DE LEKKERSTE CROQUE MONSIEUR OOIT!
Dit is echt de allerlekkerste croque monsieur die ik ooit op heb. De combinatie van de romige bechamelsaus met het krokant geroosterde brood, warme ham en gesmolten zachte kaas moet wel in de hemel bedacht zijn… Je kunt dit ook prima als makkelijk hoofdgerecht eten. Serveer er dan een lekkere kom soep of salade bij. Wanneer je saus over hebt bewaar het dan gewoon voor de volgende dag.
Ingrediënten 1 persoon
2 sneden wit casinobrood, 1 of 2 plakken lekkere ham, paar plakken kaas, 25 gram roomboter, 25 gram bloem, 300 ml melk, geraspte kaasVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pannetje maar zorg dat hij niet bruin wordt. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en roer met een garde goed door. Blijf een paar minuten roeren om de bloem gaar te laten worden. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe totdat de saus de juiste dikte heeft. Hij moet niet te dik maar ook niet te dun zijn… Duidelijk nietwaar? Leg een vel bakpapier op een bakblik en leg hier het brood op. Beleg een boterham met ham, plakken kaas en lepel hier tot slot wat bechamelsaus over. Leg de tweede boterham erop en bedek deze weer met wat bechamelsaus. Strooi er wat geraspte kaas over en bak ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.