Eend met amandel-oranjebloesem-auberginerolletjes en rode uiencompote
Dit is wat ik maak als ik mensen te eten krijg en ze echt wil verassen met iets bijzonders! Heb het voor het eerst samen met een kookvriend gemaakt, en het was voor ons beiden op dat moment het lekkerste wat we ooit gegeten hadden. De uiencompote is ook een waar genot, het is dus niet erg om daar wat extra van te maken. Ik heb van internet een foto toegevoegd van de auberginerolletjes, want op mij …
Ingrediënten 2 recipe.people
Voor 2 personen:, 500 gr eendenborstfilet, 50 gr honing, 100 gr pistachenoten ongezouten, Pakje marrokaans gekruide couscous, olie, , Voor de uiencompote:, +- 250 a 300 gr witte uien, 100 gr rozijnen, 3 a 4 el honing, 2 tl kaneelpoeder, , Voor de auberginerolletjes (in Marokko wordt dit als voorgerecht geserveerd en heet het 'laffa badinyan)':, 125 gr amandelen , 4 tot 8 el oranjebloesemwater (te koop bij turkse supermarkten of toko's), Ongeveer 1 tl kaneel , 1 aubergine, Olie, wat honing om er omheen te druppelen, , Optioneel: sesamzaadjes en/of alfalfa of andere scheuten, of muntblaadjes om te garneren