Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tong

Tong recepten (781) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat is verschrikkelijk lekker mals vlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd voor op je vrije dag voor deze nostalgie!

INGREDIENTEN

600 gram magere runderlappen, 60 gram boter, Zout, peper, 2 uien, 2-3 tenen knoflook, 2 tomaten, 3 kruidnagels, snufje foelie, 2 laurierblaadjes, 1 1/2 dl runderbouillon (evt van blokje), 1 1/2 dl rode wijn (meer indien nodig), 1 sneetjes ontbijtkoek, (eventueel wat zout indien nog nodig)

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

tong

Met mosselen, garnalen, oesters en kreeftenscharen

INGREDIENTEN

4 zeetongen van ongeveer 400 gr., zout, 500 gr mosselen, 50 gr. bleekselderij, peterselietakjes, 1 sjalotje, 500 milliliter droge witte wijn, 60 gr. Stellendamse garnalen, 8 oesters, 4 gekookte kreeftenscharen, Saus:, 200 milliliter mosselkookvocht, 200 milliliter creme fraiche, 1 mespunt saffraan, 30 gr. ijskoude boter, 300 gr. zeekraal, 1 sjalotje, vers gemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tong

Frankrijk ; VOOR 4 PERSONEN; Van: "AN"

INGREDIENTEN

, , 4 tongen, 3 sjalotjes, boter, 1 glas droge witte wijn, 1 potje Normandische room, zout, peper, 20 gekookte mosselen, 100 g garnalen, peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zeebrugse Tong

INGREDIENTEN

-1 tong per persoon-zout-peper-citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tong Picasso

Een palet van kleuren zo ziet Tong Picasso eruit.Tongfilet met een garnituur van vruchten dit gerecht is licht verteerbaar.

INGREDIENTEN

150-200gr tong p.p.? 100 gr boter /wat druiven, halve boogjes ananas,partjes perzik of nectarine / je kan ook een blikje gemengde fruitstukjes nemen maar vers fruit is lekkerder / 1 dl gembersiroop / 2 el. amandelschaafsel /peper en zout /citroenrasp / bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

tong waleska

INGREDIENTEN

4 tong filets, champions. tomaat partjes. crab.peterselie., , hollandse vis saus . uit een pakje

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.

Tong met limoensaus

Pla neung manau is het thais.

INGREDIENTEN

*1 kg tong of 8 tongfilets, panklaar, *10 teentjes knoflook, *5 verse Thaise pepers, *30 gr bieslook, *5 el limoensap, *1 tl zout, *3 el lichte sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Amuse van Pittige garnalenspiesjes

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)

INGREDIENTEN

30 cocktailgarnalen zonder staart, 60 g boter, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 tl bruine suiker, 2 el citroen- of limoensap, 2 el verse koriander, fijngehakt, 2 el verse basilicum, fijngehakt, Beetje chilisaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Frans
  •  10-20 min.

Gevulde Tong

INGREDIENTEN

8 plakken gerookte tong, 1/8 l slagroom,2 el geraspte mierikswortel, wat druppels citroensap, zout, suiker, blaadjes sla, partjes citroen, partjes tomaat.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-1999
  •  
  •  10-20 min.

Tong met kruiden-citroensaus

INGREDIENTEN

*4 stukken tong- of kabeljauwfilet a ca. 50 gr*zout*peper*1 el bloem*1 ei, gesplitst*mespunt cayennepeper*1 el witte wijn-azijn*geraspte schil en sap van 1/2, citroen*75 gr boter of margarine*1 el fijngesneden dragon(of 1 tl gedroogde)*1 el fijngesneden bieslook*1 zakje gemengde sla(125 gr)*1/2 citroen, in partjes*

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tong Veronique

Gepocheerde tong in een romige saus van druiven.

INGREDIENTEN

32 muskaatdruicen, 65 gr. boter, 8 tongfilets a 75 gr., zout, peper, 1/2 dl. droge witte wijn, 1 theel. citroensap, 2 dl. visbouillon, 30 gr. bloem, 1/8 liter slagroom

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-1998
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken tong

Mooie verse tong smaakt pas echt lekker als je haar zo eenvoudig mogelijk opdient.

INGREDIENTEN

* 2 middelgrote verse ontvelde tongen * limoensap * bloem * 1 el zonnebloemolie * 2 el roomboter * zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tong "Wellington"

Lekker en makkelijk recept

INGREDIENTEN

, 4 tongfilets van 100 gram elk, 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid, 3 el pesto alla genovese (zie tip), 1 ei, losgeklopt, 50 g rucola, 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes, 1 sjalot, in reepjes, 1 el balsamicoazijn, 4 el extra vierge olijfolie, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2014
  • Vis
  •  20-30 min.

Tong Picasso

INGREDIENTEN

4 mooie tongen a 200 gr, 2 bananen, 2 appels, 1/2 tros druiven, 3 mandarijnen, 2 kiwi's, 80 gr roomboter, zout, peper en bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tong met citroenboter

Voor 1 persoon: 1,5 vet-variatie; 4 eiwit-variaties en 45 Kcal / 189 Kj

INGREDIENTEN

1,5 theel dieetmargarine, 1,5 theel citroensap, 1,5 eetl bloem, 1,5 theel fijngehakte verse peterselie, zout en peper, 1 tongfilet van 150 gr, paprikapoeder, Garnering: schijfje citroen, takjes peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tong met Portsaus

Volgens Louise; " Die tong is gewoonlik weke voor die tyd al klaar gaar gemaak. Op Kersdag word dit dan net gesny en in hierdie sous bietjie gebak." Die resep kom van vriende in Calitzdorp.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gerecht met tong

De voorbewerking en de noodzakelijke handelingen voor het bereiden van een gerecht met tong.

INGREDIENTEN

Ossen-, kalfs-, lams- of varkenstong

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  •  
  •  0-10 min.

Spinazielasagna Met Tong

Heerlijke ovenschotel met Hutenkase en Deense Mozarella,evt.kun je de tong weg laten.

INGREDIENTEN

12 tongfilets(goedkoper alternatief=tongschar), 450 gr.diepvries spinazie, 8 lasagna vellen verdi, zout,peper, 1 ei, 400gr. huttenkase, 1 teen knoflook, 1thl.tijm, 75gr.geraspte parmezaanse kaas, 100gr Deense Mozarella

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tong Veronique

WW, voor 2 personen; 4 eiwit-V, iets groente-V, 1,5 Vet-V, 1/10 melk-V, 1 fruit-V EN * 80 Kcal / 336 Kj p.p.

INGREDIENTEN

2 tongfilets van elk 120 gr, 75 gr verse zalmsnippers, peper en zout, * 0,6 dl witte wijn, 1 eetl fijngehakte sjalotjes of ui, 2 theel citroensap, 1 eetl dieetmargarine, * 1 theel bloem, 0,5 dl magere melk (op kamertemperatuur), 200 gr ontpitte, gehalveerde groene druiven, * 3 eetl zure room,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gestoofde tong

Uit grootmoeders keuken

INGREDIENTEN

Plakken gekookte ossentong, 1 msp peper, 1 msp nootmuskaat, 1 theel suiker, 1 ui, 50 gr rozijnen, 1 beschuit, 1 dl bouillon, 1 dl rode wijn, 1/2 dl azijn, boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Witloof met tong

Het is een gratin van witloof en tong met safraan.

INGREDIENTEN

8 stronkjes witloof v.100gr;boter,peper,zout, muskaatnoot,1 citroen,250gr.kleine champignons,1,5dl.droge witte wijn,8 lasagnevellen,4 tongen (vis)v.250gr.filets, 50gr.bloem,4 dl.melk,1 potje saffraanpoeder van 80mgr;2 eierdooiers,1 dl.room,50gr.gemalen kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met tong

INGREDIENTEN

350 gr pasta naar keuze, 4 tongfilets, 1 zakje saffraan, 1 sjalot, boter of olijfolie, 1 dl room, 300 gr erwtjes (diepvries), peper en zout, 1,5 dl visfont

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

zwemmende tong

Gebakken tong met rijst en kerriesaus. Een heerlijk gerecht voor bijv. de zaterdag. Makkelijk en gezond.

INGREDIENTEN

15 tongetjes, halve pak rijst, zakje kerriesaus, peper en zout, wat sla tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tong Met Mosterdsausje

INGREDIENTEN

4 tongen zonder vel, 4 tomaten, 4 koffielepels mosterd, 4 eetlepels broodkruim, 1 eetlepel graanmosterd, 4 eetlepels water, 100g boter, 1,5 dl witte wijn, tuinkers

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tong, gestoomde

Met Chinese Paddestoelen en Spekjes

INGREDIENTEN

400 gr. Tong(filet), 1 Lente-uitje, 10 gr Gember, 1 tl Zout, 4 el Olie, 50 gr Spekreepjes, 4 Chinese Paddestoelen, 1 el Sojasaus., , Smaakgevers:, 3 el Sojasaus, 1 tl Suiker, 1 tl Sesamolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

GEVULDE TONG

Een verfijnd visrecept kan deel uit maken van een lekker Kerstdiner.

INGREDIENTEN

4 el boter / 2 el bloem / 4 dl vis of groetebouillon / 100 gr champignons in plakjes gesneden/ 150 gram garnaaltjes / 120 gr. krabstukjes of imitatie krab in stukjes / 4 el volle room / 2 el.cognac / 30 gr.vers broodkruim / peper en zout / 8 behoorlijke tongfilets / 4 el. gesmolten boter/Wat verse sprietjes bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2002
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

tong met vruchten-tomatensaus

INGREDIENTEN

1 banaan, 1 appel, 1 kiwi, 1 perzik etc., 1 fles tomatenketchup (250 ml), klontje boter, peper, zout, gemberpoeder, gember uit een potje, 2 tongen of schollen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoemoetdat? Tong

De voorbewerking en de noodzakelijke handelingen voor het bereiden van een gerecht met tong

INGREDIENTEN

Ossen-, kalfs-, lams- of varkenstong

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2000
  •  
  •  0-10 min.

Tong Picasso

Recept Allerhande 7-2003

INGREDIENTEN

? 8 sliptongen, ? 4 eetlepels bloem, ? 2 eetlepels boter, ? 1/2 citroen (geperst), ? 1 cm verse gemberwortel (geraspt), ? 1/2 bakje verse ananas (a 250 g koelvak), ? 1 kiwi (geschild en in plakjes), ? 4 grote aardbeien (in plakjes), ? 8 pitloze blauwe druiven (gehalveerd), ? 1/2 zakje verse munt (a 15 g in dunne reepjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Normandische tong

Een iets duurder, maar feestelijk voorgerechtje

INGREDIENTEN

8 tongfilets, 1kg. mosselen, 300g. gepelde garnalen, 250g.champignons, 1/4l. visfumet, 1/4l. room, 2dl droge witte wijn, 60g. bloem, 50g. boter, citroensap, 2 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 eetl gehakte peterselie, nootmuskaat, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Tong met cumberlandsaus

INGREDIENTEN

200 gram gesneden ossetong * cumberlandsaus * toost * boter.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gegratineerde Tong

INGREDIENTEN

-6 a 8 visfilets-4 sjalotten-50 gr boter-1 dl witte wijn-200 gr champignons-200 gr garnaal-1/2 dl room-wat kreeftensoep-50 gr gemalen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tong Met Champignons

INGREDIENTEN

2 zeetongen, 250 gram champignons, 100 gram boter, zout, 2 eetlepels bloem, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, sap van 1/2 citroen, 1 in plakjes gesneden citroen (voor de garnering)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

wan-tan tong

Chinese kippensoep

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, 1 kip van 1 1/2 kg, 1 prei, 3 takken witte selder, 1 ui, peterseliestengels, 3 liter water, 4 wortelen, 3 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, , Voor de soep:, , 30 g miehoen, 1 kg Chinese groentenmix(diepvries), 4 theelepels kerriepoeder, 1 theelepel smaakversterker, 3 kippenbouillonblokjes(ontvet), Peper en zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Chinees
  •  60-120 min.

Joe tong

Vissoep

INGREDIENTEN

400 GR. VIS NAAR KEUZE, 1,5 L. VISBOUILLON, 60 GR. BOTER, AZIJN, SOJA, ZOUT, PEPER, VE-TSIN

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Chinees
  •  10-20 min.

Tong Royale

Tong Royale Een uitzinnige combinatie van tongfilet met vanille, ooit geproefd in een restaurants in Den Haag (Calla's).

INGREDIENTEN

Per persoon 1 a 2 tongfilets, bloem, vanille stokje, zuivere lichte olijfolie, roomboter, zout & peper, Verdubbel de portie als je het als hoofdgerecht eet!

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gegrilde tong

Tongstrelend!

INGREDIENTEN

4 tongen* bloem* ca 100 gr boter* 2 takjes peterselie* 1 citroen* ca 2 dl sauce Hollandaise*

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tong Picasso

Hoofdgerecht met vis en fruit

INGREDIENTEN

8 sliptongetjes, 4 el bloem, 2 el boter, 1/2 citroen (geperst), 1 cm verse gemberwortel (geraspt), 250 g verse ananas, 1 kiwi (geschild en in palkjes), 4 grote aardbeien (in plakjes), 8 pitloze blauwe druiven (gehalveerd)15 g verse munt (in dunne reepjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Normandische tong

INGREDIENTEN

8 tongfilets, 1 kg mosselen, 300 g gepelde grijze garnalen, 250 g champignons, 1/4 l visfumet, 1/4 l room, 2 dl droge witte wijn, 60 g bloem, 50 g boter, citroensap, 2 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels gehakte peterselie, nootmuskaat, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chlosses (tong)

INGREDIENTEN

4 groote tongvissen, 2 eieren, 1 citroen, bloem, boter, zout-peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top