DIT is pas echt verrukkelijke kip!
Dit gerecht wordt geserveerd in het thais restaurant, maar daar is het nog pikanter. ik vind het zalig op de iets minder pikante manier. echt om te smullen, vooral heerlijk door flink wat basilicum.Kip moet wel eerst flink marineren!!!
Ingrediënten 2 personen
2 grote kipfilets in kleine blokjes, 2 grote rode paprika`s in reepjes, 2 grote basilicum plantjes, Als je ze bij de aldi koopt dan 2 potjes gebruiken., koop je ze bij Albert Heijn dan is 1 grote bloempot voldoende., 1 (of naar smaak 2, als je van echt scherp houdt) rode pepertjes , , Marinade:, 1 rood pepertje (of 2 als je van heel scherp houdt), 2 of meer teentjes knoflook, 2 El. sherry(liefst droge sherry), 2 EL ketjap manis (zoet), 1 El. suiker, , voor de paprika`s , 1 El. suiker , 1 Theel. vloeibare honing, peper en zout, 1 teentje knoflook, olie om te bakken,Bereidingswijze
Snij de kipfilets in kleine stukjes.Maak de marinade met de honing, ketjap manis, suiker en 1 gesnipperd teentje knoflook en de sherry.Laat de kip hierin liefst een hele middag marinerenSnijd de paprika`s in fijne reepjes en roerbak ze in de wok of koekenpan met olieBreng de reepjes op smaak met redelijk veel peper en zout (even proeven), met 3 El. ketjap manis, 1 eetl. suiker en nog een theel. honingVoeg er ook de gesnipperde rode pepertjes en de knoflook aan toe. Eerst op hoog vuur.Als alles kookt dan de vlam laag en lekker laten sudderen, af en toe omroeren. paar minuten, zonder dekselDan doe je in een grote braadpan wat olie en als die heet is voeg je de kipblokjes(met de marinade) toe. op hoog vuur, onder af en toe roeren lekker bruin bakken (zonder deksel) en dan +/- 15 min met deksel schuin op de pan op laag vuur..Als de kip gaar en lekker bruin is dan roer je het paprika mengsel samen met de gewassen en klein gescheurde blaadjes van de basilicum erdoor en dan laat je het nog, met het deksel dicht, op laag vuur nog 15 min. sudderen.