Tomatenquiche
10 plakjes bladerdeeg (diepvries) 500 gr in plakjes gesneden tomaten 1 gesnipperde ui 3 eieren 1/4 liter slagroom of melk 50 gr geraspte kaas zout en peper
Maak bodem (Quiche - basisrecept) Beleg de deegbodem met de tomaten en gesnipperde ui. Schenk er een mengsel van eieren, slagroom/melk, geraspte kaas , peper en zout over. Dek het af met de deeglap.
Bak de quiche in een voorverwarmde hete oven van 200 C in ruim 30 minuten.
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-05-2003Frans Bijgerecht30-60 min.
Tomatenquiche
Heerlijk vegetarisch gerecht met vele groenten.
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), 4 vleestomaten, 3 eieren, 4 eetlepels Griekse yoghurt, 4 eetlepels havermout, 100 g geraspte kaas (30+), 2 zoete uien, in dunne ringen
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-04-2006Vegetarisch30-60 min.
Tomatenquiche
Voor wie van een vegetarische ovenschotel houdt .
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), 4 vleestomaten, 3 eieren, 4 eetlepels Griekse yoghurt, 4 eetlepels havermout, 100 g geraspte kaas (30+), 2 zoete uien, in dunne ringen
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-2011Internationaal20-30 min.
tomatenquiche
Met de tomaten uit eigen tuin in aantocht, hier nog even een lekker (vegetarisch) recept. Heerlijk bij een buffet!
1 blik croissantdeeg; 4 romatomaten; 1 ui; 3 eieren; 4 el creme fraiche; 1 tl gedroogde tijm; 100 g geraspte oude kaas
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-07-2005Frans20-30 min.
Tomatenquiche
250 g bloem, 125 g boter, 1 ei, 1 mespuntje zout, 2 eetlepels koud water, 1 kg vleestomaten, 4 eieren, 200 g geraspte kaas, 3 dl creme fraiche, zout, peper, suiker, ,
- Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-08-2000Bijgerecht60-120 min.
Tomatenquiche
Met 3 soorten kaas bereid
3/4 kop volkorenmeel,mespunt zout, mespunt mosterd, 1 kop geraspte oude Goudse kaas, 5 eetl.water;2 eetl boter, 2 uien, 4 tomaten, mespunt tijm, mespunt zout, 3 eieren, 1 kop melk, 1/2 theel zout, 1/2 kop geraspte parmezaanse kaas, 1 kop geraspte Gruyere
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-08-2001Vegetarisch30-60 min.
tomatenquiche
Moet je wel van houden
250 gr. bloem, 125 gr. boter, 1 ei, zout, 2 eetlepels koud water, 1 kg. vleestomaten, 4 eieren, 3 dl. creme fraiche, 200 gr. geraspte kaas, peper en suiker.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-06-2000Frans30-60 min.
- Eigen recept
Tomatenquiche
Wij kwamen een recept voor een Italiaanse tomatentaart tegen bij de Lidl, maar hebben hier door het veranderen en toevoegen van ingrediënten een geheel eigen draai aan gegeven.
1 grote ui, 4 lente uitjes, 1/3 courgette, 1/2 groene paprika, 4 eieren, 120 ml kookroom, 1 el azijn, 4 tomaten, 60 gram geraspte kaas, 5 plakjes bladerdeeg, 70 gram geitenkaas, 100 gram swarzwalder schinken
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-03-2020Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Tomatenquiche met Ricotta
Een heerlijke vegetarische quiche.
1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g, 500 g Cherry tomaten,gewassen en gehalveerd, 500 g ricotta, 8 Eieren, 1 bosjes gesneden bieslook, Zout en peper, Gesneden nootmuskaat, ,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-12-2013Hoofdgerecht60-120 min.
Tomatenquiche met feta
Lekker om mee te nemen in de picknickmand.
6 plakjes hartige taartdeeg, 3 eieren, 200 g feta, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen peper, 250 g cherrytrostomaten, 4 takjes basilicum
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-08-201230-60 min.
Tomatenquiche met ricotta
Tomatenquiche met ricotta
1 rol Vers bladerdeeg 270 gram, 500 gram cherry tomaten, gewassen en gehalveerd, 500 gram ricotta, 8 eieren, 1 bosje gesneden bieslook, geraspte nootmuskaat
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-08-2012Internationaal10-20 min.
Gevulde tomatenquiche
Geweldig ogende maar ook heerlijke quiche met tomaten gevuld met spinazie, geitenkaas en pijnboompitjes!
6-8 stevige tomaten, zout, peper 50 gram spinazie steeltjes verwijderd, 1 el olijfolie, 3 el pijnboompitjes, 200 gr geitenkaas in blokjes, 6 plakjes bladerdeeg, 4 eieren, 2,5 dl creme fraiche, 2-3 el fijngesneden basilicum.
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-02-2005Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde tomatenquiche
Voorgerecht,bijgerecht,borrelhapje kan ook als hoofdgerecht.
1 ui,middelfijn gesneden, 6-8 stevige tomatne, peper en zout, 1 el olijfolie, 200 gr verse gorgonzola,in blokjes, 6 plakjes diepvries-bladerdeeg,ontdooid, 4 eieren, 2 1/2 dl creme fraiche, 2-3 el fijngesneden basilicum
- Vegetarisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-08-2001Vegetarisch60-120 min.
Griekse tomatenquiche
6 plakjes deeg voor hartige taart, 200 gram vleesreepjes, 1 blikje Heinz tomatenblokjes(425 ml), 3 eetlepels gyroskruiden, 150 gram (feta)kaas, 100 gram zwarte olijven zonder pit, 4 eieren, 1 1/2 dl melk.
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2003Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
provencaalse tomatenquiche
Hartige taart met tomaat, basilicum en kaas die ook heel snel klaar is.
Boter, 1 rol (Danerolles koelvitrine) bladerdeeg, 4 gedroogde tomaten op olie, 1 sjalotje, 6 eieren, 1 klein bekertje creme fraiche, 150 gr geraspte kaas, zout, peper, 12 kerstomaatjes, verse basilicum.
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-01-2001Italiaans30-60 min.
Gevulde tomatenquiche
Dubbel gevuld.
6-8 stevige tomaten, zout, peper, 2-3 bosjes waterkers, steeltjes verwijderd, 1 el. olijfolie, 3 el. pijnboompitten, 200 g verse geitenkaas, in blokjes, 6 plakjes diepvries-bladerdeeg, ontdooid, 4 eieren, 2? dl. creme fraiche, 2-3 el. fijngesneden basilicum, , lage, ronde taartvorm, 24 cm, ingevet,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-11-2001Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Pittige tomatenquiche met zure room
TIP: Verwarm ingevroren hartige taarten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Dat duurt 20 - 40 minuten afhankelijk van de dikte en grootte. In plaats van eigengemaakt deeg kun je ook croissantdeeg of bladerdeeg gebruiken.
200 gr bloem - snufje zout - 100 gr koude boter - 2 vleestomaten - 150 gr bacon - 4 eieren - 200 gr zure room - peper - 200 gr geraspte emmentaler kaas - boter om de vorm in te vetten (of bakpapier) -
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-2004Nederlands30-60 min.
Pittige Tomatenquiche Met Umer
755 kcal per persoon
150 g bloem, zout, 75 g koude margarine, 2 vleestomaten, 150 g bacon, 4 eieren, 200 g Umer, peper, 200 g geraspte Emmenthaler
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-01-2000Hoofdgerecht60-120 min.
tomaten-plaatquiche met geitenkaas
Tomatenquiche met chevre en basilicum voor op de bakplaat voor een gezellig feestje
Drie eieren, 125 ml creme fraiche, 150 g chevre bellay, peper, zout, verse basilicum, 500 g cherry tomaten, twee doosjes a 10 velletjes diepvriesbladerdeeg.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-06-2004Frans30-60 min.