Chinese tomatensoep met omelet en prei
Een goede soep begint, voor mij, met een goede bouillon. Ik heb voor deze soep een gewone basis kippen bouillon gebruikt die je in principe in elke willekeurige andere soep kunt gebruiken.Misschien niet een authentiek Chinees recept maar wel net zo lekker als van de Chinees. Bovendien weet je zo ook wat er allemaal op je bord terecht komt. Kortom een (h)eerlijke soep dus deze Nederlandse/Chinese tomatensoepHet meest verrassende element is de pot appelmoes die erin zit Laat je hierdoor niet afschrikken want het smaakt echt heel erg lekker.Let wel op want de hoeveelheden zijn voor 10 personen, een grote pan soep dus. Als je het teveel vindt neem je gewoon van alles de helft.TIP: Je kunt de prei ook vervangen door taugé (of je voegt het extra toe).
Ingrediënten 10 personen
Voor de bouillon:, - 2 liter water , - 500 gram kippendijen of 1 soepkip, - 2 laurierblaadjes, - 1 kruidnagel, - 1 stukje foelie, - 10 peperkorrels, - 4 kippenbouillonblokken, - 4 maggiblokjes, , Overige ingrediënten:, - 4 tenen knoflook of 1 bolletje, - stukje verse gember van ongeveer 3 cm, - 1 rode peper (met pitjes), - 6 el suiker, - 6 el ketjap manis, - 4 el azijn, - 2 tl sereh (pasta of poeder) vers is nog beter maar had ik niet in huis, - mespunt vetsin (optioneel), - 1 pot appelmoes (720 gram), - 2 pakken gezeefde tomaten van 500 gram per stuk, - 1 blikje tomatenpuree (140 gram of 2 kleine van 70 gram), - 4 eieren, - beetje melk, - 1 prei, - Arachide olie, - 3 el maïzenaBereidingswijze
Voorbereiding:- Breng water aan de kook en doe er de kip, laurier, kruidnagel, foelie, peperkorrels, maggi en kippenbouillonblokjes in.- Laat dit ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen, haal dan de kip en de specerijen eruit en laat de kip afkoelen. Haal daarna het vlees van de botten en snij het in kleine stukjes. Zet het weg voor later.- Snij de prei in zo dun mogelijke ringetjes en spoel hem goed af.- Maak dunne omeletjes van de eieren met een beetje melk laat ze afkoelen rol de omeletjes op en snij ze in dunne reepjes.Bereiding:- Hak de knoflook, gember en peper fijn en fruit het in wat verwarmde olie.- Voeg de suiker, ketjap, azijn, sereh en eventueel wat vetsin toe.- Laat dit eventjes mee fruiten en voeg dan de gezeefde tomaten, tomatenpuree en appelmoes toe.- Roer dit goed door elkaar en laat het eventjes pruttelen zodat je een mooie saus krijgt.- Voeg deze saus al roerende toe aan de bouillon en laat het geheel eventjes zachtjes doorkoken eventueel bijvullen met kokend water.- Maak van 3 el maïzena en een beetje water een papje en voeg dit in een dun straaltje al roerende aan de soep toe.- Voeg als laatste de preiringetjes en de omeletreepjes toe.