Gegrilde steaks met chimichurri-saus
Voor een vijver-fiesta in Latijns-Amerikaanse sfeer. Chimichurri, een Argentijnse saus die wordt gebruikt bij vlees van de grill, is ook lekker bij gegrilde kip of vis, voor 12 personen.
Ingrediënten 12 personen
Voor de saus:, , 2,5 dl olijfolie, , 1,25 dl rode wijnazijn, , 1,25 dl versgeperst sinaasappel, , geraspte schil van 1 sinaasappel, , 150 gr gesnipperde ui, , 1 eetl fijngehakte knoflook, , 5 eetl fijngehakte peterselie, , 1 eetl gedroogde oregano, , 1 theel cayennepeper, ,Voorbereiding
Meng voor de chimichurri-saus alle ingredienten in een middelgrote kom en laat alle smaakjes zo'n 5 uur intrekken.
Bereidingswijze
Maak een marinade voor de steaks door de uien, knoflook, chilipoeder, komijn, peper, oregano en citroensap in de blender te mengen. Voeg een snuifje zout toe. Leg de steaks in een grote glazen of plastic kom en giet de marinade over het vlees. Laat het vlees afgedekt twee uur marineren op kamertemperatuur of afgedekt een nacht in de koelkast. Verhit de elektrische grill of ontsteek de houtskoolgrill. Smeer het rooster in met olie. Het rooster moet 10 - 15 cm van de hittebron worden geplaatst. Grill de steaks ongeveer 3 minuten aan elke kant als u ze saignant wilt hebben of vier minuten aan iedere kant als u rose prefereert. Snijd het vlees dwars op de draad en serveer de plakken met de chimichurri-saus.