Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Uskumru

Uskumru recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Uskumru papaz yanisi

Gestoofde vis.

INGREDIENTEN

1 stuks citroen, 2 stuks makreelfilets, 1 snufje zeezout, 1 snufje zwarte peper, 1 snufje gedroogde rode peper (in molenpotje), 1 eetl. olijfolie, 1 stuks groene puntpaprika, in ringen, 1 stuks ui, in smalle parten, losgehaald, 1 teen knoflook, 4 stuks tros of pruimtomaten, ontveld en in blokjes, 0.75 dl droge witte wijn, 1 snufje laurierblad

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2019
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turks gegrilde makreel

Uskumru Izgarasi.

INGREDIENTEN

* 4 panklare makrelen, * sap van 2 citroenen, * enkele druppels azijn, * zout, * peper, * 1 bosje dille, * 1 bosje peterselie, * 1 kopje olijfolie, * 1 el geraspte citroenschil, * 3 teentjes knoflook, * 1 tl oregano, * 1 tl basilicum, * 2 citroenen, * kruidentakjes voor het garneren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Turks
  •  20-30 min.

koude makreel

Een recept uit Turkije,wordt daar ook wel "Uskumru Papaz Yahnisi" genoemd.

INGREDIENTEN

1-1,5 kg makreel (de vis heel laten), 4 eetlepels olijfolie, 2 flinke uien(in dunne ringen gesneden), 1 groen pepertje(fijngehakt), 3-4 tenen knoflook(uit de knijper), 3 flinke tomaten(geblancheerd, ontveld en in dikke plakken gesneden), 6 eetlepels verse peterselie(fijngehakt), 1-2 eetlepels tomatenpuree, een snuf suiker, grof zeezout, vers gemalen zwarte peper, het sap van 1-2 citroenen, 50 kleine zwarte olijven zonder pit.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top