1. Home
  2. Recepten
  3. Tortilla Espanola

Tortilla espanola recepten (19) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tortilla espanola

Spaanse omelet

INGREDIENTEN

Basis: 500 gram aardappelen, 1 ui, 4 grote of 5 kleine eieren. Zout naar smaak., Extra naar keuze: courgette, verse knoflook, paprika, champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tortilla Espanola

Spaans aardappelomelet. Dit gerecht staat werkelijk in elke tapa-bar in Spanje op het menu. Een tortilla hoort dik, stevig & cake-achtig te zijn.

INGREDIENTEN

500 gr. aardappelen in blokjes, 1,25 dl. olijfolie, 6 grote eieren, zout & versgemalen verse peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Spaans
  •  30-60 min.

Tortilla Espanola

INGREDIENTEN

Olijfolie, ca. 600 gram aardappelen (in plakjes of blokjes), 1 a 2 uien (gesnipperd), 4 a 6 eieren, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tortilla Espanola

Origineel Spaans recept, kan koud worden gegeten als borrelhapje, heerlijk

INGREDIENTEN

-7 uien (circa 280 g), -500 g aardappelen, -8 eetlepels olijfolie, -zout en 4 eieren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tortilla Espanola

Heerlijk eiergerecht

INGREDIENTEN

12 eetlepels olijfolie, 1 mgrote ui, 4 middelgrote aardappels, zout, 6 grote eieren.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Spaans
  •  60-120 min.

Tortilla Espanola

Spaanse omelet

INGREDIENTEN

6 eieren,1/2kg aardappelen,1 ui, 3 knoflooktenen, olijfolie, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-1999
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tortilla Espanola

Tussen of bijgerecht

INGREDIENTEN

1,5 dl olijf olie, 1 kg grote aardapellen,geschild en in dunne plakjes, 2 tl zout, 6 eieren

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

tortilla a la espanola

Spaanse aardappelomelet

INGREDIENTEN

1 kop olijfolie, 5 grote aardappels geschild en in dunne plakjes, 2 uien in dunne ringen, zout, peper, paprikapoeder, 4 grote eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-1999
  • Spaans
  •  30-60 min.

Tortilla a la Espanola

Koken op de camping

INGREDIENTEN

5 aardappelen in dun geschaafde plakjes (eigenheimers)3 uien gesnipperd2 teentjes knoflook geperst1 1/2 dl. olijfolie200 gr. chorizo of salami in plakjes8 eierenpeper en zoutwat room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tortilla a la espanola

De basistortilla, je kunt zelf vanalles toevoegen, maar zo ook al erg lekker

INGREDIENTEN

500 gr vastkokende aardappelen, *1 grote ui, *olijfolie, *4 a 5 eieren, *zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tortilla a la espanola

Tapas :Bereidingstijd: 45 minuten From: Stien

INGREDIENTEN

3 aardappelen, 1 ui, 5 eieren, wat melk, olijfolie, zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tortilla a la espanola

Erg lekker

INGREDIENTEN

3 aardappelen, 1 ui, 5 eieren, wat melk, olijfolie, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tortilla a la espanola

Tapa.

INGREDIENTEN

3 aardappelen, 1 ui, 5 eieren, wat melk, olijfolie, zout.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tortilla Espanola (Spaanse Omelet)

Spaanse omelet, lekker koud of warm bij tapas of als lunchgerecht

INGREDIENTEN

2 el olijfolie; 2 grote aardappelen in blokjes van 1,5 cm, 2 middelgrote uien, gesnipperd; 1 teentje knoflook; 4 eieren, mespunt paprikapoeder; 1 el olijfolie, extra

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tortilla a la Espanola

Al vaak gemaakt voor een tapas-avond,

INGREDIENTEN

1 kop olijfolie, 4 grote aardappelen, 1 grote ui,4 grote eieren, grof zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2016
  • Spaans
  •  30-60 min.

Tortilla Española (Spaanse aardappelomelet)

Het originele recept van mijn tia Maria-José.

INGREDIENTEN

4 grote vastkokende aardappelen geschild en in stukjes gesneden, 4 grote eieren opgeklopt, 2 uien grof gehakt, olijfolie (geen andere), Grof zeezout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2014
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tortilla a la Espanola

Spaanse aardappelomelet.

INGREDIENTEN

6 eetl. olijfolie, 2 stuks aardappelen, groot, in plakjes van 3 min., 1 stuks ui, in dunne ringen, 1 snufje zout, 1 stuks gedroogde rode peper, verkruimeld, 6 stuks eieren, 2 eetl. peterselie, fijngesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2019
  • Spaans
  •  30-60 min.

tortilla a la espanola (spaanse aardappelomelet)

Lekker eten voor weinig geld! ?Deze tortilla kan niet alleen van tevoren gemaakt worden, hij smaakt ook beter en kan veel beter gesneden worden als hij een poosje op kamertemperatuur heeft gestaan?, zegt het kookboek. De hoeveelheid is genoeg voor een hapjespan vol. Het recept is uit het kookboek Tapas, dat alle details van het koken uitvoerig behandelt. Het is een beetje geduld oefenen, met koken, uitlekken, intrekken, bakken, maar er is niets op tegen om ondertussen de krant te lezen of paprika?s te ontvellen.

INGREDIENTEN

1 kop olijfolie of een mengsel van olijfolie en een andere plantaardige olie, 4 grote aardappelen, geschild en in plakjes van 3 mm, 1 grote ui, in dunne ringen, grof zout, 4 grote eieren,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Spaans
  •  30-60 min.

spaans omelet

INGREDIENTEN

Lekkere omeletten om de dag mee te beginnen, ,, Spaanse omelet:, Tortilla a la espanola, , , Dit recept is voor 4 personen, , ,, ingredienten:, , 4 kleine aardappels, 1/2 kop olie, 1/2 theelepel zout, 8 eieren, , beschrijving:, , Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne plakken. Droog ze met keukenpapier. Bak ze goudbruin in de hete olie. Giet het te veel aan olie af en kruid ze met 1/4 theelepel zout. Klop de eieren met de rest van het zout in een kom en giet ze dan over de aardappelen om een platte ronde omelet te maken. Bruin de omelet aan beide kanten. Geef er een salade van kropsla, tomaten, ui, olijven en tonijn bij., , , ,, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Spaans
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top