1. Home
  2. Recepten
  3. Uskumru

Uskumru recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Uskumru papaz yanisi

Gestoofde vis.

INGREDIENTEN

1 stuks citroen, 2 stuks makreelfilets, 1 snufje zeezout, 1 snufje zwarte peper, 1 snufje gedroogde rode peper (in molenpotje), 1 eetl. olijfolie, 1 stuks groene puntpaprika, in ringen, 1 stuks ui, in smalle parten, losgehaald, 1 teen knoflook, 4 stuks tros of pruimtomaten, ontveld en in blokjes, 0.75 dl droge witte wijn, 1 snufje laurierblad

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2019
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turks gegrilde makreel

Uskumru Izgarasi.

INGREDIENTEN

* 4 panklare makrelen, * sap van 2 citroenen, * enkele druppels azijn, * zout, * peper, * 1 bosje dille, * 1 bosje peterselie, * 1 kopje olijfolie, * 1 el geraspte citroenschil, * 3 teentjes knoflook, * 1 tl oregano, * 1 tl basilicum, * 2 citroenen, * kruidentakjes voor het garneren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Turks
  •  20-30 min.

koude makreel

Een recept uit Turkije,wordt daar ook wel "Uskumru Papaz Yahnisi" genoemd.

INGREDIENTEN

1-1,5 kg makreel (de vis heel laten), 4 eetlepels olijfolie, 2 flinke uien(in dunne ringen gesneden), 1 groen pepertje(fijngehakt), 3-4 tenen knoflook(uit de knijper), 3 flinke tomaten(geblancheerd, ontveld en in dikke plakken gesneden), 6 eetlepels verse peterselie(fijngehakt), 1-2 eetlepels tomatenpuree, een snuf suiker, grof zeezout, vers gemalen zwarte peper, het sap van 1-2 citroenen, 50 kleine zwarte olijven zonder pit.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top