Tulband
Tulband
* 200 gram boter * 200 gram suiker * 2 zakjes vanillesuiker * 4 eieren * 200 gram bloem * 2 theelepels bakpoeder * scheutje rum aroma * zakje rozijnen of krenten * 1 bakje sucade
Verwarm de oven voor op 175 graden. Boter, suiker en vanillesuiker mixen tot een romige massa Voeg 1 voor 1 de eieren toe Bloem, bakpoeder en rum aroma toevoegen en behoorlijk lang mixen tot het geheel licht van kleur en romig is. Rozijnen toevoegen Stort het deeg in een beboterde tulband gedurende ongeveer 70 min (controleer met een sateprikker)
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-10-2011Nederlands60-120 min.
Tulband cake
Dit is een lekkere en zoete gewoonte om te maken in Tsjechië. Daar word deze tulband cake, Bábovka genoemd en er is geen 1 Tsjech die niet weet wat dat is en hoe je het maakt. In Nederland is deze echter nog niet heel bekend. Het is een ideaal gezins cake en hij is heel lekker. Je kunt de zoetheid zelf bepalen door er meer of minder poedersuiker overeen te strooien. Je kunt deze cake gebruiken als nagerecht maar natuurlijk ook gewoon als tussendoortje
*250 gram boter, *200 gram suiker, *1 zakje vanilliesuiker, *4 eieren, *Snufje zout, *Klein beetje geraspe citroenschil, *sap van 1 citroen, *250 gram bloem, *2 theelepels bakpoeder, , wat boter en meel extra voor het insmeren van de vorm.
- Tsjechisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-08-2012Tsjechisch Nagerecht30-60 min.
tulband
250 gr. suiker, 30 gr. gist, 1/8 l. lauwe melk, 1 zakje vanille suiker, 500 gr. bloem, 250 gr. boter net gesmolten, 4 eetl. citroensap, 4 eieren, 100 gr. gehakte amandelen, 150 gr. rozijnen, 50 gr. krenten, 25 gr. sukade of oranjesnippers, boter om de tulband in te vetten
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-03-200160-120 min.
Tulband
Voor de tulband, 400 gram gezeefde bloem * 400 gram lauwwarm gesmolten boter * 400 gram suiker * 10 eieren * 100 gram pure chocolade * 25 gram room, , voor de vulling, 200 gram amarenekersen * 200 gram geweekte rozijnen * 100 gram pistachenootjes * 100 gram rode en groene sukade, , voor de saus, 150 gram suiker * 0,5 liter melk * 6 eidooiers * 1 opengesneden vanillestokje,
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-09-199930-60 min.
Tulband
Een makkelijke en snel basisrecept voor een heerlijke luchtige tulband. Scoort altijd rond de feestdagen. Je kunt aan het beslag natuurlijk rozijnen of bigareaux, maar ik vind puur natuur het lekkerst.
250 gram gesmolten boter, 1 zakje vanillesuiker, ? zakje bakpoeder, 250 gram suiker, 250 gram bloem, 4 eieren,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-07-2004Nederlands60-120 min.
tulband
De tulband is het ultieme kerstgebak. Maak in een handomdraai deze heerlijke tulband.
5 eieren, poedersuiker, 100 gr. bloem, 20 gr. ma?zena, 100 gr. boter, 100 gr. suiker.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-12-2000Nederlands30-60 min.
Tulband
Tulband is een leuke ronde cake! Leuk met kerst op tafel mmm.
Dit moet je er voor hebben:, 300 gram bloem, 300 gram suiker, 4 eieren, 100 gram krenten, 100 gram rozijnen, 4 kleine appels.
- Kinderkeuken
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-10-2000Kinderkeuken60-120 min.
TULBAND
Oorspronkelijk een Duits recept, wat ik heb geprobeerd te vertalen.
1 klein blikje mandarijntjes, 150 gr. boter, 120 gr. suiker, 2 pakjes sinaasappelrasp (Oetker of zelf raspen), 3 eieren, 250 gr. zelfrijzend bakmeel, 2 theel. bakpoeder., Vet om de vorm in te vetten, abrikozenjam en geschaafde amandelen.
- Duits
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-04-2003Duits60-120 min.
tulband
Cholesterolloze tulband met koekkruiden.
500 gr. zelfrijzend bakmeel, 400 gr. bruine basterdsuiker, 4 dl. karnemelk, 4 theel. koekkruiden, 200 gr. rozijnen/gedroogde abrikozen
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-07-1998Internationaal10-20 min.
Tulband
* 200 gr boter, * 200 gr suiker, * 1 zakje vanillesuiker, * 4 eieren, * 150 ml melk, * naar smaak geraspte schil van 1 citroen, * 500 gr bloem, * 1 zakje bakpoeder, * 150 gr krenten geweld in rum, * 150 gr rozijnen geweld in rum, * eventueel 150 gr sucade, * eventueel 150 gr oranjesnippers
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-08-2011Nederlands60-120 min.
Tulband
100 gram bloem -, 20 gram maizena -, 100 gram boter -, 100 gram suiker -, 5 eieren -, poedersuiker, , ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2003Nederlands30-60 min.
Tulband
Lekkere tulband voor speciale gelegenheden, feesten of als je er zin in hebt!
250 gram boter (gesmolten), 250 gram suiker, 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 1/2 zakje bakpoeder, 5 cl. melk (hoeft niet als je de boter smelt), 200 gram rozijnen, sucade,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-11-2000Nederlands60-120 min.
Tulband
Een recept uit 1934, voor electrisch koken.
120 g bloem, 100 g suiker, 100 g boter, vijf eieren, 100 g krenten, rozijnen en sucade.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-10-2003Nederlands30-60 min.
Tulband
Deze tulband werd door een overgrootmoeder aangeprezen als "een klein tulbandje".
150 gram boter, 5 eieren, 150 gram suiker, 1/2 theelepel zout, geraspte schil van 2 citroenen, 250 gram bloem, eventueel 150-250 gram krenten, poedersuiker.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-04-2001Nederlands60-120 min.
Tulband
100 gram bloem-, 25 gram maizena-, zout-, 100 gram koude boter- geconfijt fruit-, 5 eieren-, 100 gram fijne kristalsuiker-, desgewenst poedersuiker.,
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-11-2003Nederlands Nagerecht10-20 min.
Tulband
Met hazelnoot en kaneel. het beslag is zo klaar maar het bakken kost wel wat tijd.
100 gr zachte roomboter (en een beetje voor de bakvorm), 150 gr suiker, 2 eieren, 200 gr bloem, 2 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 50 gr licht geroosterde gehakte hazelnoten (en een beetje extra voor de bakvorm), 1 1/2 dl boe-renkarnemelk
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-10-199960-120 min.
Tulband
Klaar voor een stevig dessertje? Met dadels, rum en chocolade!! Mmm...
, 100 gr zelfrijzende bloem, 20 gr maiszetmeel, 100 gr boter, 100 gr dadels, 25 gr pure chocolade, 5 eieren, 2 eetlepels rum, 100 gr suiker, zout, boter voor de vorm, bloemsuiker als garnituur,
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-09-2004Frans Nagerecht60-120 min.
Tulband
Lekker gevuld cakegebak
125 gr. cakemeel * 100 gr. boter * 100 gr. suiker * 1-2 eieren * 0,25 dl. melk * 100 gr. gewassen, gedroogde krenten/rozijnen * 25 gr. sukade * 1 afgestreken eetl. cakemeel * paneermeel * poedersuiker
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-10-1999Nederlands60-120 min.
tulband
Een recept van een heerlijke tulband met de Baker's secret Tulbandvorm, aangeboden door clipbv
400 gram gezeefde bloem, snufje zout, 25 gram basterdsuiker, geraspte citroenschil, 1 ei, 30 gram bakkersgist, 2 dl. lauwe melk, 70 gram boter, 300 gram boerenjongens (pot), 50 gram sukade, poedersuiker,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-1999Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Tulband
TULBAND 250 gram blue band 300 gram basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker (snufje zout) 2 eieren 750 gram bakmeel 3 kopjesmelk 300 gram rozijnen De boter tot room mixen. De basterdsuiker, vanillesuiker (+zout) toevoegen en mixen. De eieren erbij en mixen op stand 1. De bakmeel in 3 delen erbij (250 gram bakmeel+1 kopje melk, dit 3 x herhalen) OP het allerlaatst de rozijnen erbij. Alles goed doormixen op hoogste stand mixer. Van te voren de bakblikken invette met boter en bloem. Oven 15 minuten voorverwarmen op 175 graden. Het gevulde bakblik(ken) op de één na onderste richel in de oven, en de oven op heteluchtoven zetten. +/- 50 minuten bakken, prikken met breinaald. Als deze droog uit de tulband komt, is deze gaar! EET SMAKELIJK
Boter, bakmeel, rozijnen
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-11-2009Nederlands30-60 min.
Tulband
Voor kerst. Voor 20 plakken
Tulbandvorm met een inhoud van 1,5 liter, 250 gram bloem, mespunt zout, 100 gram witte basterdsuiker, 1/2 zakje droge gist, 1 dl melk, 150 gram boter, 2 eieren, 100 gram rozijnen, 50 gram sukade, 2 eetlepels gekonfijte sinaasappelschilletjes, boter voor de vorm, 1 zakje geschaafde amandelen,
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-02-200060-120 min.
Tulband
Tulband met in thee gewelde rozijnen
Zakje thee, 400 gram bruine en gele rozijnen, halve sinasappel, 400 gr.suiker, 400 gr. margarine, 1 zakje vanillesuiker, 6 eieren, 500 gr. cakemeel, 1 dl. melk en voor de garnering poedersuiker.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-01-2001Nederlands60-120 min.
Tulband
Cakedeeg:, 250 g. boter (gesmolten), 250 g. suiker, 250 g. bloem, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 1/2 zakje bakpoeder, 5 cl. melk (hoeft niet als je de boter smelt), 200 g. rozijnen, Sucade
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-10-2000Nederlands30-60 min.
Tulband
, , , Beslag:150 g zachte boter -150 g suiker - 2 eieren - 2 eetlepels melk - 1 theelepel citroenaroma - 1 zakje vanillesuiker - ? theelepel zout - 150 g patentbloem - 3 theelepels bakpoeder., Vuling: 150 g gewassen en gedroogde krenten en rozijnen - 25-50 g poedersuiker.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-12-2001Nederlands60-120 min.
Tulband
1 zakje darjeeling thee, 400g bruine en gele rozijnen, 1/2 sinaasappel, 400 g suiker, 400 g boter, 1 zakje vanillesuiker, 6 eieren (M), 500 g cakemeel, 1 dl melk, poedersuiker,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-10-2000Nederlands60-120 min.
Tulband
500 gr. bloem, 5 eieren, 1 zakje bakpoeder, 250 gr. boter, 250 gr. suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1 zak Tutti frutti, snufje zout.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-03-2009Nederlands60-120 min.
Tulband
Lekker luchtige cake,met heerlijke citroen,en sinaasappelaroma!!
*125 gr.zachte boter*125 gr.poedersuiker*geraspte schil van 1 citroen*geraspte schil van 1 sinaasappel*4 eieren(gescheiden,witten stijfgeslagen)*125 gr.bloem(gezeefd).
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-06-2006Belgisch30-60 min.
Tulband
Cake gevuld met rum besprenkelde rozijnen, krenten en sukade.
Tulbandvorm, inhoud ? 1 ? liter, 225 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram boter, 150 gram suiker, 2 eieren, 2 eetlepels melk, de geraspte schil van 1 citroen, 2 zakjes vanillesuiker, snufje zout, 50 gram krenten, 50 gram rozijnen, 25 gram sukade, rum naar smaak,
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-08-2002Internationaal60-120 min.
tulband
Liever gezegd: smulband. Als je deze geproefd hebt, wil je nooit iets anders meer! Hij moet lang in de oven, maar verder is het een kwestie van alles bij elkaar gooien, mixen en klaar.
250 gram boter of margarine (1 pakje) - 250 gram kristalsuiker - 1 zakje vanillesuiker - geraspte schil van 1 citroen - 4 eieren - 500 gram bloem - 5 theelepels (1 zakje) bakpoeder - 1/8 liter melk - 250 gram rozijnen
- Goedkoop en snel
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-06-1999Goedkoop en snel60-120 min.
Tulband
125 gram boter, 125 gram poedersuiker, geraspte schil van 1 citroen, 4 eieren, 125 gram bloem,
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-12-200330-60 min.
tulband
Variatie met abrikzoen en pijnboompitten
1 sinaasappel, 100 gr gewelde abrikozen, 125 gr rozijnen, 50 gr pijnboompitten, 2 takjes rozemarijn, 1 pak witbrood, 2 eetl witte basterd suiker, 1 theel gemalen kardemon, 3 eetl olijfolie 25 gr roomboter, poedersuiker, ,
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-12-200160-120 min.
- Eigen recept
Tulband
Erg lekker en niet moeilijk,ik heb hem met kerst gemaakt
200 gram boter(kamertemperatuur), 200 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, beetje zout, theelepel citroenrasp(potje), 4 eieren, 400 gram cakemeel, 1 dl melk, 200 gram rozijnen(gewassen), 100 gram sukade, 100 gram bigarreaux, boter en wat bloem voor de vorm, poedersuiker
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-01-2009Nederlands60-120 min.
Tulband
25 gr verse gist of 1 pakje droge gist, ? liter melk, 100 gr suiker, 500 gr bloem, 180 gr boter/margarine, 1 theel zout, 4-6 eieren, geraspte schil van ? citroen, 40gr gepelde, geraspte amandelen, 130 gr rozijnen, beschuitkruimels, poedeersuiker.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-01-2005Nederlands30-60 min.
Tulband
Gevuld met noten, rozijnen, vruchtjes. Overheerlijk!
250 gr. boter, 250 gr. suiker, 4 eieren, 300 gr. bloem, 2 theel. bakpoeder, snufje zout. Vulling (je kan zelf kiezen wat je erin doet): 150 gr. rozijnen, 100 gr. gekleurde franse vruchtjes, 50 gr. gehakte sukade, 50 gr. oranje snippers, 50 gr. gehakte hazelnoten, 50 gr. gehakte pecannoten, 50 gr. gepelde pistachenoten. De hoeveelheden kan jezelf aanpassen als je niet alles erin doet. Of je doet er gewoon minder in. Maak zelf je keuze!!
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-09-1999Nederlands60-120 min.
tulband
250 gr boter, 200 gr witte basterd suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 500 gr cakemeel, ongeveer 1/8 liter melk, 300 gr rozijnen( witte), 1 borrelglas rum,
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-10-200660-120 min.
Tulband
20 plakken van Bereidingstijd: Circa 20 minuten, de rijstijd en de oventijd niet meegerekend Voedingswaarde per plak: eiwit 3 g vet 9 g koolhydraten 21 g kcal(kj) 177(743) "moesje2"
Tulbandvorm met een inhoud van 1,5 liter, 250 gram bloem, mespunt zout, 100 gram witte basterdsuiker, 1/2 zakje droge gist, 1 dl melk, 150 gram boter, 2 eieren, 100 gram rozijnen, 50 gram sukade, 2 eetlepels gekonfijte sinaasappelschilletjes, boter voor de vorm, 1 zakje geschaafde amandelen,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-06-2002Nagerecht30-60 min.
Tulband Met Kersen
Combi-Magnetron
200 g Honig mix v. fijne cake, 1 pot kersen op sap [ca. 350 g],165 g boter, op kamertemp.,165 g suiker,3 eieren (m), 3 eetlepels kirsch,eventueel poedersuiker, glazen tulband (inhoud 1,5 l)
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-05-1999Nederlands30-60 min.
Tulband Met Kersen
Een recept voor de combi-magnetron
200 g Honig mix v. fijne cake, 1 pot kersen op sap [ca. 350 g], 165 g boter, op kamertemp., 165 g suiker, 3 eieren (m), 3 eetlepels kirsch, eventueel poedersuiker, glazen tulband (inhoud 1,5 l), ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-10-200030-60 min.
Lente tulband
Heerlijke tulband met frisse smaak van de sinaasappel.
8 sinaasappels, 250 g boter, op kamertemperatuur, 750 g suiker, 5 eieren, 250 g zelfrijzend bakmeel, 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes, 50 ml whisky (slijter), 100 g witte chocolade, in kleine blokjes
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-03-201260-120 min.
- Eigen recept
vanille tulband
Lekker zachte en romige cake met vanille smaakje. Heerlijk voor bij de koffie of als een tussendoortje.
200g roomboter, , vanille extract 4 thee lepels (DR.Oetker), , 200g suiker, , 4 eieren, , mespunt zout, , 200g bloem gezeefd (of cakemeel)
- Amerikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-03-2009Amerikaans60-120 min.
- Eigen recept
Marmer Tulband
Traditionele marmertulband, die je ook kunt varieren met sinaasappelrasp door het witte beslag te kloppen. Een van de vele favorieten.
250 g zelfrijzendbakmeel + 2 el extra om te bestuiven, 250 g boter, op kamertemperatuur, 250 g fijne kristalsuiker, 5 eieren, op kamertemperatuur, 100 g chocolade puur, grof gehakt, poedersuiker
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-03-201260-120 min.
-
cake, taart en tulband
van mobiel_1335452795 , 1 recepten, 0 volgers
-
Taarten Cakes Tulband
van Marmarianne , 1 recepten, 0 volgers
-
Tulband
van awvendel , 1 recepten, 0 volgers
-
tulband
van mjammie72 , 1 recepten, 0 volgers
-
cake tulband
van jacob66 , 1 recepten, 0 volgers
-
tulband
van mojodt , 1 recepten, 0 volgers
-
tulband
van jettelien , 1 recepten, 0 volgers
-
Tulband
van Niekie97 , 1 recepten, 0 volgers
-
hazelnoottulband
van mobiel_1355859976 , 1 recepten, 0 volgers