1. Home
  2. Recepten
  3. Truffel

Truffel recepten (752)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een truffel van Garnalen en roomkaas in een jasje van noten

Een prachtige amuse die heel apart is

INGREDIENTEN

100 g Hollandse garnalen 150 g verse roomkaas, op kamertemperatuur 1 el bieslook, fijngeknipt 50 g gepelde pistachenootjes versgemalen peper

Bereidingswijze

Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een kom met de roomkaas en bieslook. Breng het mengsel op smaak met peper. Hak de pistachenootjes fijn in de keukenmachine. Vorm het garnalenmengsel tot balletjes ter grootte van een walnoot en wentel ze rondom door de pistachenootjes of bieslook, zodat de balletjes omhuld worden met een dun groen laagje. Leg de garnalentruffels op een schaal en laat ze in de koelkast opstijven

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

Aardappelpuree Met Truffel

Een delicatesse, voor feestmaaltijden

INGREDIENTEN

1 maal het basisrecept voor aardappelpuree, 1 potje ingelegde truffel (uitlekgewicht 25 gram)

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Royale Van Truffel

INGREDIENTEN

50 gram truffel - 1 eetlepel demiglace saus - 2 eidooiers

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Roomeieren met truffel

Weinig delicatessen zullen zozeer tot de verbeelding spreken als truffel. Dat heeft alleen te maken met de manier waarop deze gevonden wordt, maar ook met de prijs, die bepaald woordt door de zeldzaamheid.

INGREDIENTEN

150 ml slagroom, 4 eieren, 15 gram truffel, zeezout, versgemalen peper.

  • Frans Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2001
  • Frans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Varkenshaasje met truffel

Een zeer feestelijk gerecht

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes - 1 truffel - 1 dl cognac - 60 gram boter - thijmpoeder - zout, peper - 60 gram puree van ganzelever,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Coppa Met Truffel

INGREDIENTEN

Italiaanse Coppa ham, olijfolie, truffelolie, zomer of, winter truffel, peper en zout. Stokbrood (ciabatta),

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Eieren Met Truffel

INGREDIENTEN

6 eieren, zout en peper, 2 grote,stevige aardappels gekookt,geschild en in plakjes, 1 truffel in blokjes, 1 plak van 100g prosciutto, in blokjes, 2 eetl. olijfolie., Extra truffel, dun geschaafd (desgewenst)

  • Italiaans Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2001
  • Italiaans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Paddestoelensoep met truffel

INGREDIENTEN

, ? 300 g gemengde verse paddestoelen, ? 20 g truffel, ? 1 bosje peterselie, ? 1 bos bladselderij, ? 1 prei, ? 250 g uien, ? 2 teentjes knoflook, ? 1 takje tijm, ? 2 eetl aardappelzetmeel, ? peper en zout,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  •  
  •  > 120 min.

Coppa Met Truffel

INGREDIENTEN

Italiaanse Coppa ham, olijfolie, truffelolie, zomer of winter truffel, peper en zout. Stokbrood (ciabatta

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Roerei met truffel

INGREDIENTEN

4 grote eieren, 4 el slagroom, 2 el roomboter, 4 witte boterhammen, ontkorst, zeezout uit de molen, zwarte peper uit de molen, 1 truffel,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2002
  •  
  •  0-10 min.

Zeeduivelsalade met truffel

INGREDIENTEN

400 gr. zeeduivelfilet, , 8 plakken bacon, , 80 gr. groene tagliatelle, , 20 gr. spinazie, , 12 gr. truffel, , ? dl. Tomatensap, , 1.5 dl. Olijfolie, , 3 el. Truffeljus, , 1 mp. Suiker, , zout/peper,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste truffel recepten

Truffel Palet

INGREDIENTEN

200 g gedroogde pruimen, 200 g ricotta, 100 ml Barolo e Tartufo van Oil & Vinegar, 4 rundvlees bieflapjes, olijfolie Bak & Braad van Oil & Vinegar, peper en zout, olijfolie met witte truffel van oil & Vinegar, aardappelpuree, Truffelcarpaccio van oil & Vinegar

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2011
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Artisjokkensoep met truffel

Heerlijke lunch-soep, recept van chef-kok Schilo van Coevorden, Hotel Blakes Amsterdam

INGREDIENTEN

8 artisjokkenharten - 8 artisjokkenbodems - 750 ml groentebouillon - 1/2 witte gesnipperde ui - 1 takje rozemarijn - 1 takje tijm - witte truffelolie - zwarte truffel (potje) - 150 ml melk - zout - peper

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Langoest Met Truffel

Recept o.a. goed passend bij het champagne- ontbijt

INGREDIENTEN

* 2 gekookte langoesten van elk 600 gr, * 25 gr truffel (uit blik), * 1/8 l visgelei, * 5 el citroensap, * zout en peper, * 2 dl slagroom, * 1 el groene peperkorrels, * 5 kleine tomaten, * 1/2 tube mayonaise, * paar takjes dille,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Zalm met truffel

INGREDIENTEN

1,2 kg Zalmfilet met huid - 250 gram truffelaardappel - 25 gram truffel (vers)- 70 gram truffelpasta - 600 gram aardappelen (Nicola) - 50 gram Kervel - 1 d.l. olijfolie - 1 d.l. room - peper - zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wijnsaus met truffel

INGREDIENTEN

1/2 liter bouillon, 1/2 liter rode wijn, 30 gram boter, 30 gram bloem, 1 sjalot, 1 wortel, 1 blaadje laurier, peterselie, tijm, truffel,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

ZUURKOOLSTAMPPOT MET TRUFFEL

DIT IS HEEEEEEEEEL ERG LEKKER!!

INGREDIENTEN

750 g wijnzuurkool 1 kilo geschilde aardappelen 8 kruidnagels 3 laurierblaadjes 0,25 l witte wijn 0,25 l water 50 g truffelboter of verse truffel uit Piemonte nootmuskaat roomboter melk peper en zout.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tagliatelle met truffel

INGREDIENTEN

1 zak tagliatelle, 3 eetl. olijfolie met zwarte truffel van Oil & Vinegar, 50 g. zongedroogde tomaten van Oil & Vinegar, 1 kleine ui, fijngesneden, 1 potje truffelcrème Van Oil & Vinegar, 1 eetl. fijngesneden bieslook, 1 eetl. groene pesto van Oil & Vinegar, 3 eetl. geschaafde Parmezaanse kaas, naar smaak peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelsoep Met Truffel

INGREDIENTEN

1 gesnipperse ui, 20 gram boter, 400 gram geschilde aardappelen (afkokers bintjes, bildstar), 0.8 liter gevigektefond, 0.3 liter water, 0.1 liter slagroom, peper en zout, twee eetlepels heef fijn geknipte bieslook, 1 kleine truffel,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardappel Truffel Gratin

Bijgerecht voor 12 personen (grote muffinvormpjes) Voorgerecht voor 24 personen (kleine muffinvormpjes)

INGREDIENTEN

1 kg Aardappelen - Vastkokend, 125 ml Slagroom, 125 ml Melk, 1 eetlepel Olie - Truffelolie, 2 Eidooiers, 100 gram geraspte kaas - belegen, 100 gram Paddestoelen - Shii-tskes,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Prei met truffel

Wat mij betreft het ultieme bijgerecht, niet goedkoop, maar om je nu eens heerlijk thuis te verwennen....

INGREDIENTEN

1 el mosterd, 2 tl citroensap, 50 g truffeljus (blikje), 1 dl olijfolie, 500 g dunne prei, zeezout, peper, 1 zomertruffel (vers of uit blik).

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Truffel spaghetti

Stamp de truffel fijn met behulp van een vijzel. Laat de roomboter smelten in een steelpannetje. Zorg dat deze niet bruin kleurt dus doe het op laag vuur. Voeg de fijngestampte truffel toe en draai het vuur uit. Laat dit met een deksel minimaal 2 uur trekken (voor optimale smaak). Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de ′truffelboter′ opnieuw smelten. Zorg er wederom voor dat deze niet bruin wordt. Bewaar een kopje kookvocht van de pasta voordat je deze afgiet. Doe de pasta terug in de pan en giet de gesmolten truffelboter eroverheen. Voeg een half kopje kookvocht toe en bekijk daarna zelf of de rest er ook nog bij moet. Strooi naar smaak de parmezaanse kaas eroverheen.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2011
  •  
  •  0-10 min.

Garnalensoep met truffel

Truffel is kostbaar,gebruik evt. een truffelvervanger.Zie Truffelvervanger bij "ingezonden artikelen" op deze page.

INGREDIENTEN

250 gr. Gamba's(diepvries mag),enekle sprietjes Bieslook,1 eiwit,zout,1 liter visbouillon,truffel met het truffelnat,2 eetl. maizena, 1 ei.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

truffel risottotaart

INGREDIENTEN

Bakpapier, Droge bonen, Bakpapier, Genoeg bladerdeeg om een springvorm van ongeveer 20 cm te vullen, Olijfolie, Wortel, Bleekselderij, Knoflook, Prei, Tijm, Carnaroli rijst, Witte wijn, Warme groentebouillon, Roomboter, Eieren, stuk of drie, Scheutje room, Kaas om te raspen, Verse truffel, Truffelkaviaar

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tagliatelle met truffel

Die aardse smaak is zo bijzonder

INGREDIENTEN

400 gr tagliatelle, 150 gr zwarte truffels, 100 gr Parmezaan, 15 ml witte port of eventueel witte wijn, 15 ml olijfolie, 3 teentjes knoflook, 15 ml opgeklopte room, zout en peper,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bloemkoolsoep met truffel

Ik heb ooit eens Bloemkoolsoep gegeten in een Twents restaurant. Ben op zoek gegaan op internet om een recept te vinden dat in de buurt kwam bij datgene wat ik gegeten had. Uiteindelijk een paar recepten uitgeprobeerd, wat gecombineerd en wat zelf toegevoegd. Alles heeft geleid tot een mijns inziens heerlijke soep die het uitproberen zeker waard is!

INGREDIENTEN

1 Bloemkool, 1 Prei, 1 Ui, 1 Teen knoflook, 1 Aardappel (van de kruimige soort), 2 Liter water, 4 Bouillonblokjes (kip- of groentebouillon), Klontje boter, 1/2 Flesje kookroom, Truffel, Parmazaanse kaas, Petersielie , Eventueel wat croutons

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2014
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pastinaakroomsoep met truffel

Heerlijke Valentijnsoep

INGREDIENTEN

500 g pastinaak, 1 gele ui, 50 g carpaccio van zwarte truffels, 1 eetlepel olijfolie, 50 dl water, 10 cl room, zout, zwarte peper, 1 prei

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

Zuurkoolstamppot Met Truffel

INGREDIENTEN

Ingredienten: 750 gram wijnzuurkool, 1 kg geschilde aardappelen, 8 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 0,25 lt. witte wijn, 0,25 lt. water, 50 gram truffelboter, nootmuskaat, roomboter, melk, peper en zout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkoolsoep met truffel

Een luxe soepje met zeer fijne smaak.

INGREDIENTEN

8 a 9 dl. kippebouillon250 gr. zuurkool150 gr. gekookte ham in piep kleine blokjes1 dl. slagroomzout en peper uit de molen1 el. truffelsnippers of 2-3 el. truffelnat

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  •  
  •  30-60 min.

Aardpeersoep met truffel

Feestelijke soep uit Frankrijk die super lekker is.

INGREDIENTEN

1 l melk, 10-tal aardperen, 50 ml truffeljus, 1 wintertruffel, 1 zoete ui, in grove stukken, 1 el zure room, 1 el peterselie, fijngehakt, zout

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

Omelet Met Truffel

INGREDIENTEN

8 eieren - 2 truffels - 50 gram boter - zout, peper

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Kaaskroketten met truffel

Het begin van een feestelijk diner start met deze aperitiefballetjes die je van te voor kan bereiden 

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 eidooier, 130 g gemalen gruyère, 3,3 dl melk, 200 g bloem, 100 g paneermeel, 65 g boter, peper en zout, frituurolie, 15 g carpaccio van zomertruffels (Taste Of Inspirations)

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2019
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse aardappelpuree met knoflook en Parmezaan

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aardappelpuree is een echte smaaksensatie en is derhalve een uitstekend bijgerecht. Bovendien is hij snel klaar, proef zelf maar.

INGREDIENTEN

750 gr kruimige aardappels, 3 teentjes knoflook (geperst), Bosje verse platte peterselie (gesnipperd), Zwarte peper, Zeezout, 2 el citroensap, 1 1 ½ el Parmezaanse kaas, Goede olijfolie, Optioneel: Olijfolie met truffel die heb ik ook en is natuurlijk helemaal heerlijk

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tartaar Van Coquille Met Truffel

Hier kun je me midden in de nacht voor wakker maken

INGREDIENTEN

Coquille truffel peper zout

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Aardappeltaartjes met ossenstaart en truffel

INGREDIENTEN

1 bouquet garni, 60 gr. truffel, 250 gr. aardappel, 2 kg. ossenstaart, Boter, Olijfolie, Water, Peper, Zeezout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pasta met witte truffel

INGREDIENTEN

, ? 150 g tagliatelle, ? 100 ml slagroom, ? zout en peper, ? 1 witte truffel van 8-10 g, ,

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

ravioli gevuld met geitenkaas en truffel.

INGREDIENTEN

150 g pastadeeg(1oo g bloem en 1 ei), 150 g zachte (jonge)geitenkaas, 1 truffel, 1 dl jus de truffe, 1 eidooier.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lolly van ganzenlever met truffel.

Een luxe lollige amuse of voorgerechtje, maar wel erg snel gemaakt.

INGREDIENTEN

, 80 gram ganzenlever (gekonfijt of naturel of uit een bokaal), 64 gram zwarte truffel of truffelschilfers., 1 liter gevogelte bouillon, 2 blaadjes gelatine,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Aardappeltaartjes met ossenstaart en truffel

INGREDIENTEN

1 bouquet garni, 60 gram truffel, 250 gram aardappel, 2 kilo ossenstaart, boter, olijfolie, water, peper, zeezout.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Artisjokbodems met kastanjepuree en truffel

Apart borrelhapje.

INGREDIENTEN

1groot blik artisjokbodems uitgelekt-1klein blikje kastanjepuree-2eetlepels room-kleine stukjes truffel.

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Truffelrisotto met ganzenlever en versgeschaafde truffel

Truffel heeft toch wel een heel verfijnde smaak. Met risotto in wijn gekookt met truffel en eekhoorntjesbrood is toch wel iets aparts.

INGREDIENTEN

200 gr risottorijst ? l witte wijn 2 liter kippenbouillon 2 el extra vergine olijfolie 1 grote witte ui en 2 fijngesneden sjalotjes 2 fijngesneden teentjrs knoflook 150 gr fijngesneden eekhoorntjesbrood 150 gr gekoelde ganzenlever n.b.b. verse, geschaafde truffel 2 el gehakte peterselie 50 gr roomboter gemalen Parmezaanse kaas.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste truffel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top