Tamme konijnenrug, kalfszwezerik en een bitterbal van de bout.
Een moderne versie van het klassieke konijn met kerst met daarbij een bitterbal (!) van konijnen bout!! Een recept van Timo Munts van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. Zeker ook de combinatie met zwezerik is bijzonder. …
Ingrediënten 4 personen
Konijnenbouillon., 2 st konijnbout, 60 gr boter, 0,1 bs peterselie, 1 st bleekselderij, 0,1 bs tijm, 1 bl laurier, 1 st foelie, 1 st prei, 100 gr wortel, Bitterballen., 50 gr boter, 100 gr bloem, 2 st ei, 200 gr panko., Wortel Chutney., 150 gr wortel, 75 gr ui, 10 ml olijfolie, 2 gr kerriepoeder, 24 gr ahornsiroop, 6 gr honing, 9 gr witte wijnazijn., Zwezerik., 200 gr hartzwezerik., 500 ml kippenbouillon., 100 gr bloem., Uiencompote., 25 gr boter, 100 gr ui, 0,1 bs tijm, 1 bl laurier (vers), 1 st citroen., Kummerjus., 20 gr kummel, 250 ml konijnen of kalfsfond, 25 ml slagroom, 25 gr crème fraîche, Konijnenrug., 2 st konijnenrug, 25 ml olijfolie, Zout , Peper, Voorbereiden., 100 gr cantharellen., Presenteren., 1 bk Tahoen cress.,