1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Uien
  5. Uienchutney

Uienchutney recepten (38)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

uienchutney

Bij barbeque,koud vlees,kaas,op stokbrood,als ondersteuning van sauzen en soepen.

INGREDIENTEN

-1 dl.olijfolie,-1/2 kg.kleingesneden rode uien,-1/2 kg.in ringen gesneden sjalotten,-1 in zeer dunne schijfjes gesneden teentje knoflook,-blaadjes van 1 takje tijm,-2 eetlepels bruine suiker,-1 glas rode wijn,-1 dl.azijn,-peper uit de molen en zout.

Voorbereiding

-zet alle grondstoffen,materialen en gereedschappen van te voren klaar,-bewerk de grondstoffen als boven beschreven.

Bereidingswijze

-maak de olie heet in een grote braadpan,-smoor de uien aan tot ze glazig beginnen te worden,-blus het geheel af met de vloeibare bestanddelen en voeg de andere grondstoffen toe,-laat het geheel op een laag vuur indampen tot de juiste dikte,-in de jampotten overscheppen,deksel erop en af laten koelen.

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Uienchutney

INGREDIENTEN

4 uien, 2 eetl olie, 1 cm gemberwortel, 3 dl appelsap, 4 eetl bruine basterdsuiker, 4 eetl azijn, 1 theel ketoembar, 1/1 theel zout, 1 mespunt cayennepeper,

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-08-2008
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Uienchutney

Uienchutney - Leuk om te maken, lekker bij kaas uit het vuistje, vlees van de grill en gerechten met Indiase kruiden.

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, , 750 g uien, 300 g appelen, 150 g rozijnen, 1? dl witte wijnazijn, 10 kruidnagelen, 1 eetlepel geraspte gember, 2 kaneelstokjes, 1 theelepel zout, 500 g geleisuiker

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Uienchutney

Leuk om te maken, lekker bij kaas uit het vuistje, vlees van de grill en gerechten met indiase kruiden.

INGREDIENTEN

750 g uien, 300 g appelen, 150 g rozijnen, 1/2 dl witte wijnazijn, 10 kruidnagelen, 1 el geraspte gemberwortel, 2 kaneelstokjes, 1 tl zout, 500 g geleisuiker

  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.

Uienchutney

Leuk om te maken, lekker bij kaas uit het vuistje, vlees van de grill en gerechten met Indiase kruiden.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , 750 g uien, 300 g appelen, 150 g rozijnen, 1? dl witte wijnazijn, 10 kruidnagelen, 1 eetlepel geraspte gember, 2 kaneelstokjes, 1 theelepel zout, 500 g geleisuiker, , , , , , ,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

uienchutney

Als je veel uien in huis hebt is dit een lekker recept om bij vlees te serveren.

INGREDIENTEN

4 uien,50 gr. boter, 2 el frambozenazijn, 2 el aardbeienjam,1 el bruine basterdsuiker, 2 el honing, 1 tl sambal badjak, 1 tl cardamom, 1 tl mosterd, zout.

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2012
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
Populaire uien recepten

Uienchutney

INGREDIENTEN

*1 = eetlepel zout, *600 gram uienringen, *1 = eetlepel boter, *300 gram suiker, *1 deciliter azijn, *5 kruidnagels, *mespunt gemalen komijn,

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-1999
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

uienchutney

INGREDIENTEN

*750 gr.uien.*300 gr.appelen.*150 gr.rozijnen.*1? dl.witte wijnazijn.*1 eetl.geraspte gember.*2 kaneelstokjes.*1 th.l.zout.*500 gr.geleisuiker.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Uienchutney

Leuk om te maken, lekker bij kaas uit het vuistje, vlees van de grill en gerechten met Indiase kruiden.

INGREDIENTEN

, * 750 g uien, * 300 g appelen, * 150 g rozijnen, * 1? dl witte wijnazijn, * 10 kruidnagelen, * 1 eetlepel geraspte gember, * 2 kaneelstokjes, * 1 theelepel zout, * 500 g geleisuiker,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Uienchutney

INGREDIENTEN

750 gram uien, 300 gram appels, 150 gram rozijnen, 1.50 deciliter(s) azijn (wijn wit), 10 stuk(s) kruidnagels, 1 eetlepel(s) gemberwortel (geraspt), 2 stuk(s) kaneelstokjes, 1 theelepel(s) zout, 500 gram geleisuiker,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

uienchutney

Verrukkelijk bij vis of vlees

INGREDIENTEN

4 rode uien*1 rode paprika*1 rode spaanse peper of 1 theel.sambal oelek*2 tomaten*2 eetl.olie* 2 eetl.honing*2 eetl.rode wijnazijn*mespuntje zout

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste uienchutney recepten

Uienchutney

INGREDIENTEN

750 g uien, 300 g appelen, 150 g rozijnen, 1? dl witte wijnazijn, 10 kruidnagelen, 1 eetlepel geraspte gember, 2 kaneelstokjes, 1 theelepel zout, 500 g geleisuiker,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Uienchutney

Lekker bij gegrild vlees

INGREDIENTEN

Voor drie potten van 450g:750g uien fijngesnipperd-300g appelen in stukjes-150g rozijnen-1 1/2 dl witte wijnazijn-1 eetlepel gemberpoeder-10 kruidnagels-2 stokjes kaneel-500 g geleisuiker-1 koffielepel zout

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Uienchutney

Leuk om te maken, lekker bij kaas uit het vuistje, vlees van de grill en gerechten met Indiase kruiden.

INGREDIENTEN

750 g uien, 300 g appelen, 150 g rozijnen, 1? dl witte wijnazijn, 10 kruidnagelen, 1 eetlepel geraspte gember, 2 kaneelstokjes, 1 theelepel zout, 500 g geleisuiker

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Uienchutney

Leuk om te maken, lekker bij kaas uit het vuistje, vlees van de grill en gerechten met Indiase kruiden

INGREDIENTEN

750 g uien, 300 g appelen, 150 g rozijnen, 1? dl witte wijnazijn, 10 kruidnagelen, 1 eetlepel geraspte gember, 2 kaneelstokjes, 1 theelepel zout, 500 g geleisuiker

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  •  
  •  20-30 min.

Uienchutney

INGREDIENTEN

? 750 gr uien, ? 300 gr appelen, ? 150 gr rozijnen, ? 1? dl witte wijnazijn, ? 10 kruidnagelen, ? 1 el geraspte gember, ? 2 kaneelstokjes, ? 1 tl zout, ? 500 gr geleisuiker,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2005
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Uienchutney

Lekker bij kaas uit het vuistje en gerechten met Indiase kruiden. Recept van www.ui.nl

INGREDIENTEN

50 g uien / 300 g appelen / 150 g rozijnen / 1? dl witte wijnazijn / 10 kruidnagelen / 1 eetlepel geraspte gember / 2 kaneelstokjes / 1 theelepel zout / 500 g geleisuiker

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Uienchutney

..

INGREDIENTEN

120 gram sultana's, 15 minuten in warm water geweekt en uitgelekt, 500 gram uien, 75 g suiker, 3 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree, 1 laurierblad, 10 groene peperkorrels, mespunt cayennepeper, 250 ml witte wijnazijn,

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2017
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Speklapspiesjes met uienchutney

INGREDIENTEN

4 uien, , 1 eetlepel olie, , 2 eetlepels groene pepers mild (pot), , 2 eetlepels bruine basterdsuiker, , 4 eetlepels witte wijnazijn, , zout, , 8 speklapjes zonder zwoerd,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Speklapspiesjes met uienchutney

INGREDIENTEN

4 uien, 1 el olie, 2 el groene pepers,mild (pot, Nefeli), 2 el bruine basterdsuiker, 4 el appelciderazijn, zout, 8 speklapjes zonder zwoerd,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Speklapspiesjes met uienchutney

INGREDIENTEN

4 uien 1 eetlepel olie 2 eetlepels groene pepers mild (pot) 2 eetlepels bruine basterdsuiker 4 eetlepels witte wijnazijn zout 8 speklapjes

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Speklapspiesjes met uienchutney

INGREDIENTEN

4 uien, ? 1 eetlepel olie, ? 2 eetlepels groene pepers mild (pot), ? 2 eetlepels bruine basterdsuiker, ? 4 eetlepels appelciderazijn (biologisch), ? zout, ? 8 speklapjes zonder zwoerd,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Speklapjes met uienchutney

Voedingswaarde : 460 kcal p.p.

INGREDIENTEN

4 uien, 1 eetlepel olie, 2 eetlepels groene pepers mild (pot, Nefeli), 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 4 eetlepels appelciderazijn (AH Biologisch), zout, 8 speklapjes zonder zwoerd,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Saucijzenbroodjes met uienchutney

Dit recept heb ik uit het boek Bakken met Paul Hollywood. Het eerste saucijzenbroodje wat ik ooit heb gegeten kwam van de bakker, maar met dit recept wordt een saucijzenbroodje nog lekkerder.

INGREDIENTEN

Voor het bladerdeeg, 225 gram tarwebloem, 1/2 theelepel zout, 200 gram koude boter, in klontjes, sap van 1/2 citroen, 180 - 200 ml koud water, , Voor de vulling, 450 gram gehakt, 1 eetlepel verse tijmblaadjes, zeezout en versgemalen zwarte peper, 60 gram uienchutney, , Om te bestrijken, 1 ei, licht geklopt

  • Wereld
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2015
  • Wereld
  •  > 120 min.

rode uienchutney

Gewoon lekker bij een stukje vlees. Of bij een voorgerecht met pate of kaas

INGREDIENTEN

1 kg rode uien in halve ringen., , 1 el bruine basterdsuiker, 2 el sherry of balsamicoazijn, 5 el olijfolie,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zoete Uienchutney

INGREDIENTEN

4 eetlepels zonnebloemolie, 2 geperste teentjes knoflook., 1 kg zoete uien in ringen, 2 appels in stukjes, 250 gr suiker, 3 dl witte wijnazijn, 2 theelepels koenjit (geelwortelpoeder), 1 eetlepel kerriepoeder, 2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels kaneel, zout en versgemalen peper, 250 gr gewelde rozijnen,

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Zoete Uienchutney

INGREDIENTEN

? 750 gram zoete uien, ? 3 zure appels, ? 200 gram in rum of wijn gewelde rozijnen, ? 12 dl witte wijn azijn, ? 10 kruidnagels, ? 1 eetlepel geraspte gemberwortel, ? 2 eetlepels koenjit, ? 2 kaneelstokjes, ? zout, ? 400 gram geleisuiker,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Uienchutney (Zoet)

De chutney is lekker na ca. 4 weken en blijft een jaar goed

INGREDIENTEN

4 eetl. zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 kg. zoete uien in ringen, 2 appels in stukjes, 250 gr. suiker, 3 dl. witte wijnazijn, 2 tl. koenjit, 1 tl. kerriepoeder, 2 tl. gemberpoeder, 2 tl kaneel, Zout, Vers gemalen peper, 250 gr. gewelde rozijnen

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  •  
  •  20-30 min.

Zoete Uienchutney

Lekker bij pate's en bij koude rosbief.

INGREDIENTEN

1kg zoete uien, 1kg zure appels, 25 gram krenten, 2,5 dl witte wijnazijn, 1 theelepel kurkuma, ? theelepel gemalen kruidnagel, 1 theelepels gemalen piment, ? theelepel kaneel, ? theelepel kerrie, 1 mespuntje cayennepeper, ? theelepel zout, 5 stukjes gedroogde gember

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Geroosterde hamburgers met uienchutney

INGREDIENTEN

, 400 g mager rundergehakt, , 1 kleine ui, , 2 eetl. hot ketchup of barbecuesaus, , zout en versgemalen peper, , olie om te bestrijken, , Voor de chutney, , 4 rode uien, , 2 eetl. plantaardige olie, , 3 eetl. bruine basterdsuiker, , 1/4 l rode wijn, , 1 dl rode wijnazijn, , zout en versgemalen peper,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

kaas met rauwkost en uienchutney

Volgens de Kensington-methode, voedingscategorie: eiwitten (E)

INGREDIENTEN

2 eetl olijfolie, 2 middelgrote rode uien, gesnipperd, 4 eetl rode wijn, 2 eetl wijnazijn, wit of rood, 1 eetl balsamicoazijn, 2 eetl sinaasappelmarmelade, zeezout en versgemalen zwarte peper, rauwkost naar keuze, bv ijsbergsla, bleekselderij, witlof en venkel., 3 soorten kaas van koeienmelk, bv cheddar, edammer en oude Goudse,

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Geroosterde hamburgers met uienchutney

INGREDIENTEN

400 g mager rundergehakt * 1 kleine ui * 2 eetl. hot ketchup of barbecuesaus * zout en versgemalen peper * olie om te bestrijken, Voor de chutney: 4 rode uien * 2 eetl. plantaardige olie * 3 eetl. bruine basterdsuiker * 1/4 l rode wijn * 1 dl rode wijnazijn * zout en versgemalen peper

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2001
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Couscous met vis en uienchutney

INGREDIENTEN

* milde olijfolie, * 6 sjalotten, gehalveerd en in lange reepjes, * 1 eetlepel kaneel, * 1 envelopje saffraan, * 1 eetlepel suiker, * 150 g grote gele rozijnen, * 600 g zeebaars of dorade, schoongemaakt en in stukken, * 75 g geroosterde amandelen, grofgehakt, * 75 g geroosterde pijnboompitten, grofgehakt, * 2 eetlepels boter, * warme gestoomde couscous, * 3 eetlepels fijngesneden peterselie,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tartare Hollandaise van haring

Lekker haringhapje wat snel op tafel staat.

INGREDIENTEN

2 haringen, uienchutney (zie hieronder), ¼ appel, 1 tl dille, zakje rucola, zakje groentechips, Ingrediënten uienchutney, , 2 rode uien in ringen, 20 gr suiker, 30 ml rode wijn, 30 ml rode wijnazijn, scheutje olijfolie

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2019
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pompoenlasagne

Een heerlijke vegan lasagne  met maar 453 kcal per persoon, die ook in de smaak zal vallen van de niet vegetariers 

INGREDIENTEN

Voor de lasagne :, 1 flespompoen, 1 pastinaak, 2 rapen (boterrapen), 8 blaadjes palmkool ( of andere kool soort), olijfolie, zwarte peper (versgemalen), Herbamare (zeezout met diverse kruiden), , Voor de uienchutney :, 3 uien (grote, in ringen), 3 el kokosbloesemsuiker, 1/1 tl nootmuskaat, 1 tl kaneel, 1/2 tl chilipoeder, olijfolie, zeezoutsnuifje, , Voor de witte saus :, 1/2 kopje kikkererwtenmeel (of andere glutenvrije bloem), 2 el maïszetmeel, 2 kopjes rijstmelk, 1 tl nootmuskaat (versgeraspt), 1 tl kurkuma, 1 kopje olijfolie, peper en zout

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2019
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Bobotie

Een geweldig recept van Laura's bakery

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood, 250 ml melk, 30 ml olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, geperst, 4 tl kerriepoeder, 3 tl kurkuma, 1 kg gehakt, 2 tl zout, 1 tl zwarte peper, 2 el citroensap, 1 el azijn, 2 el abrikozenjam, 6 el chutney (ik gebruikte uienchutney, mangochutney kan ook), 60 gram rozijnen, 4 eieren, 3 laurierbladeren, 2 el bloem, 1 tl juspoeder (rund), 500 ml water, 1 el worcestersaus

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2019
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bobotie

Geschikt om gasten mee te verrassen. ik maak het regelmatig met een courgetteschotel. Ui en knoflook fruiten, courgettes in blokjes en op het laatst flink wat geitenkaas of feta er overheen.

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood, 250 ml melk, 30 ml olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, geperst, 4 tl kerriepoeder, 3 tl kurkuma, 1 kg gehakt, 2 tl zout, 1 tl zwarte peper, 2 el citroensap, 1 el azijn, 2 el abrikozenjam, 6 el chutney (ik gebruikte uienchutney, mangochutney kan ook), 60 gram rozijnen, 4 eieren, 3 laurierbladeren, 2 el bloem, 1 tl juspoeder (rund), 500 ml water, 1 el worcestersaus., ,

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2020
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ingepakte chipolata met rode kool

Een extravagant recept, maar het resultaat mag er zeker wezen 

INGREDIENTEN

2 pakken kant-en-klare bladerdeeg, 4 kleine opgerolde chipolata's, 4 el uienchutney, 1 ei (losgeklopt), 1/2 rode kool, 2 appelen, 150 ml balsamicoazijn, 1 laurierblaadje, 4 kruidnagels, 2 à 4 el suiker, 1 el vloeibare boter, peper - zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste uienchutney recepten
Populaire uien recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top