1. Home
  2. Recepten
  3. Varkensgehakt

Varkensgehakt recepten (884) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar

INGREDIENTEN

250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Varkensgehakt

INGREDIENTEN

1 kg varkensgehakt, 200 gram gekookte ham, 200 gram wortels, 2 uien, 4 tomaten, 200 gram champignons, l dl witte wijn, 4 beschuiten, 1 ei, ? dl room, 75 gram boter, peper, zout, foelie, 1 dl bruine saus, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Preisouffle met varkensgehakt

Een heerlijke souffle en niet duur.

INGREDIENTEN

500 gr. prei; 3 dl. slagroom; zout; 250 gr. varkensgehakt; 20 gr. boter; 30 gr. bloem; versgemalen witte peper; mespunt cayennepeper; 4 eieren; mespunt bakpoeder; boter voor de schaal; (per portie 520 kcal)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Varkensgehakt met vissaus

Aziatisch wokgerecht

INGREDIENTEN

-1 kg varkensgehakt, -10 eetlepels vissaus, -1 eetlepel ketjap, -1 th lepel peper, -1/4 th lepel ve tsin

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

SNIJBONEN MET VARKENSGEHAKT

Roergebakken gerecht uit Szetsjwan

INGREDIENTEN

, , ~ 250 g snijbonen, , ~ 30 g varkensgehakt, , ~ 1 el gedroogde garnalen, , ~ 1 el Szetsjwan ingemaakte kool, , AROMATISCHE SAUS:, , ~ 4 tl soja, , ~ 2 tl azijn, , ~ 1 afgestreken tl suiker, , ~ 1 tl sesamolie,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Preisouffle met varkensgehakt

Lekker als voorgerecht in kleine vuurvaste potjes, of als hoofdgerecht in een vuurvaste schotel

INGREDIENTEN

-500 g prei, -3 dl slagroom, -zout, -250 g varkensgehakt, -20 g boter, -30 g bloem, -versgemalen witte peper ; mespunt cayennepeper, -4 eieren, -mespunt bakpoeder, -boter om in te vetten

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Varkensgehakt met avocadosalsa

INGREDIENTEN

? 400 g Varkensgehakt, ? 1 vleestomaat, ? 1 avocado (rijpe), ? 1 eetlepel limoensap, ? 2 eetlepels koriander (fijngehakt), ? 40 g amandelen (geschaafd), ? 2 eieren (L), ? 75 g paneermeel, ? 40 g boter (of margarine), ? snufje zout, ? snufje peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

vietnamees varkensgehakt

Pittig gehakt uit de oven.

INGREDIENTEN

500 gr mager varkensgehakt; 1 uitgeperst teentje knoflook; 1 eetlepel ketjap; 1 eetlepel nam pla; 1 eetlepel honing; 2 eieren; 2 eetlepels bloem; mespuntje vetsin; zout; peper;, De mensen die van extra pittig houden gooien er natuurlijk naar smaak nog wat sambal doorheen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Garnalentoast met varkensgehakt

INGREDIENTEN

1 eetl. gedroogde Chinese garnalen* 1 eetl. gehakte korianderblaadjes en stengels* 2 teentjes knoflook* 125 g gekookte en gepelde kleine garnalen* 500 g mager varkensgehakt* 4 theel. vissaus* 1 ei* 6 sneden casinobrood (1 dag oud)* olie om te frituren.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2000
  • Thais Voorgerecht
  •  30-60 min.

Terrine van varkensgehakt

INGREDIENTEN

14 dikke plakken prosciutto, 750 g mager varkensgehakt, 250 g gehakt voor worst, 60 g geschaafde amandelen, geroosterd, 1 el sambal oelek, 2 tl gemalen komijn, 2 tl sesamolie, Pruimen-relish, 1 blik pruimen van 825 g, potje cranberrysaus van 250 g, 2 el zoete chilisaus, 2 tl geraspte limoenschil,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mussaka met varkensgehakt

INGREDIENTEN

4 aardappelen (Bintje), -12 cl olijfolie (extra vierge), -zout, -4 aubergines, -2 uien, -500 g gehakt (varkensgehakt), -peper, -paprikapoeder, -1 takje tijm, -1 takje rozemarijn, -2 blaadjes salie, -30 g tomatenpuree, -1.5 dl vleesbouillon, -15 g boter (bakboter), -2 dl yoghurt (mager), -3 eieren, -2 g bakpoeder, -15 g bloem (tarwebloem), -zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensgehakt met paprikasaus.

.Eenvoudig maar lekker.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt,1 ui,1 paprika,bloem,paprikapoeder,zout worcestershiresaus,1dl.room of koffiemelk.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mousaka met varkensgehakt.

INGREDIENTEN

4 aardappelen (Bintje), 12 cl olijfolie (extra vierge), zout, 4 aubergines, 2 uien, 500 g gehakt (varkensgehakt), peper, paprikapoeder, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 blaadjes salie, 35 g tomatenpuree, 1.5 dl vleesbouillon, 15 g boter (bakboter), 2 dl yoghurt (mager), 3 eieren, 2 g bakpoeder, 15 g bloem (tarwebloem), zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensgehakt met zwoerd

Lawar merah, Bali

INGREDIENTEN

1 kilo varkenspoot met zwoerd * 3 eetlepels kokosmeel * 1 eetlepel tomatenpuree * olie * 1 eetlepel gesnipperde ui * 4 teentjes gesnipperde knoflook * 2 theelepels sambla terasi * 1/2 theelepel koenjit * sap van 1 citroen * peper * zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Laab - Pittig varkensgehakt

'Laab' wordt gegeten in Noordoost Thailand. In het algemeen wordt ?laab? gegeten met verse groenten zoals, kool, paksoi, sperzieboontjes, Thaise basilicum en/of (water)spinazie. In Noordoost Thailand eet men hier kleefrijst bij, maar ook jasmijnrijst smaakt er prima bij.

INGREDIENTEN

, 2 eetlepels gepofte rijst, 1 ui, fijngehakt, 1 a 2 limoentjes, 400 gr varkensgehakt, 1 theelepel gedroogde chilipepertjes, fijngestampt, 3 eetlepels vissaus, 5 takjes koriander, fijngehakt, 3 takjes munt, fijngehakt, 1 bosui, in ringetjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensgehakt a L'Indienne

Een exotisch gehakt avontuur

INGREDIENTEN

400 gr. mager varkensgehakt, 1 ei, zout/peper, nootmuskaat, bloem, 50 gr. boter, 3 el fijngesneden soepgroenten, 1 tl kerrie, 2 el bloem, 2,5 dl bouillon, scheutje room of koffiemelk, 4 gemberbolletjes, 4 plakken ananas, bloem, 25 gr. boter, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

LAKSA GORENG VAN VARKENSGEHAKT EN GARNALEN

Behoorlijk goedkoop, en makkelijk te maken gerecht. Bezit alle ingredienten van een gezonde maaltijd.

INGREDIENTEN

1 kg. varkensgehakt -, 1 rauw ei -, 250 gr. gepelde garnalen -, 4 hard gekookte eieren -, 50 gr. koeping tikoes (gedroogde Chinese champignons) -, of 1 bakje verse champignons -, 100 gr. laksa -, 500 gr.jonge peultjes, 10 eetlepels fijngesneden prei, olie -, 2 eetl. fijngehakte uien -, peper -, nootmuskaat -, zout -, 2 teentjes fijngehakte knoflook -, 2 eetlepels taotjo (gegiste sojaboontjes, in Indische winkeltjes in potjes, verkrijgbaar of in blik onder de Engelse naam:, "Fermented Red beans"), 2 eetlepels fijngehakte peterselie -, citroensap., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hakata-Mushi (Gestoomd Varkensgehakt)

Gestoomd Japans gerecht met kool en gehakt

INGREDIENTEN

500 gram chinese kool; 2 min. geblancheerd, 3 eieren; geklopt, 400 gram varkensgehakt, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel sojasaus, 1 mespuntje zout, -saus------------------------------, 6 deciliter dashi; of kippebouillon, 3 eetlepels sojasaus, 1/2 teen knoflook; geperst, 1 eetlepel maizena, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Hakata-mushi (Gestoomd varkensgehakt)

INGREDIENTEN

500 gr 2 minuten geblancheerde Chinese kool, 3 geklopte eieren, 400 gr varkensgehakt, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel sojasaus, 1 mespuntje zout, , Voor de saus:, 6 dl dashi of kippenbouillon, 3 eetlepels sojasaus, 1/2 geperste teen knoflook, 1 eetlepel maizena, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Japans
  •  60-120 min.

Hakata-mushi (Gestoomd varkensgehakt

INGREDIENTEN

500 gr 2 minuten geblancheerde Chinese kool 3 geklopte eieren 400 gr varkensgehakt 2 eetlepels bloem 1 eetlepel sojasaus 1 mespuntje zout Voor de saus: 6 dl dashi of kippenbouillon 3 eetlepels sojasaus 1/2 geperste teen knoflook 1 eetlepel maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2004
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Omelet gevuld met varkensgehakt

Lekkere gevulde omelet, met een pikante smaak van look, waardoor de vulling erg spicy is.

INGREDIENTEN

-5 eetlepels plantaardige olie, -4 teentjes look (geplet), -1 ui (fijn gesneden), -250 g varkensgehakt, -2 th lepels vissaus (nam pla), -125 g kerstomaatjes (in 4 gesneden), -2 th lepels suiker, -2 eetlepels gehakte koriander, -zout en versgemalen zwarte peper, -6 eieren, -1 th lepel water, -enkele blaadjes koriander (garnering), -

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pikant varkensgehakt in slabladeren

Heerlijk en eenvoudig, pikant voorgerecht

INGREDIENTEN

-250 g ijsbergsla, -1 1/2 eetlepel arachideolie, -3 eetlepels grofgesneden knoflook, -3 eetlepels fijngesneden sjalot, -2 kleine rode pepers (zonder zaadjes, in reepjes gesneden), -500 g mager varkensgehakt, -3 eetlepels fijngesneden verse koreander, -2 eetlepels vissaus, -1 eetlepel garnalenpasta, -2 th lepels suiker, -flink handje verse basilicum (in reepjes)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Thais
  •  10-20 min.

Tomaten omelet met varkensgehakt

In het verre Oosten kunnen eiergerechten als hapje worden geserveerd, maar ook als specialiteit op de kaart staan. Serveer deze Thaise omelet met gestoomde rijst. Dit recept ("Kai Tord Gup Moo") is voor 4 omeletten.

INGREDIENTEN

-4 eieren, -4 eetlepels fijngesneden lente ui of sjalot, -1 eetlepel Thaise vissaus, -250 g varkensgehakt, -1 tomaat (ontveld en ontpit en gehakt), Voor de chili vissaus:, -3 eetlepels Thaise vissaus, -1 eetlepel vers limoensap, -4 verse kleine groene chilipepers (in rondjes gesneden), -4 eetlepels arachide of maisolie, -1 eetlepel grofgehakte verse koreander

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Varkensgehakt in pittige saus

INGREDIENTEN

500 gr mager varkensgehakt, 30 gr bamboescheuten, uitgelekt en gehakt, 50 gr gedroogde Chinese paddestoelen, geweekt, uitgelekt en gehakt, 1 losgeklopt ei, maïzena om de gehaktballetjes in te rollen, 4-5 eetlepels olie om te bakken, 200 gr Chinese kool, in repen gesneden, 1/2 liter kokend water, 1 eetlepel olie, 1 ui, gepeld en grof gehakt, 2 1/2 cm gemberwortel, geschild en gehakt, , Voor de kruiden:, mespunt ve-tsin, 1 eetlepel rijstwijn of droge sherry, 2 1/2 cm gemberwortel, geschild en geraspt, 2 lente-uitjes, schoongemaakt en alleen het wit zeer fijn gehakt, 1 theelepel zout, 1 eetlepel maïzena, , Voor de saus:, 1 eetlepel maïzena, 3 dl kippenbouillon, 2 eetlepels zoete ketjap of sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2009
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Varkensgehakt in pittige saus

INGREDIENTEN

500 gr mager varkensgehakt, 30 gr bamboescheuten, uitgelekt en gehakt, 50 gr gedroogde Chinese paddestoelen, geweekt, uitgelekt en gehakt, 1 losgeklopt ei, maïzena om de gehaktballetjes in te rollen, 4-5 eetlepels olie om te bakken, 200 gr Chinese kool, in repen gesneden, 1/2 liter kokend water, 1 eetlepel olie, 1 ui, gepeld en grof gehakt, 2 1/2 cm gemberwortel, geschild en gehakt, , Voor de kruiden:, mespunt ve-tsin, 1 eetlepel rijstwijn of droge sherry, 2 1/2 cm gemberwortel, geschild en geraspt, 2 lente-uitjes, schoongemaakt en alleen het wit zeer fijn gehakt, 1 theelepel zout, 1 eetlepel maïzena, , Voor de saus:, 1 eetlepel maïzena, 3 dl kippenbouillon, 2 eetlepels zoete ketjap of sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2009
  • Chinees
  •  20-30 min.

Varkensgehakt, ananas en koriander

Dit is een makkelijk te maken saus met een fruitge smaak. Serveer met een fijne pasta als tagliatelle of Chinese mie

INGREDIENTEN

, 400 gr mager varkesngehakt, 1 ui, fijngehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 1 eetlepel fijngeraspte gember, 1-2 verse rode pepers, in ringetjes, 2 eetlepels sojasaus, 125 ml tomatensaus, 175 gr ananas, in stukjes (vers of uit blik, sap het 1/2 limoen, 4 eetlepels gehakte verse koriander, zout en versgemalen zwarte peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

varkensgehakt met basilicum (phad moo sub)

ERG LEKKER

INGREDIENTEN

, , , 1,5 el plantaardige olie, 1 el Thaise rodekerriepasta, 3 el grofgehakte knoflook, 3 el gesnipperde sjalotten, 450 g varkensgehakt, 2 el vissaus, 3 el kokosmelk, 2 el suiker, 1 flinke handvol versgehakte basilicumblaadjes (liefst thaise basilicum), , , , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2006
  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Balletjes van varkensgehakt in saus met pindanoten

Pittige Thai balletjes in een lekker sausje

INGREDIENTEN

500 g (Bio) varkensgehakt, 2 eetlepels fish sauce, 1 ei, 1 afgestreken koffielepel gemalen pili-pili, 3 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels verse gehakte koriander, 40 g paneermeel, 2 knoflooktenen, 1 1/2 eetlepel rode currypasta, 15 cl kokosmelk, 15 cl water, 1 koffielepel ruwe rietsuiker, 50 g pinda's, 1 koffielepel fijngesneden kaffirlimoenblaadjes (in bokaal), basilicum, peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2017
  • Thais
  •  20-30 min.

Varkensgehakt met witlof op grootmoeders wijze

Een heel lekkere ovenschotel uit Belgie!

INGREDIENTEN

1,5 kg aardappelen (bintjes), 600 gr varkensgehakt, boter, 750 gr. witlof, peper, zout en nootmuskaat, 250 gr uien, 2 dl melk, 2 el paneermeel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

varkensgehakt met witlof op grootmoeders wijze

INGREDIENTEN

1,5 kg aardappelen (bintjes), 600 gr varkensgehakt, solo bakboter, 3/4 kg witloof, peper, zout en muskaatnoot, 250 gr uien, 2 dl melk, 2 el paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkool Ovenschotel

Heerlijke ovenschotel met zuurkool, gehakt, worst, spekjes, aardappelpuree, gegratineerd met kaas. Ook heerlijk voor mensen die normaal geen zuurkoolfan zijn.

INGREDIENTEN

1 pond zuurkol, 4 ons runder- of varkensgehakt, 1 rookworst, 100 gram spekblokjes, 1 ui, teentje knoflook, paprikapoeder, 3 jeneverbessen, 2 kruidnagels, laurierblad, beetje zout, boter, droge witte wijn, aardappelpuree (water & melk), zakje geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Griekse bifteki met feta

Ik was er al een tijdje naar op zoek en heb eindelijk het echte Griekse recept gevonden. Dus niet de Nederlandse variant met oregano, ei, paneermeel, tijm en bloem.

INGREDIENTEN

500 gr varkensgehakt (runder mag ook), 500 gr lamsgehakt, Bosje peterselie, blaadjes fijngehakt, Gedroogde munt naar smaak (verse = niet lekker), Knoflook (veel, minimaal een halve bol), Beetje runderbouillon of beter nog fond, Natrium bicarbonaat (baksoda), Beetje olijfolie, 300-400 gr echte feta, Zout en zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vietnamese loempias

Authentieke Vietnamese Loempia`s

INGREDIENTEN

200 g. cellofaannoedels (so-oen)500 g rundergehakt of varkensgehakt, 1 pakje loempiavellen 20 x 20 zout en zwarte peper2 teentjes knoflook geperst3 el vissaus3 el Kikkoman soja saussnufje bruine suiker4 lente uitjes gehakt1 zakje van 200 g julienne gesneden wortel1 eiDit is voor ongeveer 25 loempia`s

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2006
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bifteki kefthedes souzouki

Heerlijke griekse gehaktballen/ bifteki. Na een recept gevonden te hebben op smulweb heb ik dit enigzins aangepast met hetgeen ik nog weet van de tijd dat ik bij een grieks restaurant werkte. Het resultaat was geweldig. Iedereen likte hun vingers erbij af.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt halfom of 100% varkensgehakt., 1 grote ui., 1 ei., 4 eetlepels paneermeel., 1 eetlepel citroensap., 2 eetlepels peterselie gedroogd of vers., 2 theelepels verse munt., 1 teentje knoflook., 1 borrelglaasje ouzo., 1/2 theelepel cayennepeper., zout., zwarte peper., Voor bifteki nog 200 gram Feta., Bloem.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2013
  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse bladerdeeghapjes

INGREDIENTEN

175 g Varkensgehakt half om half, 1 eetlepel sesamzaad, 1 sjalotje (fijngesnipperd), ½ eetlepel boter, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 8 plakjes bladerdeeg, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 ei (losgeklopt), 50 g maïskorrels,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2009
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chili Con Carne zoals het hoort

Zo maken de kenners hun chili..

INGREDIENTEN

500 g lendenlappen of bieflappen, in blokjes gesneden, 1 e tabasco, 2 e rode wijnazijn, 1 t knoflookpoeder, 2 e olijfolie, 500 g rundergehakt, 500 g varkensgehakt, 1 t gerookte paprikapoeder of anders zoete paprikapoeder, 3 uien, fijn, 3 rode pepers, fijn, 3 grote teentjes knoflook, fijn, 3 selderijstelen, in kleine blokjes, 6 rode paprika's, in blokjes, 2 e chilipoeder, 2 e komijn, 1 t uienpoeder, 1 e gedroogde oregano, 1 t cacaopoeder, 1 t koriander, 1 t cayennepeper, zout, 1/2 t vers gemalen zwarte peper, 1 fles donker bier, 2 x 450 g tomatenstukjes, uit blik, 1/4 kopje bruine suiker, 250 ml runderbouillon (fond uit potje met stukjes vlees erin is lekker), 1 kg bruine bonen uit blik, 1 kg zwarte bonen uit blik, zure room, lente-ui ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-07-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gelders gehaktbrood (maar eerder Mediterraans)

Het recept is al jaren in de familie en zit als een knipsel, van voor het internettijdperk, in de recepten map. Omdat het altijd in de smaak valt heb ik het al heel vaak gemaakt en heb daarvoor het knipsel niet meer nodig, ik heb het nog wel even opgezocht om de herkomst te achterhalen maar die staat er helaas niet bij. De naam `Gelders" is eigenlijk ook verwarrend, als je de receptuur bekijkt kun je je afvragen wat het met Gelderland te maken heeft `Mediterraans` zou een betere benaming zijn. Qua weertype beginnen de zomers en de winters in ons land steeds meer op elkaar te lijken maar als dat niet het geval zou zijn dan is hij zowel zomer en winter goed toepasbaar. Winter , warm serveren met aardappelgratin, groente naar keuze en goed glas rode wijn. Zomer, lauw warm serveren met aardappelsalade of welke andere salade dan ook en een koele rosé. Wat helemaal lekker is als er een stuk(je) overblijft, de volgende dag op een geroosterde boterham met een beetje ketchup. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

750 gram half om gehakt (tip met 100% varkensgehakt van een goede slager wordt het eigenlijk nog lekkerder!), Ca. 2dl liter melk, 2 sneden brood naar keuze, Zout en peper, 1 ei, 1,5 eetlepel pesto, Sap van een halve citroen, 1 theelepel gedroogde Rozemarijnnaaldjes, 2 eetlepels grof gehakte walnoten, 75 gr geraspte oude Goudse kaas, 2 eetlepels kappertjes (uit pot), 2 el gehakte verse basilicum, 150gr plakken pittig belegen kaas, 1 ons rauwe ham (geen gerookte)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2012
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Japanse geglaceerde snackballetjes, lekker bij de borrel!

Na heel lang klooien en experimenteren deel ik hier eindelijk een Japanse top snack! Het heeft me moeite gekost om de juiste hoeveelheden te vinden, maar nu was het raak! HEERLIJK !! Probeer zelf, verwen er je gasten mee of gewoon voor de snoeperij. Ik heb gekozen voor 3 soorten gehakt want zo wordt het balletje alleen malser en malser. HOH alleen was me nog te droog want het gehakt van de ene slager is niet het gehakt van de andere slager. Dit kan zo niet mislukken. Je weet niet wat je proeft, ik hoor wel of het een succes was.

INGREDIENTEN

150 gr kalfsgehakt, 150 gr varkensgehakt, 700 gr rundergehakt, 1 ei, ½ kopje parmezaanse kaas, ½ kopje paneermeel of beschuitkruim, 2 kleine sjalotjes (fijn), 2 teentjes knoflook (fijn), 1 t zeezout, 1 t zwarte peper, ¼ kopje basterdsuiker, ½ kopje soja saus, ½ kopje Japanse rijstwijn (Saké)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2012
  • Japans
  •  30-60 min.

Vietnamese loempia

Dit recept van Vietnamese loempia`s staat nog niet op Smulweb. De vulling is eenvoudig, maar verrukkelijk. Veel lekkerder dan de gekochte loempia`s. Trakteer deze eens op een feestje, het wordt een succes! Een recept van Sylvia Witteman uit de Volkskrant.

INGREDIENTEN

20 loempiavelletjes - 100 gr witte kool - 1 wortel of winterpeen - 100 gr mihoen - 200 gr varkensgehakt - 50 gr (Hollandse) garnalen - 3 teentjes knoflook - 1 theelepel suiker - flinke scheut Nam Pla (Thaise vissaus) - zonnebloemolie of arachide olie - eventueel wat losgeklopt eiwit

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2004
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Cannelloni

Een heerlijk italiaans hoofdgerecht voor vier personen, evt. eens als alternatief voor lasagne.

INGREDIENTEN

Canneloni: een pak cannelloni-rollen (supermarkt), 200 gram varkensfilet (of kant en klaar varkensgehakt), 200 gram kipfilet (of kant en klaar kipgehakt), 2 gesnipperde uien, 1 tomaat in stukjes, 2 eetlepels melk, 120 ml. room, 75 gram prosciuto/ parmaham in blokjes, 40 gram vers broodkruim, 50 gram verse geraspte parmezaanse kaas, 3 eetlepels verse gehakte peterselie, 20 gram boter., Saus: 60 gram boter, 40 gram bloem, 5 dl. melk, 100 gram geraspte gruyerekaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top