Tortilla a la espanola
spaanse aardappelomelet
Ingrediënten 6 personen
1 kop olijfolie, 5 grote aardappels geschild en in dunne plakjes, 2 uien in dunne ringen, zout, peper, paprikapoeder, 4 grote eierenVoorbereiding
Verhit de olie en doe afwisselend aardappel en ui in de pan en bestrooi de laagjes licht met de kruiden. Laat dit langzaam garen op middel grote vlam. Draai het af en toe om tot ze zacht zijn maar niet bruin. Laat de aardappels uitlekken in een vergiet, vang de olie op. Klop de eieren los tot ze licht schuimen. Doe de aardappels bij het ei, druk goed aan en laat 15 min staan. Wrijf pan schoon met keukenpapier.
Bereidingswijze
Verhit 2 el olijfolie in de pan tot olie walmt. Voeg het aardappel-eimengsel toe en verdeel goed over de pan. Temper het vuur tot de helft en schud de pan regelmatig. Als de eieren aan de onderkant bruin worden, Draai dan de omelet om d.m.v.bord en laat de andere kant bruinen. Laat hem langzaam gaar worden. Omelet moet van binnen vochtig blijven. Leg de omelet op een schaal en laat hem afkoelen.