1. Home
  2. Recepten
  3. Tijmjus

Tijmjus recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

HERTENBIEFSTUK MET TIJMJUS EN KRIELTJESCLAFOUTIS

Is gewoon lekker hoe smaakt hert??? misschien wel naar hert

INGREDIENTEN

, 4 st. hertenbiefstukken (ca. 150 g per stuk), zout en versgemalen peper, 50 gr. vloeibare margarine of boter, 1 glas rode of witte port, 200 ml wildfond of vleesbouillon (pot), 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd, voor de krieltjesclafoutis:, 450 gr. voorgekookte krieltjes (koelvers), 100 gr. ontbijtspek, in reepjes, 3 st. eieren, 200 gr. demi crème fraîche (Melkan), zout en versgemalen peper, 1 theel. Provençaalse of Italiaanse kruiden, gedroogd, 4 st. eenpersoons ovenschaaltjes, aluminiumfolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Schou­der­kar­bo­na­de met ap­pel en tijm­jus

Heerlijke combinatie van ingredienten

INGREDIENTEN

4 scharrelschouderkarbonaden, 80 g boter, 2 friszoete appels, 6 takjes tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkensfricandeau met tijmjus en tagliatelle

INGREDIENTEN

100 g groene tagliatelle (500 g), ? 2 tomaten, ? 1 1/2 eetlepel boter of margarine, ? 2 theelepels vloeibare kruidenbouillon, ? 1 theelepel tijm, ? 100 g varkensfricandeau (iets dikker gesneden),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Picanha met Tijmjus, gepofte sjalotten en gekruide aardappel

Dit beroemde Braziliaanse braadstuk is pas echt verassend

INGREDIENTEN

1 Picanha van circa 1,5 kg, 16 gepelde sjalotjes, 120 gram roomboter, 16 gekookte (Nieuwe) aardappelen, 16 verse laurierblaadjes, gehalveerd, 6 takjes tijm, geplukt en gehakt, 1,2 dl rode port, 2,4 dl rundfond, olijfolie, verse, zwarte peper, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Braziliaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lamskoteletjes met tijmjus, begeleid door asperges en gekara

Dit recept gebruik ik wel eens in een 8-gangenmenu, vandaar de niet zo grote porties.

INGREDIENTEN

3 lamsracks, in totaal 18 koteletjes, Olijfolie, 3 el verse tijmblaadjes, 3 takjes verse tijm, 1 takje verse rozemarijn, 3 teentjes knoflook, geperst, Zout en peper, 1 pot runderfond, 30 asperges, schoongemaakt en per 5 met keukentouw vastgebonden, 18 kersttomaatjes, 2 el rietsuiker, 3 el balsamicoazijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Langzaam gegaard staartstuk met gepofte sjalotten, tijmjus e

Mijn dochter werkt bij de keurslager. Heerlijk vlees.

INGREDIENTEN

1000 g runderstaartstuk (het liefst de punt), 12 sjalotjes ontveld, 2 dl runderfond, 1 dl rode port, 4 takjes tijm, geplukt en gehakt, 12 nieuwe aardappels, gekookt, 12 blaadjes verse laurier, gehalveerd, peper en zout, roomboter 100 gram, scheutje olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Varkenshaasjes met verse sinaasappel-honingsaus

INGREDIENTEN

=75 gr.boter,=2 varkens-, haasjes lang[a.250 gram], =zout en peper,= 1 pak[700 gr], voorgekookte krieltjes, =300 gr.bleekselderij,in boog-, jes,=1 bakje[275gr]gemengde, paddenstoelen,in plakjes., =4 takjes verse tijm,blaadjes, =3 sinaasappels,geschild en, in partjes.=1 el bloemen-, honing.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top