1. Home
  2. Recepten
  3. Tromp

Tromp recepten (24) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Boeuf bourguignon met Tromp &; Rueb kruidenazijn

Boeuf bourguignon (of boeuf à la bourguignonne) is een Frans gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode wijn, champignons, uitjes, en reepjes spek, in deze versie hebben ook wortels gebruikt. Door Tromp & Rueb kruidenazijn toe te voegen wordt het vlees nóg malser en voeg je meer smaak toe aan je gerecht. Deze boeuf bourguignon met kruidenazijn is een perfect gerecht voor de feestdagen.

INGREDIENTEN

150 g gerookte spekblokjes, 1 el roomboter, 1,5 kg riblappen, in grove stukken gesneden, 50 g bloem, 1 ui, gesnipperd, 2 knoflooktenen, fijn gesneden, 125 g kastanjechampignons, in vieren gesneden, 1 winterpeen, in plakjes gesneden, 1 el Provençaalse kruiden, 3 laurierblaadjes, 1 el verse tijm, 2 el tomatenpuree, 500 ml runderbouillon, 500 ml rode wijn, 3 el Tromp & Rueb kruidenazijn, 250 g zilveruitjes, versgemalen peper en zout, 10 g krulpeterselie, fijn gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-11-2018
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Grapefruit Superjuice

Zo maak je een heerlijke Grapefruit Superjuice met de azijn van Tromp & Rueb! 

INGREDIENTEN

1 grapefruit, 2 sinaasappels, 1 tl Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel, 1 tl honing

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2018
  • Wereld
  •  10-20 min.

Pittige Andijvie

Pittige andijvie, aardappeltjes en vlees,vis of een vleesvervanger erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Probeer het nu zelf!

INGREDIENTEN

2 kroppen andijvie, 8 el olijfolie, 3 el Tromp & Rueb Kruidenazijn, 1 tl cayennepeper, 4 teentjes knoflook, zout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2018
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kruidige risotto met champignons en kip

Zo maak je dus de perfecte kruidige risotto. De azijnen van Tromp & Rueb zijn hiervoor onmisbaar. Probeer het nu zelf!

INGREDIENTEN

300 gr risottorijst, 50 ml Tromp & Rueb Kruidenazijn, 750 ml kippenbouillon, 3 stengels bleekselderij, 5 el olijfolie, 2 rode uien, 1 teentje knoflook, 1 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, 2 el cajunkruiden, 300 gr kip, 2 el gedroogde tijm, 250 gram kastanjechampignons, 2 el mascarpone,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Basisdressing salade met 2 variaties

De perfecte basisdressing voor een salade bestaat natuurlijk uit: Azijn! Vandaag delen we de ideale basisdressing die smaakt geeft aan iedere salade en nog 2 leuke en makkelijke varianten hierop.

INGREDIENTEN

Basisdressing:, 2 el Tromp Rueb kruidenazijn, 6 el goede olijfolie, 1 tl mosterd, 1 tl honing of suiker, Peper en zout naar smaak, , Variant 1:, 1x basisdressing van Tromp Rueb, 50g frambozen, , Variant 2:, 1x basisdressing van Tromp Rueb, 0,5 avocado, geschild en in stukken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2018
  • Wereld
  •  0-10 min.

Honing-mosterddressing

Masterchef Bart van Berkel heeft deze heerlijke dressing gemaakt met de azijnen van Tromp & Rueb!

INGREDIENTEN

1 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, 1 el citroensap en rasp/zest, 1 el Franse mosterd, ½ el honing, Zout en peper naar smaak, 6 el olijfolie extra vierge, 1 el fijngehakte dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2018
  • Wereld
  •  10-20 min.

Aubergine carpaccio

Wist je dat carpaccio letterlijk 'dun gesneden' betekend? Een carpaccio hoeft dus helemaal niet van vlees of vis gemaakt te worden, plakjes dun gesneden groente werken ook prima. Probeer deze carpaccio van aubergine eens, het is een verrassend en smaakvol vegetarisch voorgerechtje. De dressing met azijn van Tromp & Rueb maakt hem natuurlijk helemaal af!

INGREDIENTEN

1 aubergine, in plakjes gesneden, 2 el olijfolie, 1-2 teentjes knoflook, uitgeperst, 100 g gemengde sla, 1 el Tromp & Rueb Kruidenazijn, 1 el geroosterd sesamzaad, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2018
  • Wereld Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zalm met zoetzure groente

Zo maak je de diverse onderdelen van het gerecht zalm met zoetzure groente.Wist jij al dat je zowel groenten als vis kan marineren in azijn?

INGREDIENTEN

1 rode ui in halve ringen, 1 pastinaak in schijfjes, 1 kleine bloemkool in roosjes, 1 wortel in schijfjes, ½ prei in ringetjes, 60 ml Tromp & Rueb Inmaakazijn of Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, 60 gram honing, 2 el garam masala, 50 ml extra vierge olijfolie, zeezout en peper, 4 zalmmoten, 2 el gembersiroop, 2 el sojasaus, 2 el olijfolie, 1 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, zeezout en peper, 800 gram aardappelen, 50 gram roomboter, zeezout en peper, 100 ml kookvocht, 1 theelepel nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tomatentapenade

Vanaf nu heb je met deze tomatentapenade altijd een heerlijke smaakmaker in de koelkast wanneer je een snelle maaltijd wilt maken.

INGREDIENTEN

140 gr zongedroogde tomaat op olie, 5 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook, 1,5 el kappertjes, 2 el Tromp & Rueb Kruidenazijn, 2 el verse peterselie, 5 el extra vierge olijfolie, Snuf peper,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2018
  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.

Knolselderijsoep

Knolselderij wordt snel bruin van kleur en dat maakt de knolselderijsoep minder aantrekkelijk, maar daar is een oplossing voor. Voeg bij de soep een flinke eetlepel T&R Kruidenazijn en de soep blijft mooi van kleur!   De knolselderij heeft selderijblad maar wordt in de winkel meestal verkocht zonder selderijblad. Daarom kiezen we voor een alternatief, salie. De toegevoegde Tromp & Rueb Kruidenazijn zorgt ervoor dat de toegevoegde gedroogde salie in de soep een prominente plek krijgt in het smaakpalet van de soep. Lekker fris, kruidig en romig!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 2 el olijfolie, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 75 gram shiitake, 2 el gedroogde salie, 1 appel, 1 el crème fraîche, 1 liter groentebouillon, 1,5 el Tromp & Rueb Kruidenazijn, Peper,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2018
  • Europees Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Boerenkool met cashewnoten en brie

  Boerenkool is écht een gerecht voor het najaar. De toevoeging van zuur bij boerenkool geeft een heerlijke smaak, dit is algemeen bekend. Door een beetje Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt toe voegen krijg je een nog lekkerdere smaak aan de boerenkool. Met het standaard boerenkoolrecept kun je eindeloos variëren, daarom deze keer met cashewnoten en brie!

INGREDIENTEN

600 gram fijn gesneden boerenkool, 1 kilo kruimige aardappelen, 2 el groentebouillonpoeder, 3 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, 175 gram brie, 150 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten, 1 el milde olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ratatouille met kabeljauw

Ratatouille met kabeljauw is een heerlijk simpel recept boordevol groente! Laat je niet afschrikken door de lange bereidingstijd, dat is slechtst de marinade tijd! Probeer het eens uit en geniet. 

INGREDIENTEN

Ratatouille:, 2 rode uien, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 6 tomaten, 1 courgette, 1 aubergine, 4 teentjes knoflook, 1 el Tromp & Rueb Kruidenazijn, 1 dl olijfolie, 3 el gedroogde Provencaalse kruiden, Zeezout en zwarte peper, , Kabeljauw:, 450 gr kabeljauw, 6 el Tromp & Rueb Kruidenazijn, 4 cm gember (geraspt), 2 el sinaasappelsap, 3 el ahornsiroop

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-06-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Appelmuffins

Deze appelmuffins zijn net een beetje anders dan anders. In plaats van geraffineerde suiker is er kokosbloesemsuiker in dit recept voor appelmuffins verwerkt. Kokosbloesemsuiker is een ongeraffineerde suiker dat wordt gewonnen uit de biologische kokosbloesem. Het is een van de gezondere vormen van suiker omdat het nog relatief veel voedingstoffen bevat, zoals zink, magnesium, B-vitamines, ijzer en kalium en het volledig ongeraffineerd is. Daarnaast zorgt deze suiker ervoor dat je niet zo snel de bekende suikerdip krijgt! Fijne bijkomstigheid als je toch eens lekker wilt snoepen. Kokosbloesemsuiker is verkrijgbaar bij een natuurwinkel of supermarkt en baking soda voornamelijk verkrijgbaar bij toko's en grote supermarkten.  

INGREDIENTEN

2 appels, 145 gram kokosbloesemsuiker, 1 tl vanillepoeder, 3 el fijn geraspte biologische citroenschil, 150 gram speltbloem, 70 gram speltmeel, 1 el baking soda, 2 eieren, 2 el Tromp & Rueb appelazijn, 120 gram roomboter, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2018
  • Wereld
  •  30-60 min.

Pompoensoep

Pompoensoep is een perfect recept voor de gure dagen. Deze heerlijk kruidige soep warmt je weer helemaal op!

INGREDIENTEN

2 knoflookbollen, 5 el olijfolie, 2 takjes tijm, 1 pompoen, 2 uien, 1 tl gemalen koriander, 1,2 liter kippenbouillon, 3 el oregano (vers en fijngehakt), peper, zwarte, gemalen, zeezout, 4 tomaten, 1 rode paprika, 1 rode peper, 3 el olijfolie, extra vergine, 1 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2018
  • Europees
  •  30-60 min.

Zwarte bonen burger

Een burger van zwarte bonen ligt misschien niet erg voor de hand, maar is wel erg lekker en eenvoudig te maken.

INGREDIENTEN

200 gr gekookte zwarte bonen, 1 rode ui, 1 teentje knoflook, 2 el tomatenpuree, 1 el ketjap, 5 el havervlokken, 3 el boekweitmeel, 1 el Tromp & Rueb Appelazijn, Snuf cayennepeper, Snuf chilivlokken, 1 el verse peterselie, 50 gr feta, zeezout en peper naar smaak, 2 el olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Maak lekker ouderwets draadjesvlees met natuurazijn

Dit recept met draadjesvlees is geweldig! Want, je maakt er echt op een ouderwetse manier draadjesvlees mee. Door de toevoeging van natuurazijn is het vlees lekker mals. Dat wordt smullen!

INGREDIENTEN

600 gram runderlappen, 1 grote ui, 1 laurierblad, 3 kruidnagels, sambal, een half pakje boter (of geklaarde boter), peper, zout, Engelse kerrie, 2 dl rode wijn, 2 dl Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Steak met kruiden en natuurazijn

Voor liefhebbers van een heerlijke steak met kruiden hebben we hier een recept met natuurazijn. Van de natuurazijn van Tromp & Rueb maken we een heerlijke marinade die goed in het vlees ingewreven moet worden voor extra smaak en malsheid.

INGREDIENTEN

400 g steak in één stuk, 5 el extra vergine olijfolie, 1,5 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, 2 teentjes knoflook, enkele takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, enkele blaadjes salie, zout & peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2018
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus

Deze gehaktballen met lente-ui en zoetzure saus zijn het perfecte gerecht voor vanavond! Het zoetzure in de saus komt goed tot zijn recht door de toevoeging van appleazijn van Tromp&Rueb!

INGREDIENTEN

Ingrediënten gehaktballen met lente-ui, 450 gr rundergehakt, 4 lente-uitjes, 1 ei, 2 el gehaktkruiden, 2 el pesto, 1 el boekweitmeel, 1 teentje knoflook (geperst), 25 gr roomboter, 2 el olijfolie, , Ingrediënten zoetzure tomatensaus, 4 lente-uitjes, 1 el olijfolie, 1 blik tomatenblokjes, 1 el kokosbloesemsuiker, 2 el Tromp & Rueb Appelazijn, Zeezout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Marinade voor de lekkerste kipsaté

Kipsaté is een grote favoriet bij de BBQ, nu maak je zelf heel gemakkelijk de lekkerste marinade met als basis natuurlijk: Azijn!

INGREDIENTEN

450 g kipfilet, in repen, 2 tenen knoflook, geperst, 1 ui, gesnipperd, 3 el Tromp Rueb azijn (appel), 2 el ketjap, 1 tl chilipoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl sambal, 2 el zonnebloemolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2018
  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke ingemaakte bietjes met speciale inmaakazijn

Wist jij dat je bieten kunt inmaken met azijn? Probeer het eens want van ingemaakte bieten heb je lang plezier en door deze bereidingswijze zijn bietjes extra lekker! Door de speciale inmaakazijn krijgen je bietjes de behandeling die ze verdienen.

INGREDIENTEN

8-10 middelgrote bietjes, 300 ml T&R inmaakazijn of Tromp & Rueb natuurazijn op eikenhout gerijpt, 150 ml droge witte wijn, 75 gram suiker, 1/2 el fenegriekzaad, 1 el korianderzaad, 1 el mosterdzaad, 1/2 chiliflakes of een stukje rode peper, 4 kruidnagels, 6 laurierblaadjes

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2018
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio is een heerlijk alternatief voor de vegetariers, maar ook zeker een gerecht wat je lekker op je tuintafel zet en deelt met je vrienden. Maak hem lekker op smaak met flink wat azijn, want de bietencarpaccio heeft veel zoets van zichzelf. 

INGREDIENTEN

3 grote bieten, in dunne plakjes, 50g hazelnoten, 50g geitenkaas met honing, 50g spekreepjes, uitgebakken, , Voor de dressing:, 1 el honing, 2 el fijne mosterd, 4 el olijfolie, 1 el Tromp Rueb appelazijn, zout naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Spaghetti met spekjes

Deze spaghetti met spekjes heeft een heerlijk romige saus boordevol groenten. 

INGREDIENTEN

2 preien, 1 ui, 1 blik gepelde tomaten, 1 bakje kruidenkaas, 1 vleesbouillontablet, 200 gr mager gerookte spekreepjes, 1 glas witte wijn, klein scheutje Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, 1 el herbes de Provence, scheutje worcestersaus, Maggi, olijfolie, gemalen peper, bakje champignons,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Barbecuesaus

Zo maak je een heerlijke stevige barbecuesaus met appelazijn van Tromp & Rueb. Een ideale vleesbegeleider.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 teentje knoflook, gepeld en grof gehakt, 1 rode ui, gepeld en gesnipperd, 1 el tomatenpuree, 1 tl gemberpoeder, 2 tl gerookte paprikapoeder, ¼ tl Cayennepeper of chilipoeder, ½ tl nootmuskaat, ½ tl komijnpoeder, ½ tl kruidnagelpoeder, 1 tl mosterdpoeder, ½ tl gemalen peper, ½ tl zout, 200 gr. tomatensaus (passata), 100 gr. Tromp & Rueb Appelazijn, 75 gr. Kokospalm suiker of bruine suiker, 1 el schenkstroop, 1 el Worcestersaus,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2018
  • Wereld
  •  10-20 min.

Rijstsalade met rode biet en sinaasappel

Deze rijstsalade met rode biet en sinaasappel is heerlijk gezond en kleurrijk, perfect voor de zomerse temperaturen.

INGREDIENTEN

200 gram gekookte rode bieten, in kleine blokjes gesneden, 200 gram zilvervliesrijst, 100 gram feta, 1 rode ui, 1 biologische sinaasappel, 1 handje verse koriander, 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels T&R Appelazijn Natuurtroebel, ½ theelepel korianderzaadjes, fijngemalen, 1 eetlepel honing, Zeezout en peper naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top