Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tomatenbrood

Tomatenbrood recepten (47) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kruidig italiaans tomatenbrood

Serveer dit brood gewoon met boter. Heerlijk bij de soep ofzo. Of bak er een plat brood van dat eruit ziet als een Turks brood (dit doe ik altijd, lekkerrrr!!!) Ik geef een werkwijze voor met de broodbakmachine en een werkwijze voor in de gewone oven.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie (of beter nog: de olie van de zongedroogde tomaten);, 360 g broodbloem (of half bloem en half griesmeel, dat doe ik altijd);, 1 el droge gist (het grote maatschepje, of 1 zakje van 11 gram);, 6 el melk;, 1,5 dl water;, 1,5 tl suiker;, 1,5 tl zout;, 1 tot 2 tenen knoflook;, 1,5 tl gedroogde basilicum;, 0,75 tl gedroogde oregano;, 0,5 tl gedroogde tijm;, 0,25 tl gedroogde rozemarijn;, 50 g Parmezaanse kaas;, 6 el zongedroogde tomaten;, eventueel geraspte kaas voor eroverheen (heerlijk!)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Tomatenbrood

Recept voor een brood van 600 gr. in de BBM!

INGREDIENTEN

350 gr. bloem, 5 gr. gedroogde gist, 5 gr. zout, 210 ml. water, 30 gr. suiker, 20 gr. boter, 70 gr. tomatenpuree, na de piep:, een paar gedroogde tomaten op olie, 1 gesneden ui, 10 gr. peterselie, snufje laurier, tijm en Italiaanse kruiden

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Tomatenbrood

Een van de vele variaties op een bekend thema...

INGREDIENTEN

Basisingredienten: 450 gram meel, 250 ml water, 1 el pesto (rood), 10 gr zout, 2 el olie (olijf of van de tomaten op olie), 6 gr. droge gist, 10 gr suiker., Extra: 1 el italaanse keukenkruiden (persoonlijk vind ik oregano alleen al genoeg), 1 teentje knoflook, 1 potje gedroogde tomaten op olie.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Tomatenbrood

Een simpele variant op het recept van broodmachientje.

INGREDIENTEN

, 750 ml meergranenbloem, 300 ml gezeefde tomaten, 1 el water, 1 el knoflookazijn, 1 el olijfolie, 1 tl zout, 1 el italiaanse kruiden, zwarte peper, 1 zakje gedroogde gist, 1,5 el suiker,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  •  
  •  > 120 min.

Tomatenbrood

Een lekker brood, van Italiaanse origine. Lekker bij de soep, met kruidenboter, als lunch of zaterdagavondmaaltijd. van "vifke"

INGREDIENTEN

500 gr. meel 10 gr. olijfolie 10 gr. suiker, 10 gr. zout 6 gr. gedroogde gist 1 potje gedroogde tomaten op olie, 1 eetl. Italiaanse keukenkruiden 2 teentjes knoflook,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Tomatenbrood

Overheerlijk Italiaans tomatenbrood voor de broodbakmachine

INGREDIENTEN

50 ml water, 250 ml tomtensap, 500 gram wit broodmeel, 1 1/2 tl gist, 1/2 eetl suiker, 1 tl zout, snufje rozemarijn, 2 eetl italiaanse kruiden, 1 tl tijm, 7 zongedroogde tomaten uit de olie, 31/2 eetl olie van de tomaten en eventueel 2 fijngemalen vitaminie C tabletten.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Tomatenbrood

INGREDIENTEN

10 gr verse gist, 500 gr. bloem, 8 gr zout, 250 ml. water, 30 gr. suiker, 20 gr.boter 70 gr. tomatenpuree., Ingredienten die u toevoegt na de piep: 1 gesnipperde sjalotjes, een snufje tijm, een blaadje laurier en 10 gr. peterselie.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-10-2003
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Tomatenbrood

Dit is een recept van heleen4 het was in ieder geval heerlijk.

INGREDIENTEN

# 350 gr. bloem, # 5 gr. gedroogde gist, # 5 gr. zout, # 210 ml. water, # 30 gr. suiker, # 20 gr. boter, # 70 gr. tomatenpuree, Na de piep:, # een paar gedroogde tomaten op olie, # 1 gesneden ui, # 10 gr. peterselie, # snufje laurier, tijm en Italiaanse kruiden

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2005
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Tomatenbrood

INGREDIENTEN

500 gram tarwemeel - 10 gram zout - 25 gram gist - 2,5 dl lauwwarm water - 1 theelepel suiker - 4 eetlepels tomatenpuree - 25 gram vet [boter of margarine]

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

tomatenbrood

Heerlijk hapje als aperitief

INGREDIENTEN

6 tomaten, olijfolie, suiker, peper zout, geroosterd brood en teen knoflook

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2011
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Tomatenbrood

Brood met een subtiele Italiaanse tomatensmaak.

INGREDIENTEN

* 500 gram volkoren broodmeel (waarschijnlijk niet in de supermarkt te krijgen. Bij de sligro of makro zijn er 5 kilo zakken te krijgen, maar bij een specialist is er ook wel aan te komen), * Zakje (7gram) gedroogde gist of verse gist (20 gram), * 150 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden, * 300 ml water, * 2 eetlepels suiker, * 1 eetlepel zout, * 3 eetlepels olijfolie (of olie van de zongedroogde tomaten)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-08-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Tomatenbrood

INGREDIENTEN

100 g gedroogde tomaten op olie + 4 el tomatenolie, 1 pak witbroodmix a 500 g, 1 el rozemarijnnaaldjes, olie om in te vetten,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Tomatenbrood

Toevallig ontdekt dat dit heel erg lekker is.

INGREDIENTEN

1 pak broodmix voor bruin brood (merk mag je zelf bepalen) - 1/2 bakje verse tomatentapenade.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2005
  •  
  •  > 120 min.

Tomatenbrood

Lekker brood als bijgerecht of bij tapas

INGREDIENTEN

300g. bloem, zakje gist, 75 g. gedroogde tomaten op olie, snuf zout, peper, 1 eetl. basilicumolie, 1 eetl. fijngehakt basilicum, circa 180 ml lauw water of melk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2007
  • Mediterraan
  •  60-120 min.

Tapas van tomatenbrood met heerlijk Serranoham

Spaans tomatenbrood met Serrano ham. Leuk om dit zo te serveren. De broodjes worden gegrild.. Hier op wordt het broodje geserveerd met de Serrano ham

INGREDIENTEN

4 rijpe tomaten, gehakt, 2 teentjes knoflook, fijn gehakt, 2 sneetjes stokbrood, 15 gr Serrano ham, Peper en zout, 3 el olijfolie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Gegratineerd tomatenbrood

INGREDIENTEN

4 sneetjes volkorenbrood, licht geroosterd, 4 plakken belegen kaas, 4 tomaten in plakken, versgemalen (zwarte) peper, 1 eetl. versgehakte Italiaanse kruiden of, 1 theel. gedroogd, 2 eiwitten, 50 g geraspte Parmezaanse kaas, 3 eetl. kookroom of koffieroom, 1/2 bakje tuinkers,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

pittig tomatenbrood

Lekker makkelijk broodje voor de broodmachine

INGREDIENTEN

140gr. tomatenpuree, warm water, 4 theel. worcestersaus, 8 druppels tabasco, 350gr. glutenvrije broodmix, 1/2 theel. selderijzout. 1 theel.gist (als het niet in de broodmix zit).

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-03-2005
  •  
  •  > 120 min.

Zongedroogde tomatenbrood

Heerlijk brood uit het "het broodmachine bakboek'" van Jenny Shapter

INGREDIENTEN

25 gram zongedroogde tomaten, 190 ml water, 115 ml melk, 2 el extra vierge olijfolie, 425 gram bloem, 75 gram volkorenmeel, 50 gram versgeraspte parmezaanse kaas, 1,5 tl zout, 2 tl kristalsuiker, 1 tl instantgist

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-06-2005
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Tomatenbrood met knoflookmosselen

INGREDIENTEN

1 kleine ciabatta, 2 eetl. gekruide tomatensaus uit pot of blik, 2 eetl. olijfolie, 1 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 150 g gekookte mosselen, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tomatenbrood met geitenbrie

INGREDIENTEN

1/2 zakje Italiaanse kruidenmix, 1 pak witbroodmix, 8 zongedroogde tomaten in olie, fijngesneden, 4 el olijfolie, 300 ml tomatensap, 250 g geitenbrie, zeezoutvlokken,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Mediterraan tomatenbrood

INGREDIENTEN

4 takjes tijm2 takjes rozemarijn1/2 pak witbroodmix5 eetlepels olijfolie2 eetlepels bloembakje cocktailtomaatjesgrof zeezout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Mediterraan
  •  60-120 min.

Tomatenbrood met geitenbrie

EEN BROOD DAT JE VAKER MAAKT

INGREDIENTEN

, , ? zakje verse ilaliaanse kruidenmix ( a 20gr.), , 1 pak wit broodmix, (500 gr koopmans), , 8 zongedroogde tomaten in olie fijngesneden, , 4 eetlepels olijfolie, , 300 ml tomatensap, , 250 gr. geitenbrie, , zeezoutvlokken, , , de kruiden fijnsnijden, , in een kom de broodmix mengen, met ? tomaten, kruiden,1 theelepel zout en 3 eetlepels olie, toevoegen en dit mengen tot een deegbal (10 min rusten), , bakplaat met bakpapier en bloem, hierop het deeg uitrollen en, afdekken met plasticfolie en op warme plaats 30 min laten rijzen, , oven voorverwarmen op 225 graden; deeg met 1 eetlepel olie bestrijken., brie in plakken snijden en met de rest van zongedroogde tomaat over bovenkant deeg verdelen, , brood licht bestrooien met zoutvlokken., brood in midden van de oven in 15 min goudbruin bakken., uit de oven afkoelen en in repen snijden., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Zongedroogd tomatenbrood

Een bijzonder en lekker eigen gebakken brood

INGREDIENTEN

-500 g tarwebloem van harde tarwe, -2 th lepels gistpoeder, -1,25 th lepel gedroogde oregano, -zout en peper, -125 g vers gekookte aardappel (gezeefd), -60 g zongedroogde tomaten in olie (uitgelekt en fijn gehakt), -1 ei (geklopt), -4 el olie van de tomaten, -3 dl melk gemengd met water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gevuld tomatenbrood

INGREDIENTEN

1 brasseriebrood tomaat (C1000), 100 g verse roomkaas (pakje), ½ potje zwarte olijventapenade à 130 g (C1000), ½ rode paprika, in kleine blokjes gesneden, 4 el rucolacress

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2008
  •  
  •  10-20 min.

Italiaans tomatenbrood

Een fantastisch gerecht voor het hele gezin en indeaal wanneer u geen tijd hebt om te koken: het kan namelijk van te voren worden bereid.

INGREDIENTEN

50 gr zachte boter, 1 eetlepel rode pesto, 1 focacia met knoflook en kruiden of anders ciabatta, 150 gr mozzarella in dunne plakken, 2 grote rijpe tomaten, in plakken, 3 dl melk, 1 theelepel verse fijngehakte oregano, plus extra blaadjes ter garnering, 50 gr geraspte pecorino, zout en versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Tomatenbrood met geitenbrie

INGREDIENTEN

Vegetarisch buffetgerecht voor 8 personen., , ? Zakje verse Italiaanse kruidenmix (a 20 gram), 1 pak witbroodmix (500 gram), 8 zongedroogde tomaten in olie, fijngesneden, 4 eetlepels olijfolie, 300 ml tomatensap, 250 gram geitenbrie, Zeezoutvlokken (ozo crysal salt flakes), bakpapier, plasticfolie, schone theedoek.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Tomatenbrood met knoflookmosselen

Een lekker, Italiaans aandoend, broodje voor een lekkere lunch

INGREDIENTEN

1 kleine ciabatta of bruin ministokbroodje2 eetl. gekruide tomatensaus uit pot of, blik2 eetl. olijfolie1 bosuitjes1 teentje knoflook150 g gekookte mosselen, zoutversgemalen peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Geroosterde tomatenbrood

INGREDIENTEN

2 sneetje landbrood/2 Tasty Tom tomaten/4 eetl olijfolie/zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-2003
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Tomatenbrood met ansjovis

Gemakkelijk, goedkoop,borrelhapje of als aperitief, voor 4 personen, klaar in 45 minuten

INGREDIENTEN

8 tomaten - 1 teentje look - 1 brood - 2 eetlepels olijfolie - 1 koffielepel wijnazijn - peper en zout - 12 ansjovisfilets

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Tomatenbrood met knoflookmosselen

INGREDIENTEN

1 kleine ciabatta of bruin ministokbroodje, 2 eetl. gekruide tomatensaus uit pot of blik, 2 eetl. olijfolie, 1 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 150 g gekookte mosselen, zout en versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

tomatenbrood met knoflookmosselen

Tomatenbrood met knoflookmosselen

INGREDIENTEN

- 1 petit pain wit of bruin, - 2 eetlepels gekruide tomatensaus, - 2 eetlepels olijfolie, - 1 bosuitje, - 1 teentje knoflook, - 150 gram gekookte mosselen, - zout en versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tomatenbrood met ansjovis

INGREDIENTEN

8 tomaten - 1 teentje look - 1 brood - 2 eetlepels olijfolie - 1 koffielepel wijnazijn - peper en zout - 12 ansjovisfilets,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Tomatenbrood met bacon en blauwe kaas

Lunchgerecht of bijgerecht voor een heerlijk vers tomatenbrood. Bereidingstijd bedraagt circa 55 minuten.

INGREDIENTEN

500 gr brooddeeg, 100 gr tomaten, in blokjes gesneden, 8 plakjes bacon, krokant gebakken, 70 gr blauwe kaas, verkruimeld, 1 teentje knoflook, geperst, Olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2013
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Gebakken knoflooksardines met tomatenbrood

Gegarneerd met gebakken knoflook en tomatenbrood ! Makkelijk en erg pittig

INGREDIENTEN

-circa 1 kg verse sardienen, -2 eetlepels olijfolie, -4 tenen knoflook, -fijngeraspte schil van 2 citroenen, -2 eetlepels fijngehakte peterselie, -zout en versgemalen zwarte peper, -2 grote rijpe vleestomaten, -8 sneetjes brood met korst, geroosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

Zalm Met Asperges En Tomatenbrood

Voorgerecht maar ook lekker tussendoor als je lekkere trek hebt

INGREDIENTEN

125 gr.broodmix wit,10 gr. boter,halve eetlepel suiker,3 zongedroogde tomaten in olie en 2 eetlepels van de olie, zeezout, 10 witte asperges, 1 eetlepel kappertjes,200 gr.gerookte zalmfilet

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Half pipe van tomatenbrood

Lekkerst met gecombineerde vullingen.

INGREDIENTEN

Ongesneden casino,boter.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-10-2013
  •  
  •  0-10 min.

Spinazie-roerei op tomatenbrood

INGREDIENTEN

4 sneden oud brood - 3 dl tomatensap - 300 gram spinazie - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels melk of slagroom - zout en vers gemalen peper - 3 eetlepels olijfolie - 4 plakken belegen kaas, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

tomatenbrood met knoflook mosselen

Een lekker broodje zo ff meer tussen door

INGREDIENTEN

1 petit pain wit of bruin, - 2 eetlepels gekruide tomatensaus, - 2 eetlepels olijfolie, - 1 bosuitje, - 1 teentje knoflook, - 150 gram gekookte mosselen, - zout en versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tomatenbrood uit de bloempot met rucola-kaas.

Een mooi broodje met 'n Mediterrane smaak.

INGREDIENTEN

100g gedroogde tomaten op olieca.4el tomatenolie1pak witbroodmix1el rozemarijnnaaldjes,vers of gedroogdolie om in te vetten.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2003
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Tapas van brood met tomaat en knoflook

Catalanen worden grootgebracht et pan Con tomaten. Zij maken de met Catalaans boerenbrood:stevig, ovaal en overheerlijk. Tomatenbrood wordt gegeten bij ieder gerecht of puur met stukjes ansjovis, kaas of serrano ham.

INGREDIENTEN

1 wit vloerbrood knoflook, gepeld (ik hou van VEEL), Tomaat, in stukjes, zout, olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top