- Eigen recept
Tunesische wortelsalade
Dit is een wortelsalade waarvan de worteltjes eerst moeten worden gekookt, fijngeprakt en gekruid. Door het toevoegen van "harissa" (Tunesische sambal) is dit een lekker pittig bijgerecht.
500 gram worteltjes; 1 geperst teentje knoflook; 1 eetlepel (meer of minder) harissa(Marokkaanse winkel of zelf maken: zie voor het recept de link onder het recept); 1 koffielepel gemalen karwijzaad; zout naar smaak; een paar groene olijven; 2 hardgekookte eieren; 3 eetlepels olijfolie; het sap van een halve citroen.
Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes. Kook ze in water met zout in ongeveer 30 minuten gaar; ze moeten zacht zijn. Laat ze goed uitlekken en prak de worteltjes grof.
Kruid de wortelpuree met de harissa, de geperste knoflook en het gemalen karwijzaad. Voeg zout naar smaak toe. Vermeng het geheel met het citroensap en de olijfolie.
- Arabisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-09-2008Arabisch30-60 min.
Tunesische wortelsalade
- 450 gram jonge worteltjes, - 1 theelepel komijnpoeder, - 2 teentjes knoflook, - 2 eetlepels verse koriander fijngesneden, - 1 dl olijfolie, - 2 eetlepels uitgeperste citroensap, - 2 eetlepels uitgeperste sinaasappelsap, - 0.5 theelepel korianderpoeder, - zout & peper, ,
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-05-2003Afrikaans20-30 min.