1. Home
  2. Recepten
  3. Truffelmayonaise

Truffelmayonaise recepten (53)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Minizalmburger met truffelmayonaise

Minizalmburgers met truffelmayonaise zijn superlekker en heel simpel om zelf te maken. Probeer ze uit tijdens het gourmetten of serveer ze als hapjes bij de borrel. 

INGREDIENTEN

1 el olijfolie 4 minizalmburgers 4 mini-hamburgerbroodjes 2 el truffelmayonaise 1 el tuinkers

Bereidingswijze

1. Verhit in elk gourmetpannetje 1/4 el olijfolie. Bak de zalmburgers op de bakplaat of in de gourmetpannetjes in 5-6 min. bruin en gaar, keer regelmatig. 2. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de truffelmayonaise. 3. Leg de zalmburgers erop, bestrooi met de tuinkers en leg de bovenste helft erop.

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Carpaccio met truffelmayonaise

Een klassieker die heerlijk blijft.

INGREDIENTEN

Voor de truffelmayonaise, 1 eierdooier, 1 theelepel mosterd, 3 theelepels azijn, 1,5-2 dl zonnebloem olie, 1-2 eetlepels truffeltapenade, , , Carpaccio verpakt, Spekjes, Pijnboompitten, Olijfolie, Parmezaanse kaas, Rucola, Zout en Peper,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2012
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

zalmburger met truffelmayonaise

Een hemelse combinatie: sappige zalmburgers met knapperige, bijna zoet smakende asperges en verfijnde truffelmayonaise.

INGREDIENTEN

Truffelmayonaise, 1 limoen, 12 groene asperges, 600 g zalmfilet of zalmfiletafsnijdsels (net zo goed, maar goedkoper), 1/2 el Japanse sojasaus, 3 el bloem, 4 broodjes (bijv. Italiaanse bollen), 8-12 blaadjes sla, 12 plakjes komkommer, 1 rode ui, in halve ringen, 2 el olijfolie

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  •  
  •  0-10 min.

Kal­koen met truf­fel­may­o­nai­se

Het geheim van deze kalkoen met een smakelijk glanzend laagje? De mayonaise. De Italianen weten beter dan wie wat lekker is ! 

INGREDIENTEN

1 kalkoen (van 2.5 kg), 20 g koelverse Italiaanse kruidenmix (oregano, rozemarijn, salie, tijm), 100 g Pecorino Romano, 60 g panko (Japans paneermeel), 115 g truffelmayonaise

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kipburger met truffelmayonaise

Op zoek naar een nieuwe variant van een broodje hamburger? Dan is dit hét recept voor jou. Ideaal om je weekend mee te beginnen! 

INGREDIENTEN

800 g roasted potatoes, 500 g biologische pastinaak, 250 g kastanjechampignons, 1 el zonnebloemolie, 4 kipburgers (2 schalen à 2 stuks), 4 Italiaanse bollen met olijfolie & oregano (afbak, 2 pakken à 2 stuks), 4 el mayonaise met truffel (potje à 180 ml), 85 g veldsla

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eiersalade met truffelmayonaise

Deze zelfgemaakte mayonaise smaakt 10x lekkerder dan uit een potje!

INGREDIENTEN

5 eieren, 1el mosterd, 1el witte wijnazijn, 75ml truffelolie, 150ml extra vergine olijfolie, ca. 175ml arachide- of zonnebloemolie, 1tl. ansjovispasta, 1 potje truffelcarpaccio, peper en zout, rozemarijncrackers, bieslook

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalm met truffelmayonaise

Heel bijzonder door de truffelaardappel (Vitelotte)

INGREDIENTEN

200gr. verse zalm, glaasje droge witte wijn, 1 laurierblad, 2 takjes verse tijm, zeezout, peper uit de molen, citroen of limoensap liefst vers, naar wens,effe proeven, , sla, gewassen en geplukt, verse ananas in plakjes, " peterselie geknipt, " bieslook geknipt, rode ui in ringen op olie gezet, blokjes komkommer met schil, zonder zaad, 3 truffelaardappeltjes, gewassen en 20 min. gekookt en afgekoeld in plakjes gesneden, walnoten, gekraakt en klein maken, roosteren in droge koekepan, af laten koelen, zachte geitenkaas of wat je lekker lijkt, , Dressing:, 2 eetl. crème fraîche, 2 eetl. mayo, beetje afgekoeld gekookt water, 1 theel. truffeltapenade, let op: overheerst snel, klein sjalotje fijn gesneden, 3 cherrytomaatjes van pitjes ontdaan en fijn gesneden

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio amuses met Truffelmayonaise

Ook al is deze amuse snel een eenvoudig om te maken, de smaak is absoluut niet eenvoudig. Een combinatie van smaken die bij elk type diner past. Hiermee maak je gegarandeerd indruk op je gasten.

INGREDIENTEN

Voor 8 hapjes:, 8 plakjes carpaccio/, handje rucola, klein gesneden/, handje geroosterde pijnboompitten/, geschaafde Parmezaanse kaassnippers/, pot truffelmayonaise,

  • Europees Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2015
  • Europees Amuse
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Eiersalade met truffelmayonaise (Paastip)

Erg lekker en supersnel gemaakt deze eiersalade voor bij de brunch. Of juist na Pasen als je met een heleboel gekookte eieren blijft zitten Niet alleen heerlijk op een broodje maar ook verrukkelijk als borrelhapje op een toastje of stokbroodje. TIP: Je kunt in plaats van de beenham ook gerookte kipfilet of kaas gebruiken.

INGREDIENTEN

- 3 hardgekookte eieren, - enkele plakjes beenham, - 2 el truffelmayonaise, - 1 tl mosterd, - lenteui en/of bieslook, - peper, zout en kerrie,

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2021
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Carpaccio bonbon met truffelmayonaise

Wil je iets bijzonders en lekkers maken... Probeer dan deze heerlijke carpaccio bonbon!   

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 8 plakjes dungesneden carpaccio, gemengde sla, 2 eetl pijnboompitten, geroosterd, Paar blaadjes verse basilicum, 2 eetl geraspte Parmezaanse kaas, Truffelmayonaise:, 1 eidooier, 1 theel mosterd, 1 eetl witte wijnazijn, 150 ml zonnebloemolie, 1 a 2 eetl olijfolie met truffelaroma

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Asperges met ham en truffelmayonaise

Net even een luxere versie van het klassieke borrelhapje

INGREDIENTEN

Flinterdunne achterham, potje dunne asperges, (wanneer het seizoen goed is natuurlijk verse asperges gebruiken), Truffelmayonaise

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-01-2011
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste truffelmayonaise recepten
  • Eigen recept

Parmezaanse aardappelpartjes met truffelmayonaise

Met dit gerecht maak je heerlijke aardappelpartjes met truffelmayonaise. De truffelmayonaise maak je helemaal zelf! Dit gerecht kun je als bijgerecht serveren naast je hoofdgerecht of je kan het als snack eten.

INGREDIENTEN

Aardappelpartjes:, 6 stuks aardappelen vastkokend, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels oregano, 200 gram parmezaanse kaas, 3 eetlepels Reddy Premium, , Truffelmayonaise:, 2 stuks eidooiers, 1 theelepel dijon mosterd, 1 eetlepel witte wijnazijn, 225 ml Reddy premium, 5 theelepels truffel-tapenade

  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2019
  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lentesalade met kip gamba en truffelmayonaise

INGREDIENTEN

, , 4 scharrelkipfilets, , 300 gr gemengde sla, , (frisee,eikenblad,veldsla,rucola), , 30 gamba,s, , olijfolie, , 1 theelp truffelolie, , 1 theelp truffelpasta, , 3 lp mayonaise, , peper,zout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kibbeling van langoustine met truffelmayonaise

Lekkere amuse om een feestelijk diner in juiste banen te brengen ! 

INGREDIENTEN

5 eetlepels bloem, 1,5 dl witbier, 20 g verse dille, 1 eigeel, 1 koffielepel citroensap, 1 koffielepel mosterd, 2,5 dl slaolie, 1 eetlepel scampimix, 500 g langoustines, 1 eetlepel truffelolie, 15 g truffelcarpaccio

  • Belgisch Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2018
  • Belgisch Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rosbief carpaccio met truffelmayonaise

Dit gerecht is ideaal om een stukje overgebleven rosbief goed te benutten. Natuurlijk hoef je niet te wachten tot er een stukje rosbief overblijft en kun je ook gewoon de vers gesneden uit het koelvak gebruiken. Een heerlijk voorgerecht en zeker met de nodige feestdagen in het vooruitzicht een prima plan  Ik had helaas geen Parmzezaanse kaas in huis maar dat zou ik er een volgende keer zeker nog een beetje overheen doen, daarom zet ik die alvast erbij in het ingrediëntenlijstje.  Als ik het dan t.z.t. weer een keertje maak zet ik er wel weer een nieuwe foto bij. N.B. Opnieuw gemaakt en nieuwe foto's bijgeplaats. (Deze keer de kappertjes vergeten). Geef er vlak voor serveren nog even een draai aan de perpermolen overheen. 

INGREDIENTEN

- zakje (ijsberg)sla (75 gram), - stukje overgebleven rosbief van +/- 150 gram, dungesneden (Je kunt ook bij de vleeswaren in het koelvak kijken), - 12 kleine tomaatjes, smaaktomaatjes, kerstomaatjes o.i.d., - 2 tl kappertjes, - handvol geroosterde pijnboompitjes (eventueel te vervangen door zonnebloem pitjes), - truffelmayonaise, - basilicum blaadjes om mee te garneren., - flinters geraspte Parmezaanse kaas

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2019
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Rivierkreeftjes met peultjes en truffelmayonaise

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 400gr peultjes, 350 gr verse rivierkreeftjes, , Sesamkletskop:, 100gr poedersuiker, 50 gr bloem, 75 gr sesamzaadjes, 100 gr gesmolten boter, 0,5 dl sinaasappelsap, , Mayonaise:, 1 eidooier, zonnebloemolie, zout, peper, 1/2 tl mosterd, truffelolie, paar druppels citroensap, ,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Beignets van kalfszwezeriken met truffelmayonaise

Op deze wijze hebt U nog nooit kalfszwezeriken gegeten, super gerecht ! 

INGREDIENTEN

750 g kalfszwezeriken, 4 eetlepels zelfgemaakte mayonaise, enkele takjes verse tijm, 120 g bloem, 1/2 koffielepel 'Chili Explosion' Santa Maria, 1,7 dl witbier, 1 kruidentuiltje, grof zeezout, 1 l melk, 1 citroen, 2 koffielepels carpaccio van zomertruffel

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2020
  • Frans
  •  30-60 min.

Pommes Amande met truffelmayonaise

INGREDIENTEN

* 500 g kruimige aardappels (bijv Malta), * 2 eidooiers, * 2 eetl bloem, * 2 eieren, * 150 g geschaafde amandelen, * plantaardige olie om te frituren, Truffelmayonaise, * 2 eetl (zelfgemaakte) mayonaise, * 1 eetl truffelpuree,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2011
  • Internationaal Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Broodjes rosbiefcarpaccio met truffelmayonaise en Parrano snippers

Ben jij ook zo dol op een broodje rosbief? Deze variant heeft een heerlijke Italiaanse twist met Parrano kaas. 

INGREDIENTEN

2 Italiaanse bollen, 95 g gesneden rosbief, 2 volle el truffelmayonaise, 50 g rucola, 40 g Parrano snippers, Peper en zout

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Wereld
  •  0-10 min.

Salade van Truffelmayonaise met ei en stukjes truffel

Echt een SCHITTEREND voorgerechtje. Maar kan ook als leuke amuse of borrelhapje gemaakt worden. Leuk op een rondje uitgesneden brood.

INGREDIENTEN

, 8 eieren niet te hard gekookt 100 gr fijngehakte truffel 1/2 lepel truffelmayonaiseVOOR DE MAYONAISE 1 ei 1 el mosterd 1 tl ansjovispuree peper en zout 1 scheutje witte wijnazijn 25 cl truffelolie 4// m zonnebloemolie,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio bonbons gevuld met truffelmayonaise en sla

Amuse van carpaccio met truffelmayonaise

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 8 plakjes dungesneden carpaccio, 50 gr sla, 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd, Paar blaadjes verse basilicum, 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaasTruffelmayonaise:, 1 eidooier, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel witte wijnazijn, 150 ml zonnebloemolie, 1 a 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma, peper en zout

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2015
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Carpaccio, groene asperges, truffelmayonaise en kwarteleitje

Carpaccio, groene asperges, truffelmayonaise en kwarteleitjes

INGREDIENTEN

Carpaccio van ossenhaas, Groene asperges, Sla, Kwarteleitjes, Mayonaise, Creme fraiche, Truffeltapenade, Peper en zout

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op27-04-2014
  • Bijgerecht
  •  

Tartaar van ossehaas , gepocheerd ei en truffelmayonaise

Erg lekker Heb een scheutje balsamicoazijn door de ossehaas gedaan.

INGREDIENTEN

Dressing voor de rucola:, Olijfolie, knoflook, witte wijnazijn, Scheutje gembernat, peper en zout, , Truffelmayonaise Of mayonaise met een beetje truffelolie)., 100 gram rucola, 2 kleine augurken, bosje bieslook, 300 gram ossehaas, 25 gram kappertjes, parmezaansekaas, Zout en peper., 4 eieren

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2013
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Haute frites met Parmezaanse kaas, peterselie en truffelmayonaise

Ben jij ook zo dol op truffelmayonaise? Maak deze verse frites! 

INGREDIENTEN

2 eidooiers, 1 el mosterd, 1 tl azijn, 150 ml zonnebloemolie, 1 el truffeltapenade, Diamant frituurolie voor verse frites, 750 g verse frites, Zout, 100 g geraspte Parmezaanse kaas, 10 g fijn gesneden peterselie

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bruine bol met truffelmayonaise, groene asperges en eikruim

Lunchbroodje met seizoensgroenten

INGREDIENTEN

1 bol naar keuze, 2 el mayonaise, 1 tl truffeltapenade, 3 groene asperges, 1 ei

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Po­len­ta f­rietjes

De romige smaak van deze frieten met Parmezaanse kaas in combinatie met truffelmayonaise smaken zalig !!!!

INGREDIENTEN

500 ml water, 1 groentebouillontablet, 200 g Smaakt polenta, 25 g ongezouten roomboter, 75 g Parmezaanse kaas, 1 liter (arachide)olie, 50 g truffelmayonaise

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2018
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Salade Surf & Turf.

Deze salade zag ik ooit eens ergens op een menukaart staan. En omdat ik altijd moeite heb met kiezen tussen vlees of vis is dit voor mij een ideale combinatie Ik kende de Surf & Turf wel als hoofdgerecht en durfde het dus wel aan om dit ook als salade te bestellen Het was een goede keuze Ik heb gewoon onthouden wat de ingrediënten waren en dus met een beetje creativiteit en uitproberen was het helemaal niet moeilijk om het zelf ook te maken.

INGREDIENTEN

- 400 gram gamba`s zonder kop (gemarineerd), - 75 gram gemengde sla of rucola, - 4 porties rundercarpaccio., , Voor de garnering:, - pijnboompitjes, - zongedroogde tomaatjes, - komkommer, - truffelmayonaise, - parmezaanse kaas, - sladressing., , Voor de marinade van de gamba`s, - 3 eetl. olijfolie, - 2 teentjes knoflook geplet en fijngesneden, - 1 kleine spaanse peper met of zonder pitjes al naar gelang de gewenste pittigheid.

  • Australisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2013
  • Australisch
  •  10-20 min.

Tartaar van ossenhaas

Tartaar van Ossehaas

INGREDIENTEN

300 g ossenhaas, fijngesneden, 50 g fijne rucola, Half sjalotje, gesnipperd, 1,5 eetlepel pijnboompitten, geroosterd, 2 eetlepels truffelmayonaise, 4 plakjes serranoham, 1 eetlepel truffelolie, Halve theelepel truffelpaddenstoelen tapenade

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2019
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lef­to­ver kal­koen na­cho­scho­tel

Heb je nog een restje kalkoen (of kip) over van je kerstdiner? Weggooien is zonde. Gebruik het als topping van deze ultieme nachoschotel met truffelmayo en zwarte bonen. Lekker warm uit de oven als lunch of diner 

INGREDIENTEN

400 g zwarte bonen (blik), 200 g nacho's, 200 g zuivelspread, 125 g uienmix (zakje), 500 g restjes kalkoen (of kip), 100 g Old Amsterdam geraspte kaas (zakje), 10 g selderij, 3 el truffelmayonaise, 1 el sriracha saus ( kant en klaar),

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2019
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Carpaccio bonbons

Heerlijk voorgerecht voor feestdagen

INGREDIENTEN

8 plakjes dungesneden carpaccio, 50 gr sla, 2 eetl pijnboompitten, geroosterd, Paar blaadjes verse basilicum, 2 eetl geraspte parmezaanse kaas, , Truffelmayonaise:, 1 eidooier, 1 theel mosterd, 1 eetl witte wijnazijn, 150 ml zonnebloemolie, 1 a 2 eetl olijfolie met truffelaroma, peper en zout,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2018
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rosbief rolletjes met tortilla, truffelmayo en rucola

Het is leuk om een amuse te serveren als je gasten binnenkomen. Amuse betekend letterlijk vermaak voor de mond. Deze rosbief rolletjes zijn zeker vermaak voor de mond. Dit kleine hapje zorgt ervoor dat je gasten zin krijgen in het diner! 

INGREDIENTEN

4 stuks Jumbo Tortilla Naturel XL, 4 el truffelmayonaise, 100 g rosbief, 40 g Parmigiano Reggiano Kaasvlokken, 100 g rucola

  • Wereld Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2019
  • Wereld Amuse
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rengel`s Carpaccio

INGREDIENTEN

100 gr. Carpaccio, 75 gr. rucolamelange, Cardin Caesardressing, 50 gr. grana padano kaas, 3 el pijnboompitten, 12 semi-zongedroogde tomaatjes, 2 el truffelmayonaise

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Broodje merguez met chilikoolraapfriet

Voor dit broodje kun je chef met lef, oftewel Nigel van der Horst wakker maken! 

INGREDIENTEN

Voor de kerrie-truffelmayonaise:, 1 el truffelmayonaise, 2 el mayonaise, 1 el kerriepoeder, 1 mespuntje chilipoeder, 1 snufje zout, , Chilikoolraapfriet:, 1 zak koolraapfriet, snufje zout, 1 tl chilipoeder, zonnebloemolie, 60 g chorizo, in reepjes, 20 g geraspte kaas en geraspte cheddar, 1 jalapenopeper, in ringetjes, , Broodje merguez:, 2 pistoletjes, het midden enigszins uitgehold, 1 scheutje olie, 2 merguezworstjes, paar blaadjes romaine sla, in reepjes, 2 el zuurkool, 4 el geraspte wortel, blaadjes bladpeterselie, naar smaak, 1 handje geraspte cheddar, 4 el gebakken uitjes, 1 jalapenopeper, in ringetjes

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wraps met gerookte makreel (of zalm)

Deze wraps heb ik al in meerdere varianten gemaakt. Meestal eet ik het als lunch of als hoofdgerecht na een kop soep maar dit is natuurlijk ook erg lekker voor bij de borrel of op een buffet. Ik heb het deze keer met gerookte makreel gemaakt maar ik maak het ook vaak met gerookte zalm of gerookte paling. Soms gebruik ik ook verse tomaat in plaats van zongedroogde tomaatjes en je kunt ook in plaats van wraps  een broodje of stokbrood gebruiken. Genoeg variaties mogelijk dus een multifunctioneel recept. TIP: Als je niet van truffelmayonaise houd dan kun je ook mierikswortelcrème gebruiken.

INGREDIENTEN

- 4 tortillawraps, - kruidenroomkaas (paturain), - 75 gram sla (veldsla, gemengde sla, rucola), - 1 gerookte makreel (gerookte zalm, gerookte paling), - zongedroogde tomaatjes (verse tomaten), - Parmezaanse kaas, - geroosterde pijnboompitten, - 2 lente uitjes, - truffelmayonaise (of mierikswortelcrème),

  • Vis
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2020
  • Vis
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Sushi van ossenhaas

INGREDIENTEN

4x120 gr. Ossenhaas, 100 gr Rucola, 150 gr geraspte jonge Beemster graskaas, 50 gr gebakken pijnboompitjes, kwart Granny Smith appel, peper/zout, 1 lange plak wit casinobrood, olijfolie (extra vergine), 2 dl olie (1/2 mais/ 1/2 zonnebloem), 1 tl milde mosterd, 1 tl witte wijnazijn, sap van 1/2 citroen, 1 el truffelpasta, 1/2 tl honing, 3 eidooiers,

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gerookte eendenborst met rode biet

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte eendenborst, 350 gram gekookte rode biet, 2 eetl. olijfoliie, 1 eetl. balsamico azijn, 1 eetl. truffelolie, , 1 eetl, honing, 4 eetlepels mayonese, rucola sla voor de garnering,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zelf mayonaise maken: 3 varianten

Zelf mayonaise maken was nog nooit zo gemakkelijk! Met deze fijne olie van Reddy Premium zet je in een handomdraai zelf verse mayonaise op tafel. Met dit recept maak je drie verschillende soorten mayonaise:  - naturel mayonaise - pittige mayonaise - truffelmayonaise

INGREDIENTEN

1 ei, 1 tl mosterd, 1/2 tl zout, 1 el witte wijn azijn, 250 ml zonnebloemolie (Reddy Premium), 1 el sriracha, 1 el truffelpasta

  • Fusion
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2020
  • Fusion
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Wrap met Rundercarpaccio

Een klassieke rundercarpaccio maar dan in een ander jasje Ik heb het gegeten als voorgerecht maar dit is ook lekker als lunchgerecht, op een buffet maar ook (in rolletjes gesneden) als borrelhapje. Klaar in een wip dus als je gasten hebt hoef je niet lang in de keuken te staan. Bovendien kun je dit ook heel goed al van te voren bereiden en in de koelkast bewaren. TIP: Je kunt de overgebleven wraps (zonder vulling) heel goed in de diepvries bewaren. Ik leg er altijd plastic keukenfolie tussen zodat je ze heel makkelijk per stuk (of per 2)van elkaar af kunt halen.

INGREDIENTEN

- 4 kleine tortilla wraps, - 4 porties rundercarpaccio, - roomkaas, - gemengde sla, - zongedroogde tomaatjes, - Parmezaan schilfers, - truffelmayonaise (mayonaise met truffelolie), - geroosterde pijnboompitjes,

  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2016
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.

broodje lekker

Een heerlijk bruchbroodje dat snel klaar is

INGREDIENTEN

Rosbief een paar ons, geraspte parmazaanse kaas, truffelmayonaise, rucolasla, wit casino brood

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2008
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Rolletje van ruwe ham gevuld met gemengde rucola sla en app

Lekker fris voorgerecht. Ook kun je dit gerecht in combinatie met een ander klein gerecht serveren op een bord .b.v.. zalmtartaartje

INGREDIENTEN

4 Mooie plakken gerookte ham, Truffelmayonaise, gemengde rucola sla, Geroosterde pijnboompitten, 1 appel julienne snijden ( in water met azijn of citroen leggen tot gebruik om te voorkomen dat de appel verkleurt'., , Dressing voor sla, 1 teentje knoflook uitgeperst, olijfolie, witte wijnazijn, scheut gembersiroop og honing, peper en zout,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2014
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Arancini met mozzarella

Lekker met je overgebleven risotto aan de gang!  

INGREDIENTEN

200g overgebleven risotto, 2 eieren, paneermeel, bloem, 1 plakje mozzarealla, frituurolie

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2017
  • Italiaans
  •  10-20 min.
Nieuwste truffelmayonaise recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top