Tod Man Pla
Voor de viskoekjes 500g stevige witvisfilet (bv pangasius of kabeljauw) 1.5 eetlepel rode curry pasta 2 el koriander 3 lente-uitjes, fijn gehakt 2 teentjes knoflook, gehakt 6 verse kaffir blaadjes, heel dun gesneden 1 el vissaus fish sauce 125ml cocosmelk (crème) 1 ei 125g kousenband of haricots vert arachideolie Voor de komkommer relish 1/2 kop witte rijstazijn 1/2 kop basterdsuiker 1 komkommer, in beetklare stukjes 3 sjalotjes in kleine stukjes 2 el verse koriander ½ el nam pla (vissaus) 1-2 verse Thaise chilipepers, gesneden 1 eetlepel geroosterde pinda`s die in een vijzel zijn fijngestampt.
Bereiding viskoekjes Snijd de vis in kleine stukjes en maak er dan een soort gehakt van in de keukenmachine of in de vijzel. Doe dit mengsel in een grote kom en voeg de rest van de ingrediΓ«nten toe, behalve de olie. Wie van pittig houdt, kan wat meer rode curry pasta toevoegen. Gebruik uw handen om het mengsel goed te kneden. Doe dit net zolang tot het kleverig genoeg is om er koekjes van te vormen van ongeveer 5 centimeter breed en 2 centimeter dik. Verhit de olie in de pan of wok. Voeg de viskoekjes toe en bak ze tot ze goedbruin zijn aan beide kanten. Haal ze uit de olie en leg ze op een bord met keukenpapier dat de overtollige olie op kan nemen. Serveer ze warm met gestoomde jasmijn rijst en een schaaltje met de komkommer relish. Deze kan met een lepeltje over de viskoekjes gesprenkeld worden. Bereiding van de komkommer relish Kook de azijn en de olie in een pannetje op laag vuur tot de suiker is opgelost. Laat het dan afkoelen. Leg in een laag schaaltje de komkommer, de sjalotjes en de Thaise chilipepers. Giet de afgekoelde azijn erover heen en leg er vervolgens de gestampte pinda`s over.
- Thais Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-02-2010Thais Voorgerecht20-30 min.
Tod man pla
Koekjes van Gebakken Garnalen met Hete Saus
, < 675 g verse garnalen, , < 125 g kousenband, , < 2 tl rode sambal, , < 2 tl lichte soyasaus, , < 50 ml (? kopje) dikke kokosmelk, , < 1 ei, , < 25 g (2 el) meel, , < zout naar smaak, , < versgemalen zwarte peper, , < 75 ml (kopje) plantaardige olie, , < schijfjes tomaat, , < schijfjes komkommer, , HETE SAUS: 2 verse rode pepers, , < 1 teentje knoflook, , < 15 mm verse gember aan een stuk, , < 25 mm komkommer aan een stuk, , < 1 tl gehakte korianderwortel, , < 25 g (2 el) gestampte geroosterde pinda's, , < 25 g (2 el) suiker, , < 25 ml (2 el) vers limesap, , < 25 ml (2 el) lichte soyasaus, , < 50 ml (? kopje) kippenbouillon
- Thais Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-01-2004Thais Bijgerecht20-30 min.
Tod Man Pla (Thaise viskoekjes)
450 gr kabeljauwfilet, 2 eetlepels vissaus, 2 rode Thaise chilipepers of rode-currypasta (pas op heet), 2 teentjes knoflook, geperst, 10 limoenblaadjes, zeer fijngehakt, ]2 eetlepels verse koriander, fijngehakt, 1 groot ei, 25 gr bloem, 100 gr dunne sperziebonen, kousenband of haricots verts, arachideolie, om in te bakken
- Thais Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-06-2003Thais Bijgerecht10-20 min.
Tod man pla - Thaise viskoekjes
250 gr verse vis, knoflook, 1 eetlepel rode currypasta, gember, bosuitjes, koriander, chilisaus, 1 ei, bloem en zout.
- Thais Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-08-2002Thais Bijgerecht20-30 min.
Tod Man Pla (koekjes van gebakken garnalen met hete saus)
675 gr verse garnalen, 125 gr kousenband, 2 theelepels rode sambal, 2 theelepels lichte soya-saus, 50 ml (1/4 kopje) dikke kokos-melk, 1 ei, 25 gr (2 eetlepels) meel, zout naar smaak, vers gemalen zwarte peper, 75 ml (1/3 kopje) plantaardige olie, schijfjes tomaat, schijfjes komkommer, , Hete saus:, , 2 verse rode pepers, 1 teentje knoflook, 15 mm verse gember aan een stuk, 25 mm komkommer aan een stuk, 1 theelepel gehakte koriander-wortel, 25 gr (2 eetlepels) gestampte geroosterde pinda's, 25 gr (2 eetlepels) suiker, 25 ml (2 eetlepels) vers lime-sap, 25 ml (2 eetlepels) lichte soya-saus, 50 ml (1/4 kopje) kippebouillon,
- Thais Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-04-2002Thais Bijgerecht60-120 min.
Thaise viskoekjes
Tod Man Pla; Een gerecht uit Thailand
450 gr. witte vis, zonder graten3 eetl. rijstebloem1 eetl., vissaus1 losgeklopt ei15 gr. verse korianderblaadjes3 theel., rode-currypasta1 a 2 theel. fijngehakte rode peper (naar keuze), 100 gr. sperziebonen, in zeer dunne plakjes2 lente-uitjes, fijngehakt, 1 1/4 dl. olie, om in te bakkenzoete chilisaus, om erbij te, serveren
- Thais Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-05-2002Thais Bijgerecht30-60 min.