1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Tomaten
  5. Tomatensalsa

Tomatensalsa recepten (301)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pompoensoep met geroosterde knoflook

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje 5 el. olijfolie 2 takjes tijm 1 pompoen 2 uien, gesnipperde 1 tl. koriander, gemalen 1.2 l. boullion, Kip 3 el. oregano, verse, fijngehakte Peper, zwarte, gemalen Zeezout 4 tomaten 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan 3 el. olijfolie, extra vergine 1 el. balsamicoazijn

Bereidingswijze

BEREIDING 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de knoflookbollen op een stuk aluminiumfolie en giet de helft van de olijfolie erover. Voeg de tijm toe en vouw de folie om de bollen. Leg het pakketje met de pompoen op een bakplaat en bestrijk de pompoen met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten, paprika en rode peper voor de salsa toe. 2. Rooster de groenten 25 minuten en neem de tomaten, paprika en rode peper uit de oven. Verlaag de temperatuur to 190 graden en rooster pompoen en knoflook nog 20-25 minuten tot de knoflook zacht is geworden. 3. Verhit de rest van de olie in een grote, zware koekenpan en fruit de uien met de koriander ca. 10 minuten of tot ze zacht zijn geworden. 4. Verwijder het vel van de paprika en rode peper en pureer ze met de tomaten en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of blender. Roer de azijn erdoor en breng de salsa op smaak. Voeg desgewenst nog wat olie toe. 5. Knijp de teentjes geroosterde knoflook uit de velletjes en voeg ze toe aan de uien. Schep het vrchtvlees van de pompoen uit de schil en doe het in de pan. Voeg de bouillon, een halve theelepel zout en flink wat peper toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zacht koken. 6. Voeg de helft van de oregano toe en laat de soep iets afkoelen. Pureer de soep, zonodig in porties, in een keukenmachine of blender tot een romige soep. U kunt de soep ook door een fijne zeef drukken. 7. Verwarm de soep weer in een schone pan, maar laat hem niet meer koken. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout. Schep de soep in voorverwarmde soepkommen. Voeg wat tomatensalsa toe en strooi de rest van de oregano erover. Serveer meteen.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Tomaten-salsa

Lekker bij een gebakken stukje vis.

INGREDIENTEN

400 g tomaten, in kleine blokjes gesneden, 1 t zout, 1 ui, fijn (rode ui kan ook), 4 teentjes knoflook, fijn, 1 rode peper, fijn, 1/2 groene paprika, in kleine blokjes gesneden, 2 lente-uien, in dunne ringetjes, 1 t ketoembar, 1 t komijn, 1/2-1 t suiker, 20 ml citroensap, 2 e olijfolie

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2013
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Tomatensalsa

INGREDIENTEN

*3 trostomaten.*1 rode ui.*1 teentje knoflook.*2 rode pepers.*8 takjes koriander.*0.5 limoen.*0.5 theelepel zout.

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Tomatensalsa

Lekker, fris

INGREDIENTEN

1 a 2 vleestomaten in blokjes, 1 rode ui fijngesnipperd, 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels geraspte citroenschil (eventueel), 1 theelepel bruine suiker, 1 eetlepel verse gehakte korianderblaadjes, 1 eetlepel vers gehakte muntbladjes.

  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tomatensalsa

Van "THe Naked Chef", Jamie Oliver

INGREDIENTEN

2 flinke handen vol zeer rijpe tomaten, van zaadjes ontdaan en fijngehakt, 1 flinke handvol kappertjes geweekt en uitgelekt, 2 kleine sjalotjes fijngehakt, 1/2 teen knoflook uitgeperst, 1 flinke handvol peterselie, een paar scheutjes balsamico azijn naar smaak, 6-8 scheuten olijfolie, 1/2 kommers van zaadjes ontdaan in kleine blokjes, peper en zout uit de molen naar smaak

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tomatensalsa

INGREDIENTEN

6 tomaten 1 rode ui 1/2 bakje verse peterselie plat (a 15 g), zeer fijn gesneden 2 eetlepels olie

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2009
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
Populaire tomaten recepten

Tomatensalsa

INGREDIENTEN

1 middelgrote tomaat, fijngesneden* 1 middelgrote ui in dunne plakjes gesneden* 2 el fijngehakte verse koriander* 3 el citroensap* 2 tl geraspte citroenschil.

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Tomatensalsa

INGREDIENTEN

, 2 tomaten, 2 rode uien, 1 rode peper, 4 el fijngehakte verse koriander, 4 el citroensap,

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Tomatensalsa

INGREDIENTEN

* 4 trostomaten in blokjes, zaad verwijderd, * 1 kleine rode ui, zeer fijn gesneden, * 1 teentje knoflook fijngesneden, * 3 el olijfolie extra vierge, * 1-2 el limoensap, * peper en zout, * fijngesneden verse kruiden naar keuze

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-06-2004
  •  
  •  0-10 min.

Tomatensalsa

Lekker bij gnocchi met parmezaanse kaas en zwarte olijven, zie hiervoor het recept

INGREDIENTEN

50 gr. zongedroogde tomaten op olie, 2-3 lekkere, verse tomaten, 4 takjes basilicum, 2 takjes lavas/selderij of 1 theel. gedroogde lavas of selderij, 1 bosje citroenmelisse, 1 rode ui, in dunne ringen gesneden, 1 teentje knoflook, uit de, pers, peper en zout uit de molen, flinters parmezaanse kaas gemaakt met de kaasschaaf, 200 ml.olie, voor salades, 3-4 eetl. balsamicoazijn, , Voor de garnering:, rucola en parmezaan flinters, ,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tomatensalsa

INGREDIENTEN

3 in blokjes gesneden en ontvelde tomaten, in blokjes gesneden en geschilde komkommer, basilicum, bieslook, 2 fijngesneden sjalotjes, pepet, 2 el balsamico azijn, 6-8 el olijfolie

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2000
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste tomatensalsa recepten

Tomatensalsa

INGREDIENTEN

3 tomaten uit blik, 1/4 gepelde ui, 1 eetlepel jalapenopeper (uit een potje), 3 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes, zout,

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Tomatensalsa

Lekker bij de barbeque.

INGREDIENTEN

4 tomaten, 2 groene chilipepers, 2 eetlepels vers gehakte peterselie, sap van 1 citroen, 8 bosuitjes, 1 eetlepel olijfolie, zout, vers gemalen peper.

  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Tomatensalsa

Frisse niet pikante tomatensalade voor bij de BBQ

INGREDIENTEN

4 grote zoete tomaten -, 6 el goede knoflookolijfolie (eenvoudig zelf te maken en een paar dagen laten trekken ) -, 2 el appelazijn -, 2 sjalotjes -, peper -, 1 tl zeezout -, eventueel wat citroensap

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Tomatensalsa

Lekker als dip, maar ook bij de barbecue

INGREDIENTEN

3 tomaten uit blik, 1/4 gepelde ui, 1 eetlepel jalape?opeper (uit een potje), 3 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes, Zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  •  
  •  20-30 min.

Tomatensalsa

INGREDIENTEN

3 tomaten uit blik, 1/4 gepelde ui, 1 eetlepel jalape?opeper (uit een potje), 3 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes, zout

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

tomatensalsa

INGREDIENTEN

Tomaten, ui, knoflook, koriander, pepermunt

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Tomatensalsa

Buitengewoon Lekker (SBS6)

INGREDIENTEN

6 tomaten, ontveld, zaden verwijderd en in blokjes gesneden, 1 rode ui, fijngehakt, 2 teentjes geperste knoflook, 2 eetlepels limoensap, 2 groenen pepertjes, zaadjes verwijderd en zeer fijngehakt, 4 eetlepels verse gehakte bladpeterselie, zout en versgemalen zwarte peper,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tomatensalsa

50 kcal per persoon

INGREDIENTEN

* 4 trostomaten, zaad verwijderd, in blokjes * 1 kleine rode ui, zeer fijn gesneden * 3 eetlepels olijfolie extra vierge * 1-2 eetlepels limoensap * peper * zout * fijngesneden verse kruiden naar keuze *

  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tomatensalsa

Heerlijke makkelijke Tomatensalsa met Tomatoblend.  De producten van Tomatoblend zijn gemaakt van 100% pure ingrediënten en vormen een perfecte basis voor tal van toepassingen. Heerlijke pasta's en pizza's of smaakvolle soepen staan in een handomdraai op tafel met Tomatoblend! https://www.tomatoblend.nl

INGREDIENTEN

250 gr Tomatoblend, 250 gr Verse tomaat, 1 Sjalot, 10 ml Witte wijn azijn, 1 Takje basilicum (fijngesneden), Peper en zout, 1 zak pappadum

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2017
  • Engels
  •  10-20 min.

Tomatensalsa

Heel eenvoudig en toch heel smaakvol.

INGREDIENTEN

? 2 middelgrote tomaten, fijngehakt, ? 2 rode uien, in dunne reepjes, ? 3 eetlepels citroensap, ? 2 eetlepels verse koriander, ? 2 theelepels citroenschil

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2001
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Tomatensalsa

INGREDIENTEN

6 tomaten uit blik - 1/2 gepelde ui - 1 el jalape?opeper uit een potje of ? verse zonder zaad in kleine stukjes -, 4 el fijngesneden korianderblaadjes - zout,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2004
  •  
  •  0-10 min.

Tomatensalsa

INGREDIENTEN

*1 deciliter salsa ketchup, *rasp van 1 limoen, *sap van 1 limoen, *1 fijngehakte jalape?opeper, *3 tomaten in stukjes, *1 gesnipperde rode ui, *peper en zout,

  • Biologisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Biologisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tomatensalsa op bruschetta

Heerlijk recept voor bij de bbq of als voorgerecht bij een pastamaaltijd.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 1 teen knoflook, 4 tomaten, handje vol basilicum, Bruschetta

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Taquito's met tomatensalsa

INGREDIENTEN

450 gram witte bonen in tomatensaus - peper - 1 teentje knoflook - 1 eetlepel water - 400 gram chorizo - 1/2 rode paprika - 3 lente-uitjes - 10 grote tortilla's - plantaardige olie om te frituren - Voor de salsa : 425 gram gepelde tomaten uit blik - 2 rode chilipepers - 1 teentje knoflook - 1- verse korianderblaadjes - 1 kleine ui

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Eenvoudige tomatensalsa

Lekker sausje voor bij naturel tortillachips of als onderdeel van een Mexicaanse maaltijd

INGREDIENTEN

5 tomaten (tros- of vleestomaten zijn het lekkerst), 1/2 ui, 1 eetlepel jalapenopeper (pot), 3 el grofgehakt korianderblad, zout

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2002
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Groenten-spies met tomatensalsa.

Een recept dat nog eens ga uitproberen.Onder de grill of in de grillpan maar lijkt me in de zomer lekker op de BBQ.

INGREDIENTEN

1 cougette, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 8 grote champignons, 8 lente-/bosuitjes, 8 cherry-/kerstomaatjes, peper en zout, 2 eetlepels zonnebloemolie, Voor de tomatensalsa:, 2 tomaten, 6 eetlepels tomatenketchup, 1 sjalotje,

  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2006
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kaasburgers met tomatensalsa

INGREDIENTEN

200 gram rundergehakt, 1 knoflookteentje, 50 gram geraspte belegen kaas, 1 eetl. milde chilisaus, zout, peper, 30 gram boter, 2 broodjes, 8 dunne plakjes komkommer, 2 eetlepels tomatensalsa*,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Kipquesadilla met tomatensalsa

INGREDIENTEN

30 gram boter - 75 gram verse shii-takes - 1 kleine rode ui - 4 tortilla's - 200 gram gekookte kip - 60 gram stilton - 3/4 kop verse korianderblaadjes - 1 eetlepel olie - 2 avocado's - citroensap - 1 1/4 dl creme fraiche - chilipoeder of paprikapoeder - Voor de tomatensalsa : 1 kleine ui - 2 tomaten - 3 lente-uitjes - 2 teentjes knoflook - 1 rode peper - 2 eetlepels limoensap

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2004
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Kaasburgers Met Tomatensalsa

Variatie op de klassieke hamburger

INGREDIENTEN

200 gram rundergehakt, 1 knoflookteentje, 50 gram geraspte belegen Goudse of 30 kaas, 1 el. milde chilisaus, zout, versgemalen peper, 30 gram boter, 2 hamburgerbroodjes, 8 dunne plakjes komkommer, 2 el. tomatensalsa (uit een potje)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Linzenburgertjes met tomatensalsa

INGREDIENTEN

1 kop bruine linzen - 1 laurierblaadje - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 kleine prei - 1 kleine wortel - 1 kop vers broodkruim - 2 eierdooiers - 2 eetlepels fijn gehakte dragon - 3 eetlepels olie - brood als bijgerecht - kant en klare tomatensalsa - zout en peper

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Sperziebonen met tomatensalsa

Een lekkere varatie met sperziebonen is om de boontjes eens op zijn Spaans te bereiden. Even beetgaar koken en daarna de sperziebonen serveren in een licht pittige salsa van tomaat

INGREDIENTEN

4 trostomaten of 300 gram tomatenblokje uit blik, pond sperziebonen, 2 tenen knoflook, 1 ui, 1 verkruimeld laurierblad, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 snufje chilivlokken, 2 eetlepels peterselie, 1 eetlepel olijfolie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Venkelsoep met tomatensalsa

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

4 venkelknollen - 2 gesnipperde uien - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 gedroogd, verkruimeld chilipepertje - 1 eetlepel gedroogde dragon - 2 liter warme kippenbouillon van tablet - 8 trostomaten - 4 takjes fijngehakte munt - 3 eetlepels pastis, anijsdrank - sap van 2 kleine citroenen - 125 ml slagroom

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Shoarmatosti met tomatensalsa

INGREDIENTEN

1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, 2 el olijfolie, 250 g shoarmavlees, 2 trostomaten (schaal ca. 5 stuks), 3 el ketchup, 1 mespunt gemalen komijn (djinten), 1 rode ui, fijngesnipperd, 1 limoen, schoongeboend, 8 sneetjes casinobrood, 4 plakken jonge kaas,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zwaardvis met tomatensalsa

Zwaardvis met tomatensalsa

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 4 vleestomaten ontveld en in kleine stukjes gesneden, 1 kleine rode uit, zeer fijn gehakt, 10 blaadjes basilicum fijngehakt, 1 dl visfond of witte wijn, 4 stukjes zwaardvis van 125 gram, peper en zout.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2004
  •  
  •  10-20 min.

Rode tomatensalsa

Tomatensalsa voor op een wrap, toast of bruscetta

INGREDIENTEN

4 tomaten in hele kleine blokjes, 1 teen knoflook, gepeld, mespunt rode-peperpasta(tube) of tabasco, sap van een 1/2 limoen

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2013
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Mexicaanse Tomatensalsa

Een heerlijk pittige salsa!

INGREDIENTEN

3 TROSTOMATEN, 1 RODE UI, 1 TEEN KNOFLOOK, 2 RODE PEPERS, 8 TAKJES KORIANDER, EEN HALVE LIMOEN, EEN HALVE THEELEPEL ZOUT.

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Raapstelen tomatensalsa

INGREDIENTEN

1 bos raapstelen, 4 vleestomaten, 1 ui, 1 rode paprika, 1 limoen, mayonaise, olijfolie, zout/peper,

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2010
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Zuiderse tomatensalsa

De pittige saus bij uitstek voor de BBQ

INGREDIENTEN

1 ui, 3 teentjes knoflook, 400 g kerstomatensalsa (Agromonte, fles), 1 eetl. tomatenpuree, 45 g bruine suiker, 3 eetl. olijfolie, 3 eetl. wittewijnazijn, 2 eetl. worcestersaus, peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Makreel met tomatensalsa

INGREDIENTEN

6 roma- tomaten, 1 EL balsamicoazijn, 3 EL olijfolie extra vierge, 1 zakje bosui ( 3 stuks ) in ringetjes, 2 pakjes gerookte makreelfilet naturel . ( a 200 gr, Ouwehand )

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-08-2008
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste tomatensalsa recepten
Populaire tomaten recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top