- Eigen recept
Traditionele uiensoep!
Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn!
50 gr boter 750 gr uien,Ui in dunne ringen gesneden 2 tenen knoflook 45 gr bloem 2 liter runder-of kippenbouillon 250 ml droge witte of rode wijn 1 laurierblad 2 takjes tijm zout en peper 12 sneetjes stokbrood 100 gr Gruyerekaas, geraspt
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren. Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is. Verwarm de grill voor. Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over de 6 soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi met geraspte Gruyere kaas en zet de soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is. Dien onmiddellijk op.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-08-2010Frans30-60 min.
Franse uiensoep die super simpel is.
Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.
50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper., ,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-03-2007Frans30-60 min.
franse uiensoep
4 grote uien in ringen gesneden., 1 teentje knoflook gesnipperd., 1 eetlepel bloem, 40 gram boter., 11/4 liter bouillon., peper en zout., 100 gram graspte kaas., stokbrrod.
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-03-2005Frans Voorgerecht30-60 min.
uiensoep
Heerlijke soep uit de Stentor door Hans Belterman. Ik wil jullie dit niet onthouden. De lekkerste en waarschijnlijk ook de meest orriginele uiensoep at je vroeger in de omgeving van de Hallen in Parijs. Daar vond je de bistro's waar de handelaren hun zaken deden onder het genot van een "fine a l'eau"die tegen het einde van de nacht plaats maakte voor de uiensoep. Ook veel toeristen kwamen er op af.
. 250 gr. stevige grote uien, . 20 gr. boter, . 1 el. olijfolie, traditioneel, . 2 tabletten runderbouillon, . 3-4 grote sneden stokbrood, schuin gesneden, . 75 gr. fijn geraspte oude (Goudse) kaas, 1 el. fijngehakte (blad) peterselie, . 1/2 tl. paprikapoeder, bij voorkeur scherpe soort (Rosen), . vleugje nootmuskaat, . witte peper uit de molen
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-10-2004Frans30-60 min.
uiensoep
Mijn zelfgemaakte uiensoep.
Twee pakjes honig Franse uiensoep,6 grote uien,blikje tomatenpuree,ketjap manis,peper,bieslook., ,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-11-2005Frans Voorgerecht20-30 min.
Uiensoep
Snel en makkelijk!
Pakje uiensoep, 5 uien, knoflook, laurierblad, kruidnagel, zout en peper, geroosterd brood, kaas
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-10-2004Frans0-10 min.
uiensoep
Lekkere uiensoep
1 schenkel, 1 pond runderpoulet,net grote uien, 2 pakjes mix voor uiensoep
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-03-2007Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Uiensoep
Hartige soep
1 glaasje bouillon met rundvlees,pakje honig uiensoep,5 uien en gemalen kaas.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-08-2002Frans10-20 min.
Uiensoep
Overheerlijke uiensoep, die ik vaak maak. De champignons doen het heel goed in deze soep.
1 kilo uien, 2 teentjes knoflook, , 1 doosje champignons, 1 bosje bosuitjes, 2 eetlepels bloem, 1 pot bouillon zonder vlees, , ? liter droge witte wijn, knoflookkruiden, 1 pakje Honig uiensoep, ? liter water ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-03-2000Frans10-20 min.
Uiensoep
Fruitig van smaak.
750 gram uien, 35-40 graam boter, 2 dl witte wijn, 1 flesje Maggi Basis voor Uiensoep,
- Internationaal Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-12-2000Internationaal Voorgerecht20-30 min.
Uiensoep
Lekkere romige uiensoep, net even anders
3 uien-soup-it van unox-ketjap manis-1 teentje knoflook-1 ons gehakt h.o.h.-1 flesje basis uiensoep van maggi- roomboter- 1pakje roomculinair, ,
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-03-200210-20 min.
Uiensoep
Lekkere dikke uiensoep die moet worden gegeten met een speciaal sausje (ja je leest het goed) en het stokbrood in stukje in het bord soep.
3 ons poulet, 6 grote uien, 3 ons soepgroente, 2 pakjes uiensoep (droog), ketjap, tomaten ketchup, knoflook, bouillonblokjes, , Voor het sausje:, mayonaise, geraspte kaas, knoflook, paprika poeder, zout, peper, tomaten ketchup, sambal badjak
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-10-2000Frans Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Uiensoep
Zelfgemaakte bouillon combineren met `een beetje van Maggi`. Makkelijk, maar vooral superlekker!
3 liter zelfgemaakte runderbouillon, 10 grote uien, 1/2 fles rode wijn, 2 pakjes uiensoep (Knorr of ander merk), 75 gram roomboter, eetlepel gedroogde tijm.
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-12-2011Frans20-30 min.
Uiensoep
Een echte, eerlijke, lekkere uiensoep
500 gr. gesneden uien, teentje knoflook, boter, schepje suiker, 1/2 tl. cayennepeper, peper, zout, bouillonblokje, pakje uiensoep, broodje zonder korst, geraspte kaas.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-12-1999Frans30-60 min.
Uiensoep
500 g uien, -2 fijngesneden knoflookteentjes, -1 el boter, -1 flesje Maggi Basis voor Uiensoep, -1 el bloem, -1 bosje Provencaalse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn), -1 laurierblaadje, -4 stukjes stokbrood, -50 g geitenkaas,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-09-2002Frans30-60 min.
Uiensoep
Franse uiensoep, volgens het originele recept van Paul Bocuse (***)
- 350 gr. uien (in ringen gesneden), - 75 gr. boter, - 30 gr. bloem, - zout en peper, versgemalen, - 1,5 liter bouillon, - 300 gr. Gruyere (150 gr. geraspt, 150 gr. in plakjes), - dunne sneden oud brood, - half glas cognac, - 1 eidooier, - 1 glas port
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2003Frans Voorgerecht30-60 min.
Uiensoep
500 gram uien -, 2 fijngesneden knoflookteentjes -, 1 eetlepel boter -, 1 flesje Maggi Basis voor Uiensoep -, 1 eetlepel bloem, 1 bosje Provencaalse kruiden zpals tijm, oregano, rozemarijn -, 1 laurierblaadje -, 4 stukjes stokbrood -, 50 gram geitenkaas, , , , , , , ,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-10-2002Frans30-60 min.
Uiensoep
500 gr uien, boter, 1 tl bruine suiker, 1 flesje Maggi basis voor uiensoep, 1 ltr water, 250 ml witte wijn, 2 el cognac, (eventueel soepvlees), 1 stokbrood, kruidenboter, geraspte oude kaas
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-03-2006Internationaal20-30 min.
uiensoep
Lekkere uiensoep voor koud weer. De soep bevat 1.0** points p.p.
3 grote of 4 kleine uien (ca. 750 gr.), 3 uitgeperste teentjes knoflook, 15 gr. echte boter (= 1 el.), 8 koffielepels bruine basterdsuiker, ca. 4 cm. geraspte verse gember, 2 groentebouillonblokjes, 750 ml. water, 1 el. (gedroogde) tijm, peper en zout
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2003Slanke keuken20-30 min.
Uiensoep.*
Zoals het in de Parijse hallen werd gegeten.
100 gr. Boter, 500 gr. Grote uien, in dunne plakjes, 1 el bloem, 1 1/2 ltr. runderbouillon, 1 flinke el tomatenpuree, zout en versgemalen peper, 12 dunne sneetjes stokbrood, 120 gr. Geraspte Gruyère, ,
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-05-2005Frans60-120 min.
Uiensoep
Mijn uiensoep is zeer geliefd. De meesten van jullie zal ik wel niets nieuws vertellen, maar toch!!
2 Grote uien, 1 bouillonblokje. maakt niet uit welke smaak (geen vis natuurlijk), provencaalse kruiden., 4 teentjes knoflook, zout en peper, 2 stukjes Franse kaas en 2 sneetjes stokbrood.
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-07-2000Goedkoop en snel0-10 min.
Uiensoep
IK VIND DEZE UIENSOEP EEN STUK PITTIGER VAN SMAAK DAN DE WAT WIJ NOEMEN FRANSE UIENSOEP.
4 rode uien2 el olijfolie1 1/4 l vlees-of kruidenbouillon1-2 el rode pesto1 el (verse) tijmzout en peper6 sneetjes volkorenbrood75 gr blauwschimmelkaas75 gr geraspte jongbelegen kaas
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-07-2003Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Uiensoep
1 liter runderbouillon - 250 gram ui - 30 gram boter - 30 gram bloem - geraspte kaas - geroosterd brood - peper - zout.
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-04-2005Frans20-30 min.
Uiensoep
750gr uien * 3 teentjes knoflook * Boter * 1-2 el bloem * 1,5 l kippebouillon * peper * zout * 4 sneetjes stokbrood * 75gr geraspte kaas
- Duits
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-01-2005Duits20-30 min.
Uiensoep
Een heerlijke soep. Snel klaar en toch heeel lekker !
1 kilo Uien, 2 el bloem, boter om de uien in te bakken, 1.5 liter runder- of kruidenbouillon, 2 Italiaanse tomaten ontveld en ontpit, zout en peper.,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-01-2000Frans20-30 min.
- Eigen recept
Uiensoep
Uiensoep op Franse wijze met een Italiaans tintje. Als voorgerecht of als hoofdgerecht met stokbrood.
4 uien, mager rundvlees, tomatenpuree, bouillon, verse oregano, verse basilicum, croutons, verse knoflook, olijfolie, peper, scheutje witte wijn, geraspte jong belegen kaas
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-02-2009Frans Voorgerecht0-10 min.
Uiensoep
* 500 g uien, * 4 sneetjes witbrood, * 2 takjes verse platte peterselie, * 5 sprietjes verse bieslook, * 4 el geraspte oude kaas, * 2 el olijfolie, * 6 dl groentenbouillon, * 2-3 el Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden ,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-10-2009Frans Voorgerecht20-30 min.
uiensoep
50 Gram boter, 750 Gram schoongemaakte en in ringen gesneden uien, 25 Gram bloem, 8 dl bouillon, 2 dl DROGE witte wijn( dit is een grote aanrader), Zout, Peper, 4 niet al te dunnen sneetjes brood, 75 gram geraste belegen kaas
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-11-2011Nederlands60-120 min.
Uiensoep
Een super heerlijke uiensoep waar ik, terwijl ik het recept toevoeg, zelf lekker van zit te smulllen.
* 60 gr boter, * 3 eetlpls olifolie, * 2 grote witte uien, in dunne ringen, * 2 rode uien, in dunne ringen, * 2 grote sjalotten, in dunne ringen, * 2 teentjes knoflook, gekneusd (ik had er 3), * 1 eetlpl tijm, * 2 laurierblaadjes (ik gebruik ook vaak poeder), * 1 eetlpl bloem (heb ik niet gebruikt), * 3 eetlpl balsamicoazijn, * 1 ltr runderbouillon (ik heb 3 blokjes gebruikt), * 250 ml droge witte wijn, * Worcestersaus (naar smaak), * 1 eetlpl verse peterselie, gehakt, * 1 wit stokbrood, * 150 gr Gruyère, geraspt
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-03-2016Italiaans60-120 min.
- Eigen recept
Uiensoep
Een zak uien in huis. Koud weer, dus wat doe je? Er een smakelijke uiensoep van maken.
4 grote uien, 50 gram boter,2 el bloem, 3 el olijfolie, 1 el tijm,1 el bruine suiker, 1 el worchestershiresauce, 2 rundvlees bouillon tabletten,1 liter water, 1 flesje donker (kasteel)bier, zwarte peper naar smaak.
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-02-201210-20 min.
uiensoep
Dit is een soep, geheel anders dan de gangbare uiensoepen.
5 sjalotten., 1000 gr witte uien-in ringen gesneden., 40 gr boter., 3 L bouillon van 6 runderbouillontabletten., 1 eidooier., 3 el bloem., 4 tenen knoflook - fijn gehakt., 1 mespunt cayennepeper., 1 thl gedroogde basilicum., 1 mespunt nootmuskaat., 2 el madeira., 125 ml room., 200 gr parmazaansakaas(gemalen), stokbrood., knoflooboter.
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-08-2005Nederlands Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Uiensoep
Makkelijk en goedkoop
500 gram uien, 50 gram boter, zout, 30 gram bloem, 1 liter bouillon, (eventueel gemaakt van blokjes) 200 gram oud stokbrood, 200 gram geraspte oude kaas, 1 snee brood,
- Goedkoop en snel Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-04-2009Goedkoop en snel Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Uiensoep
Heerlijke uiensoep op Franse manier gemaakt.
Uien Knoflook Stokbrood Kaas Zwarte Peper lemoen Maggieblokje Kruidenbollion Water Olijfolie
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-08-2011Goedkoop en snel10-20 min.
- Eigen recept
Uiensoep
Lekkere, snelle uiensoep. De meeste uiensoepen zijn heel zoutig en waterig, deze is eerder hartig van smaak.
4 dikke uien, 25gr boter, 2el bloem, 1 liter water, 2 bouillonblokjes, Nootmuskaat, Zout en peper
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-09-2013Frans10-20 min.
uiensoep
Een klassieke franse uiensoep
4-5 middelgrote uien,peperkorrels,knoflook,laurierblad,tomatenpuree,rode wijn,water en/of bouillonpoeder,olijfolie.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-03-2005Frans30-60 min.
Uiensoep
Lekkere uiensoep met wijn en room
? 40 g boter, ? 50 g spekblokjes, ? 750 g uien, ? 2 teentjes knoflook, ? 5 dl runderbouillon, ? 5 dl droge witte wijn, ? 2 eierdooiers, ? 1 dl room, ? peper, ? cayennepeper, ? snufje tijm, , ? (stok)brood, ? kaas,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-02-2000Internationaal30-60 min.
Uiensoep
Heerlijke snelle en simpele uiensoep
2 grote uien, , boter, , een klein lepeltje bloem, , evt wat KNOFLOOK, , (groenten) bouillon, , glas WIJN (rood of wit, kan allebei), , zout en peper, , geraspte kaas, , ,
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-11-2004Frans0-10 min.
uiensoep
Zelfgemaakte uiensoep
400 Gram uien, 40 Gram boter, 3/4 Liter water, (6 Theelepels drinkbouillon), of, (1 Rundvleesbouillon blokje), ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-10-200620-30 min.
Uiensoep
Overheerlijke uiensoep als voorgerecht
500 gr uien, 50 gr. boter, 1 lt bouillon, 1 el. bruine suiker, versgemalen peper, stokbrood, gemalen kaas
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-01-2000Frans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
uiensoep
Heerlijke uiensoep
40gr roomboter, 1200-1500 gr uien, 2lit. water }, 4st vleesbouillonblokjes} of zelf gemaakte runderbouillon, 2st. laurierbladen, 3st. kruidnagels, 2 eetl. kikoman, 4 tenen knoflook, 7st. peperkorrels, 50gr. bloem, 250 gr gruyèrekaas, Stokbrood,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2010Frans30-60 min.
Uiensoep
Een erg lekkere soep die over het algemeen door iedereen graag gegeten word. De soep is gemakkelijk te bereiden. En kan goed gemaakt worden voor grotere groepen mensen zoals bij kerst. De ingredienten zijn gemakkelijk te verkrijgen en niet al te duur. Maar de smaak is eenvoudig maar luxe. Deze soep is voor iedereen aan te bevelen.
6 uien, 100gr. katenspek iets dikker gesneden, 2 eetlepels boter, 2 teentjes knoflook of knoflookpoeder, 2 eetlepels bloem, 3 dl. droge rode wijn, 1 eetlepel tijm, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 vlees bouillon tabletten, zout en peper, 4 eetlepels gefruite uitjes, 4 eetlepels croutons (royco)
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-12-2001Frans30-60 min.
-
uiensoep
van slikke1 , 1 recepten, 0 volgers
-
Uiensoep
van Jokelode , 1 recepten, 0 volgers
-
Uiensoep
van Martin1985 , 1 recepten, 0 volgers
-
Uiensoep
van BennieGoochem , 1 recepten, 0 volgers
-
Uiensoep
van daniellekee , 1 recepten, 0 volgers
-
Uiensoep
van ellyterhuerne575 , 1 recepten, 0 volgers
-
uiensoep
van Giselaatje , 1 recepten, 0 volgers