Truffelrisotto balletjes
1 zakje Truffelrisotto, 1 runderbouillontablet, voor 500 ml. bouillon, 200 ml. sherry medium, 1 ei, 200 g. paneermeel, 200 g. bloem, 2 eetl. Dipperkruiden Parmesan Blend van Oil & Vinegar, 3 eetl. Olijfmayonaise van Oil & Vinegar, 2 eetl. Truffelsalsa van Oil & Vinegar, Bak & Braad olijfolie om in te frituren van Oil & Vinegar
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-02-2011Italiaans Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Truffelrisotto met bospaddenstoelen
Originele risotto met bospaddenstoelen. Italiaanser kan niet!
400g Risottorijst (arborio), stukje zomertruffel, alternatief: truffeltapenade, 250g bospaddenstoelen of seizoensmelange, 100g Zongedroogde tomaten, 500ml paddenstoelenfond of bouillon, Glaasje witte wijn, beetje Parmezaanse kaas, 200g rucola, 2 uien, 3 tenen knoflook
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-12-2010Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Truffelrisotto met kastanjechampignons
4 eetlepels olijfolie, 1 ui, 200 gram arboriorijst, 8 dl kippenbouillon, kokend, 1 bakje kastanjechampignons, heel klein gesneden, 3 eetlepels truffelolie, 1 eetlepel truffelpasta, 1 eetlepel geraspte parmesaanse kaas, peper en zout,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-06-2004Hoofdgerecht30-60 min.
Kalkoenstoofpotje met truffelrisotto
Een feestelijk Italiaans stoofpotje van kalkoen met een lekker luxueuze risotto voor erbij. Echt iets voor kerst!
800 g kalkoen (stoofvlees), 30 g shiitake (gedroogd), 2 sjalotten, verse kervel, 100 ml room, 1 eidooier, 200 ml droge witte wijn, boter, peper en zout, , Voor de Risotto :, risottorijst 250 g, truffelolie, 2 sjalotten, 3 el geraspte parmezaan, 100 ml droge witte, 1 l kippenbouillon, boter, olijfolie, peper en zout
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2018Italiaans30-60 min.
Truffelrisotto met ganzenlever en versgeschaafde truffel
Truffel heeft toch wel een heel verfijnde smaak. Met risotto in wijn gekookt met truffel en eekhoorntjesbrood is toch wel iets aparts.
200 gr risottorijst ? l witte wijn 2 liter kippenbouillon 2 el extra vergine olijfolie 1 grote witte ui en 2 fijngesneden sjalotjes 2 fijngesneden teentjrs knoflook 150 gr fijngesneden eekhoorntjesbrood 150 gr gekoelde ganzenlever n.b.b. verse, geschaafde truffel 2 el gehakte peterselie 50 gr roomboter gemalen Parmezaanse kaas.
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-12-2004Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Gevulde Lamsbout met truffelrisotto en waterkerssaus
Gevuld vlees moet je ook durfen te bereiden. Maar het heeft natuurlijk een TOP resultaat. Ontzettend euk als je vrienden krijgt.
1 lamsbout van ca. 1.5 kilo ontbeend olijfolie zut en peper VOOR DE VULLING: 2 el olijfolie 50 gram mager ontbijtspek, fijngesneden 100 gram venkel gehakt 250 gram gemengde paddestoelen gehakt 2 el peterselie gehakt 2 eetl. kervel gehakt 1 el tijm gehakt vers geraspte nootmuskaat kopje broodkruim 2 teentjes knoflook fijngehakt VOOR DE RISOTTO: 50 gram boter 1 grote ui gesnipperd 300 gram arboriorijst 7 dl lamsbouillon 2 el vers geraspte Parmezaanse kaas 2 el truffelolie ca.50 gram zwarte truffel VOOR DE SAUS 2 sjalotjes ? bosje waterkers 100 gram boter 1 dl lamsbouillon 1 dl slagroom>
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-03-2003Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.