Catalaanse Kip
Heerlijk gerecht als je gasten krijgt want het laat zich prima opwarmen. Natuurlijk moet je dan iets meer maken :-)
Ingrediënten 2 personen
2 grote kippenpoten 1 flinke ui 3 tenen knoflook 1 kleine rode paprika 100 gram chorizo (stukje om blokjes te snijden) 2 el olijfolie 1 el bloem halve el paprikapoeder pikant 1 el tomatenpuree klein glas rode wijn 0,3 l kippenbouillon half blik tomatenblokjes of 3 verse pomodori in stukjes 50 gram zwarte olijven peper en zout uit de molen 1 el fijngehakte peterselieVoorbereiding
Ontvel de kip, snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in kleine stukjes en de chorizo in blokjes
Bereidingswijze
Verhit de olie in de braadpan en bak de kip rondom aan. Haal haar billen uit de pan en laat de ui en knoflook in het braadvet glazig fruiten. Roer er de bloem en paprikapoeder door en laat kort meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Blus af met de wijn en de bouillon. Roer goed en voeg de tomaten en paprikablokjes toe. Doe de kippenpoten terug in de pan en laat ze op een laag vuur, met de deksel op de pan, 20 minuten stoven. Voeg de chorizo en olijven toe en laat alles nog 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Strooi er bij het serveren peterselie over.