Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tsjechisch
  4. Tsjechische recepten
Tsjechische recepten Meer Tsjechische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Winterse kost van de bovenste plank , erg lekker , makkelijk en goedkoop   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Tsjechisch

Van oorsprong is het Bulgaarse Shopska salade maar in Tsjechië heet het Sõpski Salat. Daar heb ik het voor het eerst gegeten, als voorgerecht, in een restaurant. De Feta die erover zit moet stevige, gepekelde Geiten Feta zijn. Deze is heel zout en is in Nederland verkrijgbaar bij een Turkse en Oost Europese Supermarkt. Hij is net niet zout genoeg dus ik roer door de verkruimelde feta nog zeezout en dat laten intrekken. De kombinatie van de niet gezouten groente met de zoute kaas is echt super! Lekker en heel gezond gerecht dat meestal als voorgerecht of lunch gegeten word met wat stokbrood. Zelf eet ik nagnoeg koolhydraat vrij dus laat het brood achterwege.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Tsjechisch

Zoals ooit geintroduceerd op het Tsjechische koningshof door een onbekende Italiaanse kok, die ze zo heeft genoemd, omdat het hof toen wemelde van Spanjaarden. Involtini, Spaanse vogeltjes of hoe je ook ze noemen wil. Dit is mijn versie van deze andere "slavinken". …  Lees verder »

Wie echt Boheems wil eten, maakt een heerlijke stoofschotel met ui, rookspek, stukjes varkensvlees, gedroogde pruimen en véél paprikapoeder. Het vlees wordt in circa 3 kwartier gaar gesudderd in hoppig pilsner bier. Saus even binden met een plakje roggebrood. Wil je het goed doen dan bak je een aardappelpannekoek (zie recept) belegt hem voor de helft met stoofvlees, knipt er wat verse bieslook over, en klapt hem dicht. Stevige kost, maar daar staat de Boheemse keuken bekend om: rijk en overvloedig. Uiteraard spoel je alles weg met een koud glas pils. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Tsjechisch

Traditioneel tsjechisch recept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Tsjechisch

Snelle en gemakkelijke cake-achtige broodkoek. Lekker zoet. Heel erg fijn als je weinig in huis hebt maar toch snel iets lekkers wilt maken voor bij de koffie of als nagerecht bijvoorbeeld …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Tsjechisch

Lekkere tractatie bij koffie of thee die met diverse vullingen gemaakt kan worden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Tsjechisch

De Tsjechische keuken onderscheidt 3 soorten meel: grove, half grove en gladde. Hier is te koop grove=krystalbloem en gladde= patentbloem. Ook zijn bij ons 2 soorten pannekoken: Palacinky, zeer dun( van het gladde meel) en pannekoeken(van het halfgrove meel), wat dikker. Het deeg moet op juiste dikte zijn, afhankelijk van het vochtigheidsgehalte van meel bij het toevoegen van melk. Bij Palacinky laat men door rondwiebellen van de koekepan boven het vuur de vloeibare deeg over gehele oppervlak van de koekepan uitvloeien in dunne laag. Dan pas gaan bakken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Tsjechisch

Deze Tsjechische kerstkoekjes zijn overheerlijk. Het bovenste laagje smelt gewoon weg in je mond. Net zoals de andere Tsjechische kerstkoekjes bewaren ze minimum drie weken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Tsjechisch

Dumplings; Tsjechische deegkussentjes met zoete vulling. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Tsjechisch

Traditioneel horen hier Tsjechische Knoedels bij. Het kan natuurlijk ook met rijst, boerenbrood of aardappelen. Aanbevolen drank: bier! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Tsjechisch

Dit gerecht is afkomstig uit de streek rond de plaats Pilsen. Daar werd zo'n 150 jaar geleden de basis gelegd voor het ondergistende biertype dat nog steeds het meest gedronken en gemaakt wordt. Wat wij nu het Pilsenertype of gewoon pils noemen, is feitelijk in Pilsen uitgevonden. De bierzuurkool hoort bereid te worden met Pilsner Urquell; kun je dat niet krijgen, kies dan voor een andere pils. Een verrassend lekker recept, gepikt van de biergoeroe. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Tsjechisch

Pivny gulas of biergoelas is een goelas gemaakt, zoals de naam het al zegt, met bier …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Tsjechisch

Waarom Spaans? Geen idee, want eigenlijk is dit een van de Tsjechische klassiekers. Zeker het proberen waard! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Tsjechisch

Je kunt ze ook in een (grill)pan bakken, en in Tsjechie worden ze ?karbanatky? genoemd - voor het geval dat jij ze op een menukaart tegenkomt tijdens je vakantie. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Tsjechisch

Wie echt Boheems wil eten, maakt een heerlijke stoofschotel met ui, rookspek, stukjes varkensvlees, gedroogde pruimen en véél paprikapoeder. Het vlees wordt in circa 3 kwartier gaar gesudderd in hoppig pilsner bier. Saus even binden met een plakje roggebrood. Wil je het goed doen dan bak je een aardappelpannekoek (zie recept) belegt hem voor de helft met stoofvlees, knipt er wat verse bieslook over, en klapt hem dicht. Stevige kost, maar daar staat de Boheemse keuken bekend om: rijk en overvloedig. Uiteraard spoel je alles weg met een koud glas pils. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Tsjechisch

Een vuistregel voor dit oud en authentiek recept is ? knoflook NOOIT meekoken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Tsjechisch

300 gr. zelfrijzend bakmeel 150 gr. witte basterdsuiker 175 gr. koude harde boter 1 ei 1 mespunt zout 1 zakje vanillesuiker Ingredienten voor de vulling: 4 goudreinetten krenten kaneel 1 eetl. suiker  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Tsjechisch
Populaire Tsjechische kookboeken:
Top