1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Tomaten
  5. Passata

Passata recepten (471)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zelfgemaakte passata

Deze passata kan je op de klassieke wijze bereiden of in de oven . Je kan de passata bewaren in gesteriliseerde bokalen of flessen. Vullen tot net onder de rand, stevig afsluiten met een schroefdop of schroefdeksel en zet de bokalen of flessen op hun kop. Laat rustig afkoelen.

INGREDIENTEN

2.5 kg tomaten 2 uien 2 teentjes look 1 chilipepertje peper en zout verse kruiden: zoals basilicum, oregano, tijm, rozemarijn‚€¶ bakboter

Bereidingswijze

1 . Klassieke passata : -Spoel de tomaten en snijd in grove stukken. -Verwijder de pitjes uit de chilipeper en hak fijn. -Snipper de uien en de look fijn. -Stoof de uien samen met de look glazig in een ruime kookpot. -Voeg het chilipepertje en tomaten toe, kruid met peper en zout. -Voeg eventueel een scheutje water toe en laat alles ongeveer 30 minuten sudderen. -Roerzeef de tomaten boven een kom, de zaadjes en velletjes die achterblijven in de zeef of passevite gooi je weg. -Meng er vervolgens de gehakte verse kruiden onder. 2. Passata uit de oven -Verwarm de oven voor op 200¬įC -Vul een ruime ovenschaal met de stukken tomaten, met hun snijkant naar boven. Leg ze niet te dicht tegen elkaar, zo kan het vocht tussen de tomatenstukjes inkoken tot een zoete jus. -Strooi nu de gesnipperde ui, look en het chilipepertje over de tomaten. Kruid met peper en zout, en voeg een geut olijfolie toe. -Plaats +/- 60 minuten in de oven of tot de tomaten bijna zwarte randjes krijgen. -Roerzeef de tomaten boven een kom, de zaadjes en velletjes die achterblijven in de zeef of passevite gooi je weg. Meng er vervolgens de gehakte verse kruiden onder.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2020
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Tomaten Passata

Omdat je de recepten niet meer kunt aanvullen zet ik dit oude recept er maar opnieuw op. Veel veranderd is er niet alleen wat verbeterd vooral qua smaak. Je kunt het ook met 1 kruid maken, ik heb ze allemaal gebruikt want de beste en lekkerste mixen krijg je door heel veel verschillende kruiden te gebruiken. Dit mengsel kun je goed afgesloten voor langere tijd bewaren in de ijskast of diepvries. Neem wel voor gebruik een schone lepel om eruit te nemen wat je nodig hebt en doe geen restjes terug erbij. Kijk voor gebruik uit de diepvries dat je een goed broodmes gebruikt bij afsnijden, doorheen duwen ervan. Deze saus is super op de bodem van een zelfgemaakte pizza. Neem hier 1 eetlepel van samen met 1 eetlepel rode pesto gemengd met 1 eetlepel kwark. Veel plezier en succes bij het maken en smakelijk eten voor dan!!!!

INGREDIENTEN

6 flinke verse Pomodoro Tomaten en/of 1 blikje Pomodoro Tomaatjes¬†, 6 zongedroogde Tomaatjes of meer voor de smaak in kleinere stukjes gesneden, 70 √† 75 gram geconcentreerde Tomatenpuree/Rode Pesto, zelfgemaakte of meer voor de smaak (als de tomaten wat minder zijn), 1 stukje¬†Gember (1 flinke duim lang en 1/2 duim breed), geschild in kleinere stukjes gesneden, 5 teentjes¬†Knoflook, geschild in kleinere stukjes gesneden of 2 eetlepels Knoflookpoeder¬†, 1 theelepel Tomaten W√ľrzsalz (HESS) of Tomaten Kruiden Zout, 1/2 eetlepel Oregano, Kervel¬†of Basilicum, alle drie erbij smaakt veel lekkerder, 1 eetlepel Italiaanse Kruidenmix, zelfgemaakte, 1 eetlepel Proven√ßaalse kruidenmix, zelfgemaakte, 1 eetlepel Olijfolie als je maar 1 of 2 Kruiden gebruikt en zeker 3 eetlepels Olijfolie bij alle genoemde kruiden, , EXTRA¬†, 1 blikje Pomodoro Tomaatjes met Basilicum Kruiden of gemengde Kruiden ipv Oregano, Kervel of Basilicum,

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2017
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Passata van Belgische pruimtomaten

Een heerlijke basissaus.

INGREDIENTEN

1, 750 kg Belgische pruimtomaten, 1 el griessuiker, peper, zout.

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2001
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Passata - origineel Italiaans recept -

  De san-marzanotomaten zijn een beschermde herkomstbenaming voor de langwerpige, puntige tomaten uit de streek van de Vesuvius.Zelfs op een echte Napolitaanse pizza moeten San Marzanotomaten het voorwerp uitmaken ! 

INGREDIENTEN

20 San Marzano tomaten, olijfolie

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2019
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

passata di ceci con scampi.

Kikkererwtencreme met langoustine.

INGREDIENTEN

* 3 blikken gekookte kikkererwten., * 18 langoustines., * visbouillonblokje., * knoflook., * tijm., * peterselie., * olijfolie., * droge witte wijn., * peper.,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Pasta met kappertjes, zongedroogde tomaten, tonijn en passata

Lekker pastagerecht ! 

INGREDIENTEN

400 g spaghetti, 4 el kappertjes op azijn, 2 tonijn op olie, 4 el zongedroogde tomaten, 690 g passata, 1 teentje look, 1 ui, 1 chilipeper, 1 el olijfolie, Parmezaanse kaas, basilicumblaadjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Populaire tomaten recepten

Passata saus op basis van tomaten 2

INGREDIENTEN

* 1 kg lekkere rijpe tomaten, * naar smaak: knoflook, oregano, tijm, basilicum, uien, rode pepertjes, zout en peper en olijfolie

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2011
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Passata saus op basis van tomaat 1

Een lekkere basis saus voor pasta, rijst ( zie mexicaanse rijst) Speel met de hoeveelheid kruiden naar eigen smaak

INGREDIENTEN

* 1 kg lekkere rijpe tomaten, grof gesneden, * 2 theel (gedroogde) rozemarijn, * 2 theel (gedroogde) oregano, * 2 tenen ` knoflook, * 1 blokje bouillon, * 0 naar smaak milde olijfolie

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2011
  • Wereld
  •  10-20 min.

Mexicaanse kip enchiladas

Toen ik dit recept voorbij zag komen wist ik het meteen. Dit ga ik maken. Het zag er ontzettend lekker uit en het lijstje met ingredi√ęnten stond me ook wel aan. Ik vind Mexicaanse gerechten sowieso heerlijk dus de keuze was snel gemaakt. Omdat het recept in het Engels was heb ik het vertaald en de bereidingswijze aangepast naar mijn eigen inzicht. Thuis waren ze razend enthousiast en we hebben er met z'n allen van gesmuld. Duidelijk dus dat dit een blijvertje is. Daarom zet ik het op Smulweb zodat ik het de volgende keer weer snel terug kan vinden en dan hoef ik niet meer ¬†te worstelen met de vertaling van het recept. En wie weet misschien zijn er wel meer mensen die dit gerecht net zo lekker vinden als wij.

INGREDIENTEN

, 500 gram kipfilet, 1 kippenbouillontablet, 1 courgette, 2 rode uien, 1 rode, 1 gele en  1 groene paprika, 2 teentjes knoflook, 500 gram tomaten passata, 8 tortilla wraps, 150 gr. geraspte oude kaas, 200 gr creme fraiche, 1 rode peper, olijfolie, 1 el Mexicaanse kruidenmix, eventueel tortillachips om erbij te serveren, ,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gestoofde Marokkaanse kip

Gestoofde marokkaanse kip.

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, in stukjes, 1 dessertlepel zout, 1 ui, versnipperd, 2 teentjes knoflook, gehakt, 2 wortels, in plakjes, 2 stengels bleekselderij, in plakjes, stuk gemberwortel, fijngehakt, 1/2 theelepel paprikapoeder, 3/4 theelepel komijn, 1/2 theelepel gedroogde oregano, 1/4 theelepel cayennepeper, 1/4 theelepel kurkuma, 350 ml kipbouillon, 250 gr passata, 1/2 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt, 1 courgette, in plakjes, 1 eetlepel citroensap

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Empanada

Heerlijk Spaanse vleespasteitjes

INGREDIENTEN

1 el olie, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 2 rode pepers, 375 gr rundergehakt, 2 dl passata (gezeefde tomaten), 3 tl kruidenmix, 2 tl gemalen komijn, ca. 1 kg zandtaartdeeg **, 1 dl zure room, 1 kop geraspte cheddar, wat plantaardige olie om te frituren

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  • Spaans
  •  30-60 min.
Nieuwste passata recepten
  • Eigen recept

Klassieke italiaanse lasagne

Heerlijke lasagne! ook vegetarisch mogelijk!

INGREDIENTEN

Voor de bolognese saus:, -200 gram rundergehakt of vegetarisch gehakt, - 400 gram soepgroente (zak), - 1 pot tomatensaus basilicum (Grand d`italia) 425 ml, - 250 ml gezeefde tomaten (passata), - knoflook, - italiaanse kruiden, peper en zout, , Voor de bechamelsaus:, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, , - geraspte kaas, - lasagnebladen (zowel spinazie lasagnebladen als normale bladen)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

90% Paleo Moussaka met Zoete Aardappel en Mozzarella

Ik heb dit 90% paleo Moussaka recept gebasseerd op verschillende Moussaka varianten die ik al kende en een aantal ingredienten vervangen (zoete aardappel, (buffel-) mozzarella/ geitenkaas, (geiten/ soya/ amandel/ kokos-) room, kaneel, courgette e.d.) om het Paleo vriendelijk te maken.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 Courgette, 1 Grote rode ui, gesnipperd, 500 g gehakt (het lekkerst met HOH), 500 g zoete aardappelen;, 400ml Gezeefde tomaten (passata), 5 tenen knoflook;, 1 el olijfolie (om in te bakken), 1 el.citroensap, zeezout, peper, Kaneel (veel) naar smaak, 1 thl Nootmuskaat (gemalen), 1 thl komijnzaad (gemalen), 1 1/2 tl Provençaalse kruiden;, 1 1/2 dl (geiten/ amandel of kokos-) room, 250 g (buffel-) mozzarella of geitenkaas, 1 groot ei

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2015
  • Grieks
  •  30-60 min.

Mous­sa­ka

Rijk aan specerijen en groenten: toprecept uit de Griekse keuken

INGREDIENTEN

75 g boter, 50 g bloem, 500 ml melk, 2 laurierblaadjes, 2 tl zout, 2 eieren, 1 ui, 2 tenen knoflook, 400 g ambachtelijk rundergehakt, 2 tl gemalen nootmuskaat, 2 tl kaneel, 720 ml passata di pomodoro (fles à 720 ml, AH puur en eerlijk biologisch), 3 grote kruimige aardappelen, 2 aubergines, 4 el olijfolie

  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2015
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tomatensaus met Tonijn

Een snelle tomatensaus met tonijn, heerlijk voor over pasta naar keuze!

INGREDIENTEN

1 pot basis tomatensaus (passata), 2 blikjes John West tonijnstukken in water (185g), uitgelekt, 1 eetl zwarte olijven, in ringen, 1 eetl kappertjes, 1 eetl chilisaus

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2014
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

Deze ovenschotel kost maar 2,12 euro per persoon! Super lekker en low-budget!   

INGREDIENTEN

400 g gekookte penne, 300 g tonijn uit blik ( op water ), 1 rode ui, 1 knoflookteen, 400 g tomatenblokjes uit blik, 500 g passata di pomodoro, 20 g krulpeterselie, 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 1 bouillonblokje (basisbouillon), peper en zout, 150 g geraspte jonge kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zucchini alla Parmigiana (Courgette ovenschotel)

Recept uit Allerhande wat ik al een paar maal gemaakt heb. Erg lekker!

INGREDIENTEN

3 rode uien, 2 tenen knoflook, 6 el arachideolie, 4 courgette, 2 el balsamicoazijn, 720 ml passata di pomodoro, 150 g Parmezaanse kaas, 15 g basilicum, 125 g mozzarella, 8 el panko

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Aardappellasagne

Makkelijk en super lekkere ovenschotel 'alles in één ' 

INGREDIENTEN

800 g vastkokende aardappelen, 450 g gemengd gehakt, 400 g gehakte tomaten uit blik, 200 ml passata, 1 ui, grof gehakt, 2 teentjes knoflook, geplet, 1 el tomatenketchup, 1 el worcestersaus, 1 el plantaardige olie, 1 laurierblad, 2 el verse, fijngehakte kruiden (basilicum, peterselie, bieslook,...), 1 ei, 150 ml natuuryoghurt, 50 ml melk, 50 g geraspte kaas + 50 g als toplaagje, peper en zout,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegetarische Enchilada′s

Een levendig en kleurrijk gerecht dat ondanks het ontbreken van vlees gewoon Mexicaans genoemd mag worden (vind ik).

INGREDIENTEN

4 tortilla′s, geraspte cheddar (plakjes mogen ook), 2 el. olijfolie, potje mini ma√Įskolfjes, handjevol doperwtjes (diepvries), 1 rode paprika, in stukjes, 1 wortel, in stukjes, 1 preitje, in stukjes, 2 tenen knoflook, geperst/geraspt, 1 Spaans pepertje (gehakt), ___________________, Saus:, pakje passata (gezeefde tomaten), 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 teen knoflook (geperst/geraspt), 2...3 dl bouillon (groente), witte suiker (naar smaak), 1 tl chilipoeder, 1/2 tl cayenne

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2013
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaans stoofvlees

Twee of drie jaar geleden heb ik dit voor het eerst gegeten bij goede vrienden en dit staat nu regelmatig, in de wintermaanden bij mij op het fornuis te pruttelen. Ik neem me dan vaak voor om de helft in te vriezen zodat we er nog een keer van kunnen genieten maar als je niet oppast, blijft er van deze saus niet veel over om te bewaren zo lekker is het. Heerlijk met Tagliatelle en een stuk parmezaan en een goed glas wijn. Mocht je nog wat groens erbij willen eten zou ik wat rucola over de pasta strooien.

INGREDIENTEN

1 kg rib- of sucadelappen, 4 tenen knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 3 dl rode wijn, 1 ui, 1 grote winterpeen, 3 stengels bleekselderij, 1 pakje passata, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-01-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Cannelloni gevuld met ricotta, spinazie en pijnboompitt

INGREDIENTEN

300 g ricotta, 20 g Parmezaanse kaas, 2 el bladpeterselie, 2 el verse basilicum, 2 eieren, 300 g verse spinazie, 1 pak cannelloni, 2 el Extra Vergine olijfolie, 350 gl rauwe ham, 1 el Vloeibaar bakken en roerbakken, zout & peper uit de molen, , Voor de tomatensaus:, 1 teen knoflook, 500 ml Bertolli Passata Tomatenbasis Classica, 1 el oregano, paar takjes basilicum, 40 ml Extra Vergine olijfolie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaanse spinazie en kikkererwten

Dit is één van mijn favoriete recepten!

INGREDIENTEN

1 pak spinazie (diepvries), 1 dl tomaten passata, 1 blik kikkererwten, 2-3 tenen knoflook, fijngehakt, mespunt kurkuma, 2 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, 1 tl oregano, mespunt chilipoeder, mespunt kaneel, mespunt nootmuskaat, klein schepje suiker, (eventueel: 2 el rode wijn azijn),

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2008
  • Spaans
  •  30-60 min.

Groentelasagne

INGREDIENTEN

1 aubergine, 3 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 rode ui, gehalveerd en in plakken, 3 paprikas (rood, groen, geel), zaadjes verwijderd en in blokjes, 225 g gemengde paddestoelen, in plakjes, 2 stengels selderij, in plakjes, 1 courgette, in blokjes, 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl komijn, 2 tomaten, gehakt, 3 dl passata (gezeefde tomaten), 2 el fijngehakt basilicum, 8 niet-voorgekookte vellen lasagne verdi, zout en peper, , Kaassaus:, 2 el boter en margarine, 1 el bloem, 1,5 dl groentebouillon, 3 dl melk, 75 g geraspte cheddar, 1 tl (dijon)mosterd, 1 el fijngehakt basilicum, 1 ei, geklopt

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Tagliatelle met gemengde paddestoelen en runderworstjes

Een makkelijk recept met paddestoelen en runderworstjes. Ook de jongste onder ons zijn er dol op.

INGREDIENTEN

400 gram Tagliatelle, 4 runderworstjes, 450 gram gemengde paddestoelen, 3 bosuitjes, 3 el verse tijm, 1 stukje margarine, een fles Bertolli Passata Tomatenbasis Classica en peper en zout naar smaak.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pilaf (Pilav) met kalkoenfilet

Dit gerecht stamt oorspronkelijk uit de Turkse (Ottomaanse) keuken. Als er één gerecht te bedenken is waar veel variaties van te vinden zijn dan is het wel pilaf.  Je kunt daarom ook niet meer spreken van een authentiek gerecht.  Het is net zo vernederlandst als de bami en nasi die wij hier maken. Met kalkoen,  kip of gehaktballetjes, met toevoeging van champignons of met paprika en de verschillende manieren om het gerecht op smaak te brengen.  Ik heb het zelf ook al op vele manieren gemaakt maar dit is toch uiteindelijk zoals ik het zelf het lekkerste vind. Om het niet te vergeten zet ik het hier neer. Misschien zijn er meer mensen die het zo ook wel lekker vinden  

INGREDIENTEN

- 400 gram kalkoenfilet (kan natuurlijk ook met kipfilet), - 1 groot blik perziken op sap, - 250 gram champignons, - 1 rode (punt)paprika, - 1 ui, - 1 klein blikje tomatenpuree, - ¬Ĺ pak tomaten passata, - 2 teentjes knoflook, - 1 kippenbouillontablet, - 3 el ketjap manis, - 2 tl sambal badjak, - een scheut worcestersaus, - allesbinder of ma√Įzena om de saus te binden, - olie, - peper en zout, - rijst om mee te serveren,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2015
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

canneloni van de chef!

Zalig pastagerecht vooraf klaar te maken en in de oven ploffen als je honger hebt...

INGREDIENTEN

125gr. cannelonibuisjes, 400gr. gehakt, 2 pijpajuintjes of sjalotjes, 500cl. tomatensaus, 500cl. witte saus (goed ingedikt), 1 ei, 200gr. gerapste emmentaler, kruiden.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Cubaanse runderstoofschotel, heerlijk Smullen!

Daar is er weer een, zo'n superlekkere stoofschotel en deze keer uit Cuba! Heerlijk zacht gestoofd vlees in die o zo lekkere saus, echt waar: MegaSmullen!!!! Voor hen die rum lekker vinden.. (ben ik zelf o.a.....) een klein scheutje bruine rum extra erin is echt wel een aanrader

INGREDIENTEN

1 kleine groene paprika, schoongemaakt en in stukjes, 1 witte ui, fijngesneden, 3 tenen knoflook, gijngesneden, 2 tl komijnpoeder, 1 tl zout, 2 el olijfolie, , 2 el olijfolie, 2 el anijszaadjes, fijngemaakt, 1 el komijnzaadjes, fijngemaakt, 500 gr passata (gezeefde tomaten), 750 gr runderstoofvlees, in blokken van ca 2cm, 2,5 dl droge witte wijn, 1 L sterke runderbouillon, van 3 blokjes, optioneel: 2 grote aardappelen, in blokjes, fijngesneden groene kruiden als peterselie, koriander en bladselderij, , , ,

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Courgetti Bolognese

In plaats van de koolhydraatrijke spaghetti heb ik in dit gerecht courgette gebruikt. Met de spirelli maak je daar mooie slierten van. Lees mijn blog: http://www.gezonddooreten.nl/2016/02/13/courgetti-bolognese/

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter, 2 uien fijngesneden, 4 tenen knoflook fijngesneden, 2 laurierblaadjes, snufje Italiaanse kruiden, 2 theelepels oregano (gedroogd), 400 gram gewoon rundergehakt (dus niet de magere), 2,5 dl rode wijn (ongeveer een glas), 400 gram tomatenpulpo (of blokjes of passata), 4 grote tomaten grofgehakt, 2 theelepels tomatenpuree, 2 dl bouillon (rund), 2 wortelen fijngeraspt, handje peterselie fijngesneden, 4 courgettes, zeezout/peper, olijfolie, Parmezaanse kaas geraspt, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

pesto-gehaktballetjes

Gehaktballetjes met pesto in tomatensaus

INGREDIENTEN

250 gram gehakt, 2 eetlepels pesto (groen), 1 boterham, 2 eetlepels melk, 1 ei, 3/4 eetlepel gehaktkruiden, /- 2 dl passata

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

3-kazen ovenschotel

Heerlijke Italiaans getinte ovenschotel,helemaal vantevoren klaar te maken.Hou wel rekening met de baktijd,die is ongeveer 1 uur en 15 minuten.

INGREDIENTEN

* 1 kg aardappelen,geschild in dunne plakken, * 100 g geraspte mozzarella, * 100 g geraspte parmezaan, * 75 g verkruimelde feta, * 1 grote fijngehakte ui, * 4 uitgeperste tenen knoflook, * 50 g kappertjes, * 500 ml tomaten passata, * 1 volle theel versgemalen zwarte peper, * 0.5 theel zout, * 1 afgestreken theel chilivlokken, * 1.5 theel gedroogde oregano, * flinke scheut olijfolie.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Tomatensoep basis, simpel, snel, budget

Geen moeilijke technieken, gewoon een pan met een beetje water en wat ingredi√ęnten op het vuur zetten. Dit is recept is goedkoop en iedereen kan het en vele malen lekkerder dan een kant-en-klaar blik, pak of zak. Afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt maken kun je de hoeveelheid passata en bouillonblokjes aanpassen. Ik ga er vanuit dat je aan 1 pakje passata genoeg hebt voor 4 personen.

INGREDIENTEN

1 pakje Passata di pomodoro, 1 tube Tomatenpuree, 1 Bouillonblokjes (rund), Water

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2018
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Cannelloni

Echt iets voor een feestelijk etentje met vrienden. Vergt bijna twee uur maar de complimenten blijven nog dagen nagalmen.

INGREDIENTEN

Spinazie gehakt-vulling:, 1 el olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 teen knoflook (persen), 500 gram rundergehakt, 250 gram diepvriesspinazie, ontdooien, 3 el tomaten puree, 125 gram ricotta ( Huttenkase is net zo goed), 1 ei, 1/2 tl. gedroogde oregano, , Bechamelsaus (niet kant en klaar kopen), 2,5 dl melk, 1 takje peterselie, 7-8 peperkorrels, 30 gram boter, 1 el bloem, 1,25 dl slagroom of koksroom, , Tomatensaus:, 425 gram passata di pomodoro uit blik, 2 el fijngehakte basilicum, 1 teen knoflook geperst (doe ik altijd 2), 1/2 tl suiker, , 12-15 gedroogde cannelloni's, 150 gram mozzarella (heel fijn), 50 gram permezano (versgeraspt het lekkerst)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Notenlasagne met Provolone kaas

INGREDIENTEN

2 uien, 2 knoflook tenen, 1200g spinazie, 3 tomaten, 80g walnoten, 400ml tomaten passata, 8 lasagnebladen verde, 140g Provolone kaas, 50g boter, 6el bloem, 200ml melk, Peper en zout naar smaak

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spinazie-pastarolletjes uit de oven

Wow wat een heerlijk gerecht Qua smaken van de spinazie de verschillende soorten kaas. De pasta met tomatensaus en heerlijke verse Basilicum. Wij vonden het heerlijk en daarom wil ik het met jullie delen. Vond dit recept op internet en heb er zelf wat aanpassingen aan gedaan meer en minder zodat het een eigen recept is geworden.

INGREDIENTEN

* 500 ml passata (tomatensaus), * 250 gr spekjes, * 2 ui, * 2 teentjes knoflook, * 2 eieren, * 500 gr verse spinazie (diepvries kan ook), * 200 gr verse geitenkaas (had milde van Aldi), * Handvol blaadjes verse basiliucm, * 125 gr lasagnebladen, vers (6 stuks), * peper en zout, * 1 dessertlepel donker bruine suiker, * nootmuskaat, * 125 gram geraspte mozzarella

  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-05-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ravioli met pestovulling

Super!!!

INGREDIENTEN

?400g bloem, ?4 eieren, ?1 bolletje mozzarella, ?plak ham van 1 ons, ?1/2 potje pesto, ?2,5 dl passata, ?1,5 dl rode wijn, ?1 el basilicum, ?2 el suiker,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

basissaus pizza

De lekkerste saus voor op pizza

INGREDIENTEN

1 pak passata van Heinz, 1 blik gepelde tomaten, 15 gram verse basilicum, zout, peper naar smaak

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Rundvleesstoofpotje met tomaat wortel en Rode Wijn.

Een Pasta gerecht van Bertolli.

INGREDIENTEN

500 gram runderlappen, 1 ui, 6 trostomaten, 350 gr. kastanjechampignons, 1 winterwortel, 2 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm, 3 el vloeibare margarine voor bakken, 1 fles Bertolli passata Tomatenbasis met basilicum en 50 ml rode wijn.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tomaten dipsaus tex-mex

Pittige dipsaus die oa zeer lekker is bij tortilla chips.

INGREDIENTEN

3 el Limoensap, 2 tl Bruine suiker, 2 Eieren, 1,5 dl tomaten Passata, 1 el Kruidenmengeling - Tex Mex, 1 el Maizena,

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2017
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gezonde italiaanse saus

Ik kook dus regelmatig met wat er in de kast staat, maar probeer de laatste tijd ook de calori√ęn laag te houden. Omdat we vaak pas eten rond 19u wil ik de bereidingstijd ook kort houden, als dat mogelijkis. Ik koos voor spaghetti met zelfgemaakte saus. Bij deze het recept voor de saus.

INGREDIENTEN

Blikje gepelde Tomaten (400gr.), Pakje Passata (500 gr.), Mager Rundergehakt (500gr.), Italiaanse kruiden, Peper, Gehaktkruiden (niet verplicht)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gesmoorde venkel

Lekkerste venkelgerecht.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 2 ansjovisfilets, 1 grote ui, 3 tenen kknoflook, 1 snufje chilivlokken, 1 rode pepertje, 1 el kappertjes, 3 venkelknollen, 3 el passata of tomatenblokjes, 225 ml groentebouillon, basilicum

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2011
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste passata recepten
Populaire tomaten recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top