Bolo di cashupete
cashewnotentaart
Ingrediënten
voor de vulling en garnering , 1kg ongezouten cashewnoten, 750 gr suiker, 2 blikken gecondenseerde gesuikerde melk, 2 eetl rum, 2 eetl cognac, 2 eetl vanille-essence, 1theel boterVoorbereiding
Voor deze taart hebben wij een gewone Curacaose bolo di manteka nodig, zelf gebakken. zie mijn recept. Deze wordt dan in lagen gesneden met het cashew-mengsel gevuld en aan de buitenkant besmeerd. Als de taart is afgekoeld, wordt deze in drie of vier lagen gesneden.
Bereidingswijze
Maal de cashwnoten fijn en zet ze apart, houd een stuk of 12 cashewnoten heel voor de garnering. Zet de suiker met 9dl water op het vuur.laat koken tot het een dikke stroop wordt. Voeg de melk erbij en roer flink, vervolgens de rum,cognac,essence en de boter toevoegen. Zet het vuur lager en doe nu de gemalen cashewnoten erbij en roer alles goed door. Het mengsel van het vuur halen en de taart hiermee vullen. Dus laag voor laag. Als de bovenste laag op de taart zit, zet men de rest van het mengsel weer op het vuur en blijf roeren tot het geheel dik is geworden. Van het vuur halen en er de taart aan de buitenkant mee bedekken. Niet laten afkoelen anders wordt het hard. Voor de garnering maakt men roosjes van geconfijte rode en groene kersen en van 12 cashewnoten maakt men de blaadjes.