Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (561) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Tournedos met een verrassende saus

Aangezien Valentijn er aan komt wilde ik eens een hartig recept met chocola proberen. De meeste informatie van een Amerikaanse site geplukt en toen zelf het recept helemaal naar mijn eigen smaak veranderd. Ingrediënten toegevoegd of weggelaten, hoeveelheden veranderd enzovoort. De chocola die toegevoegd is, is weliswaar een heel klein stukje maar dat is juist het geheim van deze heerlijke saus. Ik kocht een prachtig stukje tournedos bij een slagerij op het Wateringse veld in Den Haag. Enfin, ik ben er blij mee (met de slager en het vlees). Je kunt voor dit gerecht natuurlijk ook een goede biefstuk nemen die is wat minder prijzig. Dit was zo lekker dat ik het dus graag op smulweb zet om te delen met een ieder die er belangstelling voor heeft. En Valentijn of niet (ik vier het niet) ik maak dit zeer zeker meer want wij hebben echt zitten smullen. Ik laat dan wel de saus iets minder dik worden dus doe voeg ik de volgende keer iets meer bouillon toe.

INGREDIENTEN

2 tournedos van ± 150 gr per stuk (Ik had één stuk van ruim 300 gram), 1 tl witte peperkorrels., 1 tl zwarte peperkorrels., 1 tl groene peperkorrels., Snufje chilipoeder., 1 el olijfolie. (geen extra vergine, gewone olijfolie geschikt voor bakken), Klontje roomboter. (± 30 gram), 1 grote sjalot. (fijn gesneden), 1 klein teentje knoflook (of neem een ½ grote) geraspt of door de knijper., 60 ml rode port., 1 el balsamico azijn., 60 ml runderbouillon. (zelfgemaakt of van een blokje), 1 tl verse rozemarijnnaaldjes fijngehakt., 10 gr pure chocolade (maar niet te bitter dus van ± 46-50 % cacao), Zout naar smaak., Blauwader kaas. (optioneel)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gevulde Kipfilet

De lekkerste recepten om samen te koken Je kunt natuurlijk uit eten gaan. Maar het is net zo gezellig om samen te koken. Proef samen of het lukt, en dek gezellig de tafel voor twee. Kaarsje erbij, en er is minstens zoveel sfeer als in het duurste restaurant. En met deze recepten maak je ook een heerlijke maaltijd klaar. En voor de echte koks onder ons, geen recept staat vast. Je kunt naar hartelust uitproberen...

INGREDIENTEN

2 kipfilets -, 75 gr. Kernhemmer Kaas -, teentje knoflook -, klein preitje -, 2 plakken Parmaham -, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

NONNENKUSJES!

Van bij Sint-Valentijn uit het klooster!

INGREDIENTEN

-1 eiwit.-1 pakje vanillesuiker.-100 gram suiker.-100 gram gehakte en geroosterde hazelnoten.-wat vetstof.-enkele halve hazelnoten om te garneren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2005
  •  
  •  30-60 min.

Zoet Valentijnshart Met Noten En Room

Gekaramelliseerde suiker met room en noten en chocolade in een Valentijnsvorm.

INGREDIENTEN

200 gr. suiker, 250 gr. melkchocolade, 150 gr. gemengde ongezouten noten, 125 ml. creme fraiche (1 bekertje),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2001
  •  
  •  10-20 min.

Baked Alaska

INGREDIENTEN

- 1/3 cake (in lengte gesneden), - 2 eetlepels rode wijn, - 1/4 mango, in stukjes gesneden, - 3 bollen (vanille-)ijs, - 2 aardbeien, in kwartjes gesneden, - 2 eiwitten, - 2 eetlepels fijne suiker,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

Patat Met Frikandel

INGREDIENTEN

400 gr patat, 1 frikandel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

witlofroomsoep met gerookte zalm

Een heerlijke soep van witlof met gerookte zalm

INGREDIENTEN

Voor 4 pers., 500 gr witlof, 100 gr aardappelen, 80 gr gerookte zalm, 1 kippenbouillon tablet, 75 cl water, 25 cl room, 50 gr boter, 1 theel maiszetmeel, 4 dilletakjes, sap van 1 citroen, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Harten-Aarbeientaart

INGREDIENTEN

Mix voor kwarktaart (bijv Dr. Oetker), Mix voor kruimelbodem (meestal geleverd bij kwarktaartmix), staafmixer en mengkom, steelpannetje en lepels, 0,25 liter slagroom, garneer-spuitroom, 450 g magere kwark, 400 ml water, 50 g boter, ronde spring-bakvorm (ongeveer 24 cm), bakpapier, spuitroom, aardbeienjam/vaaivulling

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

johnny cake van pompoen

Johny cake maar dan met een pompoensmaakje

INGREDIENTEN

500gram zelfrijzend bakmeel, 1 1/12 theelepel suiker, 1 theelepel zout, 1 1/2 theelepel kaneel, 1 eetlepel margarine, 1 cup gepureerde pompoen,1/2 cup melk, 1/2 cup water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Antiliaans
  •  20-30 min.

IJs met Mangosaus

INGREDIENTEN

2 Rijpe mango's, 4 bolletjes vanilleroomijs, (bak a 1 liter,AH), 4 chocolade bloemblaadjes, (pakje a 150 g,De Heer), Keukenmachine of staafmixer.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Tartaar van kabeljauw met jenever

Zeer speciaal hapje voor Valentijn.

INGREDIENTEN

200 g kabeljauwfilet, het sap van 1/2 limoen, 1 eetlepel olijfolie, 1 koffielepel fijngesneden bieslook, 1/2 dl jenever van minstens 38%, 1 dl room, peper en zout, gemalen koriander, 4 takjes verse dille, , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

valentijn's beschuit

INGREDIENTEN

* beschuit, * rode jam, * roze hartjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Love sorbet

INGREDIENTEN

100 gram aalbessen -, 1 grote uitgeperste sinaasappel -, de schil van 1 sinaasappel -, 1/2 citroen -, 450 gram suiker -, 400 ml water -, 1/2 zakje vanillepoeder -, 1 ei -, 1/2 eetlepel cointreau, , ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

valentijns koekjes

Lekker om het hart van je geliefde te veroveren

INGREDIENTEN

Een pak mix voor koekjes en de ingredienten die op het pak staan, poedersuiker en rood/roze kleurstof

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2005
  •  
  •  20-30 min.

IKAN TAOTJE SAUS(vis in gekruide taotje saus)

Lekker pittig visgerecht , de saus moet een lekkere zoet zure smaak hebben .( ik weet zeker , als je dit gerecht een maal geproefd hebt , ben je verkocht....)

INGREDIENTEN

, -4 lekkerbekken (zelf af te bakken), , -2 uien, , -5 teentjes knoflook, , -2 eetlepels boter, , -1 eetlepel selderie, fijn gesneden, , -1 eetlepel prei, fijn gesneden, , -3 volle eetlepels taotje sambal goreng, , -? eetlepel ve-tsin, , -5 of 6 eetlepels tomatenketchup, , -2 eetlepels ketjab manis (zoete soja), , -1 eetlepel azijn, , -zout, , -suiker, , -kopje water, , -klein beetje gember,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

trotse borstjes

INGREDIENTEN

2 eieren, 75 gr. suiker, 30 gr. bloem, 1 zakje vanillesuiker, 5 dl kwark, frambozensaus (fles) enkele frambozen.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Scampi's op Thaise wijze

Een recept van jaren geleden uit dag allemaal

INGREDIENTEN

24 scampi of gambas, 2 stengels prei, 2 sjalotten, halve kop rozijnen, halve ananas, paar lepels bruine suiker, peper en zout, flinke portie curry, olijfolie, verse koriander, flinke scheut kippenbouillon, verse gember

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Thais Voorgerecht
  •  10-20 min.

Hartige Koekjes

INGREDIENTEN

Ingrediënten :, 150 g boterboter, 225 gram bloem, 125 g basterdsuiker, 1 tl vanille-essence, bloemsuiker voor het bestuiven, basterdsuiker om te bestuiven

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2012
  •  
  •  30-60 min.

Coquilles St.Jacques met kaassaus

Ook heerlijk als hoofdgerecht. Verdubbel de hoeveelheid en serveer met aardappelpuree en asperges.

INGREDIENTEN

, Bekertje creme fraiche, 75 gr. gorgonzola of St. Agur, sjalotje, teentje knoflook, 3 coquilles zonder koraal, klein ovenschaaltje., Fruit het sjalotje, doe de creme fraiche erbij en de gorgonzola. Laat dit inkoken tot ?n dikke saus ontstaat., Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de coquilles in het ovenschaaltje, verdeel de saus erover en zet het voor 20 min in de oven., Serveer met stokbrood., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Gevulde kipfilets

INGREDIENTEN

2 kipfilets -, 75 gram Kernhemmer Kaas -, teentje knoflook -, klein preitje -, 2 plakken Parmaham -, peper en zout, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tarbot met champagnerisotto

Mooi totaalgerechtje voor een bijzonder etentje. Met een sausje van waterkers en kervel, en garnituur van zeekraal en peultjes.

INGREDIENTEN

* 1 sjalot, * boter of olijfolie, * 150 g risottorijst, * 1 groot glas champagne (of witte wijn), * bouillon, * 1/2 bosje kervel, * 1/2 bosje waterkers, * visfumet (of tablet visbouillon), * 2 eidooiers, * princesseboontjes, * peultjes, * 4 tarbotmoten, * zeekraal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken coquilles met tagliolini en pesto.

De feestdagen zijn wel voorbij,maar dit schitterend en makkelijk voorgerechtje wil ik jullie niet onthouden.het is gereed in 25 min. maar men moet de coquilles 1 uur laten weken.

INGREDIENTEN

8 flinke coquilles,grof zout,versgemalen peper,200 gr(gedroogde)tagliolini,pesto,2 eetl. versgeraspteparmezaan,olijfolie,5 rode pepertjes.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Roze Valentijnssoep

Lekker soepje met hartjes van biet en geroosterd brood

INGREDIENTEN

1 kleine gekookte biet,1 sjalotje,15 gr. boter,halve kruidenbouillontablet,1 bekertje zure room,zout,peper,1 thl.citroensap,2 sneetjes casinobrood,2 takjes peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Vanilleharten

Speciaal voor Valentijn ! ongeveer 24 "HARTJES"

INGREDIENTEN

150 gr. zachte boter, 300 gr. suiker, 2 eieren, 1 eetl. vanille, 350 gr tarwebloem gezeefd, 3 theel. bakpoeder, 1 theel. zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

'Ik heb je lief'-salade.

INGREDIENTEN

1 mozzarella (het liefst 'mozzarella di bufala'), 2 grote tomaten, extravergine olijfolie, zout en peper, bieslook (voor de garnering).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

gegratineerde toast met gerookte zalm

Toast met zalm

INGREDIENTEN

30g zachte boter of(dieet)margarine,1 teentje knoflook,zout,2 eetlepels fijngehakte peterselie,mespuntje gedroogde tijm,4 sneetjes wittebrood van 2 cm dik,klontje boter of (dieet)margarine om in te vetten,50g jong belegen kaas,100g gerookte zlm,4 kleine eieren,2 eetlepels fijngehakte dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

3

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Arabisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Zoetwaterkreeftjes met Riesling

Nog op zoek naar een speciaal gerechtje voor Valentijn? een mooi en erg makkelijk te bereiden voorgerecht voor een feestelijk etentje. De Luxemburgse meesterkok Aloyse Kloos koos voor twee van de populairste producten uit de rijke gastronomie van het Groothertogdom: rivierkreeftjes en Rieslingwijn. Dank zij de rijke bouillon waarin de rivierkreeftjes gekookt worden, krijgen ze veel extra aroma's. En de romige saus is subliem... - voor 4 personen -Voorbereiding: 15 minuten -Bereiding: 15 minuten -

INGREDIENTEN

24 rivierkreeftjes, 2 tomaten, 30 g sjalotjes, 20 g ui, 2 knoflookteentjes, 1 eetlepel gehakte dragon, 1 eetlepel geplette peperkorrels, 1/2 bosje wilde peterselie, 1/2 bosje peterselie fijngesneden, 2 dl Riesling, 1 dl room, 80 g boter, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Chocoladeperen

INGREDIENTEN

4 stevige stoofperen, - 2 dl water, - 100 gram suiker, - 2 eetlepels citroensap, - 1 kaneelstokje, - 2 dl room culinair, - 150 hram rietsuiker, - 25 gram boter, - 2 eetlepels stroop, - 1,2 dl melk, - 200 gram pure chocolade

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Cupido's kost

Visschotel met een kaas-kruidenkorstje

INGREDIENTEN

300 gram tomaten, - 2 teentjes knoflook, - 1 grote courgette, - 500 gram zalmfilet, - zout en peper, - 1 eetlepel olijfolie, - 2 eetlepels fijn gesneden basilicum, - 150 gram verse roomkaas met kruiden, - 5 eetlepels droge witte wijn, - 2 eetlepels paneermeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Liefdessalade .

INGREDIENTEN

Ingredienten (voor jou en je geliefde)., ? 1 avocado, ? 300 gram gepelde garnaaltjes, ? 2 selderijstengels ., ? 4 walnoten, ? mayonaise, ? ketchup, ? room .,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

CRAB + AVOCADO MOUSSE (Isabel Allende)

Het ultime liefdesgerecht volgens de Chileense schrijfster in haar boek: "Aphrodite".

INGREDIENTEN

1 kop Bechamelsaus, 1/2 kop mayonaise, 1 kop gekookte en geprakt krabvlees, 1 middelgrote rijpe avocado, 1 tl citroensap, 2 blaadjes gelatine of 3 tl poedergelatine, 1 kop creme fraiche, 3 el water, 3 el sherry, paar druppels tabasco, zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2009
  • Chileens Voorgerecht
  •  > 120 min.

Driekleurenmascarpone met frambozencoulis.

Een mooi toetje voor Valentijn

INGREDIENTEN

16 bitterkoekjes, Italiaanse, 12 Frambozen, 4 dl. frambozencoulis, 350 gr. mascarpone, Munt, gedroogde, 60 gr. pistachenootjes, 80 gr. poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Liefdessalade speciaal

INGREDIENTEN

1 mozzarella -, 2 grote tomaten -, extravergine olijfolie - zout en peper -, bieslook (voor de garnering), ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

rijstepudding met aardbeiensaus

Een heerlijke zomerse rijstepudding die er heel mooi uitziet.

INGREDIENTEN

1/2 l melk, 100 gr dessertrijst, 1 zakje vanillesuiker, 6 blaadjes gelatine, 75 gr suiker, 2 dl slagroom., VOOR DE SAUS:250 gr aardbeien, 50gr suiker, 1 el citroensap.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

gyros met ryst

Heerlijk gerecht met veel groenten

INGREDIENTEN

400 gram varkensreepjes, knor mix gyros, 400 gram rijst, paprika,uien,courgette,champignons,ananas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Scrivimi amore(tedere liefde).

INGREDIENTEN

?2 eierdooiers, ?100 gram honing, zoet als mijn liefde, ?125 gram room, zacht als jouw liefkozingen, ?150 gram gekonfijte kersen, rood als de liefde, ?1 eetlepeltje kaneel, intrigerend als jouw woorden ., ?1 eetlepeltje rozenlikeur (hoeft niet), dronkenmakend als jouw kussen.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Macaroni ala Mama!

Macaroni in roomsaus. een italiaans recept dat naar eigen smaak aangepast kan worden. probeer gerust uit!!!

INGREDIENTEN

1 pak macaroni ( mag spiraal zijn of eventueel een andere vorm ) 1 beker slagroom van 250mililiter. 1 bakje champions 2 dikke uien 1 dikke plak ham Italiaanse kruiden bieslook peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chocoladepotjes.

Een machtig toetje voor wie van chocolade houdt.

INGREDIENTEN

3 dl. koffieroom, 200 gr. chocolade, 70%-85% cacao, 2 grote eierdooiers, 2 eiwitten, 3 el. cognac, 20 gr. boter,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Soep met driekleuren hartjes

INGREDIENTEN

200 gram gemengde paddestoelen -, stukje winterwortel van ca. 5 cm -, stukje courgette van ca. 5 cm -, 1/2 gele paprika - 1/2 rode paprika -, 1 pakje Honig Chinese kippensoep -, 1 a 2 theelepels geraspte verse gember -, sojasaus -, , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Chinees
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top