1. Home
  2. Recepten

recepten (4.643)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

INGREDIENTEN

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben - 1 grote courgette - 1 zak verse spinazie - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook - 1 grote of 2 kleine sjalotjes - 1 bol mozzarella - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino - een handje vol verse basilicum - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)

Voorbereiding

Bak de schnitzels in wat olijfolie om en om mooi bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, omdat ze later nog in de oven gaan. Haal ze uit de pan en leg ze alvast klaar in de ovenschotel. Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en de courgette in blokjes (ongeveer dobbelsteengrootte). Haal eventueel wat grove steeltjes van de spinazieblaadjes, die zijn nogal taai als je aan het eten bent. Snijd de mozzarella in plakken.

Bereidingswijze

Fruit in het overgebleven bakvet van de schnitzels (niet weggooien dus, zit veel te veel smaak aan!!) eerst de sjalotjes kort aan en doe daarna de knoflook erbij. Als ze beiden een beetje kleur hebben, doe je er de courgetteblokjes bij. Bak deze even op hoog vuur mee. Als de courgettes een mooi bruin kleurtje hebben, zet dan het vuur op halve hoogte. Doe handje voor handje de spinazie in de pan erbij, zodat het de kans krijgt om te slinken. Als laatste giet je er de gezeefde tomaten/tomatenblokjes bij en laat je alles even goed doorwarmen. Zet het vuur uit en roer er de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes doorheen. Leg de plakken mozzarella op de schnitzels in de ovenschotel en giet er daarna de saus overheen. Als laatste bedek je alles met een mooie laag geraspte kaas en zet je de ovenschotel zo`n 10 minuten in de oven. Na 10 minuten kun je er nog voor kiezen om even de grill aan te zetten, zodat je een mooi krokant laagje op je schotel krijgt. Haal eerst de schnitzel met de mozzarella onder de saus vandaan, leg deze op een bord en schep daarna rijkelijk de saus er overheen. Garneer eventueel met nog wat vers geraspte kaas en basilicumblaadjes.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

supersnelle roerbakschotel met kerrie en ham

Een lichte maaltijd waar iedereen van geniet

INGREDIENTEN

400g roerbakgroete kant -en- klaar, 1fijngesneden ui, 2elzonnebloemolie, 1elkerriepoeder, 1 flesje maggi vloeibarebouillon tuinkruiden, 200 hamblokjes of garnalen

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

maaltijdsalade met kip en meloen

Een lekkere zomerse salade

INGREDIENTEN

1 grote galiameloen, ? 200 g gemarineerde kipfilet, ? 1 eetlepel olijfolie, ? 2 eetlepels amandelschaafsel (zakje a 45 g), ? 1/2 rode paprika, ? 1 zakje veldsla (75 g), ? 1 eetlepel citroensap, ? 2 eetlepels yoghurtmayonaise, ? 3/4 eetlepel milde kerriepoeder, ? zout en (versgemalen) peper

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mexicaanse stoofpot met kip

Voor mensen die van pittig houden! Van een Mexicaans kennisje gekregen. SPICY!!!!

INGREDIENTEN

50 gr boter, 100 gr ontbijtspek (blokjes), 3 sjalotjes (gesnipperd), 6 tenen knoflook (geperst), 2 jalapenopepers in ringen of 2 el uit een potje (Casa Fiesta), 4 kipfilets (blokjes), bakje champignons (gehalveerd), klein blikje tomatenpuree, 1 el bloem (gezeefd), zakje fajita-kruiden, 6 chillies (verkruimeld, zakje Silvo), 350 ml kippenbouillon, 100 ml droge witte wijn, 100 ml creme fraiche, peper, zout, djintan, ketoembar.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chocolade ijsdrank

Lekker uit Spanje koude chocolade drank.

INGREDIENTEN

Puur en volle chocolademelk Vanilleroomijs, 1Reep chocolade (puur) slagroom cacaopoeder

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kiplekkere Mangosalade (voor bij een zomerse rose)

Gegarandeerd succes op een zomerse dag!

INGREDIENTEN

3 kipfilets, 2 mooi rijpe mango`s, geitenkaas, veldsla, pijnboompitjes en gehakte bruine amandelen, verse thijm takjes, semi zontomaatjes (niet helemaal gedroogd), ketjap, spaans pepertje,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2012
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zomersalade van witte bonen, gedr.tomaten, tonijn en pesto

Heerlijke maaltijdsalade voor mooie dagen. Bijzonder door de gedroogde tomaten en de pesto-dressing.

INGREDIENTEN

1 kleine pot of blik witte bonen (uitlekgewicht plm. 215 gram)-, 3 gedroogde tomaten op olie -, 2 lente-uitjes -, 1 blikje tonijn op olie -, stukje komkommer -, paar kerstomaatjes -, wat slablaadjes om te garneren -, 1 rode ui -, paar olijven -, dressing:, 1 flinke eetlepel groene pesto -, 2 eetlepels witte (balsamico)-azijn -, 3 eetlepels olijfolie -, peper, zout -, 1 eetlepel dunne honing

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-2011
  • Italiaans
  •  10-20 min.

TARTAARTJE met gebakken ui en paprika

ZOMERS Tartaartje

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode paprika, 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel vers gemalen zwarte peper, 1 theelepel zout, 4 tartaatjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel gedroogde Provencaalse kruiden, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spitskool met Gehakt

Spitskool met gehakt en nassikruiden.

INGREDIENTEN

1 spitskool, 4 ons rundergehakt, 1ui, 1 zakje nassikruiden, croma.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

eierballen

Erg lekker om zo te eten maar speciaal ook erg lekker maar lees dat zelf maar dan kom je er wel achter

INGREDIENTEN

Eieren, gaar rundvlees of restjes gaar vlees, bouillonpoeder, boter, bloem, water, paneermeel, eieren om door heen te wentelen, eventueel kerrie, zout en peper

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Soutzoukakia

INGREDIENTEN

750 gr. gehakt, 1 gesnipperd ui, 500 gr. tomaten gepureerd, 1/2 el. komijn, 1/2 kop paneermeel, 1/2 kop peterselie fijngesneden, 2 kopjes olijfolie, peper en zout.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste vakantie recepten

Gazpacho

Het antwoord van de Andalusiers op de ondragelijke zomerhitte in hun land? Gazpacho! Deze dorstlessende koude soep is niet alleen verfrissend, maar brengt ook het zoutgehalte in het lichaam terug op peil. voor 8 pers.

INGREDIENTEN

1 l groentebouillon; 1 kg rijpe tomaten; 2 rode paprika's; 1 kleine komkommer; 2 teentjes knoflook; olijfolie extra vierge; zwarte peper uit de molen

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Salade van sperziebonen, komkommer en bonenkruid

Heerlijke zacht zure salade. De knapperige schijfjes komkommer maken de salade extra lekker. Ik heb gele sperziebonen gebruikt die je hier in Duitsland gemakkelijk kunt kopen. Je kunt ook gewone groene sperziebonen gebruiken. Net zo lekker. (Bonduelle heeft de gele bonen in blikjes!)

INGREDIENTEN

500 gram sperziebonen -, 1/2 komkommer -, 1 kleine ui -, 2 eetlepels witte (wijn) azijn -, 1 theelepel suiker -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, zout, peper -, 2 eetlepels gehakte bonenkruid (eventueel gehakte dille - is ook heel lekker)

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kip met rijst

Een lekker recept en het is zo klaar..

INGREDIENTEN

2 Kipfilets,1 Prei,1 Bakje champions,3 Lente uitjes,1 kleinbakje Boursin of Paturain,een zakje Champion cremesoep,klontje boter of olie, Rijst.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

patatas alinadas

Aardappelsalade met knoflookmayonaise! (spaans recept)

INGREDIENTEN

600 gr. gekookte aardappels (in plakjes van een halve centimeter), anderhalve eetlepel witte wijnazijn,4 teentjes knoflook heel fijn gesneden), 3 eetlepels extra virgen olijfolie, versgemalen peper en grof zeezout, 50 gr. uitgelekte tonijn uit blik (in olie), 2 hardgekookte eieren in plakjes, 1 rode ui (in ringen gesneden), 1 grote ontvelde vleestomaat zonder zaad (in blokjes gesneden) 3 eetlepels fijngesneden bieslookringetjes).

  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

pasta met spekjes/gorgonzolaroomsaus

Excuise italiaans hapje voor liefhebbers van gorgonzola en pasta

INGREDIENTEN

150 gr spekjes, 150 gr gorgonzola, 0,25 l creme fraiche, 1 bakje champignons, uien, knoflook, spaghetti of andere pasta

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kip in Surinaamse marinade

Kipfiletreepjes in surinaamse redie marinade.Deze marinade is te koop in flesjes in de supermarkt bij de surinaamse producten.Op stokbrood (voorgebakken) met een sausje b.v knoflooksaus.Lekker met een verse salade erbij.

INGREDIENTEN

1 kilo kipfiletSurinaamse marinadeBeetje zeezoutVers gemalen peperBeetje verse knoflookEen lepeltje of meer surinaamse sambal4 voorgebakken stokbrodenKnoflooksausSla.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

lauwwarme salade de gascogne

Ook dit is voor klungels (in Frankrijk). Je ziet, recepten aanwas houdt gelijke tred met mijn kookvaardigheden.

INGREDIENTEN

Blik gesiers de canard - ijsbergsla - trostomaatjes - dressing -, wat verder ter tafel komt

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

zuurkool vosters

Verassend lekkere vegetarische zuurkool

INGREDIENTEN

Aardappelen, zuurkool, blauwe schimmelkaas, cassew noten, geraspte oude boerenkaas, paprika, tauge & champignons

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Geroosterde aardappeltjes.

Nieuwe aardappeltjes roosteren op de barbeque of onder de grill.Weer van Harriott!

INGREDIENTEN

400 gram nieuwe aardappeltjes in de schil gekookt., 1 eetl grove mosterd,1 eetl heldere honing,1 eetl sojasaus(light soy)

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Siciliaanse spaghettischotel

Dit recept heb ik indertijd van een Siciliaanse "mamma" gekregen en was volgens haar origineel recept van dit eiland. Is makkelijk te maken en valt altijd in de smaak

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 100 gram gekookte ham, 100 gram salami, half literblik doperwten, blik gepelde tomaten, bakje champignons, 2 gekookte eieren, parmezaanse kaas, 1 of 2 bolletjes mozzarella of 4 plakken kaas, 3 geklopte eieren, spaghetti. Italiaanse kruiden, o.a. basilicum, tijm, bieslook, zout en peper, peperoncini (kleine gedroogde Italiaanse pepertjes),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Knoflook-melkbrood.

Het water loopt me nu al uit de mond!

INGREDIENTEN

-1 bol knoflook., -3 dl melk., -450 gram bloem., -1 theelepel zout., -25 gram gesmolten boter., -1 eetlepel verse gist.-1/2 theelepel suiker.-1 geklutst ei-steenzout-eventueel nog wat extra fijngehakte knoflook.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2006
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Pizza-olie.

Waarom eens niet zelf je pizza-olie maken. Lekker en makkelijk.

INGREDIENTEN

-1/2tot 1 liter lekkere simpele olijfolie., -1 eetlepel rode pepertjes,gekneusd., -2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden., -1 theelepel zout.

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Boursintaartjes

Maak deze taart als hapje (met een wijntje)...voor op een zwoele zomeravond.... Een regelrechte aanrader en makkelijker kan het niet

INGREDIENTEN

2 vellen bladerdeeg van 24 bij 24; 8 plakken gekookte ham; 1 bousinkaasje; melk; 1 eierdooier

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Witte Sangria

Een heerlijke verwennerij op een feestje

INGREDIENTEN

Fles zoete witte wijn, fles spa rood, vodka naar believen, lichtgekleurd fruit zoals banaan, witte druiven, citroen, limoen, perzik

  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-2005
  • Scandinavisch
  •  0-10 min.

Aardappelen met spek-pakketje voor op de barbeque

Wel je tafelgenoten waarschuwen dat ze moeten oppassen bij het openmaken van de pakjes,want je kan je verbranden aan de warme dampen.

INGREDIENTEN

-4 grote aardappelen., -2 eetlepels zachte olie., -peper en zout., -Paprikapoeder., -100 gram spek(je mag zelf kiezen of je liever gewoon spek of gerookt spek gebruikt,ik houd meer van het laatste)., -1 rode ui., -40 gram boter.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

zalmlasagne

Een voortreffelijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Pak lasagna verde. 500 gr verse zalm,500 gr verse spinazie, 10 tomaten,2 sjalotten. gemalen oude kaas(20+oude kaas is tegenwoordig verkrijgbaar). 2,5 dl slagroom (of alpro-room). 2,5 dl droge witte wijn 2,5dl visfumet, tijm, laurier, knoflook, becel bak en braad.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

club sandwich

Lekker geroosterd brood met veel en gezond beleg

INGREDIENTEN

3x snee brood (wit of bruin), 2x plakje kaas, 1x plakje kalkoen, 2x plakje bacon, 1x ei, 1x tomaat, 1x aantal schijfjes komkommer, 2 eetlepels majonaise, 1 eetlepel mosterd

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Stampot

Stampot van puree en lof.

INGREDIENTEN

Pak aardappel puree en lof., Evt. spekjes.

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Pilaf

Kip met perzik en rijst

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 2 uien, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 blikken perzik op siroop, 2 kleine blikjes tomaten puree, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, ketjap, 1 pak rijst, zout, olie,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sabrina Geheime Recept

Lekker lekker lekker

INGREDIENTEN

Kruiden drank en andere dingen die je lekker vind en die op de barbeque/fondue kunnen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  •  
  •  0-10 min.

Eend

Eend met Whisky (humor)

INGREDIENTEN

Eend en whisky

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tortellini Met Spinaziesaus

Pastagerecht met verse paddestoelen en twee pittige kazen

INGREDIENTEN

1 ui, 2 bosuitjes, 150 gr.gorgonzola, 250 gr. champignons, 3 el olijfolie, 1 teen knoflook, 1 pakje diepvriesspinazie(450 g deelblokjes), 400 g verse tortellini, 150 g geraspte kaas(bij voorkeur Pecorino), 1 pakje kookroom, 4 el pijnboompitten, 2 el pesto, evt blaadjes basilicum ter garnering, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gyros

Lapsjes varkensvlees in een tortilla

INGREDIENTEN

1 kilo varkensvlees,4 tomaten, 2 uien, 6 tortilla, 2 zakjes gyros kruiden, 2 zakjes tjazikiesaus, yoghert en een krop ijsbergsla.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

knoflook, ingemaakt

Ingemaakte knoflook, een heerlijk recept dat mijn zus (DianaBoskma34) van een Duitse kennis heb gekregen.

INGREDIENTEN

4 bollen knoflook, 1/4 l. witte wijn azijn, 1/4 l. water, 1 eetlepel zout, Olijfolie.

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2001
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Portugese Bonen

Eenpansgerecht, snel, simpel en door ons geregeld gegeten. Van een vriendin die een poos in Portugal gewoond heeft.

INGREDIENTEN

4 uien, 4 ons sperciebonen, 4 tomaten, 2 blikjes tonijn in olie, peper, zout, iets thijm, veel basilicum

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

haring met uien

Lekker haring met uitjes klaarmaken. En het is heerlijk.

INGREDIENTEN

Haring, uitjes

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Herman

Het brood waar iedereen naar op zoek is..

INGREDIENTEN

De ingredienten om een Herman te beginnen: * 150 gr suiker * 125 gr bloem * 250 ml water

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-07-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Spek Met Koriander

Spek en chorizo gebakken en gekruid met koriander,knoflook,rode peper en peterselie

INGREDIENTEN

Spek/gehakt, chorizo, chilibonen/of spinazie, rode ui, knoflook, koriander, rode peper, peterselie, olijolie, scheut rode wijn, geschilde amandelen

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Witlofsalade met kip en peer

INGREDIENTEN

300 gram witlof, 180 gram gerookte of gekookte kip,2 peren, 1/2 kopje magere yoghurt, 1 theel. mosterd, paprikapoeder, zout,peper, 1 eetl. olie 40 %

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Aardappelpuree

Zo krijg je zelfs een zakje puree lekker.Lekker vlug klaar als je haast hebt, of gewoon makkelijk op vakantie.

INGREDIENTEN

1 zakje aardappelpureemelk en water (of wat er op het zakje staat)zoutpepereen scheutje maggikruidenkaasje uit een kuipje of boursin.Ongeveer een half kaasje per zakje.

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste vakantie recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top