1. Home
  2. Recepten
  3. Tips

Tips recepten (592) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tzatziki

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven.

INGREDIENTEN

350 g Griekse (of Turkse) yoghurt. 1 komkommer. 2 eetlepels vers uitgeperst citroensap.2 uitgeperste teentjes knoflook.scheutje extra virgin olijfolie. zout en versgemalen peper naar smaak. Wat paprikapoeder om het te besprenkelen.

Bereidingswijze

Doe de yoghurt, komkommer,citroensap, knoflook, zout en peper in een kom. Roer alles door elkaar en voeg een scheutje olijfolie toe.Als laatste sprenkel je er wat paprikapoeder over. (ik had Piri-Piri kruiden in huis en heb dat erover gestrooid- erg lekker).

  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Stoofschotel (slankgerecht)

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode, gele en groene paprika, 1 courgette, 100 g sperziebonen, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 el tomatenpuree (optioneel), ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt), ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan., Zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering), Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn, 150 g geraspte kaas

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Basis recept cupcakes

Basis recept met tips voor het maken van cup cakes

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 12 cupcakes, 125 gram roomboter op kamertemperatuur, 125 gram kristalsuiker, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels melk op kamertemperatuur, 2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  •  
  •  30-60 min.

TIPS

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2012
  •  
  •  0-10 min.

Peppadew - tips

Bron: www.peppadew.com Op de site staan diverse recepten met peppadew (zoet-pikante pepers uit Zuid-Afrika) en ook tips voor het gebruik ervan. Die tips heb ik in het Nederlands vertaald. Met een beetje fantasie kun je nu al allerlei lekkers maken met peppadew, die in een hete en een milde versie verkrijgbaar is. Zie onder 'Hulpmiddelen' voor een plaatje.

INGREDIENTEN

Peppadew

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  •  
  •  0-10 min.

Barbecue, tips

Koken op de camping

INGREDIENTEN

Shaslick ;, Met wat hamlappen en ontbijtspek maakt u een verrukkelijke shaslick. Bereiding; snijd een pond hamlappen en 2 ons ontbijtspek in blokjes.leg het vlees een dag en een nacht in een marinade van;olijfolie - scheutje sherry - 4 el. tomatenpuree - 1 uitgeperst teentje knoflook - wat basilicum en peperdoe daarna het vlees om en om, afgewisseld met stukjes paprika en ui, op pennen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  •  
  •  0-10 min.

Tips met citroenen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2012
  •  
  •  0-10 min.

Don's tips........

Trucjes van een amateur kok......

INGREDIENTEN

Zie beschrijving

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips

Hier het basisrecept voor het zelf bakken van soesjes met heerlijke vullingen voor zoete en hartige soesjes. De soesjes kun je lang van tevoren maken, de lege soesjes eventueel invriezen. De soesjes zelf kun je één uur tevoren klaar maken.

INGREDIENTEN

1 1/2 dl. water, zout, 65 boter, 75 gr. bloem, 2 grote eieren (L)

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2013
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tips voor hapjes

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  •  
  •  20-30 min.

Oliebolle Tips 7

Rozijnenbollen

INGREDIENTEN

150 gr rozijnen afspoelen onder koud water. 20 min. laten weken in 1 dl kaneellikeur en afdrogen met keukenpapier. Voor het rijzen door het beslag mengen.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-12-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Oud en nieuw: oliebol tips 1

Chocobol

INGREDIENTEN

Aan het beslag van 1 pak oliebollenmix voegt u 1 el cacaopoeder, 100 gram in rom geweekte rozijnen en 100 gram grofgehakte hazelnoten of amandelen toe.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Oud en nieuw: oliebol tips 4

Fruitoliebol

INGREDIENTEN

Voeg aan het beslag van 1 pak oliebollenmix 1 grote - in blokjes gesneden appel, 130 gram in stukjes gesneden ananas en 1/2 tl kaneel toe. Laat het beslag rijzen en bak de Fruitbol in ca. 3 minuten goudbruin en gaar.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Oud en nieuw: oliebol tips 3

Notenbol

INGREDIENTEN

Voeg aan het beslag van Voeg aan het beslag van 1 pak oliebollenmix 2 el honing, 3 tl koekkruiden en 200 gr grofgehakte noten toe. Roer dit goed door en laat het beslag rijzen. Bak dan de oliebol in ong. 3 min. goudbruin en gaar

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

tips om af te vallen

Of om slank te blijven.

INGREDIENTEN

KIES VOOR MINDER VET TIP 1, , , Bij voorkeur in plaats van, , Halvarine,halfvolle boter margarine,roomboter, Halfvette of magere kaas volvette kaas, Magere vleeswaren vette vleeswaren, Magere of halfvolle volvette melkprodukten, Melkprodukten, Ontbijtkoek of biscuit koek en chocolade, Vruchtenhagel chocolade hagel, Appelstroop of honing pasta of pindakaas,

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Oud en nieuw: oliebol tips 2

Muesli-oliebol

INGREDIENTEN

Voeg aan het beslag van 1 pak oliebollenmix 100 gram gewelde rozijnen en 150 gr muesli toe. Roer dit goed door en laat het beslag rijzen. Bak dan de oliebol in ong. 3 min. goudbruin en gaar

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Oud en nieuw: oliebol tips 6

Spek-kaas oliebol

INGREDIENTEN

Voeg 100 gram kleingesneden stukjes spek en 150 gr geraspte komijnenkaas aan het oliebollenbeslag toe. Roer de ingredienten goed door het beslag. Laat het beslag rijzen en bak de oliebol in ca. 3 minuten gaar

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

10 tips voor een vegetarische BBQ

Heerlijk, dat prachtige weer! Ideaal voor een gezellige barbecue. En dat kan best ook zonder vlees. Het aantal €deeltijds vegetariërs' neemt immers almaar toe en ook zij kunnen genieten van een lekkere grillsessie. Wij geven je graag 10 tips voor een vegetarische barbecue.1. Kies bewust voor €barbecuegroenten' Sommige groenten zijn beter geschikt om te grillen dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan aubergines, paprika's, courgettes, tomaten, uitjes en champignons. Daar kan je best rekening mee houden bij je aankopen. De iets hardere groenten, zoals asperges en wortels, blancheer je best even vooraleer je ze grilt. Ze zijn dan sneller klaar en behouden ook beter hun kleur.   2. Wees voorzichtig met vleesvervangersDe meeste vleesvervangers (zoals vegetarische hamburgers of worsten) zijn vaak niet geschikt om te grillen. De textuur kan bijvoorbeeld snel veranderen naar karton- of rubberachtig. Controleer dit daarom goed bij je aankoop!3. Marineer je groenten  Voor veel mensen zijn marinades een van de belangrijkste elementen van een vleesbarbecue. Maar ook bij groenten zijn die marinades heerlijk! Probeer voor je groentjes bijvoorbeeld deze marinade met sinaasappel, gember en look of deze pittige marinade met chili, koriander en limoen. 4. Gebruik voldoende vetstofVoor groenten die je liever niet marineert, gebruik je best genoeg vetstof (bij voorkeur olijfolie). In tegenstelling tot vlees bevatten groentjes immers zelf (bijna) geen vetten en voeg je deze dus best toe om ze mooi te kunnen grillen.5. Zorg voor originele en lekkere sauzen  Sauzen horen bij een barbecue. En dus ook bij een vegetarische barbecue. Pas je sauzen echter wel aan zodat ze bij de groentjes passen. Zo kan deze wasabimayonaise voor extra pit zorgen en is dit sausje van geroosterde tomaten gegarandeerd een hit bij vegetariërs! Ook grilkruiden zorgen voor een wereld van verschil en zo kan je (net als bij vlees) tijm en rozemarijn gebruiken om die typische grilsmaak te verkrijgen.  6. Bereid je favoriete recept€ zonder vlees!Vele mensen beginnen niet aan vegetarische gerechten omdat ze het recept te moeilijk vinden. Wij hebben daarvoor een goede tip. Veel van je gekende recepten zijn immers perfect te bereiden zonder kip of vlees! Zo is een pitta met groentjes en een lekker sausje ook heerlijk. Of een pizza, gegrild op de barbecue, met kaas en verse kruiden, maar zonder vlees. 7. Houd vlees en groenten gescheiden op het roosterHet is voor vegetariërs natuurlijk niet leuk dat hun groenten naar vlees smaken. Zorg daarom voor twee afzonderlijke zones op je rooster of kuis je rooster vooraleer je de groentjes grilt. 8. Speel met de warmte van je barbecueGroeten en fruit hebben in de meeste gevallen minder hitte nodig dan vlees. Speel daarom met de warmte van je barbecue en leg bijvoorbeeld alleen aan 1 zijde kolen. Zo kan je tussen de €hete' en de €warme' zone wisselen en aanvoelen wat het beste werkt.   9. Zorg voor €pairing juices'In de gastronomie zijn bijpassende sappen al even aan een opmars bezig. Ze vormen een prima alternatief voor bijpassende wijnen en zijn door de ingrediënten zelfs gemakkelijker te linken aan de gerechten. Ook bij een barbecue kan je zo verrassend uit de hoek komen. Serveer je gegrilde tomaten? Maak dan een sapje van tomaat en aardbei. Of gaan er worteltjes op de grill? Een wortel-sinaasappelsap met een snuifje gember is gegarandeerd een goede match! 10. Denk ook aan de kleinstenEen vegetarische barbecue is meestal de keuze van de volwassenen. Spendeer daarom wat extra moeite aan de gerechten voor de kleinsten zodat zij het ook plezant vinden! Snijd je groenten bijvoorbeeld in vormpjes of prik ze op brochettes voor het grillen. Kies ook zeker voor de groenten die je kinderen graag eten.   

INGREDIENTEN

Champignons, maiskolven, courgettes.

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oud en nieuw: oliebol tips 5

Ham-kaas oliebol

INGREDIENTEN

Voeg aan het beslag van 1 pak oliebollenmix toe: 100 gr kleingesneden stukjes (rauwe) ham en 150 gr geraspte oude kaas. beslag laten rijzen en bol in 3 min. goudbruin en gaar bakken. Bestrooien met een mengsel van uienpoeder en selderijzout.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Frika(n)delbroodje uit eigen keuken met 4 gratis tips!

Supermarkten haten dit recept om de volgende reden: Ik denk dat iedereen het wel met mij eens is dat een frika(n)delbroodje op zijn tijd best lekker is. Normaal haal ik ze altijd bij de bakkerijafdeling van de plaatselijke grootgrutter. Alleen viel mij op dat het broodje al vrij snel zijn knapperigheid verloor, best een essentiele eigenschap.  Na wat speurwerk kwam ik er achter dat je de broodjes ook heel makkelijk zelf kan afbakken, net zoals in de winkel! Super handig. Je moet alleen even in het diepvriesvak kijken bij de snacks en daar kan je ze vinden. Supermarkten stoppen dit product aan het einde van de winkel omdat ze bij de bakker er meer geld aan verdienen. NIET INTRAPPEN!

INGREDIENTEN

1 pak diepvriesfrika(n)delbroodjes á 2 stuks,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2019
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Surinaamse kip met paksoi

Dit is een gerecht dat ik op het internet zag aangeboden door de firma Faja Lobi. Het recept heb ik aangepast (op moment van koken had ik die producten niet in huis en ? na overleg met een Surinaamse huisvriend ? die mij enkele tips gaf, heb ik het als onder beschreven klaargemaakt. Of het origineel Surinaams is, weet ik niet. Het smaakte in ieder geval overheerlijk en daar gaat het om!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, in grove stukken gesneden, 1 a 2 teentjes knoflook, geperst, 1 ui, grof gesneden, 1 Madam Jeannette peper of rode peper, van zaden ontdaan, 1 eetlepels tomatenpuree, 1 bos paksoi, 1 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 tl 5-kruidenpoeder, 1 tl vers geraspte gemberwortel, 1 tl zwarte peper, zout, 2 eetlepels olie om te bakken,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pizzadeeg

Zelf de heerlijkste Italiaanse pizza`s maken? Zo moeilijk is het niet. Laat voortaan de kant-en-klare pizza`s uit de diepvries liggen. Lees hier hoe een goede bodem voor een Italiaanse pizza te maken.

INGREDIENTEN

Voor een heerlijke, krokante pizzabodem:, , Voor 800 gram pizzadeeg (voor 3 of 4 personen), , Voorbereidingstijd 15 minuten, bereidingstijd 20 minuten, wachten 1-2 uur., , 500 gram bloem, 250 ml water (lauwwarm), 25 gram verse gist of 10 gram gedroogde gist, 3 eetlepels olijfolie, 3 theelepels zout (fijn zout, zonder bergje), 1 theelepel suiker, Eventueel: 1 theelepel gedroogde oregano

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

mayonaise

Voor sla en salades

INGREDIENTEN

Tips

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  •  
  •  0-10 min.

Asperges

INGREDIENTEN

Zomaar wat tips.........

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Chili Jam ,Pittige jam bij vlees, barbecue en nog veel meer

Heerlijk recept van Annabel Langbein, ik heb het vertaald en op smulweb gezet. Het is zoet en het is heel pittig, beetje te vergelijken met zoete Chilisaus maar dan als jam. Je zou ook wat minder rode pepers kunnen gebruiken als je niet van `heet` houdt. Lekker bij Kip, Varkensvlees, Kaas, Pittige maaltijden, Loempia`s en uiteraard bij de Barbecue. Deze jam hoeft niet in de koelkast, de hoeveelheid suiker zorgt ervoor dat het lang houdbaar is. Het moet uiteraard wel in de koelkast als het eenmaal open is gemaakt. Annabel gebruikte verse kaffir limoenblaadjes, die had ik niet dus heb ik i.p.v. het sap van 1 limoen toegevoegd. De 1e keer had ik de `jam` iets te lang laten inkoken, het was dus wat `vaster` en ook had ik eerst alles in de blender gedaan en naderhand toch nog de staafmixer nodig. De laatste keer heb ik alles in de kom van de staafmixer gedaan, ging perfect en nu was het nog sneller klaar! Kijk voor tips bij serveertips.

INGREDIENTEN

Hier het recept hoe ik het gemaakt heb., 1 hele bol knoflook, 10 grote rode Chilli pepers (gewogen 210 gram), Ongeveer 200 gram verse gember ( geschild gewogen 155 gram), 400 gram suiker (oorspronkelijk recept wa 560 gr), 100 ml water, Fijn geraspte schil van 4 limoenen, 125 ml (witte) rijst azijn, 3 el Vissaus (45 ml), 1 el (zoete)sojasaus (15 ml), 2 dubbele kaffir limoenblaadjes of bij gebrek aan; sap van 1 limoen

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Lasagne Bolognese

Lasagne Bolonese is eigenlijk een klassieke lasagne eentje zoals we hem allemaal wel kennen. Je kunt zo eentje ookn de supermarkt kopen maar als je hem zelf maakt smaakt hij zoals alle zelfgemaakte gerechten veel lekkerder.

INGREDIENTEN

Lasagne Bolognese, , +/-10 Zongedroogde Spaanse Tomaatjes, in reepjes gesneden (extra hoeft niet maar geeft wel 'n zeer lekkere aparte Maggie smaak), 1/2 Kruidenbouillonblokje of 1 theelepel Harissa Pikante Variant, 1 pond Gehakt, 2 Uien, klein gesneden, 2 teentjes Knoflook, klein gesneden (zie leuke tips), 1 Winterpeen, klein gehakt, 3 stengels Bleekselderij, kleine stukjes, 2 theelepels Italiaanse Kruidenmix (zie recept Italiaanse Kruidenmix), 1 blikje Tomatenblokjes met of zonder kruiden (extra 1 flinke stuk of 2 flinke eetlepels zelfgemaakte Tomatensaus (diepvries) + 1 blikje Tomatenpuree hoeft niet), 250 gram Lasagneblade, , , Bechamelsaus, , 30 gram Boter of 45 gram Boter, 30 gram Meel of 45 gram Meel, 300 ml Melk of 200 ml Melk met de tweede variant wordt de Bechamelsaus wat dikker en smaakt wat beter, 2 eetlepels groene Pesto (zie recept Pesto), , , Extra, , 100 gram geraspte Kaas (zie leuke tips), Olijfolie (bodempje)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Thaise ananasrijst

Een feest voor het oog is deze lekker frisse ananasrijst!

INGREDIENTEN

1 verse Ananas of ananas uit blik, 200 g kipfilet, 6 black tiger garnalen, 1 pakje MeiAsia Thaise Ananasrijst, 250 g Thaise jasmijnrijst, 1 rode paprika, 50 g cashewnoten, 20 g rozijnen, 2 tenen knoflook, 1 kleine ui, 2 el (wok)olie, Koriander en lente-uitjes voor de garnering

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2010
  • Thais
  •  20-30 min.

Tapenade van zongedroogde tomaten

Altijd lekker een tapenade van zongedroogde tomaten. Deze variant was ook weer erg geslaagd, eigenlijk een soort pesto, maar dan niet op basis van basilicum maar van zongedroogde tomaatjes. Heerlijk op een vers (af)gebakken stokbroodje. KIJK EENS OP DE KOOKGROEP OLIJVEN:OLIJFOLIE EN MELDT JE AAN

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 1 schaaltje tapenade:, , 10 zongedroogde tomaatjes uit Ligurië, 3 eetlepels pijnboompitten, 15 basilicumblaadjes, 4 eetlepels olijfolie, bijv. de olijfolie van de tomaatjes (ligurië), 1/2 teentje knoflook, 25 gram geraspte Parmezaanse kaas, (vers) gemalen peper en zout, ,

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2011
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mediterraan gekruide cherry tomaten uit de oven

Ik heb momenteel, door het warme weer, een ware explosie van verse (biologische) kruiden en tomaten in de tuin. Ze groeien als kool en rijpen snel door de sterke zon. Zonde om te laten verzieken, dus plukken en gebruiken. Dit is een heerlijk recept en kun je alle kanten mee op, zie beneden, in de beschrijving, voor tips.

INGREDIENTEN

1 kilo verse cherry tomaten, 4 el olijfolie, 3 teentjes knoflook (gehakt), 5 el verse gemengde kruiden (uit de tuin):, Peterselie, Basilicum, Bieslook, Tijm, Oregano, Zeezout, Zwarte peper

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2013
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

London Cheesecake van Nigella Lawson

Mijn kleindochters vinden cheesecake super lekker en die wilden ze graag eens samen met mij maken. Ik had nog nooit een cheesecake gebakken! Enfin, ik heb wat boeken van Nigella Lawson en in `How to be a domestic goddess` vond ik o.a. deze cheesecake. Hij was zo lekker dat ik hem van de week weer gemaakt heb voor de verjaardag van mijn dochter. Deze keer net iets anders dan in Nigella`s boek. Ik heb dus tekst toegevoegd. die niet in het boek staat. De taart viel bijzonder in de smaak. Bij Nigella stond voor 8 personen maar dan heb je behoorlijk dikke punten. Voor de verjaardag hebben wij wat kleinere punten gesneden. In het boek staat de oventemperatuur op 180°C graden (gewone oven) bij mijn oven was dat echt te hoog. De 2e keer heb ik de oven op 165 graden gezet en het laatste kwartier op 175 graden. De foto`s van beide cakes staan door elkaar het is onzin om opnieuw foto`s te nemen van al gemaakte plaatjes.

INGREDIENTEN

150 g tarwebiscuits (2e keer heb ik Amaretti koekjes gebruikt, 3e keer probeer ik Bastogne koekjes), 75 g boter (gesmolten of heel zacht geroerd) + wat extra om vorm mee in te smeren., 600 g roomkaas ( moet zacht en op kamertemperatuur zijn anders krijg je klontjes), 150 g fijne kristalsuiker (bvb van Gilse), 3 grote eieren, 3 grote eidooiers (eiwitten vries ik in en maak er meringues van), 1½ eetlepel vanille extract (of zelfde hoeveelheid aroma), 1½ eetlepel citroensap, Voor de bovenlaag, 150 ml zure room, 1 eetlepel fijne kristalsuiker, ½ theelepel vanille extract, Ps. Houdt er rekening mee dat Engelse thee en eetlepels groter zijn. 1 Engelse eetlepel is 15 ml en de theelepel is 5 ml.

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-08-2012
  • Engels
  •  > 120 min.

Tien snelle gerechtjes met een pakje diepvries spinazie

Altijd handig om een pakje diepvries spinazie in de vriezer te hebben liggen.

INGREDIENTEN

1 pak spinazie, Zie verder bij de 10 tips

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Slanke Pastasauzen

Pasta past heel goed in een'slank'menu. Met wat slankere sauzen kunt u het aantal calorieen heel eenvoudig terugdringen. Tips, weetjes en recepten voor slanke sauzen en gerechten met pasta vindt u in deze rubriek.

INGREDIENTEN

Met de volgende tips kunt u klassieke pastasauzen als de Bolognese- of de Carbonarasaus en natuurlijk ook andere sauzen een,slank' tintje geven:, - gebruik een bouillon als basis. Voeg er, wijn, slankroom, tomatenpuree en kruiden, aan toe., - bind de saus met aangelengde bloem of, ma?zena in plaats van met een roux van, boter en bloem., - groenten zijn een gezonde en slanke, vulling. Voeg bijvoorbeeld champignons, paprika en prei op het laatste moment, toe. De groenten blijven zo lekker, knapperig en de saus is goed gevuld., Gebruik een blikje tonijn op waterbasis in, plaats van op oliebasis., ,

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

CHOCOLADEMUFFINS

Het water loopt je in de mond! Verder is het ook mogelijk om er een cake van te bakken, lekker toch! (zie serveer tips) En persoonlijk vind ik de muffins het aller aller lekkerst als ze een paar uurtjes lekker koud geworden zijn in de koelkast!!!!!

INGREDIENTEN

, , 150 g pure chocolade, in, stukjes, 100 g boter, 100 g suiker, 3 eieren, 50 g bloem, 50 g nougatine (Dr. Oetker), (p.s. ik heb zelf bij de Hema een pakje van 180 gr. zachte nougat gekocht en in kleine stukjes gesneden ), , Voor de bovenlaag:, , 50 g pure chocolade, in stukjes, 25 g crème fraîche, 1 klontje boter,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Cake volgens oud recept

Ruim 30 jaar geleden gekregen van een vriend en sindsdien meer dan 500 keer gemaakt

INGREDIENTEN

Dit zijn de ingredieënten voor een basis recept, zie de tips voor varianten, 200 gr Margarine, 200 gr Suiker, 4 eieren, 250 gr cakemeel

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-06-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Appeltaart

Tips om je zelfgemaakte appeltaart nog lekkerder te maken.

INGREDIENTEN

Bereid een appeltaart zoals je zelf gewend bent maar........... maak deze extra lekker met de volgende tips.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Nasi of Bami Kruidenmix

Deze nasi of bami kruidenmix bevat geen kunstmatige toevoegingen en maar een beetje zout niet zoveel als die wat je in de winkel kunt kopen. Deze mix is heel gemakkelijk zelf te maken.

INGREDIENTEN

1/4 theelepel Kaneelpoeder, 1/2 theelepel Gemberpoeder en/of 1 theelepel Laos (Thaise Gember), 1/2 theelepel Chilipoeder, 1/2 theelepel Ketoembar (Koreander), 1/2 theelepel Serehpoeder (Citroengras), 1/2 theelepel Koenjit (Kurkuma), 1/2 theelepel Djinten (Komijnzaad), 1 theelepel Knoflookpoeder, 1 à 2 theelepels fijn Zeezout (optioneel)

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

snel , simpel en fun

Geen recept maar een test , een smulwebchat, namelijk . kan durf te vragen gewoon weer , in een paar minuten op te lossen zijn? advies, tips in een paar zinnen  op je scherm. aangezien niemand ( bijna niemand ) de blogs leest , herhaal ik het hier maar. aanmelden is gratis, je kunt je eigen naam gebruiken als op smul, en hij is altijd open. gratis dingetje, maar misschien doet het , wat het moet doen. smulchat

INGREDIENTEN

Lol, tips en tricks, voor koks door koks

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2015
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mie met zoetzure kip en asperges

Kijk voor meer info, tips en weetjes over asperges op: http://www.aspergecentrum.nl

INGREDIENTEN

350 g asperges wit en groen 1 rode of gele paprika, in blokjes 1 bosui, in schuine reepjes 200 g kipfi let, in reepjes, 100 ml zoetzure woksaus 125 g eiermie 2 el wokolie

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2014
  •  
  •  10-20 min.

Simpele Snelle Chocolademouse

Dit recept is een simpele en eenvoudige manier om deze chocolademouse te maken. Meestal wordt er nog eiwit in gebruikt maar dit is met dit recept niet nodig. Smaken doet het ook zo.

INGREDIENTEN

400 ml Slagroom, 300 gram gewone Melk of witte Chocolade, 25 gram pure Chocolade, in kleine stukjes (bv Lindt 50% zartbitter), voor xtra's zie leuke tips

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2014
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste tips recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top