Salade van kip, kaas, appel en geroosterde pijnboompitjes
Een waanzinnig lekkere salade met een perfecte dressing
Ingrediënten 4 personen
300 gr kipfilet 100 gr oude kaas 300 gr gemengde sla 2 zoetzure appels 2 el azijn 2 tl mosterd zout en peper 60 gr pijnboompitten 2 el zonnebloemolie ca 1 el citroensap 1 tl suiker 2 teentjes knoflook.Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de kipfilet rondom bruin en gaar in ca. 4 minuten. Bestrooi de stukjes met zout en peper en laat ze afkoelen. Klop een sausje van de azijn, mosterd, olie, knoflook uit de knijper en suiker. Voeg naar smaak zout en peper toe. Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan. Snijd de kaas in kleine blokjes. Was de sla en droog hem. AFWERKINGSnijd de geschilde appel in kleine blokjes en besprenkel die met citroensap. Schep het sausje door de sla en meng de stukjes kip, kaas en appel erdoor. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.