1. Home
  2. Recepten
  3. Tijm

Tijm recepten (20.974) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

franse ovenschotel

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika,bakje champions, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn,zout, peper, nootmuskaat,wat tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept.

INGREDIENTEN

700 gram aardappelen - kleine bloemkool - 3 dl melk - 70 gram boter - 70 gram bloem - zout, peper - nootmuskaat - 2 theelepels tijm - 2 eieren - 100 gram rauwe ham (liefst Parmaham ) - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen....

INGREDIENTEN

600 gr. vastkokende aardappelen (of 1 1/2 zakje kant en klare aardappelgolfjes), 2 courgettes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. halfom gehakt, 3 vleestomaten, tijm, rozemarijn, oregano (of evt. gedroogde Provencaalse of Italiaanse kruiden), zout, peper, klontje margarine, 100 gr. geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Traditionele uiensoep!

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn!

INGREDIENTEN

50 gr boter, 750 gr uien,Ui in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml droge witte of rode wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100 gr Gruyerekaas, geraspt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Frans
  •  30-60 min.

Hongaarse Goulash Van Rudolph

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar

INGREDIENTEN

250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Prei - aardappel, gehakt ovenschotel

Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!!

INGREDIENTEN

700 gr aardappels300 gr gehakt 6 preien gesneden 3 eieren ? bekertje creme fraiche 100 gr verse geraspte Parmezaanse kaas 30 gr boter beetje olijfolie peper en zout 2 tl tijm. melk (aardappelpuree)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

750 gr mager rundergehakt, 4 ons uien (in halve ringen), 3 teentjes knoflook (fijn), 2 grote winterpenen (julienne), 2 ons fijne erwten (diepvries), 125 gr champignons (in halve plakjes), 2 el tomatenpuree, ½ el tijm, ½ liter kippenbouillon (sterk geconcentreerd), 2 el bloem, 75 ml worchestersaus, Olijfolie, 1 kilo kruimige aardappels, 2 eierdooiers, 75 gr oude geraspte kaas of lekkerder, parmezaan, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vlaams stoofvlees

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs. In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten verrukkelijk.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 teen knoflook, 800 g runderpoulet, bloem, 30 g boter, 1 flesje trappisten dubbel bier, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 3 kruidnagels, 0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat, 1 kg aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Franse klassieke Boeuf Bourguignon

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE

INGREDIENTEN

1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Franse uiensoep die super simpel is.

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2007
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen.

INGREDIENTEN

2 bolletjes mozzarella (liefst buffelmozzarella), 2 eetlepels witte balsamico-azijn, 4 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, zout, 1 theelepel honing, wat tijmblaadjes, 8 grote plakken Parmaham (heel dun gesneden), gemengde sla (liefst met rucola), plm. 20 walnoten, wat kerstomaatjes om te garneren, eventueel crema balsamico

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pompoensoep met geroosterde knoflook

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje, , 5 el. olijfolie, , 2 takjes tijm, , 1 pompoen, , 2 uien, gesnipperde, , 1 tl. koriander, gemalen, , 1.2 l. boullion, Kip, , 3 el. oregano, verse, fijngehakte, , Peper, zwarte, gemalen, , Zeezout, , 4 tomaten, , 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan, , 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, , 3 el. olijfolie, extra vergine, , 1 el. balsamicoazijn, , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Meatloaf - Amerikaans gehaktbrood

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.

INGREDIENTEN

4 el ketchup, 2 el bruine suiker, 2 el azijn, 2 el olie, 1 gehakte grote ui, 2-3 gehakte knoflooktenen, 2 eieren, 1/2 el tijm, zout & peper, 1 el mosterd, 1 el Worcestershiresaus, 8 el melk, karnemelk of yoghurt, 1 kilo gemengd gehakt, 13 el verse broodkruimels of paneermeel, 8 el gehakte peterselie, 8 plakjes dun gesneden bacon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke herfst stoofpot

INGREDIENTEN

800 gram rundvlees, 30 gram boter, 1,5 teentje knoflook, 2 uien, 1 eetlepel (Olijf)olie, 2 winterpenen, 1 appel, 3 tomaten, 1 flesje (bok)bier, 1 prei, 2 theelepels honing, 1 theelepel appelstroop, 1 snufje peper, 1 takje tijm, 1 takje Rozemarijn, 1 snufje Kruidnagel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zalm met honing-mosterdsaus

INGREDIENTEN

, 2 zalmmoten, of zalmfilet, 4 eetlepels honing, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel tijm, 1 theelepel cayenne peper, 1 kleine ui, gesnipperd,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Provencaalse runderstoofschotel, heerlijk in de herfst!

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ouderwets lekkere kip in het pannetje

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker.

INGREDIENTEN

1 hele kip in 8 stukken óf 1 hele kip óf 8 kipkarbonades, 125 gram blokjes gerookte spek, 2 uien (in halve ringen), 2 flinke wortels (in partjes), 1 klein blikje tomatenpuree, 2 stengels bleekselderij (gesneden), 40 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 teentjes knoflook (fijn), 2 tl tijm, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver

Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen. €Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

600 gram nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm, zeezout en zwarte peper uit de molen, een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes, olijfolie, 5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.

Waanzinnige kip uit de oven!

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious,

INGREDIENTEN

* 600 gram kipfilet, * 3 eetlepels boter, * 2 el olijfolie, * 3 teentjes geperste knoflook, * 1 tl gedroogde chilipeper, * 1 glas witte wijn, * 200 gr crème fraîche, * 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie, * 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, * 1 tl (verse) tijm, * 1tl (verse) oregano, * 1t (verse) rozemarijn, * handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes, * zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Irish Stew (Ierse stoof)

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool.

INGREDIENTEN

- 1 kg runder sucadevlees of lamsvlees, - 500 gram vastkokende aardappelen, - 2 winterpenen, - 4 uien, - 4 tenen knoflook, - 2 tl suiker, - 2 takjes tijm, - 2 laurierblaadjes, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 el worchestersaus, - 500 ml runderbouillon, - 1 fl Guinness, - 2 el peterselie om te garneren, - olie & boter om in te bakken, - peper & zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2013
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Cannelloni

Mix recept van meerdere Canneloni recepten. **LET OP** Geen bechamelsaus nodig.

INGREDIENTEN

Cannelloni rolletjes, 400gr.kalfsgehakt, (of runder), 200gr. champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 ei, 2 etl.broodkruim, (paneermeel), 100gr. parmezaan, olijfolie, 2etl.gehakte peterselie, peper en zout., , Saus:, , 1/2 liter vloeibare tomatenpuree (pomodore), 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels tijm,oregano,Basilicum en peterseliestengels, 2 el. olijfolie, 1 el. Suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Knapperig Knoflookbrood

INGREDIENTEN

1 grote baguette/ciabatta -, 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst -, 2 eetl. olijfolie -, 2 eetl. gehakte verse peterselie -, 2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde -, 2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde., 1/2 theel paprika poeder -, 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat uit zee komt is lekker en gezond. Elke vrijdag haal of krijg ik wel spartelverse vis en maak daar dan wat lekkers mee. Dit is een makkelijk recept om een moot kabeljauw eens heerlijk en snel klaar te kunnen maken. Een ware smaaksensatie voor de mensen die van vis houden, lees maar, probeer maar en proef zelf maar.

INGREDIENTEN

600 gr verse kabeljauwfilet of moten, 1 kop vers geraspte parmezaanse kaas, ½ t zeezout, 1 t tijm, 1 t paprikapoeder mild, Zwarte peper uit de molen, Vers gesnipperde platte peterselie, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

witlof van Jamie Oliver

De lekkerste witlof die ik ooit heb gegeten! Een tikkie aangepast.

INGREDIENTEN

4 struikjes witlof, 1 uitgeperste sinaasappel, 2 teentjes knoflook in plakjes,1 eetlepel gembersiroop, handjevol verse tijm, klont boter, peper, half bakje boursin cuisine.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2004
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Tosti met geitenkaas, honing en tijm

Een recept van Sonja Bakker

INGREDIENTEN

8 sneetjes bruinbrood (casino), 150 gram zachte verse geitenkaas, 2 el honing, 2 tl tijm en zwarte peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zalmmoot met tomaat & tijm

INGREDIENTEN

2 zalmmoten., 1 kleine prei., 1 kleine ui., 1 teen knoflook., 2 trostomaten., 1 blik tomatenblokjes, 5 zongedroogde tomaatjes op olie uit potje, 1/2 citroen., olijfolie., tijm., oregano., paprikapoeder pikant., 2tl. honing., rode pesto., zout-peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2011
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

*Jamie Oliver's gebakken worteltjes met komijn en tijm

Recept van Jamie Oliver: gebakken worteltjes met komijn, tijm, boter en Chardonnay: Boter en wijn vormen samen een heerlijke saus. Je kunt deze groenten echt overal bij serveren.

INGREDIENTEN

- 500 g worteltjes, liefst biologische, geschraapt, en heel, - 1/2 theelepel komijnzaad, geplet, - 1 handvol verse tijmblaadjes, - 4 klonten boter, - 1 glas Chardonnay, - zout en peper uit de molen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk & kruidig zelfgemaakt kippensoepje

Ik ben echt gek op kippensoep, maar hij moet wel kruidig en beetje pittig zijn. Ik heb al veel geexperimenteerd, maar vandaag heb ik kippensoep gemaakt met deze ingredienten en hij was echt HEERLIJK!!! Voor herhaling vatbaar dus. Zelf maak ik soep meestal in een grote pan, maar dit recept is voor een half weeshuis. Pak die soeppan dus maar uit de kast! Dit soepje is heerlijk vooraf, maar met wat stokbrood, soepstengels e.d. erbij kan je het ook als hoofdgerecht zien. Oja: je moet er wel de tijd voor hebben... (bouillon moet trekken he)

INGREDIENTEN

, 3 kippenpoten, 2 rode uien, 1 rode peper, 1 prei, 1 tl zwarte peperkorrels, verse peterselie, verse selderij, 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1/2 tl dille, 1/2 tl italiaanse kruiden, 1 tl pikant paprikapoeder, 5 laurierblaadjes, beetje foelie, spaghetti, 3 maggi blokjes, peper en zout, koud water,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-09-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Hongaarse goulash van rudolph van Veen

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2010
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Romige witlofsoep met tijm en honing

12Ik had nog wat struikjes witlof over en besloot hiervan een lekker soepje te maken. Met tijm, mosterd en honing bereikte ik dit resultaat. Echt verrukkelijk!!!!! Een aanrader! Zie opmerking van Smulweblid cecile bij reacties. Leuk om te weten !  

INGREDIENTEN

4 struikjes witlof - 2 groentebouillon- of kippenbouillontabletten - 2 teentjes knoflook - 1 sjalotje - 1 eetlepel olijfolie - 2 theelepels mosterd - 1/2 eetlepel honing - 2 theelepels balsamicoazijn - 2 theelepels gedroogde tijm - scheutje room of koffieroom - eventueel wat reepjes magere gekookte ham om te garneren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Quiche met geitenkaas en courgette

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen:

INGREDIENTEN

Deeg:, , - 300 gram bloem, - 150 gram boter, - zout uit de molen, - paar druppels water, Of:, - 1 pak bladerdeeg met roomboter, , Vulling:, -2 kleine courgettes, - 1 bakje cherry trostomaten a 200 gram, - 100 ml room, - 200 gram geitenkaas, - 5 eieren, - 5 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm, - 50 gr pijnboompitjes, - zout en peper uit de molen, - 5 el olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Grandioze lekkere runder herfst stoofpot

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.

INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Varkenshaasje met MonChou en pijnboompitten in bladerdeeg

Varkenshaasje is natuurlijk altijd heerlijk. Geweldig om deze te vullen met Kaas, pijnboompitten, kruiden en omwikkelen met bladerdeeg

INGREDIENTEN

4 kleine varkenshaasjes van ca 100 gr75 gr geraspte oude kaas 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl tijm 100 gr Mon Chou zout en peper, 30 gr pijnboompitten25 gr boter, 6 plakjes diepvriesdeeg,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

HET ALLERLEKKERSTE DRAADJESVLEES RECEPT VAN OMA

Super de luxe lekker en herinnert je aan je kindertijd.

INGREDIENTEN

500 gr. sukadelappen of riblappen; ketjap manis; azijn of rode wijn; 2 plakken ontbijtkoek; 1 ui; mosterd; 1 laurierblaadje; kruidnagels; tijm; oregano; basilicum; peper; tomatenketchup; appelstroop

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2006
  • Nederlands
  •  60-120 min.

kip met peren-roomsaus

Pastaschotel met een romige saus van kip met prei en peren.

INGREDIENTEN

Kipfilet, katenspek, prei, blik peren, creme fraische, oregano en tijm, zout en peper en pasta

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-1998
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

witlof met honig en tijm

Door blaadjes witlof te karamelliseren krijg je een mooi smaakcontrast met het lichte bittere van de witlof

INGREDIENTEN

4 stronkjes witlof, paar takjes tijm, klontje boter, 25 gr pijnboompitten, 4 etl vloeibare honing

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!

Resultaat van wat experimenteren, een aanrader! eigen foto`s

INGREDIENTEN

250 à 300 g varkenshaas, 2 dunne plakjes rauwe ham, 2 flinke stevige appels (geen granny`s), 2 eetlepels honing, 1/2 eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel balsamicoazijn, een takje rozemarijn, een paar takjes tijm, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-08-2009
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top