1. Home
  2. Recepten
  3. Tomatensaus

Tomatensaus recepten (6.870) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige Kipfilet a la Pizzaiola

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram kipfilet, Peper, zout, Bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, ½ rode Spaanse peper, 2 theelepels oregano, plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas, 1 glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (tapas)

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de gehaktballetjes:, 500 gram gehakt, 2 eieren, beschuit of paneermeel, 1 grote ui (in kleine stukjes snijden), 3 tenen knoflook, nootmuskaat, paprikapoeder, 1 theelepeltje zout, tijm, , Benodigdheden voor de tomatensaus:, 1 ui, 1/3 blokje vleesbouillon in een koffiekopje met warm water doen., 2 kleine tomaten (in blokjes snijden), 1,5 wijnglas rode wijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Foeyonghai waar je van blijft opscheppen!

INGREDIENTEN

5 eieren, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel peper, 1 rode paprika, 50 gram gepelde garnalen, 75 gram champignons, 1 theelepel zout, 1 eetlepel suiker, 100 gram kipfilet, , Voor saus:, , 1 eetlepel tomatensaus, 1 eetlepel tapiocameel, 200 ml water, 1 gesneden prei (alleen witte deel), 2 teentje knoflook (fijngesneden), 1 rode paprika (gesneden),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

Echt een feest om zie iets te maken (zie foto)

INGREDIENTEN

8 kadetjes, doormidden gesneden 400 gr rundergehakt 25 gr broodkruimel 3 sjalotjes, heel fijn gesneden 1 el dijonmosterd 1 el worcestersaus 80 ml tomatensaus olijfolie, om te frituren 100 gr dun gesneden cheddar, in 24 blokjes van 3 cm gesneden 24 kleine ruculabladeren, stelen verwijderd en in stukjes van 2,5 cm gescheurd 12 cornichons (kleine augurken), in dunne plakjes gesneden

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2006
  • Frans
  •  60-120 min.

Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus

Deze gevulde paprikas vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. Echt simpel en erg lekker. De paprikas gaan rauw in de ovenschaal. Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en erg lekker!

INGREDIENTEN

5 flinke paprikas in (liefst) verschillende kleuren (1 paprika wordt gebruikt voor de vulling) -, Saus:, 2 blikjes tomatenblokjes, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 2 theelepels gedroogde oregano - peper, zout, Vulling:, plm. 600 gram mager rundergehakt, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), (1 paprika zie boven gesnipperd), 150 gram geraspte belegen kaas, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Cannelloni

Mix recept van meerdere Canneloni recepten. **LET OP** Geen bechamelsaus nodig.

INGREDIENTEN

Cannelloni rolletjes, 400gr.kalfsgehakt, (of runder), 200gr. champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 ei, 2 etl.broodkruim, (paneermeel), 100gr. parmezaan, olijfolie, 2etl.gehakte peterselie, peper en zout., , Saus:, , 1/2 liter vloeibare tomatenpuree (pomodore), 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels tijm,oregano,Basilicum en peterseliestengels, 2 el. olijfolie, 1 el. Suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

Gepikt van "Koken met sterren".

INGREDIENTEN

-400 g zalm (in plaats van zalm kunt u ook kipfilet gebruiken), -3 eetlepels pesto, -1 courgette, -200 g kastanjechampignons, -1 pakje gezeefde tomaten, -1 teentje knoflook, -200 ml creme fraiche, -4 tomaten, -150 g geraspte belegen kaas, -1 pakje lasagnevellen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!) Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie! Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten.

INGREDIENTEN

6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2), 3-4 uien in plakjes.(2), 2-3 rijpe tomaten (2), 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder (2 theelepels gebruik ik nu), Sap van 1 citroen. (½), Half kopje fijngehakte peterselie.(half kopje), Zout en peper naar smaak., Eventueel 1 of meer teentjes knoflook. (2 vette tenen), geperst of fijngesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel.

INGREDIENTEN

1 pak elleboogjes macaroni, 1 zakje geraspte oude kaas, ¾ kopje parmezaan, ½ kopje buffel mozzarella fijn, 500 gr rundergehakt, Stukje chorizo worst (fijn gehakt), 4 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 flinke ui (fijngehakt), 1 vleestomaat (in blokjes), 1 el olijfolie, 2 t oregano, 2 t rozemarijn, 2 t tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 750 gr tomatensaus, 150 ml Kookroom (of koksroom) paar hele flinke scheuten, 1 kopje halfvolle melk, 40 gr roomboter, 40 gr bloem, 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verrassende Griekse Gyros Aardappelschotel

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan. Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen.

INGREDIENTEN

* 500 gram Gyrosvlees, * 4 tomaten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 potje witte bonen in tomatensaus, * 200 gram aardappelschijfjes (voorgekookt ), * 200 gram geraspte gratin Kaas, * Peper/zout, * Oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.

Caprese ovenpasta met kip

Dit recept heb ik gekregen van mijn schoondochter en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want het is werkelijk zaaaalig!

INGREDIENTEN

Wat heb je nodig? (4 personen), , 2 uien, 2 teentjes knoflook, 400 gram macaroni, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 eetlepels tomatenpuree, een half blik gezeefde tomaten, 2 grote kipfilets, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 tomaten in plakken, 1 bol mozzarella, verse basilicum, olijfolie, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2015
  • Italiaans
  •  30-60 min.

gehaktballetjes in een tomatensaus

Gehaktballetjes op turkse wijze

INGREDIENTEN

1 ui, 500 gr rundergehakt, 2 knoflook teentjes, peterselie (4 etl), 4 eetlepels paneermeel, zout, peper, 2 etl paprikapoeder, 4 etl bloem, 3 etl olijfolie, 1 blik gepelde tomaten, 2 etl tomatenpuree, 1 bouillontablet, ? etl. gemalen komijn, 2 etl gesnipperde bieslook, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

PASTASCHOTEL MET GEHAKTBALLEN

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven

INGREDIENTEN

, 500 gr gehakt, 1 ei, 4 eetl paneermeel, 1 theel salie, 2 sjalotjes, fijn gesnipperd, 2 eetl oregano, Takje verse rozemarijn, 1 ui, gesnipperd, 800 gr tomatenblokjes uit blik, 100 gr spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 1 theel sambal, scheut rode wijn, 400 gr penne, Verse blaadjes basilicum, 150 gr mozzarella, 3 eetl olijfolie, klontje boter, Zout en peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2012
  • Italiaans
  •  60-120 min.

De beroemde PARMIGIANA DI MARIO die geweldig is!!!

Echt een heel bijzonder en lekker SUPER ITALIAANS gerecht van Topkok Mario. Dit gerecht vonden onze vrienden helemaal geweldig en gingen met het recept de deur uit. Leuk dus!!.

INGREDIENTEN

3 aubergines zonnebloemolie met een scheut olijfolie om te frituren verse lasagnevellen, om de vorm te bekleden boter om in te vetten 2-3 bollen mozzarella, in stukjes 5 eieren, hardgekookt en grof gehakt 500 ml tomatensaus (eigen basis recept) 1 bosje basilicum, grof gehakt zout en peper 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas 50 gr boter, in klontjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Griekse gehaktballetjes met feta in tomatensaus

Iedereen kent wel de Spaanse balletjes in tomatensaus, de Albondigas, maar dit is mijn Griekse versie en die vinden wij net iets lekkerder. Prima te gebruiken in het weekend als borrel tapas, fingerfood of party hap. Door de week heerlijk op rijst of pasta. Niet moeilijk te maken en goed voor te bereiden. Uiteraard super lekker! Heb je een bakje over gewoon invriezen.

INGREDIENTEN

De ballen:, , 600 gr gehakt HOH, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 el gesnipperde verse peterselie, 1 ei, 1 snee oud witbrood zonder korst, 150 gr feta, 1 t paprikapoeder, pikant, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Olijfolie, , De saus:, , 500 gr gezeefde tomaten, 250 ml runderbouillon, 100 ml slagroom, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el bloem, Snufje zeezout, 1 e basilicum, gedroogd, 2 t suiker, 50 gr verbrokkelde feta

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2014
  • Grieks
  •  30-60 min.

Sperziebonen met aardappels in tomatensaus (grieks recept)

In een Grieks kookboek omschreven als "Fasolaakja me Patates Jachni". Dit recept maak ik wel eens bij het recept "Vis in de pan" (Psari Plaki). Ik laat soms de aardappelen weg.(hoort niet! Maar ik maak er dan rijst bij) Ik zet het oorspronkelijke recept hieronder. Ik heb van dit gerecht op 15.09.2010 een slankere versie gemaakt voor 2 personen En heb het toen samen met " Vis in de pan" gemaakt. Het was weer super lekker! Ieder kan uiteraard zelf experimenteren en je kan natuurlijk ook gewoon het recept halveren. Van de slankere versie voor 2 personen heb ik van beide gerechten (Sperziebonen plus Visrecept) foto`s gemaakt. Tussen de haakjes geven de hoeveelheden aan die ik gebruikt heb voor 2 personen. De fotos zijn van het gerecht voor 2 personen.

INGREDIENTEN

1 kilo verse sperzieboontjes. (1 pond), 2 middelgrote aardappels. (1 grote), 3-4 rijpe fijngesneden en ontvelde tomaten.(2 grote), 2 (of meer) teentjes knoflook.(geperst of gesneden naar voorkeur). (2 grote), 2 eetlepels fijngehakte peterselie. (zelfde), 2-3 fijngesneden uien. (1 grote), 1½ kopje (olijf)olie. (2 theelepels), Zout-peper naar smaak., wat fetakaas om over het gerecht te verkruimelen of naar voorkeur een andere kaas., Voor de slanke versie heb ik geraspte kaas van Linessa gebruikt.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tomatensaus

Dit recept uit Italie geeft voldoende bedekking voor een pizzadeeg.

INGREDIENTEN

-1 el olijfolie, -2 fijngesnipperde uien, -2 knoflooktenen uit de knijper, -300 g gepelde tomaten, -tijm, -laurier, -peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Indiase gehaktballetjes met tomatensaus

Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, , 500 g gehakt, 1 ui, geraspt, 2 el bladpeterselie, fijngesneden, 1 tl kaneel, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, ¼ tl gemalen kardemom, , Voor de saus:, , 1 el olijfolie, 1 el boter, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, geraspt, 2 tl geraspte verse gember, 2 el kurkuma, 2 el citroensap, handje gehakte koriander, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 tl suiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2015
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Tomatensaus

Basissaus voor de pasta

INGREDIENTEN

1,5 kg. grote rijpe tomaten., 1 eetl olie., 2 tene knoflook, uitgeperst., 1 ui, fijngehakt., 1 middelgrote wortel, fijngesneden., 2 eetl.tomatenpuree., 1 theel. suiker., zout en peper., 1/4 kopje verse, gehakte kruiden (oregano, peterselie en basilicum).,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Tomatensaus

Hoe snel een tomatensaus te maken. Voor bij de BBQ.

INGREDIENTEN

1 eetlepel olie, 1 kleine ui, 3 tomaten, kwart kopje tomatensaus (60ml),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2001
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

scampi in romige tomatensaus met tagliatelli

Eenvoudig lekker!

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 2 tenen look, potje zongedroogde (cherry)tomaatjes op olie, 500 gram scampi, flesje (light)room, 1 dl witte wijn, scheut ketchup (gewone of mexican van heinz), cayennepeper, lepel visfond van Maggi(= gedroogde), olijfolie, paar blaadjes basilicum, zakje (500 gram) verse tagliatellie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2012
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

tomatensaus

Maak je eigen tomatensaus

INGREDIENTEN

1 kilo tomaten, 1 grote ui, Basilicum, Peper, Zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

tajine gehaktballetjes met ei

Dit recept heb ik van de Opa van een vriend van me. Heb het al talloze keren klaargemaakt en het blijft heerlijk. ook makkelijk voor te bereiden zodat je nog genoeg tijd heb om met je gasten te zitten. (foto`s volgen nog.)

INGREDIENTEN

600 g. Gehakt naar keuze., 1 ui fijn gesnipperd, 2 el. fijn gehakte koriander, 2 el. fijngehakte peterselie, 1 tl. zwarte peper, 4 tl. paprika poeder, 2 tl. komijn poeder, 2 teentjes fijn gehakte knoflook, 1 tl. kaneelpoeder, 1/2 tl. zout, 4 el. olijf olie, 1 blik tomatenblokjes in saus, 4 eieren, 1/2 spaanse peper, ciabatta, aioli of huisgemaakte knoflooksaus

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zucchini al forno - ovenschotel courgette, tomaten, mozzarella

Een heerlijk zomers gerecht, heerlijk bij wat lichte vleesgerechten, maar ook koud met een stukje vers stokbrood een delicatesse!

INGREDIENTEN

2 niet te dikke courgettes - 6 eetl bloem - zout, peper - olijfolie - 500 gram (Roma)tomaten - 1 ui - 2 eetlepels fijngesneden basilicum - 2 teentjes knoflook - 200 gr mozzarella - 50 gr Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tomatensaus

Je zelf gemaakte tomatensaus die je bij talloze gerechten kunt serveren.

INGREDIENTEN

* 1 kilogram rijpe losse tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje knoflook, * 2 el (olijf)olie, * 1 takje tijm, * of 1-2 theelepels gedroogde tijm, * 1 takje rozemarijn, * of 1-2 theelepels gedroogde rozemarijn, * 1 takje marjolein of oregano, * of 1 tl gedroogde oregano, * 1 laurierblad, * 3 tl suiker, * zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Tomatensaus

Gewoon lekkere tomatensaus

INGREDIENTEN

Blik gepelde tomaten,,, 2 teentjes knoflook,,, 1 kleine ui,,, zout of bouillonblokje,,, 2 eetlepels verse basilicum,,,, gedroogde basilicum,,, peper,,, 4 eetlepels olijfolie,,,, evt. suiker en citroen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2014
  • Internationaal
  •  0-10 min.

tomatensaus

Orgineel spaans recept voor een heerlijke, gezonde tomatensaus

INGREDIENTEN

8 eetlepels olijfolie, 3 uien, 2 tenen knoflook, zout naar smaak, mespuntje suiker, 2 kilo tomaten,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Spaans
  •  30-60 min.

Tomatensaus

INGREDIENTEN

4 grote,rijpe tomaten,fijngehakt - 2 rode uien,fijngehakt - 3 el koriander,fijngehakt - 3 tenen knoflook,fijngehakt ? sap van 2 citroenen - 2 el olijfolie ? zout - zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  •  
  •  0-10 min.

Tomatensaus

Deze saus kunt u van tevoren bereiden, in porties verdelen en in de vriezer bewaren. U hebt dan altijd een kant en klare saus bij de hand.

INGREDIENTEN

Ca 1 kilo zeer rijpe tomaten, doormidden gesneden, 4 eetl fijngehakte verse basilicum, 3 gehalveerde teentjes knoflook, zout, peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2000
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Tomatensaus

Amerikaanse tomatensaus voor bij vlees en hamburgers!

INGREDIENTEN

2 eetl. olie2 fijngesnipperde uien1 teentje knoflook uit de knijper1 fijngehakte stengel bleekselderie1 fijngesneden worteltje2 eetl. tomatenpuree2 blikken tomatenblokjes, of gepelde tomaten of 1 kg. verse tomaten1 theel. oregano1 laurierblad1 takje peterselie6 dl. bouillon2 eetl. rode wijn1 theel. worcestershiresauspeperzout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2001
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Tomatensaus

Tomatensaus die kan dienen als dipsaus, dressing of pastasaus

INGREDIENTEN

500 gr tomaten, 4 tenen knoflook gepeld, 1 bosje basilicum zonder steeltjes, scheutje olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2008
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

tomatensaus

Deze saus wordt samen met andere ingredienten gecombineerd op een pizza. Zie hiervoor de andere recepten op deze pagina.

INGREDIENTEN

4 el (olijf)olie * 1 tl. zout * 2 teentjes knoflook * 1 fijngesnipperde ui * 75 ml. witte wijn * 1 groot blik gepelde tomaten (850 ml.)* versgemalen peper * beetje suiker * 1 tl. oregano * 1 tl. basilicum * maggi

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Tomatensaus

Eenvoudig, maar wel erg lekkere basissaus voor pastagerechten.

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie,? fijngesneden ui,? fijngesneden teentje knoflook,1 blaadje laurier,? kleingesneden tomaat,? blikje tomatenpuree,1 theelepel bouillonpoeder,peper uit de molen,1 kopje water,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Tomatensaus

Op de Surinaamse manier.

INGREDIENTEN

25 gr. boter, 1 kleine fijngehakte ui, 2 rijpe tomaten, ontveld en kleingesneden, 150 ml. water, 1/2 groenten- of kippenbouillontablet, zout, versgemalen peper, 1 theel. maizena

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2001
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Tomatensaus

INGREDIENTEN

1,5 kilo tomaten (roma), 6 tenen knoflook, gepeld, 2 uien, in parten, 2 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes, 3 el olijfolie, 2 tl suiker,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2011
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Tomatensaus

Tomatensaus uit de magnetron

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook,1 worteltje, 1/2 stengel bleekselderij, 250 gr (vlees)tomaten, 1 dl droge witte wijn, peper, zout en een mespunt suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Tomatensaus

Chinese tomatensaus

INGREDIENTEN

1 teen knoflook,mespunt djahe,margarine,2 eetl.tomatenpuree,11/2 dl.bouillon,1 eetl.maizena,2 theel suiker,1 theel.azijn, peper en zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Chinees
  •  0-10 min.

Tomatensaus

Heb je niet veel tijd, maar wil je toch een lekker tomatensausje bij je gehaktballen of pasta? Dan moet je deze eens proberen!

INGREDIENTEN

1 blik tomatenstukjes 400 g (met bv. knoflooksmaak), 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel zoete chilisaus, 2 eetlepels curryketchup, zwarte peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2005
  •  
  •  10-20 min.

Tomatensaus

Tomatensaus voor over pasta of pizza

INGREDIENTEN

1 blikje gepelde tomaten, 1 ui, 25 gr.boter,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top