderblaadjes gesnipperd of peterselie.Bereidingswijze
De olie in een wok verhitten en hierin de knoflook en de ui fruiten / De currypasta toe voegen en even mee bakken / Vervolgens de plakjes lever meebakken ca. 4 min. / De kruiden en de pepers toevoegen en met het water afblussen / De blokjes tomaat erdoor scheppen en het 5 min. laten stoven / De cocosmelk erbij en naar smaak zout toevoegen / het mengsel al roerende weer aan de kook brengen / Laurierblaadjes verwijderen.