1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Tomaten
  5. Cherry Tomaten

Cherry tomaten recepten (269)

Alles wissen
Cherry tomaten

Cherry tomaten

De cherrytomaat wordt in het Nederlands ook wel de kerstomaat genoemd. In de 16e eeuw zijn cherrytomaatjes naar Europa gehaald en sindsdien worden zij vaak gegeten. De tomaat staat op nummer 4 in de top 10 van meest gezonde groenten en is een veelgebruikt ingrediënt in de keuken. Cherrytomaatjes hebben een meer geconcentreerde smaak dan normale tomaten en zijn daardoor ook een ideale groente om zo te snoepen. De tomaatjes smaken fruitig, friszoet en zijn lekker sappig. De cherrytomaat groeit aan een plant die familie is van de nachtschadeplant. Cherrytomaatjes zijn meestal zo groot als een grote knikker en rond van vorm maar grootte en vorm kunnen variëren. De tomaatjes zijn heerlijk in salades, als borrelhapje begeleidt met een dipsausje maar ook in warme gerechten verliezen de tomaten hun smaak niet. Cherrytomaatjes kunnen net als andere tomaten gemakkelijk gepeld worden wanneer ze 30 seconden in kokend water gehouden worden en zijn ook heerlijk om te grillen.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zalmwraps gevuld met salade

Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook.

INGREDIENTEN

2 wraps 200 gram gerookte zalm klein bakje demi creme fraiche 3 eetlepels rode pesto 1 zak veldsla 1/2 komkommer half bakje cherry tomaatjes en/of zongedroogde tomaten op olie geroosterde zonnebloempitten en/of pijnboompitten saladedressing naar keuze (ik vind zelf honing mosterd lekker) In elk geval niet te veel/sterk, omdat het niet mag overheersen.

Bereidingswijze

Meng de creme fraiche met de pesto en smeer dit uit over de 2 wraps. Leg hier de plakjes gerookte zalm op. Halveer de wraps. Snijd de komkommer in plakjes en de tomaatjes in kwartjes en meng dit met de sla en de geroosterde pitjes en de dressing. Leg dit op de wraps en vouw ze dicht.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gevulde (punt)paprika`s met pesto en gehakt

Een makkelijk en snel avondmaaltijd, waar iedereen aan tafel van zal smullen.

INGREDIENTEN

- Twee puntpaprika`s, - 250 gr gehakt, - 1.5 tl sambal oelek, - 1 tl Italiaanse kruidenmix, - 1 tl basilicum, - 1 tl oregano, - gemalen peper naar smaak, - 2 el pesto rosso, - Strooikaas (Parmezaanse), - 100 gr Italiaanse roerbakgroente, - Boterolie, - 100 gr cherry tomaten

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Gehaktbrood met cherry tomaten

INGREDIENTEN

4 volkoren beschuiten, 4 el olijfolie, 2 uien, gesnipperd, 2 x 300 g gehakt half-om-half, 2 el crème fraîche, 1 1/2 el gemalen komijn (djinten), 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 el rodewijnazijn, 2 tl bruine basterdsuiker

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mediterraan gekruide cherry tomaten uit de oven

Ik heb momenteel, door het warme weer, een ware explosie van verse (biologische) kruiden en tomaten in de tuin. Ze groeien als kool en rijpen snel door de sterke zon. Zonde om te laten verzieken, dus plukken en gebruiken. Dit is een heerlijk recept en kun je alle kanten mee op, zie beneden, in de beschrijving, voor tips.

INGREDIENTEN

1 kilo verse cherry tomaten, 4 el olijfolie, 3 teentjes knoflook (gehakt), 5 el verse gemengde kruiden (uit de tuin):, Peterselie, Basilicum, Bieslook, Tijm, Oregano, Zeezout, Zwarte peper

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2013
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

Cherry tomaten en Biefstuk op grillpen.

Lekker op de BBQ!

INGREDIENTEN

Biefstuk--tomaten--provencaalse kruiden

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-08-2001
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Tonijn met Cherry broodjes

Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl

INGREDIENTEN

1 zakje tuna oven dried tomato en herb dressing, 4 boterhammen naar keuze (kan ook geroosterd), likje mayo/halvanaise, 10 cherry tomaatjes

  •  
  •  
  • Geplaatst op31-03-2014
  •  
  •  
Populaire tomaten recepten
  • Eigen recept

Quiche met geitenkaas en courgette

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen:

INGREDIENTEN

Deeg:, , - 300 gram bloem, - 150 gram boter, - zout uit de molen, - paar druppels water, Of:, - 1 pak bladerdeeg met roomboter, , Vulling:, -2 kleine courgettes, - 1 bakje cherry trostomaten a 200 gram, - 100 ml room, - 200 gram geitenkaas, - 5 eieren, - 5 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm, - 50 gr pijnboompitjes, - zout en peper uit de molen, - 5 el olijfolie

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Rode salade (kidneybonen, cherry tomaatjes en rode ui)

Rode salade van Nigella Lawson met als aanvulling een beetje zout en peper. Anders vind ik hem wat flauw.

INGREDIENTEN

1 blik kidneybonen (uitletgewicht 250 gram), 6 cherry tomaten, ½ rode ui, 2 eetlepels rode wijn azijn of rode balsamico azijn, 2 eetlepels olijfolie, Snufje zout, Flink versgemalen zwarte peper,

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-2010
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  0-10 min.

Italiaanse kipfilet uit de oven

Naar een recept van Donna Hay. Ik heb het bewerkt naar eigen idee door meer groenten toe te voegen. Het is een gemakkelijk te maken recept maar het moet wel in twee gedeelten, Eerst de groenten (tomaten, paprika, knoflook en kruiden) in de oven en na 25 minuten voeg je de kipfilets toe voor ± 15-20 minuten. Ik heb 3 verschillende kleuren paprika gebruikt. De overgebleven paprika in reepjes gesneden en ingevroren voor een stoofschotel. Het recept is voor 2 personen maar je kunt het vermeerderen zoveel als je wilt (hangt van de hoeveelheid ovenschalen af die in je oven kunnen). Ik heb dit al meerdere keren gemaakt soms met hele kipfilets en soms met stukjes kipfilets, dat is uiteraard eerder gaar. Een ongecompliceerd maar zeer smakelijk recept. Je zou er nog allerlei andere groenten aan toe kunnen voegen, ik heb het simpel gehouden. Van beide recepten staan er foto`s bij.

INGREDIENTEN

250 gr cherrytomaatjes, ½ Groene, ½ rode, ½ gele paprika (of wat je maar wilt), 120 gram pancetta of eventueel mager ontbijtspek (één plak), 8 tenen knoflook ( of een paar bolletjes `baby` knoflook zie foto), 1 el olijfolie, 2 kipfilets van ± 200 gr per stuk (of ± 400 kipfilet in grove stukken), ± 65 gram zwarte olijven (als je geen olijven lust laat je ze weg), Grof gemalen zwarte peper, Eventueel zout maar gebruik je de olijven houdt er rekening mee dat die zout zijn., ± 2 flinke eetlepels verse oregano (plantje bij supermarkt gekocht), Handje verse basilicumblaadjes. (plantje supermarkt), Wat versgeraspte Parmezaanse kaas om bij of over het gerecht te serveren, Lekker met de `peperachtige` rucola sla om erbij te serveren., Eventueel met gebakken krielaardappeltjes maar niet noodzakelijk.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tagliatelle met geroosterde tomaten en tonijn

Tagliatelle met geroosterde tomaten en tonijn is een Vis Recept van John West.

INGREDIENTEN

400 gr tagliatelle, 2 blikjes John West Tonijn Inspirations Basilicum à 130g , 70 gr pesto, 250 gr cherry tomaten , 2 takjes rozemarijn, 5 el olijfolie, 2 el balsamico azijn, grof zeezout

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2014
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste cherry tomaten recepten

Aardappelomelet met tomaten

Voedingswaarden per persoon 515 kcal/Eiwit 22 gr/Vet 34 gr/Koolhydraten 32 gr

INGREDIENTEN

750 gr aardappelen vastkokend, 5 eetlepels olijfolie, 2 preien, gewassen en in ringen, 6 eieren, 1 bakje ricotta(verse kaas, 250 gr), 1 bakje cherry tomaten (250 gr) gehalveerd, 1 kropsla, de blaadjes losgehaald

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen runderlappen, 125 gr magere gerookte spekblokjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 1 klein Spaans pepertje (zonder zaad), 250 gr verse champignons, 1 stengel bleekselderij (halve ringen), Zeezout, Zwarte peper, 1 ½ t basilicum, 1 t rozemarijn, 1 t dragon, 1 t tijm, 1 t oregano, 2 el vers gesnipperde peterselie, 50 gr boter, 3 el olijfolie, ½ el balsamico azijn di Modena I.G.P., ½ bakje cherry tomaatjes (gehalveerd), 1 dl stevige rode wijn (Tempranillo), 200 ml warme runderbouillon, 2 el bloem

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2013
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan

Dit is een wel hele bekende Italiaanse pasta die wereldwijd heel veel wordt gegeten. Wij hadden hem gegeten in de tuin want het was eens mooi weer. Hij is lekker pittig, maar ook romig door de olijfolie. Echt een lekker licht lunchgerecht met wat pit en heel snel klaar.

INGREDIENTEN

400 gr spaghetti, 1 bakje verse Cherry tomaten, 1 zak verse Rucola salade, 3 teentjes knoflook (geperst), 2 chili pepertjes (gedroogd), "f, 1 vers pepertje (fijn, zonder zaad), Olijfolie, 100 gr Parmezaanse kaas (geraspt)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde Tomaten Met Bosuitjes.

Voorgerecht met slechts 60 kcal. p.p.

INGREDIENTEN

6 cherry tomaten, 2 fijngehakte bosuitjes, 25 gr. zachte geitekaas.

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-1999
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tagliatelle met geroosterde tomaten en tonijn

Pasta met geroosterde tomaten en tonijn.

INGREDIENTEN

400 gr tagliatelle, 2 blikjes John West Tonijn Inspirations Basilicum à 130g, 70 gr pesto, 250 gr cherry tomaten, 2 takjes rozemarijn, 5 el olijfolie, 2 el balsamico azijn, grof zeezout, Overige benodigdheden:, Ovenplaat

  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tagliatelle met geroosterde tomaten en tonijn

Lekker hoofdgerecht met tonijn

INGREDIENTEN

400 gr tagliatelle, 2 blikjes John West Tonijn Inspirations Basilicum à 130g, 70 gr pesto, 250 gr cherry tomaten, 2 takjes rozemarijn, 5 el olijfolie, 2 el balsamico azijn, grof zeezout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Verse tomatensalade met meerdere soorten tomaten

Het is nu hoog zomer en veel te warm We hoeven niet zwaar te tafelen. Dit is dan wel de oplossing. Het idee is afkomstig uit een boek van Jamie Oliver, maar heb er een kleine draai aangegeven door meerdere soorten Nederlandse tomaten te nemen. Zo wordt het nog lekkerder en ziet het er veel leuker uit. Je kunt er ook een grotere maaltijdsalade van maken. Doe er dan als extra ook gekookte eieren en frisse komkommer doorheen. Serveer koel.

INGREDIENTEN

750 gr verse tomaten (gele, tros, vlees, roma, cherry, honing), 1 grote ui, 2 el verse peterselie (fijn), 1 ½ t suiker, 1 el vers geperst citroensap, 4 el olijfolie, Zeezout, Zwarte peper

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2013
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Pennesalade met tomaten en mozzarella

Verse basilicum uit eigen tuin, zomerzoete cherry tomaten: deze pastasalade wordt de favoriet van het warme seizoen. Hij is in een paar minuten bereid en is dus de perfecte snelle zomerse hap.

INGREDIENTEN

350 gr penne pasta, 60 ml olijfolie, 1 bosje lente-ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 150 gr cherry tomaatjes, in vieren, zout en peper naar smaak, 140 gr mozzarella, in stukjes, 40 gr geraspte Parmezaanse kaas, 100 gr verse basilicum, 12 grote zwarte olijven, gehalveerd,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tomaten tarte tatin

Deze hartige tarte tatin wil je vanavond eten in de tuin! 

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1 gesnipperd en 1 in vieren gesneden, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 2 takjes tijm, 500 g tomaten, cherry tomaatjes, tros, tasty tom of gemengd, 1 rol bladerdeeg of 4 bladerdeegplakken, klont boter, peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

tomaten bouillon met cheddarsterren

INGREDIENTEN

* 1,5 runderbouillon (pot of tablet) * 2 el tomatenpuree * 250 gr cherry- of kerstomaatjes * 6 sneetjes witbrood * 100 gr geraspte cheddar * 3 el peterselie * 3 el witte port of medium sherry

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Engels
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Smullen! Pittige spaghetti met tomaten en garnalen

Spaghetti koken kan iedereen, maar dit is een "snel klaar" versie waarbij je je vingers aflikt zo lekker! Een ideale weekendhap voor als je snel klaar wilt zijn en toch lekker wilt smullen!

INGREDIENTEN

300 gr grote diepvries garnalen, 150 gr spaghetti, 400 gr cherry tomaatjes, 2 teentjes knoflook (geperst), 3 el citroensap, 1 grote rode chili peper, 3 el olijfolie, Verse basilicum (gesnipperd), Verse peterselie (gesnipperd), Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Griekse kippendijtjes met tomaten, olijven en feta

Dit is een lekker hapje! Malse kippendijtjes op zomerse, Griekse, wijze klaargemaakt in de oven met een Grieks garnituurtje. Serveer er lekkere krokante frietjes bij en je hebt een feestmaal!

INGREDIENTEN

4 verse kippendijen (gehalveerd), 3 el olijfolie (extra vierge), Verse cherry of kleine roma tomaten, Groene olijven (zonder pit), 6-8 sjalotten (gehalveerd), Verse cherry of kleine roma tomaten, Groene olijven (zonder pit), 1 blokje feta kaas, 6 takjes verse tijm, Bosje verse munt (garnering), Eventueel nog een stukje limoen, Zeezout, Zwarte peper, 2 t Paprikapoeder

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2013
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kaasschnitzel met geroosterde tomaten

INGREDIENTEN

2 schaaltjes cherry trostomaten, 2 eetlepels balsamicoazijn, 4 eetlepels olijfolie, 400 g leerdammer caracterekaas (plat stuk bediening), 1 zakje verse basilicum (15 g), 4 plakken Coburger rauwe ham (of 8 plakjes rauwe boerenham), 4 eetlepels bloem, 2 eieren, 8 eetlepels paneermeel, zout en versgemalen peper, olie om in te vetten,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Kaasschnitzel met geroosterde tomaten

INGREDIENTEN

2 schaaltjes cherry trostomaten, 2 eetlepels balsamicoazijn, 4 eetlepels olijfolie, 400 g leerdammer caracterekaas (plat stuk bediening), 1 zakje verse basilicum (15 g), 4 plakken Coburger rauwe ham (of 8 plakjes rauwe boerenham), 4 eetlepels bloem, 2 eieren, 8 eetlepels paneermeel, zout, versgemalen peper, olie om in te vetten

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vis in kruidenkorst met Mediterrane tomaten

Mmmm... Dit is in de zomer wel de lekkerste combinatie die er bestaat. De tomaten worden gesmoord in een pan met deksel en de vis komt uit de oven.  Makkelijk te maken, snel klaar en super, super lekker. Dit smaakt alsof je aan de Italiaanse Riviera aan een warm strand zit te smullen! Half uurtje inclusief kooktijd en staat op tafel.

INGREDIENTEN

Zie bij bereiding:

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2014
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kaasschnitzel met geroosterde tomaten

INGREDIENTEN

2 schaaltjes cherry trostomaten, ? 2 eetlepels balsamicoazijn, ? 4 eetlepels olijfolie, ? 400 g leerdammer caracterekaas (plat stuk bediening), ? 1 zakje verse basilicum (15 g), ? 4 plakken Coburger rauwe ham (of 8 plakjes rauwe boerenham), ? 4 eetlepels bloem, ? 2 eieren, ? 8 eetlepels paneermeel, ? zout en versgemalen peper, ? olie om in te vetten,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Diverse tomaten met gehakt taartje

Heerlijk zacht bladerdeeg taartje van diverse soorten tomaat

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg ontdooid, 3 tomaten, ca. 8 cherry tomaatjes, 4 zongedroogde tomaatjes uit pot, tomaten tapenade, 1/4 mosterdcervelaat worst, Handje gehakt, rode ui, knoflook, gehaktkruiden, 1 teen knoflook, 1 ei, 1 ei gesplitst, Beetje parneermeel, Peper, (gedroogde) tijm, (eventueel ketjap manis)

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Dronken Kip Marsala met Tomaten

Heerlijke combinatie, kip en Marsala.

INGREDIENTEN

* 1 pond kastanjechampignons, * 3 eetlpls boter, instukjes, * 2 teentjes knoflook, fijngehakt, * 250 ml droge Marsala wijn, * 1 theelpl maizena opgelost in 1 eetlpl water, * 2 eetlpl slagroom, * Zout en peper naar smaak, * 750 gr kipfilet, * 1 eetlpl olijfolie, * 40 gr bloem, * 1 theelpl gemengde kruiden, * 300 gr cherry tomaatjes, * Verse peterselie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

rosbiefsalade met tomaten notendressing

Rosbiefsalade met tomaten notendressing

INGREDIENTEN

1 bakje ca. 200 gram cherry/kerstomaatjes, 1 citroen, 1 avocado, 3 lente/bosuitjes, 50 gram ongezoouten cashewnoten of pinda`s, 1 dl. tomatensap, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel ketjap manis, 250 gram gemengde groene salade, 250 gram gesneden rosbief vleeswaar

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  •  
  •  20-30 min.

Siciliaanse pasta met tomaten, knoflook en amandelen

.

INGREDIENTEN

* 500 gr fusilli lunghi of andere pasta naar keuze, * 250 gr cherry tomaatjes, * 6 ansjovisfilets, * 25 gr gele sultana's, * 2 tenen knoflook, fijngehakt, * 2 eetlpls kappertjes, uitgelekt, * 50 gr geblancheerde amandelen, * 60 ml olijfolie, extra vierge, * bosje basilicum

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

L?Agneau Tomates (Lamsvlees Met Pikante Tomaten Saus

Lamsvlees blokjes in een pikante tomatensaus. Dit gerecht past in fase 1 van de methode Montignac

INGREDIENTEN

1 ui, 5 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 bakje cherry tomaatjes (250 gr), 1 rode peper, 500 gr magere lamsboutlapjes, zout.

  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zalm uit de oven met tomaten, courgette en geitenkaas

Gevonden bj de Lidl, echter hoeveelheid zalm gehalveerd zodat er 2x zoveel groente in zit.

INGREDIENTEN

2 moten zalm, 2 courgette, 1 ui, 300 g cherry tomaatjes, 150 g zachte geitenkaas, olijfolie, basilicum, zout en versgemalen zwarte peper

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2017
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta di Pane met tomaten en gebakken Gamba`s

INGREDIENTEN

12 grote Grote Gamba`s, 20 stuks Cherry tomaatjes, 1 teen knoflook, Zonnebloemolie, Olijfolie, 300 ml water, zout, peper, verse basilicum, verse oregano, 100 gram bloem, Wijnazijn

  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pesto Pasta Salade

Een zomers recept. Mijn man en ik hebben vaak in de zomer niet zo`n zin in bourgondisch eten en samen verzinnen we dan lekkere salades, om licht maar ook gezond te kunnen dineren. (Salade kan natuurlijk ook zonder kip geserveerd worden, wij eten het ook vaak vegetarisch)

INGREDIENTEN

* 150 gr rucola melange, * 1 potje pesto, * 125 ml cremefraiche, * 300 gr pasta, * 2 st mozzarella, * 1 bakje cherry tomaten, * 1 st komkommer, * 250 gr kipfilet,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Smullen: Malse kipfilet in romige Italiaanse saus

Dit was een van onze heerlijke paasdisjes afgelopen dagen met vrienden, echt super smullen en het was echt allemaal op. Hoeft geen Pasen te zijn, je kan dit ook eten wanneer je wilt. Je waant je al een beetje in Italie op vakantie. Niet complex, veel smaken, makkelijk en weinig geld. Geef er verse Tricolore Pasta bij want dat staat extra feestelijk.

INGREDIENTEN

4 kipfilets (scharrelkip), 1 bakje 250 gr cherry tomaten, 1 plantje basilicum, 100 gr roomkaas, 200 ml slagroom, 125 gr buffelmozzarella, Klein scheutje droge witte wijn, 1 el olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Kruidenboter, Geraspte Parmezaanse kaas

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2014
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel Bloemkool met kaas-preisaus gegratineerd

Dit is een heerlijk ovenschoteltje wat bovenal kerngezond is. Typisch zo`n leuk recept om je te ontdoen van allerlei restjes groente in de koelkast. Het is niet vet, past prima bij de tijd van het jaar, bevat heel veel smaak en is echt smullen!

INGREDIENTEN

500 gr bloemkool roosjes, 1 stengel verse prei, 100 gr cherry tomaten, 2 grote aardappels, 25 gr roomboter, 3 el bloem, 300 ml magere melk, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, 1 t paprikapoeder, 1 teentje knoflook (geperst), 50 gr Parmezaanse kaas geraspt, 50 gr oude kaas geraspt, 2 el vers gehakte peterselie

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2013
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mediterrane groenteschotel uit de oven

Dit is echt heel lekker die Mediterrane geroosterde groente uit de oven. Precies zoals ik ze kreeg vroeger op vakantie aan de Franse of Italiaanse Rivièra. Eet hier vis bij zoals gestoofde Zeebaars, Kabeljauw of Roodbaardfilet uit de oven. Of haal bij de visboer wat verse Dorades. Wat zout, peper, citroensap en peterselie op de vis, olijfolie erop, inpakken in aluminiumfolie en 12-15 minuten laten meegaren in de oven. Dit zijn feestmaaltijden om je vingers bij af te likken en het is allemaal vers en hartstikke gezond.

INGREDIENTEN

2 courgettes, 1 grote rode paprika (blokjes), 2 teentjes knoflook (gesperst), 1 bakje champignons (250 gr), 350 gr cherrytomaten (gehalveerd), 16 groene olijven (zonder pit), 250 gr feta kaas, 1 e verse basilicum, 1 e provencaalse kruiden, ¼ l droge witte franse wijn (elzas), Zeezout, Zwarte peper, 2 uien (halve ringen), 1 verpakking gezeefde tomaten, 4 e olijfolie

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

Spaanse tapas-burgertjes uit de oven

INGREDIENTEN

250 g mager rundergehakt, 1 eiwit, losgeklopt, 1 tl paprikapoeder, 1/2 chorizoworst (a 250 g), in 12 plakjes, 12 cherry tomaten, 1 kleine rode ui, fijngesnipperd, 100 ml tomatenbouillon (van tablet), 2 el platte peterselie, fijngehakt,

  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2011
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Paella met kip en gamba`s

INGREDIENTEN

1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, 300 g reuzengarnalen (zak 500 g diepvries), ontdooid, 3 el olijfolie, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 schaal gemarineerde kipkluifjes (ca. 575 g), 2 uien, gesnipperd, 300 g risottorijst (zak 500 g), 1 zakje saffraan (0.05 g), 1 liter kippenbouillon heet (van 2 tabletten), 1 zak paprikamix (3 stuks groen en rood en geel), in stukjes, 1 bakje cherry tomaten (250 g), gehalveerd, 1 bakje platte peterselie (20 g), fijngesneden..

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2011
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Mediterrane sperziebonen salade

Deze lauwwarme bonensalade heeft alles qua smaak en is echt heel erg lekker. Op dag twee is hij nog lekkerder. Hij doet het geweldig bij een gegrilde kogelbiefstuk met kruidenboter en gebakken baby krieltjes. Deze kan ook in de zomer prima bij een barbecue.

INGREDIENTEN

1 bakje cherry tomaten, 1 trostomaat, 750 gr verse sperziebonen, 2 teentjes knoflook, 1 el balsamico azijn, 4 el olijfolie, 2 tl honing, 2 tl dijon mosterd, 1 tl tijm, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 100 gr geraspte Pecorino

  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2014
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
Cherry tomaten

Cherry tomaten

De cherrytomaat wordt in het Nederlands ook wel de kerstomaat genoemd. In de 16e eeuw zijn cherrytomaatjes naar Europa gehaald en sindsdien worden zij vaak gegeten. De tomaat staat op nummer 4 in de top 10 van meest gezonde groenten en is een veelgebruikt ingrediënt in de keuken. Cherrytomaatjes hebben een meer geconcentreerde smaak dan normale tomaten en zijn daardoor ook een ideale groente om zo te snoepen. De tomaatjes smaken fruitig, friszoet en zijn lekker sappig. De cherrytomaat groeit aan een plant die familie is van de nachtschadeplant. Cherrytomaatjes zijn meestal zo groot als een grote knikker en rond van vorm maar grootte en vorm kunnen variëren. De tomaatjes zijn heerlijk in salades, als borrelhapje begeleidt met een dipsausje maar ook in warme gerechten verliezen de tomaten hun smaak niet. Cherrytomaatjes kunnen net als andere tomaten gemakkelijk gepeld worden wanneer ze 30 seconden in kokend water gehouden worden en zijn ook heerlijk om te grillen.

Nieuwste cherry tomaten recepten
Populaire tomaten recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top