Oranje paprikasoep
Leuk voor koninginnedag
Passata betekent in het Italiaans puree. Ookal wordt het dus zo genoemd is er een daadwerkelijk verschil met tomatenpuree zoals wij die kennen. Passata is een dikke saus die wordt gebruikt als de basis voor soep en traditionele sauzen. Dit komt vooral door haar romige en zoete structuur. Bij Passata zijn de tomaten in tegenstelling tot hoe tomatenpuree wordt gebreid rauw geprakt.
Leuk voor koninginnedag
Eenvoud is de trend in de Italiaanse keuken en die eenvoud is zo lekker :) :9 Dit werd gemaakt in een buitenlands kookprogramma op TV. Waanzinnig lekker stoofpotje kippenbouten met tomatensaus, spekjes en champignons met krokante, kruidige rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Makkelijk te maken, binnen een uur op tafel, voldoende voor 4 personen. ^O^ …
Deze passata kan je op de klassieke wijze bereiden of in de oven . Je kan de passata bewaren in gesteriliseerde bokalen of flessen. Vullen tot net onder de rand, stevig afsluiten met een schroefdop of schroefdeksel en zet de bokalen of flessen op hun kop. Laat rustig afkoelen. …
Toen ik dit recept voorbij zag komen wist ik het meteen. Dit ga ik maken. Het zag er ontzettend lekker uit en het lijstje met ingrediënten stond me ook wel aan. Ik vind Mexicaanse gerechten sowieso heerlijk dus de keuze was snel gemaakt. Omdat het recept in het Engels was heb ik het vertaald en de bereidingswijze aangepast naar mijn eigen inzicht. Thuis waren ze razend enthousiast en we hebben er …
Manuela Rotilia=18px deelt haar recept voor authentieke Italiaanse passata. "1 kilo tomaten is voldoende voor 700 gram passata, en die kun je op een koele, donkere plek wel 8 jaar bewaren." Ideaal om in de zomer, wanneer de tomaten goedkoop zijn, een voorraadje te maken. Liefst van echte Italiaanse San Marzano-tomaten. …
De san-marzanotomaten zijn een beschermde herkomstbenaming voor de langwerpige, puntige tomaten uit de streek van de Vesuvius.Zelfs op een echte Napolitaanse pizza moeten San Marzanotomaten het voorwerp uitmaken ! …
Gestoofde marokkaanse kip. …
Heerlijk Spaanse vleespasteitjes …
Lekker pastagerecht ! …
Ik heb dit 90% paleo Moussaka recept gebasseerd op verschillende Moussaka varianten die ik al kende en een aantal ingredienten vervangen (zoete aardappel, (buffel-) mozzarella/ geitenkaas, (geiten/ soya/ amandel/ kokos-) room, kaneel, courgette e.d.) om het Paleo vriendelijk te maken. …
Rijk aan specerijen en groenten: toprecept uit de Griekse keuken …
Een snelle tomatensaus met tonijn, heerlijk voor over pasta naar keuze! …
Deze ovenschotel kost maar 2,12 euro per persoon! Super lekker en low-budget! …
Een levendig en kleurrijk gerecht dat ondanks het ontbreken van vlees gewoon Mexicaans genoemd mag worden (vind ik). …
Kikkererwten zijn vaak niet zo geliefd.Toch is dit een heerlijk gerecht! …
Recept uit Allerhande wat ik al een paar maal gemaakt heb. Erg lekker! …
Makkelijk en super lekkere ovenschotel 'alles in één ' …
Dit is één van mijn favoriete recepten! …
In plaats van de koolhydraatrijke spaghetti heb ik in dit gerecht courgette gebruikt. Met de spirelli maak je daar mooie slierten van. Lees mijn blog: http://www.gezonddooreten.nl/2016/02/13/courgetti-bolognese/ …
Heerlijke Italiaans getinte ovenschotel,helemaal vantevoren klaar te maken.Hou wel rekening met de baktijd,die is ongeveer 1 uur en 15 minuten. …
De Ultieme Pasta, zeker niet de goedkoopste Pasta maar HEERLIJK en net even anders. VEEL MINDER WERK DAN JE DENKT!!! Moet je proberen!!! Snel, Intens van SMAAK, en IDEAAL voor onverwacht bezoek, vrienden en familie! Laat weten hoe je het hebt ervaren!!! …
Dit gerecht stamt oorspronkelijk uit de Turkse (Ottomaanse) keuken.Als er één gerecht te bedenken is waar veel variaties van te vinden zijn dan is het wel pilaf. Je kunt daarom ook niet meer spreken van een authentiek gerecht. Het is net zo vernederlandst als de bami en nasi die wij hier maken.Met kalkoen, kip of gehaktballetjes, met toevoeging van champignons of met paprika en de verschil …
Wow wat een heerlijk gerecht Qua smaken van de spinazie de verschillende soorten kaas.De pasta met tomatensaus en heerlijke verse Basilicum.Wij vonden het heerlijk en daarom wil ik het met jullie delen. Vond dit recept op internet en heb er zelf wat aanpassingen aan gedaan meer en minder zodat het een eigen recept is geworden. …
Wanneer ik een hele drukke week gehad heb of een intense. Of gewoon een baaldag of een tank-bij-dag Dan heb ik altijd behoefte aan wat extra warmte en pit. Een recept wat zich hiervoor uitstekend leent is deze soep. Ik schenk een lekkere kom in. Settel mezelf lekker op de bank en geniet even van de warmte en smaak. De ultieme soulfood dus en dan ook errug vullend: …
Heerlijk recept waar ik voor het eerst van genoten heb bij een bijzonder etentje bij een kennis thuis met veel maffe mensen en muzikanten. Elke keer dat ik het maak varieer ik een beetje. Je kunt het serveren met (of zonder) gele rijst (geeft een mooi kleurcontrast). En je kunt er naast kaas ook nog pijnboompitten en/of rozijnen in verwerken. Je kunt alleen een tomatensaus uit een grote pot (passa …
Een heerlijk winterse pastamaaltijd, waar je zelf kunt beslissen of je de `saus` natter houdt of meer laat inkoken. Je kunt verschillende korte pastasoorten gebruiken, hier in Italie gebruiken ze `la pasta mista`, overblijfselen van verschillende korte pastasoorten. …
Echt een super gerecht en geweldig qua smaak.ovenschotel-met-kippendijen …
Al enige tijd geleden had ik een Slowcooker aangeschaft. Veel recepten geprobeerd, maar met wat wisselend succes, was even een hype, na een tijdje zakte het enthousiasme wat weg van de slowcooker. Echter dit recept is de reden dat ik 'm niet weg doe. Dit recept van tomatensoep is een samenraapsel van verschillende recepten dat ik voor de slowcooker heb geperfectioneerd. Deze tomatensoep is (wat mi …
Een lekker gevuld Marokkaans broodje dat je bakt in een tajine of in een koekenpan. …
Zonder mais, tortilla ( in plaats daarvan ijbergsla blad of zelfgebakken spinazie/ eierpannenkoek) en knoflooksaus is dit een paleo gerecht, maar aangezien ik zelf volgens de 80/ 20 paleo regel eet, eet ik het gewoon met Tortilla wrap, mais en knoflooksaus …
Deze stevige ovenschotel die bestaat uit gehaktballetjes onder een laag aubergine en kaas is heerlijk nu het weer wat kouder wordt.Hou de bijgerechten simpel zoals mijn Griekse-gebakken-aardappelen-met-knoflook-oregano-en-citroen en een groene salade want de schotel zelf heeft verder niet veel meer nodig. …
Veel mensen bezoeken Barcelona. Neem dan van de markt aan de Rambla die overheerlijke gedroogde Baccala mee om dit gerecht te maken. Traditioneel Catalaans en overheerlijk.De zoete groente en licht zoute vis vormen een hemelse combinatie. …
de basis voor dit recept is een kippenbouillon.Die maak ik een dag van tevoren.Hiervoor gebruik ik een aantal kippenvleugels en een zakje boerensoepgroente.Dit laat ik in 2 liter water 8 uur pruttelen in de slowcooker.Na de bereidingstijd haal ik het door een zeef en laat ik het afkoelen.Het kippenvlees gooi ik natuurlijk niet weg, dit pluk ik in draadjes en gebruik ik voor de Chinese tomatensoep. …
Ik heb voor dit recept mijn favoriete Griekse kookboek geraadpleegd. Dit is typisch zo'n gerecht waarover veel discussie is onder (Griekse) koks, omdat ze allemaal denken te weten hoe je de beste moussaka kunt maken (en anders weten de Griekse moeders het wel).TIP: Als je van kaas houdt, kun je er vlak voor het serveren wat kaas overheen raspen. …
Al bladerend in dit nieuw aangeschafte kookboekje viel mijn oog op onderstaand recept. Het is een gerecht , dat je ook gewoon in een pan op het fornuis kunt maken. Hoewel dit boekje natuurlijk wel speciaal gemaakt is om recepten op de camping ( of in de tuin thuis) in een Cadac te bereiden. Het leek me nu echter een gerecht om het "Italiaanse zonnetje" mee in huis te halen en dat dit eenvo …
Snelle en lekkere groententaart! …
Heerlijk en simpel Italiaans recept waarmee je de authentieke keuken in je eigen huis haalt …
Een verrassend recept voor pasta met een heerlijke tomaten-roomsaus met pompoen en spekblokjes, dus heerlijk voor in de herfst! Super makkelijk met kant en klare pompoenblokjes, maar ook met een zelf te snijden pompoen snel klaar te maken (en dan is het natuurlijk nóg lekkerder!). Met een lekkere frisse salade maak je het helemaal af. …
Passata betekent in het Italiaans puree. Ookal wordt het dus zo genoemd is er een daadwerkelijk verschil met tomatenpuree zoals wij die kennen. Passata is een dikke saus die wordt gebruikt als de basis voor soep en traditionele sauzen. Dit komt vooral door haar romige en zoete structuur. Bij Passata zijn de tomaten in tegenstelling tot hoe tomatenpuree wordt gebreid rauw geprakt.