Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tijmjus

Tijmjus recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

HERTENBIEFSTUK MET TIJMJUS EN KRIELTJESCLAFOUTIS

Is gewoon lekker hoe smaakt hert??? misschien wel naar hert

INGREDIENTEN

, 4 st. hertenbiefstukken (ca. 150 g per stuk), zout en versgemalen peper, 50 gr. vloeibare margarine of boter, 1 glas rode of witte port, 200 ml wildfond of vleesbouillon (pot), 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd, voor de krieltjesclafoutis:, 450 gr. voorgekookte krieltjes (koelvers), 100 gr. ontbijtspek, in reepjes, 3 st. eieren, 200 gr. demi crème fraîche (Melkan), zout en versgemalen peper, 1 theel. Provençaalse of Italiaanse kruiden, gedroogd, 4 st. eenpersoons ovenschaaltjes, aluminiumfolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Schou­der­kar­bo­na­de met ap­pel en tijm­jus

Heerlijke combinatie van ingredienten

INGREDIENTEN

4 scharrelschouderkarbonaden, 80 g boter, 2 friszoete appels, 6 takjes tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensfricandeau met tijmjus en tagliatelle

INGREDIENTEN

100 g groene tagliatelle (500 g), ? 2 tomaten, ? 1 1/2 eetlepel boter of margarine, ? 2 theelepels vloeibare kruidenbouillon, ? 1 theelepel tijm, ? 100 g varkensfricandeau (iets dikker gesneden),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lamskoteletjes met tijmjus, begeleid door asperges en gekara

Dit recept gebruik ik wel eens in een 8-gangenmenu, vandaar de niet zo grote porties.

INGREDIENTEN

3 lamsracks, in totaal 18 koteletjes, Olijfolie, 3 el verse tijmblaadjes, 3 takjes verse tijm, 1 takje verse rozemarijn, 3 teentjes knoflook, geperst, Zout en peper, 1 pot runderfond, 30 asperges, schoongemaakt en per 5 met keukentouw vastgebonden, 18 kersttomaatjes, 2 el rietsuiker, 3 el balsamicoazijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Picanha met Tijmjus, gepofte sjalotten en gekruide aardappel

Dit beroemde Braziliaanse braadstuk is pas echt verassend

INGREDIENTEN

1 Picanha van circa 1,5 kg, 16 gepelde sjalotjes, 120 gram roomboter, 16 gekookte (Nieuwe) aardappelen, 16 verse laurierblaadjes, gehalveerd, 6 takjes tijm, geplukt en gehakt, 1,2 dl rode port, 2,4 dl rundfond, olijfolie, verse, zwarte peper, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Braziliaans
  •  30-60 min.

Langzaam gegaard staartstuk met gepofte sjalotten, tijmjus e

Mijn dochter werkt bij de keurslager. Heerlijk vlees.

INGREDIENTEN

1000 g runderstaartstuk (het liefst de punt), 12 sjalotjes ontveld, 2 dl runderfond, 1 dl rode port, 4 takjes tijm, geplukt en gehakt, 12 nieuwe aardappels, gekookt, 12 blaadjes verse laurier, gehalveerd, peper en zout, roomboter 100 gram, scheutje olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top