BASBOUSSA (Vanille-griesmeelcake)
Deze cake is echt een toppertje bij mij thuis dus ik maak `m dan ook heel vaak. Kinderlijk eenvoudig te bereiden; het kan praktisch niet mislukken! Ik gebruik voor het bakken van deze cake een rechthoekige braadslede met anti-aanbaklaag, zodat je een grote cake krijgt die zeer geschikt is om te presenteren voor grote gezelschappen, m.a.w.: hij deelt zo lekker uit!
Ingrediënten
1 liter vanillevla (volle, geen halfvolle of magere);, 1 pak griesmeel (500 gram);, 4 eieren;, iets minder dan 1 longdrinkglas zonnenbloemolie (=ongeveer 250 ml);, iets minder dan 1 longdrinkglas suiker;, 2 zakjes vanillesuiker;, 2 zakjes bakpoeder., ,Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175-190 graden C(gas 3-4); -Olie, suiker en eieren mixen; -voeg de vanillesuiker en het bakpoeder toe; -Daarna de vanillevla en vervolgens het griesmeel; -alles goed doormixen; -rechthoekig, diep bakblik (of braadslede) invetten en bepoederen met griesmeel of bloem; -giet het deegmengsel in het bakblik; -bak het ongeveer in één uur gaar en goudbruin; -laat afkoelen en besmeer met (iets warm gemaakte) abrikozenjam of honing en bestrooi met gemalen cocos (of in een droge koekenpan lichtgeroosterd amandelschaafsel); -snijd de cake in ruiten of vierkantjes.