1. Home
  2. Recepten
  3. Thee
  4. Gember Thee

Gember thee recepten (111)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gember thee

INGREDIENTEN

Thee

Bereidingswijze

Breng het water in een steelpan aan de kook. Schil de gember en snijd hem in stukjes. als het water kookt de gember erbij doen. Hittebron op laag zetten en de thee tussen de 10 en 45 minuten zachtjes laten koken, naar gelang hoe scherp je de thee wilt hebben. Zeven en indien gewenst honing erbij doen.

  •  
  •  
  • Geplaatst op26-06-2006
  •  
  •  

Groene Thee Met Jasmijn En Gember

Lekker pittige thee

INGREDIENTEN

1/2 schepje losse groene thee, 1/2 schepje losse jasmijnthee, gembersiroop, 4 bolletjes geconfijte gember, , ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Verkwikkende gember thee

Verkwikkende thee van gember, citroengras, limoen, muntblaadjes en rietsuiker

INGREDIENTEN

Thee (Earl grey)1 zakje, citroengras1 stengel, gember2 stukjes, limoen1 stuk, rietsuiker1 kl, muntblaadjes3

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-02-2020
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Groene Thee Met Gember

Dit recept komt van johanna_m

INGREDIENTEN

10 g. groene thee, 2 cm. gemberwortel, sap van 1 limoen, 40 g. palmsuiker, geraspt, 2 sereh-stengels, 4 blaadjes jeruk purut(limoenblaadjes), ,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-1999
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verse zoete gember thee

Verse gember thee. Dit is heerlijk zoet met een lichte tinteling. Ik lust gember niet altijd, maar dit is gewoon te lekker, en heel gezond! 

INGREDIENTEN

- Verse gember, - Grote theelepel (licht) bruine basterdsuiker, - Grote theelepel honing, - Heet water

  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2015
  • Chinees
  •  0-10 min.
Populaire thee recepten

Verkoudheids thee

Deze thee helpt echt als je verkouden bent en al je holtes zitten dicht. Ooit eens gekregen van een collega uit indonesie. Geweldig alles gaat gelijk open en je hebt weer lucht

INGREDIENTEN

Thee

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  •  
  •  0-10 min.

Arabische Thee

INGREDIENTEN

1 bosje verse mint, 700 ml water, 2 el fijngehakte gember, 2 el gembersiroop, 4 tl assamthee,

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Arabische Thee

INGREDIENTEN

1 bosje verse mint, 700 ml water, 2 el fijngehakte gember, 2 el gembersiroop, 4 tl assamthee

  • Arabisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-1999
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Massala Thee

Lekker om warm te worden in de winter

INGREDIENTEN

1/4 tl kaneel, 1/4 tl groene kardemom, 1/4 tl nootmuskaat, 1tl gember

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2013
  •  
  •  0-10 min.

bhang thee

INGREDIENTEN

Melk

  •  
  •  
  • Geplaatst op24-04-2002
  •  
  •  
Nieuwste gember thee recepten

Koele sinaasappel-gember- thee

INGREDIENTEN

Thee, Anders, Anders

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Massala chai (indiase thee)

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 600 ml, , 400 ml water, 400 ml melk, 1 el darjeeling thee (of andere indiase zwarte thee... de beste is te koop onder de noemer chai in Indiase tokos), , 2 tl venkelzaad, 2 cm gember - fijngesneden, 1 tl zwarte peperbolletjes, 8 cardamom peulen, 8 kruidnagelen, 1 stukje kaneel van ong 4 cm, 1 groot laurierblad, 1 stukje steranijs (eventueel), 1 heel klein gedroogd rood pepertje (eventueel, als je van spicy houdt), , 2 eetlepels bruine suiker, of rietsuiker, of gewone suiker

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2008
  • Indiaas
  •  30-60 min.

thee op tibetaanse manier

Alcoholvrij. 70 Kcal / 293 Kjoules per kop.

INGREDIENTEN

2 theel thee per persoon, 1/8 l water, gembernootje, , Heet water, witte kandij

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Internationaal
  •  0-10 min.

In Thee Gepocheerde Peren

INGREDIENTEN

4 stoofperen, 2 koppen groene thee, 2 stukjes verse gember (zonder schil), 1/2 citroen, 1 kop suiker, Ingrediknten voor saus: 1 kop yoghurt, 1/2 kop karnemelk, 1 theelepel ahornstroop, fijngehakte pistachio's, ,

  • Chinees Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Chinees Nagerecht
  •  0-10 min.

thee gepocheerde peren

Peren op een geheel andere wijze klaargemaakt.

INGREDIENTEN

*4 stoofperen, *2 bekers groene thee, *2 stukjes verse gember (zonder schil), *1/2 citroen, *1 beker suiker, , Ingredienten voor saus: *1 beker joghurt, *1/2 beker karnemelk, *1 theelepel ahornstroop, *Fijngehakte pistachio's, ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Garnalen met Groene Thee

In Japan wordt groene thee ook als smaakmaker gebruikt bij het koken. Dit recept met rorgebakken garnalen is daar een voorbeeld van.

INGREDIENTEN

2 tl groene theeblaadjes, 85 ml water, 350 gram middel grote gepelde garnalen, 1/2 tl zout, 1 tl maizena, 2 tl japanse sojasaus, 2 el thee (de gezette drank), 2 el bouillon of water, 1 tl sesam olie, 1 tl suiker, vers gemalen zwarte peper, Olie om te bakken, 1 schijfje verse gember, fijngehakt, 1/2 oranje paprika, in blokjes, 1/2 rodee paprika, in blokjes

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerd Chinese garnalen in thee

Een leuke en gezonde manier om thee in een gerecht te verwerken. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

INGREDIENTEN

500 g middel groot garnalen (uit diepvries, ontdooid), 2 e rijstwijn of droge sherry voor marineren + 2 t voor koken, 1 e maïzena, voor marineren, 2 kop sterk getrokken groene Chinese thee, 2 e olie, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 cm gember, fijn, zout, maïzena vermengd met water papje, getrokken theeblaren voor garnering

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2013
  • Chinees
  •  20-30 min.

Kwark Met In Thee Gestoofd Fruit

Recept ontvangen van johanna-m

INGREDIENTEN

1 el. losse theeblaadjes met specerijen (kaneel,kruidnagel, gember) of 1, zakje kaneel- of gemberthee, 50 g. suiker, 3-4 gedroogde vijgen of pruimen, in vieren gesneden, 1 appel, geschild, in stukjes, 1 peer, geschild, in stukjes, 125 g. kwark, 1 dl. slagroom, ,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Thee-tiramisu met gember

INGREDIENTEN

10 bolletjes gember op siroop, 50 g melkchocolade, 1/4 l slagroom, 4 eetlepels suiker, 250 g mascarpone, 2 eetlepels krenten, 1 dl gembersiroop, 2 eetlepels citroensap, 2 dl sterke citroenthee, 24 langevingers, blaadjes munt of citroenmelisse.

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

pompoenchutney met gember

De oranje winterpompoen zoals die nu bij ons wordt aangeboden, heeft een vrij neutrale smaak. Verse gember en specerijen, zoals kaneel, kruidnagelen, peper en foelie, verlenen aan de chutney een pittig accent. Mede daardoor sluit de chutney goed aan bij vegetarische gerechten met tofu (tahoe), kaas en eieren.

INGREDIENTEN

Voor ca. 6 jampotjes, 1 pompoen, ca. 2,75 kg, 200 gram (rode) uien, gesnipperd, 100 gram verse gemberwortel, grof geraspt, 200 gram zure appels, grof geraspt, 200 gram rozijnen, 4 dl appelazijn, 600 gram witte basterdsuiker, 1 kaneelpijpje (ca. 5 cm.), 6 kruidnagelen, 6 zwarte peperkorrels, licht gekneusd, 1 stukje foelie, zout., ,

  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2001
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Groene Ijsthee Met Gember

INGREDIENTEN

10 gram groene thee, 2 cm. gemberwortel, sap van 1 limoen, 2 sereh stengels, 4 blaadjes jeruk purut (limoenblaadjes),

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-1999
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Ijsthee met gember en limoncello

Makkelijk en super lekker deze ijskoude thee van gember en limoncello; je kan makkelijk een kan maken door de ingrediënten te vermeerderen . In de koelkast plaatsen tot gebruik en ijskoud serveren

INGREDIENTEN

1 zakje citroenthee, 3,3 dl plat water, 1/2 citroen (het sap), 1/2 limoen, 1 stuk citroengras, 1 plakje gember, 1/2 dl limoncello, 1 eetlepel honing, 5 ijsblokjes

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2019
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lychee gerookt in Macha thee en Champagne Rose Spoom.

Een rustpauze in een 8 gangen menu. De gerookte lychee vond ik op de website van Herbivarious, en daarbij heb ik een lychee spoom gemaakt met rose champagne. Een geslaagde combinatie!

INGREDIENTEN

Voorbereiden., 4 st verse lychees., 4 el macha thee poeder, Lychee Spoom, 0,5 blik Lychees (565 gr netto), 25 gr suiker, 10 ml citroensap, 3 dl Champagne rose., Presenteren., 5 cm gember, 0,1 bk shiso green cress., Maldon zout.,

  • Europees Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2018
  • Europees Tussengerecht
  •  60-120 min.

Limoen gember taart

De limoen frisse taart met pittige accenten van geconfijte gember kan uitstekend als een nagerecht worden opgediend. Bij thee of koffie smaakt de taart uiteraard ook geweldig, maar daarvoor heeft de bedenker ervan het eigenlijk niet bedoeld.

INGREDIENTEN

150 gram bloem gezeefd, mespuntje zout, - 240 gram witte basterdsuiker, - 60 gram boter, ijskoud, - 2 eierdooiers, - 4 limoenen, - 12 gemberbolletjes, uit potje, - 3 eieren, - 4 eetl. slagroom,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  •  
  •  30-60 min.

Limoen Gember Taart

Recept van Hans Belterman De limoen frisse taart met pittige accenten van geconfijte gember kan uitstekend als een nagerecht worden opgediend. Bij thee of koffie smaakt de taart uiteraard ook geweldig, maar daarvoor heeft de bedenker ervan het eigenlijk niet bedoeld.

INGREDIENTEN

150 gram bloem gezeefd, mespuntje zout;, 240 gram witte basterdsuiker;, 60 gram boter, ijskoud;, 2 eierdooiers;, 4 limoenen;, 12 gemberbolletjes, uit potje;, 3 eieren;, 4 eetl. slagroom., ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2000
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gember kurkuma pasta. Gezond en lekker!

Daar wij nogal graag gember en kurkuma toevoegen aan gerechten en dranken,  maak ik regelmatig een soort pasta van gember en kurkuma. Geeft zo'n heerlijke smaak aan veel gerechten en dranken. Sauzen, soepen, stoofpotten etc. En denk aan thee, verse sappen zoals sinaasappelsap en uit de sapcentrifuge zoals wortelsap, bietensap etc., waarmee je de heerlijkste combinaties kunt maken.

INGREDIENTEN

3/5 deel gemberwortel, 2/5 deel kurkumawortel,

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2019
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Malai Kofta

India is het land waar ik 5 jaar geleden verliefd op ben geworden. De mensen, de kleuren, de geuren en ook zeker het eten. Dit recept heb ik geleerd in een klein dorpje in de buurt van Agra. Daar zaten wij een aantal dagen vast ivm regenoverlast en te laat vertrekkende bussen. In het kleine hotelletje waar we sliepen heb ik de gastvrouw een avond geholpen met koken. Deze Malai Kofta was echt heerlijk! Malai Kofta is een vegetarische versie van gehaktballetjes. Het wordt gemaakt van paneer, een superverse en zachte melkkaas. Laat je niet afschrikken door de flinke ingrediëntenlijst. Het is niet moeilijk om te maken en de meeste ingrediënten zijn sowieso een must wanneer je Indiaas wilt koken.

INGREDIENTEN

Voor de Paneer:, 3 liter melk, 6 eetlepels citroensap, (dit geeft meer paneer dan je nodig hebt, maar paneer is een kleine week houdbaar in de koelkast en kun je op verschillende manieren verwerken), , Voor de saus:, 3 uien (fijngehakt in de keukenmachine), 1/2 eetlepel heel fijngehakte knoflook, 1/2 eetlepel heel fijngehakte gember, +/- 500 gram verse tomaten (gepureerd in de keukenmachine, of uit blik), Snufje kunjit (geelwortelpoeder), 1 Theelepel garam masala (Indiaas kruidenmengsel), 1 Theelepel korianderpoeder, 1 Theelepel komijnpoeder, Chilipoeder, zout en suiker naar smaak., 150 ml gecondenseerde ongezoete melk (of volle koffiemelk), Scheutje melk, , Voor de paneer-balletjes:, 100 gram doperwtjes (diepvries), 1 wortel, geraspt, 300 gram paneer (je vers gemaakte paneer of voorverpakte), 1 grote aardappel, gekookt en geschild, 5 takjes verse koriander, fijngesneden, 100 gram grof gesneden cashewnoten en rozijnen, 1 eetlepel korianderpoeder, 1 eetlepel komijnpoeder, 1/2 theelepel chaat masala (als je dit niet kunt krijgen, gewoon overslaan), ,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gemberthee

INGREDIENTEN

Thee, Anders

  •  
  •  
  • Geplaatst op02-06-2003
  •  
  •  

gember-thee

INGREDIENTEN

Thee

  •  
  •  
  • Geplaatst op10-01-2002
  •  
  •  

Chiller Killer

INGREDIENTEN

Thee, Anders, Anders

  •  
  •  
  • Geplaatst op07-10-2003
  •  
  •  

Eiersalade met avocado, garnalen en eigen gemaakte pittige mayonaise

Een super lekkere salade voor de Pasen, maar ook voor andere tijden van het jaar! De inpiratie voor dit recept kreeg ik van het recept in het blad Essen & Trinken van april 2015. Ik had alle ingredienten in huis, dus gisteravond deze heerlijke salade gemaakt. Het mooie weer maakt ook dat je weer trek krijgt in salades. Lekker met knapperige gebakken aardappelen. De eigen gemaakt mayonaise maakt de salade helemaal af. Gemakkelijk te maken met de staafmixer. In 2 minuten klaar.

INGREDIENTEN

Mayonaise:, rasp van 1 limoen, 1 theelepel limoen- of citroensap -----"Let op: (in totaal plm. 3 eetlepels uitpersen, rest voor salade)", 10 gram verse gemberwortel (geschild en geraspt), 1/2 rode Spaanse peper (zaadjes en zaadlijsten verwijderen, in super kleine stukjes) (ndere helft voor salade), 1 ei op kamertemperatuur, 1/2 theelepel grof zeezout, 1 theelepel honing, 150 ml zonnebloemolie, , Salade:, 6 eieren, 2 1/2 eetlepels limoen- of citroensap, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1/2 rode Spaanse peper (heel fijn gesnipperd), 1 theelepel vloeibare honing, grof zeezout naar smaak, 1 rijpe avocado (ready te eat), 100 gram gemengde sla, 150 gram Hollandse garnalen

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2015
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Ijsthee

Koude theedrank voor 6 - 8 glazen, alcoholvrij, 40 Kcal / 167 KJ per glas

INGREDIENTEN

6 theel thee, 1/2 l water, suiker, citroensap, ijsblokjes,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Kip wok gerecht uit singapore

Originele naam is: " Singapore Noodle stir fry" Erg lekker gerecht, en snel klaar! Ps Na aanleiding van de reactie van Ecureuil zag ik dat ik belangrijke ingrediënten vergeten was te vermelden. Ze staan er nu bij dus flauw is het zeker niet meer.

INGREDIENTEN

± 150 gram taugé., 1 eetlepel olie. (zonnebloem of olijfolie), 2 uien (middelmaat) fijn gesneden., 8 bosuitjes. (in fijne ringetjes gesneden met zoveel mogelijk van het groen), 250-300 gram kipfilet. (in blokjes), Stukje verse gemberwortel., 1 groene (of rode) paprika in reepjes of blokjes gesneden.1 rood chilipepertje in fijne ringetjes gesneden. (desgewenst de zaadjes verwijderd)., 1-2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden., 1 flinke theelepel hot curry poeder., 6 eetlepels sojasaus. (ketjap manis), 1-1½ dl kippenbouillon (van blokje), 3- 4 eetlepels allesbinder (of maizena, aardappelmeel), Miehoen- (of bami of rijst),

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Dadelcake

INGREDIENTEN

250 gram tarwe meel, 250 gram dadels, 1 grote thee glas koude marocaanse thee!, 2 bakpoeder, 2 eieren, 150 gram suiker, 2 eetlepels boter, Bleuband, een beetje kaneel, een beetje gember, 1 handje vol sesaam zaad, of halve hand. of helemaal niet het is waar je van houdt.

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
Nieuwste gember thee recepten
Populaire thee recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top