1. Home
  2. Recepten
  3. Tomatenquiche

Tomatenquiche recepten (18) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tomatenquiche

INGREDIENTEN

10 plakjes bladerdeeg (diepvries), 500 gr in plakjes gesneden tomaten, 1 gesnipperde ui, 3 eieren, 1/4 liter slagroom of melk, 50 gr geraspte kaas, zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tomatenquiche

Heerlijk vegetarisch gerecht met vele groenten.

INGREDIENTEN

6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), 4 vleestomaten, 3 eieren, 4 eetlepels Griekse yoghurt, 4 eetlepels havermout, 100 g geraspte kaas (30+), 2 zoete uien, in dunne ringen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2006
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Tomatenquiche

Voor wie van een vegetarische ovenschotel houdt .

INGREDIENTEN

6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), 4 vleestomaten, 3 eieren, 4 eetlepels Griekse yoghurt, 4 eetlepels havermout, 100 g geraspte kaas (30+), 2 zoete uien, in dunne ringen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2011
  • Internationaal
  •  20-30 min.

tomatenquiche

Met de tomaten uit eigen tuin in aantocht, hier nog even een lekker (vegetarisch) recept. Heerlijk bij een buffet!

INGREDIENTEN

1 blik croissantdeeg; 4 romatomaten; 1 ui; 3 eieren; 4 el creme fraiche; 1 tl gedroogde tijm; 100 g geraspte oude kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Tomatenquiche

INGREDIENTEN

250 g bloem, 125 g boter, 1 ei, 1 mespuntje zout, 2 eetlepels koud water, 1 kg vleestomaten, 4 eieren, 200 g geraspte kaas, 3 dl creme fraiche, zout, peper, suiker, ,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-08-2000
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Tomatenquiche

Met 3 soorten kaas bereid

INGREDIENTEN

3/4 kop volkorenmeel,mespunt zout, mespunt mosterd, 1 kop geraspte oude Goudse kaas, 5 eetl.water;2 eetl boter, 2 uien, 4 tomaten, mespunt tijm, mespunt zout, 3 eieren, 1 kop melk, 1/2 theel zout, 1/2 kop geraspte parmezaanse kaas, 1 kop geraspte Gruyere

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

tomatenquiche

Moet je wel van houden

INGREDIENTEN

250 gr. bloem, 125 gr. boter, 1 ei, zout, 2 eetlepels koud water, 1 kg. vleestomaten, 4 eieren, 3 dl. creme fraiche, 200 gr. geraspte kaas, peper en suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tomatenquiche met Ricotta

Een heerlijke vegetarische quiche.

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g, 500 g Cherry tomaten,gewassen en gehalveerd, 500 g ricotta, 8 Eieren, 1 bosjes gesneden bieslook, Zout en peper, Gesneden nootmuskaat, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2013
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tomatenquiche met feta

Lekker om mee te nemen in de picknickmand.

INGREDIENTEN

6 plakjes hartige taartdeeg, 3 eieren, 200 g feta, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen peper, 250 g cherrytrostomaten, 4 takjes basilicum

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2012
  •  
  •  30-60 min.

Tomatenquiche met ricotta

Tomatenquiche met ricotta

INGREDIENTEN

1 rol Vers bladerdeeg 270 gram, 500 gram cherry tomaten, gewassen en gehalveerd, 500 gram ricotta, 8 eieren, 1 bosje gesneden bieslook, geraspte nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2012
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Gevulde tomatenquiche

Geweldig ogende maar ook heerlijke quiche met tomaten gevuld met spinazie, geitenkaas en pijnboompitjes!

INGREDIENTEN

6-8 stevige tomaten, zout, peper 50 gram spinazie steeltjes verwijderd, 1 el olijfolie, 3 el pijnboompitjes, 200 gr geitenkaas in blokjes, 6 plakjes bladerdeeg, 4 eieren, 2,5 dl creme fraiche, 2-3 el fijngesneden basilicum.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde tomatenquiche

Voorgerecht,bijgerecht,borrelhapje kan ook als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

1 ui,middelfijn gesneden, 6-8 stevige tomatne, peper en zout, 1 el olijfolie, 200 gr verse gorgonzola,in blokjes, 6 plakjes diepvries-bladerdeeg,ontdooid, 4 eieren, 2 1/2 dl creme fraiche, 2-3 el fijngesneden basilicum

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Griekse tomatenquiche

INGREDIENTEN

6 plakjes deeg voor hartige taart, 200 gram vleesreepjes, 1 blikje Heinz tomatenblokjes(425 ml), 3 eetlepels gyroskruiden, 150 gram (feta)kaas, 100 gram zwarte olijven zonder pit, 4 eieren, 1 1/2 dl melk.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

provencaalse tomatenquiche

Hartige taart met tomaat, basilicum en kaas die ook heel snel klaar is.

INGREDIENTEN

Boter, 1 rol (Danerolles koelvitrine) bladerdeeg, 4 gedroogde tomaten op olie, 1 sjalotje, 6 eieren, 1 klein bekertje creme fraiche, 150 gr geraspte kaas, zout, peper, 12 kerstomaatjes, verse basilicum.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Gevulde tomatenquiche

Dubbel gevuld.

INGREDIENTEN

6-8 stevige tomaten, zout, peper, 2-3 bosjes waterkers, steeltjes verwijderd, 1 el. olijfolie, 3 el. pijnboompitten, 200 g verse geitenkaas, in blokjes, 6 plakjes diepvries-bladerdeeg, ontdooid, 4 eieren, 2? dl. creme fraiche, 2-3 el. fijngesneden basilicum, , lage, ronde taartvorm, 24 cm, ingevet,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pittige tomatenquiche met zure room

TIP: Verwarm ingevroren hartige taarten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Dat duurt 20 - 40 minuten afhankelijk van de dikte en grootte. In plaats van eigengemaakt deeg kun je ook croissantdeeg of bladerdeeg gebruiken.

INGREDIENTEN

200 gr bloem - snufje zout - 100 gr koude boter - 2 vleestomaten - 150 gr bacon - 4 eieren - 200 gr zure room - peper - 200 gr geraspte emmentaler kaas - boter om de vorm in te vetten (of bakpapier) -

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pittige Tomatenquiche Met Umer

755 kcal per persoon

INGREDIENTEN

150 g bloem, zout, 75 g koude margarine, 2 vleestomaten, 150 g bacon, 4 eieren, 200 g Umer, peper, 200 g geraspte Emmenthaler

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

tomaten-plaatquiche met geitenkaas

Tomatenquiche met chevre en basilicum voor op de bakplaat voor een gezellig feestje

INGREDIENTEN

Drie eieren, 125 ml creme fraiche, 150 g chevre bellay, peper, zout, verse basilicum, 500 g cherry tomaten, twee doosjes a 10 velletjes diepvriesbladerdeeg.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2004
  • Frans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top