1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Uien
  5. Gekarameliseerde Uien

Gekarameliseerde uien recepten (80)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

kruidenburgers met gekarameliseerde uien.

Eenvoudig te bereiden.

INGREDIENTEN

1 kg rundergehakt, 65 ml zure room, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde basilicum, 1 tl gedroogde rozemarijn. VOOR DE GEKARAMELISEERDE UIEN; 1 el olijfolie, 3 rode uien in ringen, 1 el balsamico-azijn, 2 tl honing.

Bereidingswijze

Meng gehakt, zure room en kruiden in een grote kom. vorm van het mengsel 6 hamburgers van 1,5 cm dik en zet ze tot gebruik in de koelkast. DE GEKARAMELISEERDE UIEN; verhit de olie in een grote pan en bak hierin de uien op laag vuur in 20 min. zacht en goedbruin. voeg azijn en honing toe en bak alles roerend nog 10 min. bestrijk de grill of koekepan met wat olie en bak de burgers op matig vuur in 15 min. gaar; draai ze halverwege om. serveer ze met salade en de warme gekarameliseerde uien.

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

ROMIGE AARDAPPELEN MET GEKARAMELISEERDE UIEN

Gebakte aardappelen uit de oven.

INGREDIENTEN

30 ml olijfolie - 2 uien in dunne halve ringen gesneden - 30 ml balsamico azijn - 2 e bruine suiker - 6 grote aardappelen, geschild en in dunne plakken gesneden - zout - peper - 500 ml room - 200 g parmezaanse kaas

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2007
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Biefstuk Tartaar met gekarameliseerde uien

Tartaar, een vorm van gehakte biefstuk, is afgeleid van de naam van het Mongools/Turks volk de Tataren (zonder r dus). Volgens de legende reed dit volk met lappen vlees onder hun zadel om het mals te maken. Het was een steppenvolk, dat afhankelijk was van paarden. In de 10e-14e eeuw waren ze de heersers over een groot rijk, dat zich uitstrekte van Mongolie tot aan de Oekraine. Of de Tataren ooit iets met gehakte biefstuk hebben gedaan is niet bekend. De 'r' is toegevoegd vanwege een naamsverwarring met Tatarus, een benaming uit de Griekse en Romeinse mythologie voor de onderwereld. De naamsverwarring vond al plaats in de middeleeuwen, zowel voor het volk, als voor het gerecht.

INGREDIENTEN

, - 4 biefstuk tartaar van ongeveer 100 gram, - 4 grote uien, - verse peper, - zeezout, - theelepel suiker of honing, - olijfolie om in te bakken,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zeeduivel, paddenstoelen en gekarameliseerde uien.

INGREDIENTEN

Voor de uien:, 20 g boter, 1 el olijfolie, 3 grote uien, in dunne ringen, 100 ml witte wijn, 1 el basterdsuiker, 1 el witte wijn azijn, Voor de zeeduivel:, 50 g boter, 2 teentjes knoflook, gehakt, 4 takjes tijm, alleen de blaadjes, 2 zeeduivelfilets van 150 g, 100 ml witte wijn, 250 g wilde paddenstoelen in plakjes, 1 bos bladpeterselie, gehakt, 1 citroen, gehalveerd, zout, peper, 100 ml zure room

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gehakttaart met gekarameliseerde uien

Hoofdgerecht voor 4 personen of buffetgerecht voor 6-8 personen.

INGREDIENTEN

400 gram rundergehakt, 1 ei, 5 eetl. magere kwark, 100 gram geraspte kruidenkaas (of andere), 2 eetl. gesnipperde peterselie, zout en peper, 1 plak vers voorgerold kruimeldeeg (danerolles), 4 eetl. paneermeel., VOOR DE UIEN: 3 rode uien, 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamicoazijn, 1 eetl. vloeibare honing.-

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Biefstuktartaar met gekarameliseerde uien

INGREDIENTEN

50 g boter, 4 grote uien, in ringen, 1 tl honing, 4 biefstuk tartaar van 100 g, versgemalen peper, zeezout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Populaire uien recepten

Biefstuktartaar Met gekarameliseerde uien

INGREDIENTEN

* 5 eetl becel voor braden, * 4 grote uien, * 1 theel honing of suiker, * 4 biefstuk tartaat, * versgemalen peper, * zeezout, * krieltjes voor 4 pers., * roode kool / bietjes,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilleerde rundersausijsjes met gekarameliseerde uien

INGREDIENTEN

4 rundersausijsjes, 2 grote uien (400 gram), in ringen gesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 1 flinke el bruine suiker, 1 el balsamicoazijn, 2 el runderbouillon, olijfolie, zout&peper, vloeibare margarine

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zoetzure gekarameliseerde uien

* Oignons caramelises *Deze kleine uitjes hebben een intense zoetzure karamelsmaak waardoor ze heel goed passen bij gerechten met een beetje neutrale smaak. Het pellen van de uitjes is een beetje vervelend werk. Door ze eerst te blancheren wordt het een stuk eenvoudiger, en het is iets wat je makkelijk kunt doen terwijl je televisie kijkt.

INGREDIENTEN

750 g sjalotjes of zilveruitjes (ongepeld), 3 el extra virgin olijfolie, 3 el suiker, sap van 1.1/2 citroen, een beetje zout

  • Joods
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Joods
  •  30-60 min.

Pasta met gekarameliseerde uien

Pittige pasta van mama Rozalia uit Genua...het proberen meer dan waard !!!!

INGREDIENTEN

-500 g zilveruitjes, -3 el olijfolie, -1 courgette, -4 tenen knoflook, -1 a 2 el bruine suiker, -1,5 dl gevogeltefond, -2 el sherryazijn, -300 g conchiglione (grote pastaschelpen), -200 g geschaafde hazelnoten, -1/2 bosje basilicum

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkenslever, uien en gekarameliseerde appel

Ik ben in ieder geval gek op gebakken lever! Voor de liefhebber dus: een hoofdgerecht met lever.

INGREDIENTEN

12 krielaardappels2 appelen1 eetl. vloeibare honing4, stukken varkenslever, a 150 gr.2 eetl. bloemboter1 ui1, eetl. gehakte peterseliepeperzout

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste gekarameliseerde uien recepten

gekarameliseerde zoete uien met slavink en puree

INGREDIENTEN

60 g boter, 800 g zoete uien, in ringen, 1 el lichte basterdsuiker, 1 sinaasappel uitgeperst, 4 slavinken, 3 zakjes aardappelpuree (pak à 10 zakjes, C1000), 2 el verse peterselie (C1000), fijngehakt,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Taartjes met gekarameliseerde rode uien en geitenkaas

In balsamico gestoofde rode uien in een kaasdeeg bakje afgedekt met geitenkaas en salie.

INGREDIENTEN

Voor het deeg;, 75 gr. boter, op kamer temperatuur, 175 gr. bloem en wat extra om te bestuiven., 50 gr. geraspte rijpe cheddar of belegen goudse, 1/2 tl. mosterdpoeder, snufje cayennepeper, 1 groot ei, losgeklopt, om te bestrijken., , Voor de vulling;, 25 gr. boter, 1 kg. rode uien, gepeld en in dunne ringen gesneden., 6 el. balsamico azijn, 2 tl. fijngehakte salie en 8 salieblaadjes voor de garnering, 200 g. zachte geitenkaas in de vorm van een dunne rol, in 8 plakken., een scheutje olijfolie, cayennepeper om te bestrooien, zout en versgemalen zwarte peper.

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-12-2009
  • Engels
  •  60-120 min.

Bladerdeeghapjes met gekarameliseerde ui en ansjovis

Deze smeltendzachte hapjes zijn op de Franse pissaladiëre gebaseerd. Ze zijn een voedzaam hapje voor bij een drankje.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 grote Spaanse ui, doormidden en dan in dunne plakken gesneden, Zout en peper, 1 tl tijmblaadjes, plus extra om te bestrooien, 2 tl bruine basterdsuiker, 1 pak 375 gr bladerdeeg, 1 blikje van ca 55 gr ansjovisfilets, uitgelekt overlangs doormidden gesneden, ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Gekarameliseerde uiensaus

Lekker als bbq saus voor bij geroosterd vlees of bij gekookte groenten. Ook lekker door een salade of op een broodje met vleesbeleg.

INGREDIENTEN

15 ml olijfolie, 3 grote uien, in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, fijn, 1 t gedroogde tijm (afhangende van hoe sterk van smaak de tijm is), 3 e bruine suiker, 3 e balsamicoazijn, zout, zwarte peper,

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2012
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Couscous met kip, gekarameliseerde uien en rozijnen (Couscous Tfaya)

De Arabische wereld is rijk aan de meest heerlijke gerechten met bijzondere smaakcombinaties. Zo ook dit couscousgerecht uit Marokko. Zoet en hartig vormen een 'match made in heaven' met het zoete rozijnen en het hartige kippenvlees. Dit alles gecombineerd met zijdezachte couscous en knapperige amandelen. Al trek gekregen?  Het recept is eigenlijk afkomstig van het wereldwijde web, maar heb ik naar mijn eigen smaak enigszins aangepast. Doe dat vooral ook, indien je dingen toe wilt voegen of weg wilt laten. Experimenteer en geniet dus van dit pareltje uit de Marokkaanse keuken!

INGREDIENTEN

- 400 gr. couscous, - 350 gr. kippendijen, - 5 grote uien, 1 ui gesnipperd de anderen in ringen gesneden, - 3 wortels, geraspt, - 0,5 bosje platte peterselie, - 3 teentjes knoflook, geperst, - 2 tl gemberpoeder, - 2,5 tl kaneel, - 0,4 l kippenbouillon, - handje rozijnen, geweld, - 2 el honing, - handje (blanke) amandelen, - (olijf)olie, om in te bakken, - zout en peper, naar smaak,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2017
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gekarameliseerde paprika

Heerlijk om zelf gekarameliseerde paprika te maken. Snel en makkelijk. Dit gerecht is voor 2 personen en voor mensen die Weight Watchers doen, 5 punten per persoon.

INGREDIENTEN

4 paprika's (in reepjes, verschillende kleuren), 2 kleine rode uien (klein gesnipperd), 3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 20 ml ketjap manis, 30 ml sojasaus, 2 eetlepels Greensweet Stevia Brown (bruine suiker), 10 ml vloeibare honing, 1 groentebouillonblokje (verkruimeld), 30 ml balsamicoazijn, 15 ml (knoflook-chili) olie, eventueel zwarte peper naar smaak,

  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2019
  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gekarameliseerde uientaartjes

De gekarameliseerde uien en olijven smaken heerlijk samen.

INGREDIENTEN

Ongeveer 750 gr dunne uienringen, olijfolie, 1/2 theelepel tijmblaadjes, zout en peper, 125 gr kleine zwarte olijven, 4 plakjes bladerdeeg, 1 eidooier, takjes tijm voor de garnering

  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2009
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Gekarameliseerde ham

Lekker op het buffet

INGREDIENTEN

- 1 stuk beenham van ca. 1 kg, , - ? kg rode uien, , - 2 eetl. olie, , - 1 dl. rode wijnazijn, , - 1 ui, , - veel kruidnagels, , - 1 wortel, , - 2 takjes tijm, , - 3 eetl. mosterd, , - 3 eetl. honing, , - 2 theel. gedroogde tijm,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gekarameliseerde uienjam

Heerlijk bij kaas of vlees

INGREDIENTEN

1 kilo groene uien, 500 gr suiker, Snufje zour, Olijfolie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Beefburgers met gekarameliseerde ui

Heerlijk Amerikaans, genoeg voor 6 personen Totale bereidingstijd: 45 minuten.

INGREDIENTEN

1 kilo rundergehakt, 0,6 deciliter zure room, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel gedroogde basillicum, 1 theelepel gedroogde rozemarijn, Voor de gekarameliseerde uiringen: 1 eetlepel olijfolie, 3 middelgrote rode uien, in ringen, 1 balsamico-azijn, 2 theelepels honing., , Bereiding:, , ,

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Boterbonentaart met gekarameliseerde ui.

Een niet alledaags gerecht, maar superlekker en niet moeilijk te maken.

INGREDIENTEN

250 gr bladerdeeg, ontdooid, boter, 2 el olijfolie, 3 uien, in plakken gesneden, zout en zwarte peper, 420 gr boterbonen [ blik] uitgelekt, 2 el parmezaanse kaas, geraspt, 2 el gryere, geraspt, 3 middelgrote eieren, losgeklopt, 5 lente-uitjes, fijngehakt, 125 gr creme fraiche

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2009
  •  
  •  30-60 min.

Gebakken lever met gekarameliseerde uitjes

Gebakken lever met gekarameliseerde uitjes

INGREDIENTEN

3 eetl.bloem,60 g boter,1 dl bouillon(runder),1 theel.kaneelpoeder,400 g lever,snufje peper,2 eetl.schenkstroop,4 uien,snufje zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde geitenkaasjes met gekarameliseerde ui

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 2 uien rode, 2 teentjes knoflook, 40 gr suiker, 3 eetl balsamico- azijn, 100 cc rode wijn, 2 geitenkasjes 60 gr pst, 6 salieblaadjes,

  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.

Aardappeltortilla met peterselie en gekarameliseerde ui

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 210 kCal - Eiwit 9 g - Vet 13 g - Koolhydraten 15 g

INGREDIENTEN

4 grote uien, in ringen, 500 g aardappels, in blokjes, 8 eieren, 5 eetlepels verse peterselie, fijngesneden, 6 eetlepels olie

  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2008
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Feestrollade met gekarameliseerde appeltjes en rozemarijn

Reddy Tip: Door een scheutje Reddy Zoete Keuken toe te voegen aan gekarameliseerd fruit krijgt het een mooi glansje en wordt de karamel wat zachter. 

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 1 bosje rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 biologische varkensrollade (van de slager), 1 el Five-spicepoeder, 4 + 3 el honing, 2 el witte wijnazijn, 2 el mosterd, 1 winterpeen, 2 uien, 1 el appelstroop, 75 ml rode wijn, 3 appels, Reddy Bakken & Braden, Reddy Zoete Keuken

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2014
  • Europees
  •  60-120 min.

GEITENKAASFLENSJES MET GEKARAMELISEERDE PREI EN HONING

Een goed vooruit te werken heerlijk vegetarisch voorgerecht. Ook te gebruiken als hoofdgerecht voor een vegetarier, dan neem je wat meer kaas.

INGREDIENTEN

* 4 dunne flensjes, * 4 plakken verse geitenkaas van 75 gram, * 1 eetlepel olijfolie, * 2 middelgrote uien, 1 prei, het witte en lichtgroene deel, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel geschaafde amandelen

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Couscous met kip, gekarameliseerde ui en kikkererwten

Dit recept komt uit het boek Kookkaravaan.

INGREDIENTEN

Kip en bouillon, 1 biologische kip, 1 witte ui, gesnipperd, 1 el bladpeterselie, gehakt, 1 el koriander, gehakt, 100 gr kikkererwten, geweekt, of eventueel uit blik, afgespoeld, 3 el zonnebloemolie, 2 el olijfolie, 1 tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder, 1 tl vers gemalen peper, snufje zout, 10 saffraandraadjes, , gekarameliseerde ui met rozijnen, 3 witte uien, in ringen gesneden, 100 gr gewassen en gewelde rozijnen, 1 el boter, 4 el honing

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Feta Baklava Met Gekarameliseerde Ui

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

350 g rode uien, 2 tenen knoflook, 200 g feta, 50 g gepelde walnoten, 1 el olie, 2 th lichte ongeraffineerde suiker, 125 ml rode wijn, 1 pak fillodeeg (270 g), ontdooid, 1 el sesamzaadjes, peper en zout

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-1999
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Gekarameliseerde spruitjes met pistachenootjes

INGREDIENTEN

1 kilo kleinespruitjes,60gr.boter,2 rode uien.0,5 dl rode wijnazijn,1 eetl.suiker,zout en peper,60gr.gedopte engeroosterde pistachenootjes.

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2011
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

fazant met zuurkoolsaus en gekarameliseerde appeltjes

INGREDIENTEN

1 fazant, 1 sjalotje, 2 à 3 tenen knoflook, 5 champignons, 10 gekneusde peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 250ml droge witte wijn, 1 prei (alleen witte deel), 2 uien, 1 winterpeen, 5 à 6 stelen bleekselderij, poedersuiker, peper en zout naar smaak

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Plaattaartjes met gekarameliseerde ui

Hoofdgerecht, maar is natuurlijk ook lekker als hartige lunch

INGREDIENTEN

8 uien, 2 takjes rozemarijn, 50 gr roomboter, 8 plakjes (diepvries) bladerdeeg, 1 el olijfolie, 3 (roma)tomaten, 4 ansjovisfilets, versgemalen zwarte peper, zout, 1 el bloem om te bestuiven

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Biersoep Met Gekarameliseerde ui

INGREDIENTEN

2 grote uien, ? 25 g boter, ? 2 eetlepels bruine basterdsuiker, ? 1 theelepel tijm, ? 1 pot vleesfond (380 ml), ? 2 flesjes Premium Pilsener (a 33 ml), ? zout en versgemalen zwarte peper, ? 1 meergranen petit pain, ? 100 g geraspte Gruyere (kaas)

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

spiesjes van manchego en gekarameliseerde ui

Recept voor 24 stuks

INGREDIENTEN

4 rode uien, 3 el olijfolie, 1/2 el verse tijmblaadjes, zout, versgemalen zwarte peper, 2 el honing, 300 gr. manchegokaas

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2004
  • Spaans
  •  0-10 min.

Geitenkaasflensjes met gekarameliseerde ui en prei

INGREDIENTEN

75 gr bloem, zout, 1 ei, 2 1/2 dl melk, 4 plakken verse geitenkaas a ? 70 gr, peper, 2 eetlepels boter, 2 gesnipperde uien, 1 prei in dunne ringen, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels creme fraiche, 1 eetlepel geschaafde amandelen

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2004
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Plaattaartjes met gekarameliseerde ui

INGREDIENTEN

8 uien, ? 2 takjes rozemarijn, ? 50 g roomboter, ? 8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ? 1 eetlepel olijfolie, ? 3 (roma)tomaten, ? 4 ansjovisfilets, ? zwarte peper, ? zout, ? 1 eetlepel bloem om te bestuiven,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Biersoep met gekarameliseerde ui

INGREDIENTEN

2 grote uien, ? 25 g boter, ? 2 eetlepels bruine basterdsuiker, ? 1 theelepel tijm, ? 1 pot vleesfond (380 ml), ? 2 flesjes Premium Pilsener (a 33 ml), ? zout en versgemalen zwarte peper, ? 1 meergranen petit pain, ? 100 g geraspte Gruyere (kaas),

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2003
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Frittata met aardappel, gekarameliseerde ui en gorgonzola

Heerlijk als hoofdgerecht deze Spaanse frittata met een Italiaanse knipoog , heet of warm serveren 

INGREDIENTEN

5 00 g aardappelen, schoongeboend, 2 eetlepels olijfolie, 10 grote eieren, 2 theelepels gehakte verse rozemarijn of ¾ theelepel gedroogde rozemarijn, 60 g pittige gorgonzola, verkruimeld, voor de gekarameliseerde ui, 30 g boter, 2 grote uien, gehalveerd en in dunne plakken, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 theelepel suiker

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Quiche Lorraine met gekarameliseerde rode ui

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Het is meteen ook de meest klassieke quiche van alle quiches. Ik maak hem met gekarameliseerde rode ui, dit geeft een zoetje aan de quiche. 

INGREDIENTEN

2 rode uien, in ringen gesneden, 200 g gerookte spekreepjes, 200 ml crème fraîche, 4 eieren, 200 g geraspte gruyère, 1 bosui, in ringen gesneden, Versgemalen peper en zout, Roomboter om de bakvorm mee in te vetten, 1 vel kant en klare bladerdeeg of hartige taartbodem, Verse peterselie voor de garnering, ,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2019
  • Frans
  •  20-30 min.
Nieuwste gekarameliseerde uien recepten
Populaire uien recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top