1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Tomaten
  5. Tomatenchutney

Tomatenchutney recepten (80)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tomatenchutney

Een Tomatenchutney lekker makkelijk te bereiden!

INGREDIENTEN

10 grote vlees tomaten 3 rode pepers vers ( ALS JE VAN HEET HOUD ) 2 theelepels KOMIJN gemalen 3 tenen KNOFLOOK 2 grote UIEN 1/1 theelepel ZOUT 1 dessertlepel OLIE ( neutrale ) 2 eetlepels CITROENSAP

Voorbereiding

Schil de KNOFLOOK en leg het opzij. Schil de UIEN en snijd zeer fijn en leg ze in de pan. Prik een gaatje in de CITROEN en knijp er twee eetlepels sap uit vang dit op in een kommetje. Snijd de PEPERS in stukjes en zet opzij. Ontvel de TOMATEN en leg ze in de pan.

Bereidingswijze

Pureer de CHILIPEPERS, KOMIJN, KNOFLOOK en het ZOUT tot een pasta en voeg het bij de TOMATEN samen met twee eetlepels WATER. Breng het geheel aan de kook en laat dit zachtjes pruttelen tot de tomaten gaar zijn. Prak het geheel fijn met een vork tot een dikke pasta. Giet er dan de olie over en kook gedurende 4 minuten op hoog vuur. Laat het afkoelen en roer het CITROENSAP er doorheen. Bewaren in de koelkast blijft een week goed.

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Tomatenchutney

Zoet, zuur en pittig bijgerecht

INGREDIENTEN

Kilo tomaten, 3 grote uien,100 gram bruine suiker, 3 theelepels sambal, theelepel gemberpoeder, zout, 2 theelepels mosterd, 50 gram rozijnen, scheutje goede azijn

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tomatenchutney

De tomatenchutney is de meest populaire van alle chutneys in India. Tomatenchutney leent zich voor verschillende toevoegingen zoals rozijnen, gemberwortel, mango?s, paprika?s, verse pepers en noten.

INGREDIENTEN

750 gram rijpe tomaten, ontveld, - 300 gram kristalsuiker, - 2 teentjes knoflook, uitgeperst, - 2 laurierblaadjes bestoken met 4 kruidnagels, - 1 1/2 dl kruidenazijn, - 50 gram blauwe rozijnen, - 20 gram geschaafde amandelen, - 1/2 theel. chilipoeder, - 1/2 theel. scherpe paprikapoeder (Rosen), - 3/4 theel. zout,

  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tomatenchutney

Pittige tomatenchutney voor bij de stampot of in de jus

INGREDIENTEN

-500 gr. tomaten., -250 gr. zure appels, -150 gr. fijngesnipperde ui, -1a2 teentjes knoflook uit de knijper, -ca.1 eetlepel zout, -1a2 eetlepels sambal oeloek, -3 kleine laurierblaadjes, -2 theelepels gemberpoeder, -2 dl wijn of appelazijn, -350 gr. gele basterdsuiker

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tomatenchutney

Lekkere pittige tomatenchutney

INGREDIENTEN

1kg tomaten (flubber spul eruit en grof in blokjes snijden) 1 madame janet peper (gepureerd/ fijn gesneden) 3 teentjes geperste knoflook 1 theelepel tamarinde pasta 2 theelepels zout

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2014
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tomatenchutney

De naam chutney komt van het Hidoestani "chatni" wat "sterke kruiden" betekent en die door de Britse kolonialen destijds werd overgenomen.natuurlijk kan men de tomatenchutney kopen maar ook zelf maken. Een goede formule is de volgende

INGREDIENTEN

2 uien; 2 knoflooktenen; 2 kg tomaten; 200 g suiker; 2 lepels korianderpoeder; 1 lepel sterke paprikapoeder; 2 dl wijnazijn

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  •  
  •  > 120 min.
Populaire tomaten recepten

Tomatenchutney

Voor /- 5 potten heerlijke chutney!!!

INGREDIENTEN

1,5 kg tomaten, 2 kleine groene appels, 1 grote ui, 1 tl zout, 125 gr rozijnen, 1 tl zwarte peperkorrels, 1 el mosterdzaadjes, 500 gr bruine suiker, 500 ml natuurazijn, 1/2 tl paprikapoeder

  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-1999
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Tomatenchutney

Houdbaarheid 12 maanden

INGREDIENTEN

500 gr appels bv elstar. 2 uien, 2-4 teentje knoflook, 6-8 cm verse gember, 300 ml appelzaijn, 1 kg rijpe tomaten, 250 gr bruine suiker, 150 g rozijnen, 1 el zout.

  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-2011
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Tomatenchutney

Lekker bij kruidige gerechten zijn chutney's.

INGREDIENTEN

Voor de tomatenchutney:, meng een blik gepelde tomaten met geraspte gember,knoflook,chilipeper,suiker en kerrie., En laat dit sudderen tot een stevige chutney.

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-1999
  • Engels
  •  30-60 min.

Tomatenchutney

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, , 2 kilo tomaten, 1/2 kilo sjalotten, kleinhakken, 30 gram mosterdzaad, 10 gram piment of allspice, 500 gram suiker, 25 gram zout, 1/2 afgestreken theelepel peper, 5 deciliter rozemarijnazijn (of gewone met los takje rozemarijn erin

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2003
  • Engels
  •  30-60 min.

Tomatenchutney

Verrassend fris, zoet en lichtpittig tegelijk. Deze chutney is werkelijk heerlijk bij van alles: een fijne oppepper bij elk onvervalst Hollands bordje aardappels-groente-(draadjes)vlees, maar ook op een boterham met kaas. In de winter kun je m zelfs maken van tomaten uit blik!

INGREDIENTEN

1 kg rijpe tomaten (of 2 blikjes tomatenblokjes), 1 flinke goudreinet, 2 flinke uien, 5 cm gember, 2 knoflooktenen, 2 rode pepers, 2 laurierblaadjes, 2 eetl balsamico azijn, 150 gr bruine basterdsuiker, 200 ml appelazijn, 1 tl zout

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste tomatenchutney recepten

Tomatenchutney

Lekkere chutney die heel makkelijk te maken is.

INGREDIENTEN

2 eetlepels basterdsuiker, peper, zout, 3 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels kerrie, 1 grote rode ui, 1 appel, 4 vleestomaten, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels witte wijnazijn

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2003
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

tomatenchutney

Lekker bij gehakt, braadworst of frites

INGREDIENTEN

1 grote ui. 2 teentjes knoflook. 5 vleestomaten. 100 gr. gedroogde abrikozen. 2 el plantaardige olie. 1 klein blikje tomatenpuree. 2 tl kerrie. 2 el witte basterdsuiker. 3 el witte azijn. 1/2 tl zout.

  • Engels Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Engels Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tomatenchutney

In India zijn het vooral de chutneys op basis van tomaten die men er graag eet en ook zelf thuis maakt. Dergelijke chutneys lenen zich er goed voor om er noten, rozijnen, paprika?s, gemberwortel, groene mango?s, Spaanse pepers en kokos aan toe te voegen. Aan de meest algemene van alle tomatenchutneys worden naast rozijnen meestal geschaafde amandelen of in stukjes gebroken walnoten toegevoegd

INGREDIENTEN

Voor 1 grote of 2 a 3 kleinere pot(ten), , 750 gram rijpe tomaten, ontveld, 300 gram kristalsuiker, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 laurierblaadjes bestoken met 4 kruidnagels, 1 1/2 dl kruidenazijn, 50 gram blauwe rozijnen, 20 gram geschaafde amandelen, 1/2 theel. chilipoeder, 1/2 theel. scherpe paprikapoeder (Rosen), 3/4 theel. zout., , ,

  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2001
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tomatenchutney

Voor 4-5 jampotjes

INGREDIENTEN

2,5 kilo rijpe tomaten, 750 g sjalotjes, 30 g zeezout, 3 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, 500 g ongeraffineerde rietsuiker, 1 el mosterdzaad, 500 cc witte wijnazijn

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tomatenchutney

Uit de indiase keuken.

INGREDIENTEN

700 gr tomaten, 4 el water, 1 el ghi (geclarificeerde boter), 1 el geraspte gember, 2 spaanse pepers - zonder zaad en fijngemaakt, 3 kruidnagels, 4 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, van 5 cm, 1/2 tl komijnzaad, 1 mespuntje asafoetida, 3 el bruine suiker, 1 tl zout.,

  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tomatenchutney

Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.

INGREDIENTEN

700 gr. tomaten , , 1 eetl. ghi , , 1 kaneelstokje , , 3 laurierblaadjes , , 3 kruidnagelen, , 1/2 theel. komijnzaad, , 2 gedroogde pepertjes, fijngemaakt, , 1 eetl. fijngesneden gemberwortel, , 3 eetl. rietsuiker, , 1 theelepel zout

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tomatenchutney

Een lekker "sausje" voor bij vooral runderstooflapjes

INGREDIENTEN

2 uien, 3 pond rijpe tomaten, 3 moesappels, 2/3 teentjes knoflook, 2 ons rozijnen 1/2 ltr azijn, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 pond suiker, 1 eetlepel zout, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 1/4 theelepel peper.

  • Mediterraan
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Mediterraan
  •  > 120 min.

Tomatenchutney

Lekker bij de Marokkaanse lamspasteitjes. Recept van Robert Kranenborg.

INGREDIENTEN

6 pomodori tomaten2 eetlepels olijfolie? theelepel zwart of geel mosterdzaad30 gram ui, fijngesneden1 kleine groene chilipeper, fijngesneden, zaadjes eruit1 theelepel geraspte gemberwortel1 theelepel paprikapoederzout2 theelepels suiker3 eetlepels limoensap

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2003
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Tomatenchutney

Lekker bij oosterse gerechten met rijst,als smaakmaker bij stoofschotels of bij een plak pate als voorafje.

INGREDIENTEN

1 tl komijnzaad,1 tl mosterdzaad,? el korianderzaad,2? kg rijpe vlees-of pommodoritomaten,ontveld en in stukken,1 rood pepertje,zaadlijsten verwijderd,gesnipperd,2 rode uien,fijngesneden,8 tenen knoflook,in plakjes,6 cm,stukje,gemberwortel,geschild en geraspt,175g lichtbruine basterdsuiker,2 tl zout,geraspte schil van 1 sinaasappel,1? dl(appel)azijn,1 klein bosje koriander,blad fijngesneden.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2002
  •  
  •  60-120 min.

Tomatenchutney

Recept van Hans Belterman

INGREDIENTEN

Voor 5 a 6 potjes:, , 1 1/2 kg tomaten, ontveld; 1/2 kg zoetzure appels, zoals goudrenetten; 1 grote ui, gesnipperd; 1 kleine rode Spaanse peper, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes gesneden; 150 gram gedroogde (Californische) pruimen; 2 dl natuurazijn; 200 gram bruine basterdsuiker; zout; 1 eetl. fijne Franse (Dijon) mosterd, zoals Grey Poupon.,

  • Engels Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-02-2002
  • Engels Bijgerecht
  •  60-120 min.

Tomatenchutney

Lekker vor bij de indaase kip.

INGREDIENTEN

6 kleine rijpe tomaten, 100 g rozijnen, 5 el suiker, 1/2 tl kurkuma, 1 tl venkelzaad, 1 tl anijszaad, naar wens op smaak brengen met garam en masala

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tomatenchutney

INGREDIENTEN

1 grote rode ui, 1 teentje knoflook, 4 vleestomaten, 1 appel, 2 el olijfolie, 2 tl kerrie, 3 el witte wijnazijn, 2 el bruine basterdsuiker, 3 el rozijnen, versgemalen peper, zout,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tomatenchutney

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 5 rode pepers, 3 eetlepels olie, 1 theelepel kerriepoeder, 60g gember(op siroop), 200g rozijnen, 1 eetlepel mosterdzaad, 250g rietsuiker, 6 eetlepels wijnazijn, 750g pruimtomaten.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Tomatenchutney

Heerlijke makkelijke Tomatenchutney met Tomatoblend.  De producten van Tomatoblend zijn gemaakt van 100% pure ingrediënten en vormen een perfecte basis voor tal van toepassingen. Heerlijke pasta's en pizza's of smaakvolle soepen staan in een handomdraai op tafel met Tomatoblend! https://www.tomatoblend.nl

INGREDIENTEN

550 g TomatoBlend, 2 rode uien, 1 tl kaneelpoeder, 120 ml rode wijnazijn, 1 appel, 75 g rozijnen, 1 rode chilipeper, 1 teentje knoflook, 50 ml honing, 1 el olijfolie

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2017
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Tomatenchutney

Heerlijk bij oosterse gerechten met rijst

INGREDIENTEN

1 tl. komijnzaad, 1 tl. mosterdzaad, ? el. korianderzaad, 2? kg. rijpe vlees- en pomodoritomaten, ontveld en in stukken, 1 rood pepertje, zaadlijsten verwijderd, gesnipperd, 2 rode uien, fijngesneden, 8 tenen knoflook, in plakjes, 6 cm. gemberwortel. geschild en geraspt, 175 gram lichtbruine basterdsuiker, 2 tl. zout, geraspte schil van 1 sinaasappel, 1? dl. (appel)azijn, 1 klein bosje koriander, blad fijngesneden

  • Indiaas
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Tomatenchutney

INGREDIENTEN

500 gram roma tomaten1 rode peper1 kleine ui2 eetlepels olijfolie200 gram rietsuiker100 ml rode wijnazijnzout en peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tomatenchutney

Ingredienten zijn voor 5 a 6 potjes.

INGREDIENTEN

1 1/2 kg tomaten, ontveld, 1/2 kg zoetzure, appels, zoals goudrenetten 1 grote ui, gesnipperd 1 kleine rode Spaanse, peper, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes gesneden 150 gram gedroogde, (Californische) pruimen 2 dl natuurazijn 200 gram bruine basterdsuiker, zout 1 eetl. fijne Franse (Dijon) mosterd, zoals Grey Poupon.,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

tomatenchutney

Zowel warm als koud te eten

INGREDIENTEN

Olie, 2 uien, 1 groene paprika, 2 citroenen, 1 kilo tomaten, 10 gedroogde rode pepers, 1/2 kopje azijn, 1 afgestreken eetlepel gemalen kruidnagel, 3 laurierblaadjes, klein kopje suiker

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2002
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Worstebroodje met tomaten-chutney

INGREDIENTEN

8 sneetjes witbrood, boter of margarine, 1/2 rookworst, 1 el. tomaten-chutney, 4 vierkante plakjes belegen kaas.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Groentebrood met tomatenchutney

Heerlijk en goed stevig door het paneermeel.

INGREDIENTEN

Groentebrood: 150 gr. gekookte bruine rijst, 3 eetlepels olijfolie, 1 grote aubergine, 1 grote ui, 2 courgettes, 2 tenen knoflook, 150 gram volkorenpaneermeel, 1 ei, 75 gram geraspte belegen kaas, zout en peper., Tomatenchutney: 2 kleine uien, 2 tenen knoflook, 5 tomaten (vers of uit blik), scheutje gembersap, 1 kruidnagel, peper, zout, beetje sambal, schep bruine suiker, 2 eetlepels balsamicoazijn,

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2013
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Tomatenchutney met gember

In de Engelstalige wereld geldt chutney als een geliefd product dat herinneringen oproept aan de tijd dat de Engelse vorstin zich ook keizerin mocht noemen. Chutneys, pickels en relishes zijn stuk voor stuk producten die aan vrijwel elke maaltijd een exotisch accent verlenen. Het zijn eetlust opwekkende producten. In India, waar de chutneys, relishes en pickels thuishoren zijn de chutneys met tomaten veruit het meest populair. In ons land zijn ze dat ook al consumeren wij er nog steeds vrij weinig van. De tomatenchutney met gember leent zich er goed voor om bij gerechten van de barbecue op te dienen. Bedenk daarbij wel dat het om een extraatje bij de maaltijd gaat en dat men er beslist geen grote hoeveelheden van moet opdienen. Een of twee eetlepels per persoon is eigenlijk al meer dan voldoende.

INGREDIENTEN

Ingredienten voor 1 grote pot (ca. 1 1/2 liter):, 300 gram bruine basterdsuiker, 750 gram (echte Italiaanse) tomaten, ontveld, steelaanzetten en kernen weggenomen, vruchtvlees in stukken gesneden, 50 gram gesnipperde uien, 75 gram fijngeraspte verse gemberwortel, 2 gedroogde Spaanse pepers, verkruimeld, 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, 125 gram blanke en/of blauwe rozijnen, gespoeld en daarna geweekt (ca. 1/2 uur) in lauw water zout, 2 laurierblaadjes, 1 theel. garam masala, uit potje, 4 kruidnagels, 1 1/2 dl tamarindevocht (asemwater) te vervangen door appel- of sherryazijn,

  • Indiaas
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Kruidige tomatenchutney

Indiers geloven dat het eten van zuur voedsel bij de maaltijd goed is voor de gezondheid. Daarom serveren ze vaak chutney`s bij het hoofdgerecht. Deze tomatenchutney is eenvoudig en succes is gegarandeerd als bijgerecht bij je Indiase maaltijd!

INGREDIENTEN

Voor 450 gram:, - 6 el plantaardige olie, - 1 kaneelstokje, - 4 kruidnagels, - 1 tl geroosterde komijnzaadjes, - 1 tl nigellazaadjes, - 4 laurierblaadjes, - 1 tl fijngewreven mosterdzaadjes, - 4 teentjes geperste knoflook, - 5 cm geraspte verse gember, - 1 tl chilipoeder, - 1 tl gemalen geelwortel, - 4 el bruine basterdsuiker, - 800 gr tomatenblokjes uit blik, sap opgevangen in een apart bakje

  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2008
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.

Indiaas Tomatenchutney

Een pittig Indiase tomatenchutney die heel goed bij Surinaamse gevulde roti's passen. (ik had hem al geproeft, heerlijk en zoetzuur)

INGREDIENTEN

2 kg rijpe tomaten, , olie, 1/2 t zwarte mosterdzaadjes, 1 t komijnzaad, 1/4 t kruidnagelpoeder, 5 curry bladeren (vers of gedroogd), 1 rode ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 10 g verse gember, geraspt, 3 kleine groene pepers, fijn (rood zal eventueel ook kunnen), 150 g bruine suiker, 200 ml ciderazijn, Sap van 1 limoen, zout, 1/2 bosje verse koriander, blaadjes, stengels fijngesneden

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2015
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Makkelijke tomatenchutney

Deze chutney maak je in een handomdraai.  

INGREDIENTEN

250 g rode uien, gesnipperd, 500 g gemengde tomaten, grof gehakt, 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en in ringetjes, 75 ml rode wijnazijn, 140 g bruine suiker

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2015
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

varkensschnitzels met tomatenchutney

Varkensschnitzels met tomatenchutney verrukkelijke zoetzuur

INGREDIENTEN

4 gepaneerde varkensschnitzels, braadboter om in te bakken, VOOR DE CHUTNEY, 1 grote rode ui, 1 teentje knoflook, 4 vleestomaten, 1 appel, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels kerrie, 3 eetlepels witte wijnazijn, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 3 eetlepels rozijnen, zout en versgemalen peper

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indische tomaten-chutney

Lekker bij hard gekookte eieren,koud vlees en wild.

INGREDIENTEN

350gr.rijpe tomaten,3middelgrote uien,1teen knoflook,2 kleine scherpe groene chilipepers,1.5bos peteselie,250ml.wijnazijn,half kaneelstokje,1el.zout,250gr.bruine suiker,1.5tl. gemberpoeder,6kruidnagels,125ml.olie,2el.mosterdzaad.

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bladerdeeghapjes met tomatenchutney

Lekker hapje, ook koud goed te eten.

INGREDIENTEN

1 kleine rode ui, 1 teentje knoflook, 3 a 4 tomaten, ontvelt en pitjes eruit, tijm, rozemarijn, kappertjes, tomatenketchup, zout/peper, balsamico azijn, suiker, beetje olijfolie, drie plakjes bladerdeeg, geklopt eitje

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.

indiase tomatenchutney

Fris, makkelijk en lekker bijgerecht bij de indiase maaltijd

INGREDIENTEN

3 a 4 tomaten, 1 ui, 2 of 3 eetlepels yoghurt (hoe voller hoe lekkerder), 3 eetl. olie, 1 eetl mosterdzaad, flinke snuf chilipoeder

  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.

Zoetzure Tomatenchutney

INGREDIENTEN

500g tomaten-150g uien-20g geraspte gemberwortel-1rood chilipepertje in stukjes-1/4l wijnazijn-8kruidnagels-200g bruine suiker-1eetlepel zout.

  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2001
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

Marian's tomatenchutney

Een heerlijk recept dat ik jaren geleden kreeg van een goede vriendin.

INGREDIENTEN

-500 g.kleingesneden harde tomaten zonder pit en schil,-250 g.bruine basterdsuiker,-2 kleingesneden uien,-10 g.fijngesneden gember,-10 g.zout,-2 portglazen azijn,-1 fijngesneden spaanse peper,-3 uitgeperste teentjes knoflook,-1 pakje opekta.

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste tomatenchutney recepten
Populaire tomaten recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top