varkenshaas mosterd/spek
Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker!
2 varkenshaasjes, mosterd, ontbijtspek, boter.
Smeer de varkenshaasjes in met de mosterd (mag best ruim). het lekkerste is als je dat een tijdje van te voren doet, zodat de mosterd goed kan intrekken. elke soort mosterd is geschikt, maar zelf geef ik de voorkeur aan een pittige grove mosterd.
Met mosterd ingesmeerde varkenshaasjes omwikkelen met ontbijtspek. ovenschaal invetten, haasjes erin en in ongeveer 15 tot 20 minuten laten garen (afhankelijk van de dikte van de haasjes) in de oven (bij 200 graden). af en toe keren.
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-05-2000Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus
Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac.
2 uien -1 rode paprika - 400 gr champignons - 2 takjes peterselie - ± 500 gr varkenshaas - peper, zout - 4 el olijfolie - 1/2 dl cognac of vieux - 1/4 ltr slagroom - 1 el tomatenpuree
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Een varkenshaas vol verrassingen
Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."
Varkenshaas (1 voor 2 personen), VOOR VULLING:, ongekruid varkensgehakt, zout, peper, gedroogde oregano, tijm (weinig), knoflook, fijn, zongedroogde tomaten uit olie, fijn, zwarte olijven, fijn, kleine blokjes mozzarella, balsamicoazijn, ontbijtspek of bacon, aluminiumfolie, 3 e olijfolie, 1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen., 2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door., 3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas., 4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon., 5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen), 6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn), 7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-2012Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
sateh van varkenshaas of kipfilet
Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!
- 800 gram varkenshaas of kipfilet, - 1 teen knoflook, - 1 duimkootje verse gember, - 1 dl. ketjap manis, - 1 dl. (archaide- of mais-) olie, - 2 eetl. bruine suiker, - sap van een halve citroen, - 1 theelepel peper, - 2 theelepels zout, - 12 satehprikkers, voor de saus, - 1 ui, - 1 eetlepel olie, - 2 theelepels sambal, - 4 flinke eetlepels pindakaas, - ca. 1 dl. water (of kokosmelk), ,
- Indonesisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-07-2006Indonesisch10-20 min.
varkenshaasje met kruidenkaas-saus
simpel, snel en heerlijk
1 varkenshaasje, 25 gr. boter, 1 sjalotje, 150 gr. verse roomkaas met kruiden, 1/8 l koffiemelk, worcestershiresaus, ,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-06-1999Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!
Resultaat van wat experimenteren, een aanrader! eigen foto`s
250 à 300 g varkenshaas, 2 dunne plakjes rauwe ham, 2 flinke stevige appels (geen granny`s), 2 eetlepels honing, 1/2 eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel balsamicoazijn, een takje rozemarijn, een paar takjes tijm, peper en zout
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-08-20090-10 min.
SOUVLAKI à l`écureuil
Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!
SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.,
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-01-2007Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Varkenshaas
Varkenshaas in champignonroomsaus
300 gram varkenshaas; 300 gram champignons; 1 grote ui; margarine; peper; zout; 250 ml room of creme fraiche; 200 ml witte wijn; 1 eetlepel bloem
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-03-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Asperges met varkenshaas en paddenstoelenroomsaus
Het kan niet op..en asperges, en varkenshaas, en paddestoelen....eindeloos lekker.
* 1.5 kg. asperges, * 0.5 dl. wijn, witte, * 2 varkenshaasjes, * 50 gr. boter, * 200 gr. paddestoelenmelange, * 120 ml. creme fraiche, * Rozemarijn, * Peper, * Zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-04-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Bourgondisch pannetje met malse varkenshaas
Dit heb ik gemaakt omdat ik heel erg van pruttelpotjes en pannetjes hou. Meestal zijn dat stoofjes met rundvlees, maar deze keer wilde ik eens een keer iets met varkenshaas maken. Het voordeel van dit pannetje is dat het veel sneller klaar is omdat de varkenshaas een hele korte bereidingstijd nodig heeft. Als je de stukjes varkenshaas heel eventjes dichtschroeit en aanbakt blijft het heerlijk mals en zelfs nog een tikkeltje rosé als je het later weer aan de saus toevoegt. Doe dit echt pas op het laatste moment maar geef het nog wel de kans om even goed door te laten warmen. N.B.: Dit recept staat op nr. 2 in de Top 5 van de Smulweb Kerstklassiekers (Smulwebmagazine Kersteditie 2020)
750 gr varkenshaas (of kophaasjes), 250 gr (licht) gerookte spekreepjes, 4 sjalotten, 400 gr champignons, 200 ml culinaire room (of kook room), 2 tenen knoflook, 1 klein blikje tomatenpuree , 1 el Provencaalse kruiden, 2 tot 3 glazen rode wijn (bv Pinot Noir, Cote du Rhône), 1 borrelglaasje cognac (evt. Vieux), braadboter
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-11-2014Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Varkenshaas
Varkenshaas met parmaham en brie
Varkenshaas, parmaham en brie, zout en peper naar smaak
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-04-2005Frans0-10 min.
Varkenshaas
Varkenshaas met appel
Varkenshaas, 2 zoete appels, creme fraiche, sjalotje, peper en zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-02-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Varkenshaas
Varkenshaas met een heerlijke romige saus!
2 varkenshaasjes a 200 g in plakjes van 2 1/2 cm, zout, peper, 2 sjalotjes, 2 teentje knoflook geperst, 2 el olie, 200 g kastanje champignons, 100 g oesterzwammen, 1 el mosterd, 2 1/2 dl slagroom, 2 grote tomaten in blokjes, 1 el fijngehakte dragon
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-02-2003Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Varkenshaas
Een feestelijk gerecht voor de hele familie.
400 gr. varkenshaas, 1 blik perziken op sap (400 gr.), 2 eetl. zonnebloemolie, 25 gr. boter, zout, versgemalen peper, 2 eetl. citroensap, 2 eetl. ketjap manis, 1 dl. kookroom
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-07-1999Hoofdgerecht10-20 min.
Varkenshaas
Varkenshaas met boursin-tomatensaus
1 grote varkenshaas 1 el boter, zout en peper 1 teentje knoflook, 2 dl tomatensap met stukjes, 1 pakje boursin (65 gr),
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-03-1999Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Varkenshaas
Lekkere varkenshaas met een heerlijke jus.
8 dikke plakken varkenshaas, 2 eetl bloem, 50 gr boter, 3 eetl madeira, 1 eetl maizena, 1 eetl tomatenketchup, peper,zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-03-2013Nederlands20-30 min.
Varkenshaas
Varkenshaas met kerriesaus en exotische vruchten
1 pot Uncle Ben?s kerriesaus, 500 gr varkenshaas, 2 eetl. Honing, 50 gr sesamzaad, 1 banaan, 40 gr kokosschaafsel, 4 plakken ananas, 4 halve perziken, 1 grote ui (in ringen), 4 eetl. Wokolie
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-05-2000Hoofdgerecht10-20 min.
Varkenshaas
In een romige tomatensaus
500 gram varkenshaas, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 dl. droge witte wijn, 2 dl. gezeefde tomaten, 1 dl. room, 1 stengel bleekselderij, 3 eetlepels bloem, citroensap, 1 theelepel majoraan, zout, peper
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-11-1999Hoofdgerecht> 120 min.
varkenshaas
Varkenshaas met walnoten
400 gram varkenshaas, 1 theelepel gemberpoeder, 4 eetlepels olie, 250 gram prei, 1 eetlepel tijm, peper zout, 1 glas witte wijn, 2 eetlepels gehakte walnoten
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-11-2002Hoofdgerecht10-20 min.
Varkenshaas
Met citroenspaghetti en gebakken ban
500 gram varkenshaas, 400 gram beetgaar gekookte spaghetti, 1 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels olijfolie, de rasp van 2 citroenen, het sap van 2 citroenen, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 grote, rijpe bananen, 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels roomboter of margarine, wat versgemalen peper en wat zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2006Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Varkenshaas
Gebraden varkenshaas met champignons en een citroensaus
1 varkenshaasje van plm. 250 gr., 250 gr. champignons, 1 ui, 2 el bloem, 1 tl kerrie, zout en peper, 2 el olie 50 gr boter, 1 el verse dragon, 1/8 ltr bouillon van 1 tl bouillonpoeder, 1 bekertje creme fraiche (125 gr) scheut citroensap
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-10-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Varkenshaas
Varkenshaas met een dakje van gevulde champignon met kaasdakje
4 varkenshaasjes zo plat mogelijk, 4 reuzenchampignons, 4 plakken pittige kaas naar keus, zout, peper, klein glaasje witte wijn, wat bieslook, wat boter of olie om te bakken
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-10-1998Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
varkenshaas
? 0,5 rode paprika (in reepjes), ? 1 eetlepel olie, ? 1 mespuntje knoflookpoeder, ? 1 theelepel allesbinder, ? 1 theelepel kerriepoeder, ? 1 a 2 theelepel sojasaus (zoet, ketjap manis), ? 100 g tauge, ? 2 deciliter bouillon (4 theelepels bouillonpoeder), ? 2 a 3 eetlepel seroendeng (geroosterde pinda's met koko's), ? 200 g peultjes, ? 500 g varkenshaas, ? 8 lenteuitjes (in stukjes), ,
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-10-2001Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Varkenshaas
In bladerdeeg
4 varkenshaasjes van zo'n 150 gram elk, 8 plakken bladerdeeg, 100 gram fijngehakte champignons, 2 fijngesneden uien, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 100 gram gekookte en heel fijn gesneden casselerrib, 2 eetlepels paneermeel, 1 snufje chilipoeder, wat zout en versgemalen peper, 1 losgeklopt ei
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-01-2004Hoofdgerecht30-60 min.
varkenshaas
Varkenshaas uit de oven
4 kophaasjes, 2 grote rode paprika's, 2 grote groene paprika's, 4 grote uien, 1 kopje witte rozijnen, 4 a 6 gember balletjes, 1 glas rode Franse wijn (Cotes du Rhone), 2 eetl. ketjap, 2 a 3 eetl. tomatenketchup, 1 theel. sambal, boter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-03-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Varkenshaas
Varkenshaasje klaargemaakt zonder gebruik van olie of boter
1 varkens(kop)haasje van ongeveer 125 gr., mosterd, 1 plakje achterham, verse bieslook, Oven friet
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-12-2001Nederlands20-30 min.
Varkenshaas
Net even anders, snel klaar!
Per persoon 1 varkenshaasje, bakje creme fraiche (of koksroom, monchou etc.), restje wijn of andere alcoholhoudende drank (b.v. whisky), peper, zout, provencaalse kruiden, bouillon, suiker/zoetstof, eventueel allesbinder
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-11-2000Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Varkenshaas
Twee varkenshaasjes, een ons ontbijtspek, een eetlepel mosterd, peper en zout, boter om in te bakken.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-02-2005Nederlands0-10 min.
Varkenshaas
Met sinaasappelsaus
2 sinaasappels, 1 dl witte wijn, 1 dl room culinair, peper, zout, 1 varkenshaasje, 25 gr boter
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-11-1999Hoofdgerecht20-30 min.
Varkenshaas
Gevulde varkenshaasjes
2 varkenshaasjes, zout en peper, 2 el. parmezaanse kaas, rozemarijn, peterselie, basilicum, salie, boter, klein blikje tomatenpuree, bouillon, 1 potje zure room, 2 tl maizena, citroensap, paprikapoeder
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-08-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
gegratineerde varkenshaas
Overheerlijke ovenschotel met varkenshaas, champignons en mozzarella. Makkelijk en snel.
750 g varkenshaas, 4 eetl. olijfolie, zout, peper, 1 ui, 500g champignons, 1 teentje knoflook, peterselie( 1 bosje), 3 bolletjes mozzarella, olie voor de schaal.
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-03-200660-120 min.
Varkenshaas
Simpel maar zalig varkenshaasje !
2 Varkenshaasje, 1 pakje Mon chou, peper en zout.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-08-2003Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Varkenshaas
Ook een lekker feestrecept
2 grote varkenshaasjes, 2 uien, 1 potje boursin cuisine kruiden(light), 1 flesje magere room, boter
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-10-2006Belgisch60-120 min.
Varkenshaas
Met bramensaus
200 g bramen, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel kaneel, 4 kleine varkenshaasjes a 150 g, zout, peper, 50 g boter,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-04-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Varkenshaas
Met abrikoos-ananassaus, boontjes met paprika en een gepofte aardappel
* 2 varkenshaasjes, * 4 flinke vastkokende aardappelen, * 400 gr sperziebonen, * 1 rode ui, * 1 potje zure room, * verse bieslook, * 1 teentje knoflook, * 1 potje Hero Fruit voor Vlees Abrikoos, * 3 el ananasstukjes,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-04-2000Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
varkenshaas
Varkenshaas, bladerdeeg
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-04-200610-20 min.
Varkenshaas
Met tomaten-koriandersaus
1 varkenshaasje, zout, peper, 1/2 kleine ui, 1/4 kleine rode paprika, 1 tomaat, 1 teentje knoflook, 3 dl tomatensap (pak), 1/4 tl cayennepeper, 1/2 el tomatenketchup, 1/2 el suiker, 1 tl ketoembar, 2 tl madeira,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-04-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Varkenshaas
Met sinaasappel en courgette.
2 handsinaasappels, 1 gele paprika, 2 kleine courgettes, 100 g champignons, 1/2 el citroensap, 400 g varkenshaas, zout, peper, 1 tl gemberpoeder, 50 g boter, 1 tl basilicum, 1/2 el aardappelmeel, 2 el sinaasappelmarmelade,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-04-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Varkenshaas in Champignon-Roomsaus
Varkenshaasje in een boterzachte saus met cognac en champignons. Een hoofdgerecht met een feestelijk tintje
4 kleine of 3 grote varkenshaasjes, 250 gr champignosn in plakjes, 75 gr fijngesneden ui, olijfolie om in te bakken, knoflook, ca 1 teen uit de knoflook pers, 200 ml room, cognac, wat verse salie en tijm, verse peterselie, peper en zout uit de molen, zoete rode chilisaus, gemberpoeder
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-12-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Gevulde varkenshaas
Gevulde varkenshaas is een weldaad voor de smaakpupillen.Varkenshaas anders dan op de traditionele manier.
3 lente uitjes, 300 gr. varkenshaas, 25 gr. boter, 0,1 liter slagroom, 1 eetlepel abrikozenjam, 2 eetlepels sherry medium, 1 plakje achterham, 1 theelepel sojasaus, zout, peper
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-03-2005Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Varkenshaas caprese
Lekker mals varkenshaasje op z'n Italiaans. ?renske54
- 1 varkenshaasje (groot), - kleine pommedores (lekker rijp en zoet), - 1 bol Mozzarella, - pesto, - peper&zout uit de molen
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-08-2005Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
-
Varkenshaas
van cpkielema , 67 recepten, 0 volgers
-
Varkenshaas
van keukensalz , 5 recepten, 0 volgers
-
Koken met varkenshaas
van lieselot1 , 2 recepten, 0 volgers
-
Varkenshaas
van VeroniqueJe36 , 2 recepten, 0 volgers
-
varkenshaas
van miekskemei , 2 recepten, 0 volgers
-
Varkenshaas
van FoRMaTC , 1 recepten, 0 volgers
-
varkenshaas in bladerdeeg
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
varkenshaas in cognac
van maarten1petra , 1 recepten, 0 volgers
-
varkenshaas
van renehuijsmans , 1 recepten, 0 volgers
-
Varkenshaas
van gerdaleemeijer , 1 recepten, 0 volgers