1. Home
  2. Recepten
  3. Tijmjus

Tijmjus recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

HERTENBIEFSTUK MET TIJMJUS EN KRIELTJESCLAFOUTIS

Is gewoon lekker hoe smaakt hert??? misschien wel naar hert

INGREDIENTEN

4 st. hertenbiefstukken (ca. 150 g per stuk) zout en versgemalen peper 50 gr. vloeibare margarine of boter 1 glas rode of witte port 200 ml wildfond of vleesbouillon (pot) 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd voor de krieltjesclafoutis: 450 gr. voorgekookte krieltjes (koelvers) 100 gr. ontbijtspek, in reepjes 3 st. eieren 200 gr. demi crème fraîche (Melkan) zout en versgemalen peper 1 theel. Provençaalse of Italiaanse kruiden, gedroogd 4 st. eenpersoons ovenschaaltjes aluminiumfolie

Voorbereiding

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Begin met de clafoutis. Verdeel de krieltjes over de ovenschaaltjes. Bak de spekreepjes licht krokant in een droge hete koekenpan. Leg de spekreepjes tussen de aardappeltjes. Klop de eieren los. Meng ze door de crème fraîche met zout, peper en de gemengde kruiden. Schenk het mengsel op de krieltjes en zet de schaaltjes 25 minuten in het midden van de oven tot het ei gestold is. Dek af met aluminium¬folie als het te donker wordt.

Bereidingswijze

Bereiden: Bestrooi de hertenbiefstukken met zout en peper. Verhit de vloeibare margarine of boter en bak het vlees 2-3 minuten per kant. Schep de biefstukken uit de pan, houd ze warm en laat ze even rusten. Blus het bakvet af met port, giet de fond of bouillon erbij en laat alles iets inkoken. Schep de tijm erdoor. Serveer de hertenbiefstuk met de tijmjus en de krieltjesclafoutis.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Schou­der­kar­bo­na­de met ap­pel en tijm­jus

Heerlijke combinatie van ingredienten

INGREDIENTEN

4 scharrelschouderkarbonaden, 80 g boter, 2 friszoete appels, 6 takjes tijm

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensfricandeau met tijmjus en tagliatelle

INGREDIENTEN

100 g groene tagliatelle (500 g), ? 2 tomaten, ? 1 1/2 eetlepel boter of margarine, ? 2 theelepels vloeibare kruidenbouillon, ? 1 theelepel tijm, ? 100 g varkensfricandeau (iets dikker gesneden),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Picanha met Tijmjus, gepofte sjalotten en gekruide aardappel

Dit beroemde Braziliaanse braadstuk is pas echt verassend

INGREDIENTEN

1 Picanha van circa 1,5 kg, 16 gepelde sjalotjes, 120 gram roomboter, 16 gekookte (Nieuwe) aardappelen, 16 verse laurierblaadjes, gehalveerd, 6 takjes tijm, geplukt en gehakt, 1,2 dl rode port, 2,4 dl rundfond, olijfolie, verse, zwarte peper, zout,

  • Braziliaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Braziliaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lamskoteletjes met tijmjus, begeleid door asperges en gekara

Dit recept gebruik ik wel eens in een 8-gangenmenu, vandaar de niet zo grote porties.

INGREDIENTEN

3 lamsracks, in totaal 18 koteletjes, Olijfolie, 3 el verse tijmblaadjes, 3 takjes verse tijm, 1 takje verse rozemarijn, 3 teentjes knoflook, geperst, Zout en peper, 1 pot runderfond, 30 asperges, schoongemaakt en per 5 met keukentouw vastgebonden, 18 kersttomaatjes, 2 el rietsuiker, 3 el balsamicoazijn,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Langzaam gegaard staartstuk met gepofte sjalotten, tijmjus e

Mijn dochter werkt bij de keurslager. Heerlijk vlees.

INGREDIENTEN

1000 g runderstaartstuk (het liefst de punt), 12 sjalotjes ontveld, 2 dl runderfond, 1 dl rode port, 4 takjes tijm, geplukt en gehakt, 12 nieuwe aardappels, gekookt, 12 blaadjes verse laurier, gehalveerd, peper en zout, roomboter 100 gram, scheutje olijfolie,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Varkenshaasjes met verse sinaasappel-honingsaus

INGREDIENTEN

=75 gr.boter,=2 varkens-, haasjes lang[a.250 gram], =zout en peper,= 1 pak[700 gr], voorgekookte krieltjes, =300 gr.bleekselderij,in boog-, jes,=1 bakje[275gr]gemengde, paddenstoelen,in plakjes., =4 takjes verse tijm,blaadjes, =3 sinaasappels,geschild en, in partjes.=1 el bloemen-, honing.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste tijmjus recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top