1. Home
  2. Recepten
  3. Tomaat En Paprika

Tomaat en paprika recepten (4.092) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

koude pastasalade met tonijn

Deze maaltijdsalade is heerlijk op warme dagen. Lekker meenemen naar het strand samen met een flesje wijn.

INGREDIENTEN

1 zak pasta bijv gekleurde spirali, 2 blikjes tonijn in olijfolie, olijven, zongedroogde tomaten, tomaten, paprika, komkommmer, olijfolie, mosterd, peper en italiaanse kruiden, mais, feta

Voorbereiding

Kook de pasta gaar en laat het afkoelen

Bereidingswijze

Snij de zongedroogde tomaten in stukjes, de feta in blokjes. Halveer de olijven. Snijd de komkommer in stukjes en de tomaat en paprika ook. Meng dit alles in een grote pan. Voeg de pasta toe en ook de mais. Voeg de tonijn toe. Meng een deel olijfolie met een lepel mosterd, wat peper en wat italiaanse kruiden tot een dressing. Meng dit door de pastasalade heen. Koel wegzetten tot etenstijd.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Couscoussalade

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 150 g couscous, - sap van 1 citroen of limoen, - olijfolie, - zout en vers gemalen peper, - ca. 2 dl koud water, - 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tomaten, - 3 bosuitjes, - olijven, - veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum), - rode wijn azijn

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Eenpansgerecht met Grieks tintje

Bij ons is het altijd smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt! Makkelijk te bereiden eenpansgerecht, dat ook zonder vlees heerlijk smaakt.

INGREDIENTEN

400 g varkensvleesreepjes (met gyroskruiden gekruid), 600 g aardappelen, 2 uien, 2 kleine courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 500 g tomaten, 1 dl olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen zwarte peper, zout, 1.1/2-2 dl kippenbouillon, 1 el fijngehakte peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke, super gezonde, STOOFPOT

Dit recept is van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je een keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels- rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte aardappels bij gedaan.

INGREDIENTEN

600 gr. magere varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes; zout en peper; 1 El. bloem; 2 El. (olijf)olie; 2 uien, fijn gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 gr. niet te grote trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s, in smalle reepjes; 250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke warm weer maaltijdsalade

Met dit hete weer hebben er niet veel mensen zin om lang achter het hete gasstel te staan. Dit is een verrukkelijke zomerse maaltijdsalade. knapperig stokbrood erbij en een glas heerlijke koude rosé..... je waant je echt op vakantie, heerlijk en razendsnel klaar om heerlijk buiten van te genieten

INGREDIENTEN

, , 1 krop heerlijke hollandse sla (of een kant en klaar zak), 3 tomaten, 1 rode of 1 gele paprika, handjevol gemengde noten, handjevol groene olijven of druiven, ruim 100 gram zachte geitenkaas, 3 El. olijfolie, 1 El. balsamico azijn, 1/2 tl. mosterd, 1 tl. honing, peper en zout, , , heb je zin in zoet dan neem je witte druiven, heb je zin in iets hartiger dan neem je olijven.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met gegrilde paprika en tomaat

Doordat alle groenten gegrild zijn krijgen ze een intense smaak, met een klein beetje `smokeyness`. De ui wordt zacht en zoet in de oven, en ook de knoflook verliest zijn kenmerkende scherpe smaak.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 gele paprika, bakje trostomaten, 1 kleine rode ui, 2 teentjes knoflook, 6 groene olijven (zonder pit), 6 zwarte olijven (zonder pit), scheutje lekkere olijfolie, 200 gram Pasta met ribbeltjes, bijvoorbeeld penne

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

fajitas

Lekker mexicaans, malse kip/biefstuk, salsa, quacamole, room: wrappen in een fajita

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 5uien, 200 gr. kipfilet, 200 gr. biefstuk (kan ook met 400 gr. van een van de twee), sour cream, 1 avocado, citroensap, fajita of tacokruiden, olijfolie(nog lekkerder is olie met rode peper erin), tabasco, zakje geraspte kaas, 600 gr. tomaten, 3-4 lenteuitjes, 16 kleine flour torilla's (fiesta), peper, zout

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Supergezonde winterse ovenschotel bomvol smaak

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter.

INGREDIENTEN

4 grote licht kruimige aardappels, 2 flinke vleestomaten, 1 groene, rode en gele paprika, 1 stengeltje prei, 2 grote uien, 1 half bakje champignons (125 gr), 2 teentjes knoflook, 1 grote pot bruine bonen (HAK), Stukje (200 gr) mager gerookt ontbijtspek, 300 gr mager rundergehakt, Olijfolie, Scheutje slagroom (light), 100 ml kippenbouillon, 1 zakje oude geraspte kaas, 3 tl paprikapoeder Jonnie Boer, 0,5 tl dragon, 1 el fijn gesnipperde peterselie, Halve tl komijn, Snufje nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Klein scheutje worchestersaus

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2014
  • Europees
  •  30-60 min.

Hartige taart met paprika en feta

Een verrukkelijke hartige taart!

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvriesbaderdeeg, 1 ui, 2 tenen knoflook, olijfolie, 500 g. vleestomaten, 1/2 groene en 1/2 rode paprika, 200 g. feta, 4 eieren, 2,5 dl. melk, peper en zout, peterselie.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kip kerrie met tomaat en paprika

Een heerlijk kipgerecht met een heerlijke smaaksensatie

INGREDIENTEN

750 gram kippendijfilet in stukjes gesneden, 1 ui gesnipperd, 4 teentjes knoflook fijngehakt, 1 paprika in dunne reepjes gesneden, 2 stengels bosui fijngesneden, 1 theelepel komijnpoeder, 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels garam masala, 3 theelepels kerriepoeder, 1/2 eetlepel suiker, vers gemalen zwarte peper en zout naar behoefte, 2 theelepels gedroogde peterselie, 1 blik tomatenblokjes, 1 eetlepel citroensap, olie en roomboter, 1 eetlepel sambal badjak, 4 hardgekookte eieren, rijst, ,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2020
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip-Rijstpannetje

Voordelig en gezond De Kippannetje is vetarm en eiwitrijk.

INGREDIENTEN

250g zilvervliesrijst, 1 ui, 1 kleine rode, groene en gele paprika, 1 vleestomaat, 500 g kipfilets, 1 teentje knoflook, 2 el olie, zout en zwarte peper, 1/2 tl paprikapoeder, 2el boter, 1 bosje peterselie

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-1998
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gyroskip met paprika en tomaat

Met een heerlijk Grieks tintje

INGREDIENTEN

150 gram kipfilet-, halve rode paprika-, halve groene paprika-, 2 tomaten-, gyroskruiden -, olijfolie-, tzatziki-, rijst-

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tapa : gehaktballetjes met paprika en tomaat

"Albondigas"

INGREDIENTEN

2 beschuiten, verkruimeld ? 2 eetlepels bloem ? 1 1/2 deciliter bouillon ? 1 ei ? 500 g gehakt ? 1 teentje knoflook (geperst) ? 1/4 theelepel nootmuskaat ? 1 eetlepel olijfolie ? snuifje peper ? 1/2 rode paprika (in blokjes) ? 1 kleine tomaat (in blokjes) ? 1 ui (fijngehakt) ? snuifje zout

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse ´Gazpacho van paprika, tomaat en feta´

Amuse in een glaasje van paprika, tomaat, feta, olie, balsamicoazijn en kruiden. Afhankelijk van de hoeveelheid tabasco pittig.

INGREDIENTEN

1 paprika, 3 tomaten, 1 sneetje witbrood, 2 eetl olijfolie, 1 eetl witte balsamico azijn, enkele druppels tabasco, 100 g feta in olijfolie, zout en peper, 1 theel Provencaalse kruiden,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2012
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

sperziebonen met tomaat en paprika

INGREDIENTEN

250 g sperziebonen, 1 kleine ui, 1 tomaat, 1 gele paprika, 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 theelepel majoraan, 1/4 dl droge witte wijn, zout, peper

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

varkenshaas met paprika, ui en tomaat

INGREDIENTEN

Varkenshaas van ca. 350 g - pikante kipkruiden - 1 ui - 1/2 groene paprika - 1 tomaat - scheutje rose - 1 tl grove mosterd - z,p - olie en boter

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2011
  •  
  •  20-30 min.

Italiaanse kipfilet uit de oven

Naar een recept van Donna Hay. Ik heb het bewerkt naar eigen idee door meer groenten toe te voegen. Het is een gemakkelijk te maken recept maar het moet wel in twee gedeelten, Eerst de groenten (tomaten, paprika, knoflook en kruiden) in de oven en na 25 minuten voeg je de kipfilets toe voor ± 15-20 minuten. Ik heb 3 verschillende kleuren paprika gebruikt. De overgebleven paprika in reepjes gesneden en ingevroren voor een stoofschotel. Het recept is voor 2 personen maar je kunt het vermeerderen zoveel als je wilt (hangt van de hoeveelheid ovenschalen af die in je oven kunnen). Ik heb dit al meerdere keren gemaakt soms met hele kipfilets en soms met stukjes kipfilets, dat is uiteraard eerder gaar. Een ongecompliceerd maar zeer smakelijk recept. Je zou er nog allerlei andere groenten aan toe kunnen voegen, ik heb het simpel gehouden. Van beide recepten staan er foto`s bij.

INGREDIENTEN

250 gr cherrytomaatjes, ½ Groene, ½ rode, ½ gele paprika (of wat je maar wilt), 120 gram pancetta of eventueel mager ontbijtspek (één plak), 8 tenen knoflook ( of een paar bolletjes `baby` knoflook zie foto), 1 el olijfolie, 2 kipfilets van ± 200 gr per stuk (of ± 400 kipfilet in grove stukken), ± 65 gram zwarte olijven (als je geen olijven lust laat je ze weg), Grof gemalen zwarte peper, Eventueel zout maar gebruik je de olijven houdt er rekening mee dat die zout zijn., ± 2 flinke eetlepels verse oregano (plantje bij supermarkt gekocht), Handje verse basilicumblaadjes. (plantje supermarkt), Wat versgeraspte Parmezaanse kaas om bij of over het gerecht te serveren, Lekker met de `peperachtige` rucola sla om erbij te serveren., Eventueel met gebakken krielaardappeltjes maar niet noodzakelijk.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

varkensstoofpot met paprika en tomaat

INGREDIENTEN

600 gram varkenslapjes, 500 gram zilvervliesrijst, 400 gram tomaat, 75 gram boter, 2 uien, 2 eetlepels peterselie, 2 deciliter bouillon, 1 snuifje zout, 1 Spaanse peper, 1 rode paprika, 1 teentje knoflook, 1 theelepel oregano, 1 snuifje peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Roerei Paprika & Tomaat

Roerei met Paprika en Tomaat

INGREDIENTEN

1 Ei, 1 Gele paprika, 1 Tomaat, Peterselie

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.

gevulde tomaat met ei en paprika

Lekker als vervanger voor vlees

INGREDIENTEN

Voor 4 personen 1 kilo kleine tomaten,4 eieren .1rode en 1gele paprika,1 ui zout peper en een paar takjes bieslook,25 gram boter.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

quiche met paprika en tomaat

Een lekker frisse hartige taart

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 1 el boter, 1 gesnipperde ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 100 gr. plakjes ontbijtspek, 150 gr. plakjes belegen kaas, 2 ontvelde en in plakjes gesneden tomaten, 1 in reepjes gesneden groene paprika, peper, 3 eieren, 2 dl koffieroom, 25 gr. boter, ,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Varkenspotje met Paprika en Tomaat

INGREDIENTEN

600 gram varkenslapjes , -500 gram zilvervliesrijst , -400 gram tomaat , -75 gram boter , -2 uien , -2 eetlepels peterselie , -2 deciliter bouillon , -1 snufje zout , -1 Spaanse peper , -1 rode paprika , -1 teentje knoflook , -1 theelepel oregano , -1 snufje peper ,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bruschetta met geroosterde paprika en tomaat

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 4 eetl. olijfolie, 4 kleine trostomaten, 1 bosuitje, 4 zwarte olijven zonder pit, 1 ciabatta, 1 teen knoflook, 2 eetl. verse basilicumreepjes, zeezout en versgemalen peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

pastasalade met paprika en tomaat

Een lekkere zomerse pastasalade die nog een keer harstikke makkelijk is ook!

INGREDIENTEN

200 gram penne (of een andere pasta) - 1 dl. olijfolie - 3 el. witte wijnazijn - 1 teentje knoflook (gehakt) - 4 el. verse tuinkruiden - 1 gele of rode paprika (of allebei) - 75 gr kerstomaatjes of gedroogde tomaatjes op olie - versgemalen peper - zout - eventueel wat zwarte olijven - geraspte of in blikjes gesneden jonge kaas

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2001
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Quiche met paprika en tomaat

INGREDIENTEN

300 gr bladerdeeg (diepvries), *1 el boter, *1 kleingesneden ui, *1 uitgeperste teen knoflook, *100 gr in plakjes gesneden ontbijtspek, *150 gr in plakjes gesneden belegen kaas, *2 ontvelde en in plakjes gesneden tomaten, *1 groene paprika in reepjes, *zout en peper, *3 eieren, *2 dl koffieroom, *25 gr boter, *bloem om te bestuiven

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gehaktstoofje met paprika, tomaat en asperges

Aan het einde van de week is het meestal improviseren. Vaak maak ik dan een quiche of een pan soep voor het weekend. Doel is altijd om zoveel mogelijk ingrediënten te gebruiken die nog op moeten zodat ik in ieder geval zo weinig mogelijk weg hoef te gooien. De asperges waren blijven liggen omdat er iemand minder mee at dan voor te voren gedacht, de tomaten lagen ook te schreeuwen om gebruikt te worden, een paprikastoplicht gaat eigenlijk elke week wel standaard mijn winkelwagentje in en gehakt had ik ook nog in de koelkast liggen. Zo is dus dit pruttelpotje ontstaan, smaken die goed bij elkaar passen en bovendien ook bij de gebakken aardappeltjes en gekookte rijst die ik nog had. Een win-win situatie dus. Je kunt met de basis van dit stoofje natuurlijk ook allerlei andere varianten maken TIP: Je kunt zowel witte als groene asperges gebruiken!

INGREDIENTEN

- 400 gram (mager) rundergehakt, - paprika stoplicht (1 groen, 1 geel, 1 rood), - 5 Roma tomaten, - 5 dikke asperges, - 200 gram crème fraîche, - 2 flinke tl gerookt paprika poeder, - zwarte peper, - zeezout, - 1 runderbouillontablet, - 1 koffielepel bruine suiker (of rietsuiker), - olijfolie, - evt. peterselie om te garneren,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2017
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerde prei met tomaat en paprika

Deze pittige ovenschotel past uitstekend bij een stukje gevogelte en aardappelpuree !

INGREDIENTEN

-700 g prei in stukken van 3 cm, -3 tomaten (gepeld en ontpit) in kleine blokjes, -1 rode paprika (in kleine blokjes), -1 ei, -2 eiwitten, -4 el room, -peper en zout, -boter, -70 g geraspte kaas, -paprikapoeder

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Vinaigrette Van Tomaat En Paprika

INGREDIENTEN

2 tomaten, 1 gele paprika, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olijolie.

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Tomaat Gevuld Met Vis En Paprika

INGREDIENTEN

4 tomaten,15 gr ansjovis,1/2 groene paprika,40 gr tonijn(op water),20 gr Becel dieet dressing,peterselie.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Witlof Met Tomaat, Paprika En Olijven

INGREDIENTEN

600 gram witlof, 1 groene paprika, 6 tomaten, 3 eetl. olijfolie, handje zwarte olijven, peper.

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kipfilet met paprika en tomaat

Ik wilde m'n koelkast weer leegmaken en kwam weer het een en ander tegen, dus maar een maaltje in elkaar geflanst.

INGREDIENTEN

1 kipfilet van ong. 250 gram, in niet te kleine blokjes, 1 groene paprika, in blokjes, 1 tomaat, ontveld en in blokjes, 1 ui, grof gesneden, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, ½ potje tomaten tapenade, crème fraiche 150 ml, 1 flinke eetlepel pikante paprikapoeder, peper en zout uit de molen, 1 flinke theelepel bloem, flinke klont boter en een flinke scheut olie.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2017
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittige Kool Met Paprika En Tomaat

INGREDIENTEN

1 ui, 1 gele of groene paprika, 2 tomaten, 3 ons gesn witte kool, 1 eetl olie, 1 theel sambal[meestal gebruik ik 3 theel] 3 eetl ketjap, zout.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Mais met tomaat en paprika.

INGREDIENTEN

1 ui, ? groene paprika, 1 rode paprika, 3 tomaten, 1 l. blik maiskorrels, 3 eetl. olie, tabasco, zout, peper.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken rijst met tomaat en paprika

INGREDIENTEN

1 kg gekookte rijst, 100 g boter, 2 uien, 1 rode paprika, 10 tomaten, worcestersaus, peper, zout

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tarte tatin met tomaat en paprika

Nooit eerder had ik eigenlijk paprika's zwart geblakerd onder de grill maar het was verrassend simpel en vooral erg lekker. Deze omgekeerde taart is beslist de moeite van het maken waard, het is immers paprika en tomatentijd. 

INGREDIENTEN

1 rol koelvers bladerdeeg, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 grote en een handvol kleine tomaatjes, 3 flinke tenen knoflook, 3 kleine takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 3 el olijfolie, 1 1/2 el vijgenazijn of balsamico, Peper en zout uit de molen, 1 el gesmolten boter,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-08-2017
  • Frans
  •  60-120 min.

Pittige kool met paprika en tomaat

INGREDIENTEN

1 ui, 1 gele of groene paprika, 2 tomaten, 300 g gesneden witte kool, 1 eetlepel olie, 1/2 theelepel sambal, 2-3 eetlepels ketjap, zout

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Caldeirada (vispotje met paprika en tomaat)

Caldeirada, DE nationale visschotel van Portugal. Maar dan zoals ik het altijd maak.

INGREDIENTEN

2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 500 gram aardappels, 2 eetlepels olijfolie, 1 pond verse tomaten en een klein, pakje/blikje tomatenpuree, 1visbouillonblokje, peterselie (ik gebruik ook koriander), witte wijn, peper en zout naar smaak, Verse vis naar keus, oregano

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2014
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

LS Tomaat paprika soep

-

INGREDIENTEN

Recept voor 2 personen, Tijd: 25-30 min., , Benodigdheden:, , 3 tomaten, 3 theelepels tomatenpuree, 1 rode paprika, 1/4 prei, 1 bouillonblokje (groenten), 750 ml water, 1 tl peterselie, snufje zwarte peper, eventueel een snufje chilipeper

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

pittige kool met paprika en tomaat

INGREDIENTEN

1 eetlepel olie,300 gram witte kool gesneden, 2 tomaten, 1 gele of groene paprika,1 ui, 1/2 theelelepeltje sambal 2 - 3 eetl.ketjap, zout.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2008
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken rijst met tomaat en paprika

INGREDIENTEN

1 kg gekookte rijst, 100 g boter, 2 uien, 1 rode paprika, 10 tomaten, worcestersaus, peper, zout

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelpuree met tomaat en paprika

Zuiders en leuk voor de kinderen

INGREDIENTEN

, 1 kg aardappelen (type bintjes), 1 ui, 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel zacht paprikapoeder, 1 rode paprika, zout, ,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste tomaat en paprika recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top