- Eigen recept
Tonijntartaar
1 stuk tonijn (ca. 120 gram), in kleine blokjes gesneden 1 theelepel sojasaus 1 theelepel limoensap chilivlokken (molen) 2 bosuitjes, fijngesneden
Snij de tonijn in kleine blokjes (rauw)
Schep de blokjes tonijn om met de sojasaus en het limoensap. Breng op smaak met zout en gemalen chilivlokken. Indien je niet van (heel) pittig houdt, gebruik dan niet te veel chilivlokken. Verdeel de tonijntartaar over 8 glaasjes en bestrooi met de bosuitjes
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-03-2009Nederlands Voorgerecht20-30 min.
tonijntartaar
Heerlijke amuse voor 4 personen of als salade bij de borrel
100 g verse tonijn, 1 el mayonaise, 1/2 tl wasabipasta (heeft mierikswortelsmaak)1/2 lente ui fijngesneden, 1/2 el limoensap, 1 el fijngesneden koriander, 4 blaadjes koriander, zout, 4 grote ribbelchips
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-02-2005Nederlands0-10 min.
Tonijntartaar
250 gram verse tonijn1/2 theelepel zeezoutdroge Amontillado olijfoliefijngemalen szechuanpeperkleine slablaadjes, rucolajerez-azijngekonfijte tomaatjesfilodeeg,
- Spaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-08-2006Spaans Voorgerecht0-10 min.
Tonijntartaar
1 stuk tonijn (ca. 120 gram), in kleine blokjes gesneden, 1 theelepel sojasaus (een zoete sojasaus, bijv. Ketjap Manis van Conimex), 1 theelepel limoensap, chilivlokken (molen) - kun je op de markt kopen, 2 bosuitjes, fijngesneden,
- Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-06-2011Tussengerecht10-20 min.
Tonijntartaar
Een duur maar lekker gerecht.
5 kleine augurkjes, 1 ui, 600 gram verse tonijn, 2 el kappertjes, 1 el fijngehakte peterselie, 2 el olijfolie, tabasco, citroensap, zout en peper
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-04-1999Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Tonijntartaar
De presentatie van dit exclusieve taartje verdient natuurlijk extra aandacht
350 gram verse tonijn, sap van ? limoen, ? el. geraspte limoenschil, 2 tl. geraspte gemberwortel, 1 rode peper, in dunne ringen, 2-3 el. koriander, fijngesneden, zout
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-10-2000Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Tonijntartaar
Amuse van Hayley Anne
120 g verse tonijn, 1 tl sojasaus, 1 tl limoensap, ½ tl chilivlokken, 2 bosuien
- Wereld Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-04-2018Wereld Amuse0-10 min.
Tonijntartaar
Olijfolie, 2 tenen knoflook (in dunne plakjes), Klein bosje koriander, 1 groene peper, 1 lente-ui, 3 limoenen, Zeezout, zwarte peper, 200 gram verse tonijn, 2 (bloed)sinaasappels (in schijven), 10 rode/gele kerstomaatjes (in kwarten), 4 eetlepels zure room,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-12-2009Voorgerecht10-20 min.
tonijntartaar
Tartaat van tonijn met sesamolie
500 gr verse tonijn, 1 citroen, stukje gember, teentje knoflook, sojasaus,1 eetl donkere bastaardsuiker, sesamolie, olijfolie, peper en zout
- Fusion Tussengerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-10-2006Fusion Tussengerecht0-10 min.
Tonijntartaar
Pittig en snel
350 gram verse tonijn, sap van ? limoen, ? el geraspte limoenschil, 2 tl geraspte gemberwortel, 1 rode peper (in dunne ringen), 2-3 eetlepels koriander (fijngesneden), zout
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-10-2000Voorgerecht10-20 min.
Tonijntartaar
150g verse tonijn, 1/4 rode peper, 1 teentje knoflook, 1/2 sjalotje, 1cm verse gemberwortel, 1 takje peterselie. fijn zeezout, 1 eetlepel olijfolie, 25g veldsla.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-02-2005Voorgerecht20-30 min.
Amuse: Tonijntartaar
Bevat per eenpersoonsportie: Energie 20 kCal - Eiwit 3 g - Vet 1 g - Koolhydraten 1 g
120 g tonijn, in blokjes gesneden, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel limoensap, chilivlokken (molen), 2 bosuitjes, fijngesneden
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-02-20080-10 min.
- Eigen recept
Amuse van tonijntartaar
Amuse
100 gr. verse tonijn, in zeer kleine blokjes, 1 el. creme fraiche, 1 el. bieslook gehakt, 1 klein sjalotje, gesnipperd, 100 gr. rettich, geraspt, 4 blaadjes sla
- Internationaal Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-11-2008Internationaal Tussengerecht10-20 min.
- Eigen recept
Wontons met tonijntartaar
Wontons gevuld met tonijntartaar, 24 stuks.
Voor de tonijntartaar:, , *250 gr rauwe tonijn in kleine blokjes, *2 tl geraspte verse gember, *1 el gehakte koriander, *1 el limoensap, *1 el sojasaus, *1 tl sesamolie, *1 1/2 el rijstazijn, *1/2 tl zout (i.p.v. zout kun je ook naar smaak vissaus gebruiken), *2 el gesnipperde rode ui, *1/2 fijn gesneden rood pepertje, , *48 wontonvelletjes (vierkant, bij de toko), , , Voor de wasabi-mayonaise:, , *1 tl rijstazijn, *1 tl sojasaus, *125 ml mayonaise, *wasabi naar smaak, , Olie om in te vetten
- Aziatisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-06-2009Aziatisch10-20 min.
rode tonijntartaar
RODE TONIJNTARTAAR MET RUCOLASLAATJE , ROZEMARIJN/ZEEWATERGARNAALSPIESJE EN ANSJOVISMAYONAISE. Recept van restaurant Cucinamarangon te Turnhout.
Voor de tonijntartaar:, - 300 gram rode tonijn, - ? komkommer (geschild, ontzaad en in kleine blokjes), - 10 kappertjes (gehakt), - 2 augurkjes (fijngehakt), - 10 druppels balsamico tradizionale, - 1 dl olijfolie extra vergine, - 2 tomaten (ontveld, ontzaad en in kleine blokjes versneden), - peper en zout, - beetje citroensap, , Voor het rucolaslaatje:, - 1 bosje wilde rucola, - peper en zout, - 2 eetlepels olijfolie extra vergine, - 4 druppeltjes balsamico tradizionale, , Voor het spiesje:, - 4 takjes rozemarijn, - 4 zeewatergarnalen, - 8 kerstomaatjes, - peper en zout, - knoflook, - olijfolie om te bakken en braden, , Voor de ansjovismayonaise:, - 5 ansjovisfilets (onder olijfolie), - 2 eidoooiers, - 3-4 druppels witte wijnazijn, - snufje zout, - snufje witte peper, - 1/5 liter olijfolie extra virgine,
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-07-2005Italiaans Voorgerecht20-30 min.
tonijntartaar met tomatencoulis
Tartaar van verse tonijn met een tomatenkoriander coulis - een heel sjiek en toch reuze makkelijk voorgerecht!
Tonijntartaar:, - 600 gram rauwe tonijn, - 3 sjalotjes, gesnipperd, - 4 eetlepels kappertjes, - 4 eetlepels olijfolie, - 4 eetlepels citroensap, - peper en zout naar smaak, , Tomatencoulis:, - 350 gram rijpe tomaten, - 5 eetlepels sherry azijn, - 8 korianderzaadjes (of gemalen korianer), - zout en versgemaen peper, - 16 basilicumblaadjes (pas op het laatste, moment toevoegen), , Garnituur:, - 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden voor, garnituur bord (6 plakjes p.p.), - verse kruiden (voor garnituurbord)
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-07-2000Voorgerecht10-20 min.
tonijntartaar met avocadocreme
Een heerlijk voorgerecht
200 gr superverse tonijnfilet, 1 eetl zure kappertjes, 1 citroen, 1 eetl extra vergine olijfolie, 1 klein bosje bieslook, 1 kleine rode peper, 1 avocado, 1 lepel mayonaise, 1 kleine teen knoflook, 1 tomaat, zout.
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-01-2005Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Romige tonijntartaar
Zeer fijngesneden verse tonijn op een groen bedje
* 1 courgette, * 80 gram Boursin roomkaas Knoflook en Fijne kruiden, * 1 theelepel verse dille, * 350 gram verse tonijn, * 1 ansjovisfilet, * 1 eetlepel kappertjes, * 1 sjalot, * limoen
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-10-2009Frans Voorgerecht10-20 min.
Tonijntartaar met geitenkaas
Tonijntartaar met geitenkaas
-250 gr in stukjes gesneden verse tonijn;, 1 snufje witte peper; 1 eetl olijfolie;, 1 theel. fijngehakte ansjovis;, 60 gr fijngehakte geitenkaas; 1 theel. fijngeknipte bieslook; 1/2 eetl. sojasaus;, 1/2 eetl. mirin (rijstwijn); 1 snufje zout;, 1 snufje cayennepeper; 1 snufje fijngehakte knoflook; 1/2 theel. fijngehakte gember; klein handje shiso of munt; enkele kleine spinazieblaadjes
- Japans
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-03-2002Japans0-10 min.
Tonijntartaar Met Wasabiroom
Zie bereiding
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-08-2000Voorgerecht10-20 min.
Tonijntartaar met gemberdressing
Een visgerecht uit het Montignacjournaal.
Voor de dressing:, 1 eetlepel limoensap, 1 theelepel geraspte gemberwortel, 4 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, peper, zout, Voor de vis:, 250 gram verse tonijnfilet, 1 lente ui, Om te garneren:, 1 bosje waterkers, ,
- Montignac Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-03-2000Montignac Voorgerecht10-20 min.
Aardappeltompouces met tonijntartaar
Voor ca 20 stuks...
4-5 grote aardappelen ongeschild, frituurolie,400 g verse tonijn fijngesneden, 2-3 el sesamoli, 3 el fijngesneden bieslook, 3 druppels tabasco, 1-2 el limoensap, zout en peper, 2 el fijngesneden koriander of peterselie,
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-09-200520-30 min.
Aardappeltompouces met tonijntartaar
4-5 grote aardappelen ongeschild, frituurolie, 400 g verse tonijn, fijngesneden, 2-3 el sesamolie, 3 el fijngesneden bieslook, 3 druppels tabasco, 1-2 el limoensap, zout, peper, 2 el fijngesneden peterselie,
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-09-200420-30 min.
Tonijntartaar met rivierkreeftjes
Makkelijk en super lekker voorgerecht
Bieslook, 200 gr rivierkreeftjes, 2 el light mayonaise, peper, 200 gr verse tonijn, 1 el olijfolie, ½ citroen, enkele takjes koriander, 1 el sesamzaadjes, 1 bakje preischeutjes (of andere kiemgroenten)
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-05-2019Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Aardappeltompouces met tonijntartaar
4 a 5 grote aardappelen ongeschild -, frituurolie -, 400 g verse tonijn fijngesneden -, 2 a 3 eetlepels sesamolie -, 3 eetlepels fijngesneden bieslook -, 3 druppels tabasco -, 1 a 2 eetlepels limoensap -, zout en peper -, 2 eetlepels fijngesneden koriander of peterselie, , , , , , , ,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-11-2002Nederlands20-30 min.
Aardappeltompouces met tonijntartaar
Voor 20 stuks:, 4-5 grote aardappelen ongeschild, frituurolie, 400 g verse tonijn fijngesneden, 2-3 el sesamolie, 3 el fijngesneden bieslook, , 3 druppels tabasco, , 1-2 el limoensap, zout en peper, 2 el fijngesneden koriander of peterselie
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-10-2002Internationaal20-30 min.
Aardappeltompouces met Tonijntartaar
Dit recept komt uit TIP Culinair Hartige Hapjes en is geschreven door Marlies Batelaan.
4-5 grote aardappelen ongeschild, frituurolie, 400 g verse tonijn fijngesneden, 2-3 el sesamolie, 3 el fijngesneden bieslook, 3 druppels tabasco, 1-2 el limoensap, zout en peper, 2 el fijngesneden koriander of peterselie, ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-01-200420-30 min.
Tonijntartaar met masago-wasabi
Klassiek tonijntartaartje op z'n japans
250 gr tonijnfilet, 1/2 el olijfolie, paar druppels rijstazijn, peper en zout, 2 el gesneden bieslook, 1 potje masago-wasabi (wasabi kaviaar), 1 flinke el japanse mayonaise, 1 flinke el creme fraiche, wasabi, 2 verse kwarteleitjes,
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-09-2001Internationaal Voorgerecht10-20 min.
tonijntartaar met koriander
Een lepelhapje
200 g tonijn, in fijne blokjes, 1 el bieslook, gehakt, 1 el olijfolie, 1/2 el citroensap, zout en peper, Voor de dressing:, 1 el teriyakisaus (kikkoman), 1/2 el citroensap, 1 el olijfolie, 1/2 el sesamolie, 1 cm gemberwortel, gehakt, Voor de garnering, 1 rode peper, 1/2 bos koriander, de blaadjes
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-200120-30 min.
- Eigen recept
Oosterse Tonijntartaar
Een fris zomers gerecht wat gerserveerd kan worden als voorgerecht, als lunchgerecht of als hoofdgerecht. je kan natuurlijk ook kleine porties maken en het serveren als amuse.
Tonijn, Soya, Wasabi, Sesamolie, Komkommer, Mierikswortelpasta, Creme Fraiche, Mayonaise, Eventueel:, Tomaatjes, verse sla en Bieslook,
- Geplaatst op18-04-2014
Aardappeltompouces met tonijntartaar
, 4-5 grote aardappelen ongeschild, , frituurolie, , 400 g verse tonijn fijngesneden, , 2-3 el sesamolie, , 3 el fijngesneden bieslook, , 3 druppels tabasco, , 1-2 el limoensap, , zout en peper, , 2 el fijngesneden koriander of peterselie, ,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-08-2005Nederlands20-30 min.
Tonijntartaar met avocado
Gewoon omdat het zo eenvoudig, lekker en gezond is.
150 gr. superverse tonijn, 1 avocado, citroensap, sesamolie, peper en zout, 1 kleine rode ui, pijnboompitjes, Gemengde sla
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-11-2018Internationaal Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Oosterse Tonijntartaar
Een fris zomers gerecht wat gerserveerd kan worden als voorgerecht, als lunchgerecht of als hoofdgerecht. je kan natuurlijk ook kleine porties maken en het serveren als amuse.
Tonijn, Soya, Wasabi, Sesamolie, Komkommer, Mierikswortelpasta, Creme Fraiche, Mayonaise, Eventueel:, Tomaatjes, verse sla en Bieslook,
- Geplaatst op18-04-2014
Tonijntartaar met sjalot, basilicum en honing
Waarom een sjalot: de sjalot versterkt de smaak van het gerecht en geeft deze tevens een ‘bite’.
250 g verse tonijnfilet, 1 pomodori tomaat, 2 sjalotten (50 g), 8 blaadje verse basilicum, ½ dl olijfolie extra vierge, 2 eetlepels balsamico azijn (aceto balsamico), 2 eetlepels honing, Zout en peper,
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-06-200720-30 min.
Aardappellucifers met tonijntartaar en wasabimayonaise
Als je geen wasabi of mierikswortel vindt, kan je yoghurt mengen met een beetje mosterd. Verse vissoorten zoals zalm, makreel of forel passen ook bij dit gerecht.
2 grote vastkokende aardappelen, 1 kleine ui, 2 el kappertjes, 500 g verse tonijn, 1 tl Japanse wasabi (of 1 tl mierikswortel), 1 zakje gemengde sla
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-09-2018Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Tonijntartaar met wasabi mayonaise
EEn heerlijk voorgerechtje van tonijn, wel verse tonijn van de visboer.
150 gr verse tonijnsteak (75-100 gr per persoon), 1/4 komkommer, 2 lente-ui, Scheutje citroensap, 1 tl wasabi(pasta), 2 el sojasaus (Kikkoman), 2 el mayonaise, Sesamzaadjes, 2 kwarteleitjes (optioneel)
- Vis Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2018Vis Voorgerecht20-30 min.
Tonijntartaar op aardappelchips
Leuk
100 gr. verse tonijn, 1 eetl. mayonaise, 0.5 theel. wasabipasta, 0.5 stuks lente ui, fijngesneden, 0.5 eetl. limoensap, 1 eetl. koriander, fijngesneden, 4 blaadjes koriander, zout, 4 stuks ribbelchips, groot (naturel)
- Nederlands Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-02-2019Nederlands Amuse0-10 min.
Een Tonijntartaar met milde rode peper
Hoewel het wat buitenissig is, is dit verfrissende zomergerecht typisch Baskisch. Voor de kust wordt de rode tonijn gevangen, waarvoor de vloot van Saint-Jean-de-Luz al eeuwenlang uitloopt. De beroemde milde rode peper uit Espelette, met zijn bijzondere, eigen smaak, is een heerlijke regionale specialiteit.
250 gram rode tonijn 1 oester 4 milde rode pepertjes 3 tomaten 1 rode paprika 1 sjalotje sap van ? citroen ? bosje bieslook 50 ml olijfolie ? tl mosterd kervel, peper en zout naar smaak. VINAIGRETTE: mosterd olijfolie sherryazijn peper e zout naar smaak.
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-03-2003Frans Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Tonijntartaar met zeekraal en taugé
Apart voorgerecht,hmmm lekker
100 gram verse tonijn op kamer temperatuur!, Voor de marinade:, olie voor koude gerechten, 1 teentje knoflook uit de pers, 2 theel.gembersiroop, 1 theel. aziakruiden, 2 theel. kikkoman, , 2 handjes vol zeekraal, onder heet water gewassen en ontdaan van harde stukjes, 2 handjes vol taugé, wok-olie met knoflook en sinaasappel (Aldi)
- Aziatisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-08-2010Aziatisch Voorgerecht20-30 min.
Tonijntartaar met Thaise smaken
Pittig voorgerechtÂ
400 g tonijnsteaks, 1 limoen, 1/2 bussel lente-uitjes, 2 eetlepels vissaus, 3 eetlepels fijngehakte koriander, 3 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel sambal, 2 kleine tomaten, 1 stuk komkommer van ong. 6 cm
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-11-2018Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Tonijntartaar met guacamole, kleine salade en limoen creme f
Heerlijk voor of tussengerecht! Niet alleen een geweldige combinatie van smaken, ook nog een feest voor het oog. Onze gasten waren er stil van!
Rauwe tonijn, Olijfolie, Peterselie, Koriander, Kappertjes, Cornichons (kleine augurken), Peper, Zout, Avocado, Citroensap, Groene en rode krulsla, Filodeeg, Truffelaardappel, Bieslook, Creme fraiche
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-03-2011Voorgerecht30-60 min.