thaise mosselen
Heerlijk, pikant en romig door de kokosmelk.
1 el zonnebloemolie, 6 teentje knoflook grof gehakt, 2 spaanse pepers zonder zaadjes in dunne ringen, 8 lente-uitjes in ringen, 4 dl kokosmelk, 3 el lichte sojasaus, geraspte schil en sap van 2 limoenen, 1 tl basterdsuiker, 2 kg mosselen, handje gehakte koriander.
Dit is een recept van Sunil V
Verhit de wok op hoog vuur, doe de olie erin en roerbak de knoflook, gember, spaanse pepers en lente-uitjes 45 seconden. Roer de kokosmelk, sojasaus, suiker, limoen schil en sap erdoor. Breng alles aan de kook en voeg de mosselen. Breng het weer aan de kook, dek het af en laat het flink koken tot alle mosselen open zijn, duurt ongeveer 6-7 minuten. Neem de wok en roer de koriander erdoor en breng goed op smaak met zout en versgemalen peper.
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-05-2005Thais Hoofdgerecht10-20 min.
Thaise Mosselen
Licht pittige mosselen met Thaise rode currypasta
2 kg mosselen -, 1 eetl. Thaise rode currypasta -, 2 tenen knoflook -, 2 stengels bleekselderij -, 1 grote ui -, 2 eetl. olie -, 1 zakje santen (ingedikte kokosmelk) 30 gr. -, 2 eetl. verse korianderblaadjes -, scheutje water met limoen(citroen)sap
- Thais Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-2004Thais Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Thaise mosselen
Heerlijke ietwat pittige mosselen. Mosselen niet langer dan 5 minuten in het koude water laten liggen anders gaat de zilte smaak teloor
2 kg mosselen, halve venkel, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels verse korianderblaadjes, 1 eetlepel Thaise rode curry pasta, 2 eetlepels olie, 30 gr ingedikte kokosmelk (santen), water met wat citroensap erin
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-08-2008Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Thaise Mosselen
Thais recept
4 kg Mosselen, 400 gr Thaise roerbakgroente, 1 el sojasaus, 400 ml kokosmelk, 3 el rode currypasta, 5 cm gember, 1 teentje knoflook, citroensap, koriander, peper, olijfolie,
- Thais Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2019Thais Hoofdgerecht30-60 min.
THAISE MOSSELEN
2 kg mosselen, 1 ui, 1 grote teen knoflook, 2 stengels bleekselderij, 2 el olie, 1/2 el Thaise rode currypasta, 1 zakje santen (30g), 2 el verse korianderblaadjes
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-09-2003Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Thaise mosselen
Lekker snel en pittig
2 kilo mosselen, 1 eetl groene of rode thaise currypasta, 1 fijngesneden rode peper, 3 tenen knoflook, theel. verse gember, fijngesneden citroengrasof limoengrasrasp, citroensap en verse koriander,kokosroom
- Thais
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-10-2012Thais0-10 min.
Thaise Mosselen
2 kg mosselen, 4 lente-uitjes, 1 Limoen, zout en peper, 2 EL Thaise Chili-Ui Woksaus van MeiAsia, 1 EL MeiAsia Wokolie
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-01-2012Thais Hoofdgerecht10-20 min.
thaise mosselen
Een pikante afwisseling voor het mosselseizoen.
2 kilo mosselen, 2 sjalotten of ui, 2 teentjes knoflook, 2 stengels vers citroengras (sereh), stukje galanga van 4 cm, 1 wortel, 1 rode spaanse peper of 3 rode kleine chilipepers, liefst vers, 3 verse limoenblaadjes (djeruk purut), 2 eetl. vissaus, 1 limoen, handje grofgesneden verse munt of koriander, water
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-02-2000Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Thaise Mosselen
150 g wortel 6 verse lombokpepertjes, 3 kg mosselen 2 stelen citroengras, 1/2 rode paprika 1 Spaanse peper, 1 blik kokosmelk citroensap, knoflook verse gemberwortel, Japanse sojasaus Thaise vissaus, poedersuiker verse koriander, , ,
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-07-2000Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Thaise mosselen
2 kg mosselen, 1 ui, 1 grote teen knoflook, 2 stengels bleekselderij, 2 eetlepels olie, 0.5 eetlepel Thaise rode currypasta, 1 zakje santen (30 g), 2 eetlepels verse korianderblaadjes, (vers of diepvries van Dar?gal)
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-02-2006Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Thaise mosselen
1 rode peper, stukje vers gehakte gember, 3 tenen gehakte knoflook, een blikje ongezoete kokosmelk, 3 el Thaise vissaus, 1 lente-ui, handvol versgesneden koriander, sap van 1 limoen, 2 kleine djeroek peroetblaadjes,
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-03-2002Thais Hoofdgerecht10-20 min.
Thaise mosselen
Lekker snel en pittig.
1 el zonnebloemolie, 1 eetl groene of rode thaise currypasta, 1 ui in ringen, 1 prei, 1 fijngesneden rode peper, 3 tenen knoflook, tl djah 1 tl serehpoeder, citroensap, 5 el ketjap manis, 4 dl kokosmelk en 2 kilo mosselen.
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-12-2013Thais Hoofdgerecht10-20 min.
Thaise Mosselen
(voor 1 kg mosselen; vooral bedoeld als voorgerecht) 2 flinke gesnipperde teentjes knoflook 4 grote eetlepels arachideolie 1 klein vers rood pepertje 4 grote eetlepels Nam Pla (Thaise vissaus) een handvol fijngesnipperde verse muntblaadjes
- Thais
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-01-2002Thais0-10 min.
Thaise mosselen
Snel klaar en erg lekker!!
2 kg mosselen, 1 zakje koriander fijngehakt, twee teentjes knoflook fijngehakt, drie eetl. verse gember gesnipperd, twee rode pepers in ringetjes, 1 blik kokosmelk, sap van drie limoenen
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-11-2004Thais Hoofdgerecht10-20 min.
Thaise mosselen
Met kokosmelk en rode curry.
2 uien(fijngesneden), 2 stengels witte selder(fijngesneden), 2 kg mosselen, 1 blokje visbouillon, 1 blikje kokosmelk, 1 blik ananasblokjes, 2 fijngesneden rode pepertjes, 1 kl rode currypasta.
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-10-2001Thais Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Thaise mosselen
De mosselen smaken nog steeds naar mosselen maar dan nog lekkerder, met een Thaise touch! Lekker om eens te proberen! https://chivanne.nl/thaise-mosselen/
1,5 kilo mosselen, , 1 stengel citroengras, , 1 Spaans pepertje, , 2 bosuitjes, , 1 teen knoflook, , 2 cm verse gember, , 1 limoen, , verse koriander, , 2 eetlepels kokosboter/olie, , peper
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-06-2020Thais Hoofdgerecht10-20 min.
Thaise mosselen
Pittige mosselen op zijn Thais klaar gemaakt .
4 kg verse mosselen, 3 chilipepers, 6 stengels citroengras, 4 teentjes look, 6 stengels lente-ui, 1 grote bos koriander, enkele takjes tijm, 2 limoenen, 400 ml droge witte wijn, 800 ml kokosmelk, 1 snuif suiker, versgemalen peper
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-08-2017Thais Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Thaise Mosselen
Dit is een recept uit het kookschrift van het zomernummer van Smult met de lekkerste hartige recepten. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl.Â
- 2 kg panklare mosselen, - 1 klont boter, - 2 sjalotten, heel fijn gesneden, - 2 tenen knoflook, geperst, - 2 cm gemberwortel, geschild, heel fijn gesneden, - 2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, heel fijn gesneden, - 1 bosje koriander, blad geplukt en stelen apart fijngesneden, - 2 limoenen, 1 geperst, 1 in partjes, - 2 blikken (a 400 ml) kokosmelk, - 1/2 el suiker, - 2 kafferlimoenblaadjes (djeroek poeroet), in fijne reepjes (optioneel)
- Thais Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-06-2017Thais Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Thaise Mosselen
* 1 grote rode ui, gesnipperd, * plantaardige olie, * 2 teentjes knoflook, gesnipperd, * 1 rode peper, fijngehakt, * stukje verse gember (ca. 6 cm), geraspt, * scheut droge sherry, * scheut vissaus, * 1 limoen, * 3 kg schoongemaakte mosselen, * bosje verse koriander, grofgehakt,
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-08-2009Thais Hoofdgerecht10-20 min.
thaise mosselen
Pittig maar niet te pittig, je proeft nog echt de mossel.
1 ui in halve ringen, 2 spaanse peper zonder zaad en lijsten in dunne ringetjes, wat geraspte gemberwortel, 1 el nam pla,1 el olie, 1 tl suiker, 1 el curry pasta.
- Thais Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-06-2005Thais Hoofdgerecht0-10 min.
Mosselen met Thaise basilicum
Bron: Nederlandse Zuivel Organisatie/Immerc.
- 2 kilo mosselen, - 2 teentjes knoflook, - een stukje laos van ca. 7 cm, - 1 rood pepertje, - 3 stengels citroengras, - een zakje Thaise basilicum, - zonnebloemolie, - 2 el Thaise vissaus, - 2 dl slankroom, - 1 tl maizena, - zout en peper,
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-08-2005Thais Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Thaise mosselen met gele curry
Dit is weer eens wat anders dan de gewone mosselpan. Zeker als je fan bent van de Thaise keuken. Ik heb gele curry gekozen omdat ik dat zelf het lekkerste vind in visgerechten. De mosselen krijgen zoveel smaak dat je niet eens een sausje nodig hebt. Lekker voor erbij is stokbrood met mijn Kruidenboter-met-koriander-en-olijfolie of gewoon met rijst of frietjes. Het vocht dat achterblijft in de wok gooi je natuurlijk niet weg want het is te lekker. Doop er stokbrood in of bewaar het om er een lekker (noedel)soepje mee te maken. Mochten er nog een paar mosselen overblijven (zeer onwaarschijnlijk) dan kun je die gebruiken om in het soepje te doen.
- 2 kilo mosselen, - 2 teentjes knoflook, - 2 sjalotten, - 2 el gele curry, - blikje kokosmelk (400 ml), - 2 el (palm)suiker, - 1 el vissaus, - 1 el oestersaus, - 2 limoenen, - 4 lente uitjes, - 15 gram verse koriander, - 1 rode peper, - arachide of zonnebloemolie
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-09-2015Thais Hoofdgerecht10-20 min.
Gegratineerde mosselen met Thaise kruidenboter
300 g gekookte mosselen - 4 lente-uitjes - 1 klein vers rood pepertje - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels olie - 1 eetlepel limoen- of citroensap - 2 eetlepels fijngehakte koriander - zout - 100 g zachte boter - 50 g paneermeel
- Thais Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-03-2001Thais Voorgerecht20-30 min.
Thaise Mosselen in Kokosmelk
1 el plantaardige olie, 1 el Thaise groene currypasta, 3 tenen knoflook(geperst), 1 el verse gember(geraspt), 1/2 tl kurkuma(gemalen), 600 ml kokosmelk, 3 kaffirlimoenblaadjes(in reepjes gesneden), 1 el citroengras(fijngesneden), 2 kg mosselen(schoongemaakt), 2 el nam pla(Thaise vissaus), 1 tl vloeibare honing, 1 el vers limoensap, basilicumblad(om te garneren)
- Thais
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-03-2003Thais10-20 min.
Gegratineerde mosselen met Thaise kruidenboter
300 g gekookte mosselen, 4 lente-uitjes, 1 klein vers rood pepertje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 2 eetlepels fijngehakte koriander, zout, 100 g zachte boter, 50 g paneermeel
- Vis Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-10-2012Vis Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Thaise mosselen met currypasta
Ik ben dol op mosselen. Bereid in verse bouillon en met witte wijn zijn ze fantastisch. Maar heb je deze variant met Thaise curry weleens geprobeerd? De currypasta maak ik altijd zelf. Zo worden je mosselen echte smaakbommetjes. Tip: de currypasta kan je na het maken ongeveer een week in de koelkast in een jampotje bewaren.Â
Voor de currypasta:, 2 el zonnebloemolie, 50 g tomatenpuree, 3 rode pepers, 2 stengels citroengras, 2 cm verse gember, 2 sjalotten, 3 teentjes knoflook, gepeld, 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad, 1 el suiker, 1 tl zout, , 2 kilo mosselen, 200 ml kokosmelk, 2 el vissaus, 1 el oestersaus, sap van een halve limoen, 10 g verse koriander, 2 limoentjes
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-04-2019Thais Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Thaise mosselen met rijstschotel
De smaak zit tussen pittig en zacht en romig in.Dit recept kwam tot stand van een restje rijst en sperciebonen in kokossaus.
Voor de mosselen; 2 kg mosselen in de schelp, 100 gr. gesneden prei, 3 gedroogde citroenblad, 1/2 stengel sereh,1tl grof zeezout, 1 el vissaus,1 limoen., Voor de rijstschotel;200 gram rijst,2 rode uien, 100 gram shitake;200 gram gesneden prei, 1 cm santen, 1 tl groene currypasta, 1/2 stengel sereh, 1 el vissaus, 1 el mangosaus (uit flesje)zeezout, water,2 el verse koriander.2 el olie.
- Thais
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-2011Thais20-30 min.
Gegratineerde mosselen met thaise kruidenboter
Hardstikke lekker
300 gram gekookte mosselen, 4 lente-uitjes, 1 klein vers rood pepertje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 2 eetlepels fijngehakte koriander, 100 gram zachte boter, 50 gram paneermeel, zout
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-08-2010Thais Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Mosselen op Thaise wijze
Ook de ouderwetse manier om mosselen te koken zat? Probeer dit recept dan eens en je zal verast zijn, de licht pittige smaak is echt heel erg lekker. Probeer ook eens mijn recept voor mosselen op Italiaanse wijze
2 kilo mosselen, 1 witte ui, 1 bos koriander, 1 rode peper, 4 tenen knoflook, 1 stengel citroengras (Sereh), Stukje verse geraspte gember, Vissaus, Klein blikje kokosmelk (250 ml),
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-09-2017Thais Hoofdgerecht20-30 min.
gegratineerde mosselen met thaise kruidenboter
300gr.gekookte mosselen, 1 klein vers rood pepertje, 2 teentjes knoflook, 4 lente uitjes, 2 eetlepels olijfolie, snufje zout, 100gr. zachte boter, 50gr. paneermeel, 2 eetlepels fijngehakte koriander, 1 eetlepel citroensap,
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-09-2000Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Gestoomde thaise mosselen
1 kg mosselen, schoongeboend., 2 stengels citroengras, fijngehakt, 4 sjalotjes, gehakt, 4 citrusbladen, in grove stukjes gescheurd., 2 rode chilipepers, onzaad en in ringeltjes gesneden, 1 eetl. vissaus, 2 eetl. vers limoensap, 2 lenteuitjes, hehakt, en verse korianderbladen, ter garnering.
- Thais Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-01-2006Thais Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Thaise mosselen met noedels (2)
, 150-200 gr noedels, 250 gr gekookte mosselen, 5 bosuitjes, 2 tenen knoflook, 1 1/2 el nam pla, 2 el oestersaus, 2 el grofgesneden korianderblaadjes, 1 el olie,
- Thais
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-08-2010Thais0-10 min.
Salade met gebakken Thaise mosselen
Ingredienten, 1 potje(0.5 l) gekookte mosselen, 2 eetlepels Conimex Kruidenpasta voor Groene Curry, 0.5 komkommer, 1 limoen, 300 g gemengde slablaadjes, Conimex Wok Olie, 1 theelepel suiker, zout, peper,
- Aziatisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-06-2005Aziatisch Voorgerecht10-20 min.
Gegratineerde mosselen met Thaise kruidenboter
, 300 g gekookte mosselen, , 4 lente-uitjes, , 1 klein vers rood pepertje, , 2 teentjes knoflook, , 2 eetlepels (olijf)olie, , 1 eetlepel limoen- of citroensap, , 2 eetlepels fijngehakte koriander, , zout, , 100 g zachte boter, , 50 g paneermeel, ,
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-08-2005Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Mosselen op Thaise wijze
• 5 kilo mosselen, • ongeveer 75 ml sesamolie, • ongeveer 50 ml zonnebloemolie, • 4 stengels citroengras, fijngehakt, • 150 gram gember, fijngehakt, • 4 teentjes knoflook, geperst, • 4 Rode pepers, fijngehakt, • 3 bossen koriander, stelen fijngesneden, grof gesneden, • 10 blaadjes citroenblad (djeroek poeroet), • 2 - 3 eetlepels vissaus, • sap van 2 - 3 limoenen, rasp van 1 limoen
- Thais Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-09-2009Thais Hoofdgerecht30-60 min.
gegratineerde mosselen met thaise kruidenboter.
Een heerlijk vis voorgerecht.
300 Gr. gekookte mosselen, 4 Lente uitjes, 1 Klein vers rood pepertje, 2 Teentjes knoflook, 2 Eetl. (olijf)olie, 1 Eetl. limoen- of citroensap, 2 Eetl. fijngehakte koriander, Zout, 100 Gr. zachte roomboter, 50 Gr. paneermeel
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-03-2002Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Gegratineerde mosselen met Thaise kruidenboter
300 g gekookte mosselen, 4 lente-uitjes, 1 klein vers rood pepertje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 2 eetlepels fijngehakte koriander, zout, 100 g zachte boter, 50 g paneermeel
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-11-2004Belgisch Voorgerecht0-10 min.
Mosselen op Thaise wijze
Een pittig gerecht; het kan nog pittiger als je de zaadjes in de pepertjes laat zitten !
2 kg. mosselen4 cm. gemberwortel5 teentjes knoflook4 stengels vers citroen, gras12 blaadjes basilicum2 rode pepers3 bosuitjes3 takjes koriander6, eetl. zonnebloemolie1 eetl. limoensap2 eetl. vissaus300 gr. noedels
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-02-200520-30 min.
- Eigen recept
Thaise mosselen met noedels (1)
, 150-200 gr noedels, 3 bosuitjes, 1 teen knoflook, 1 el currypasta (groen of rood), 200-250 gr gekookte mosselen, 200 ml kokosmelk, 1 el grofgesneden verse munt, 1 el grofgesneden verse koriander, 1 el olie,
- Thais
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-08-2010Thais10-20 min.
Mosselen op Thaise wijze
2 kilo mosselen, 4cm gemberwortel, 5 teentjes knoflook, 4 stengels citroengras, 12 blaadjes basilicum, 2 rode pepers, 3 bosuitjes, 3 takjes koriander, 6 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel limoensap, 2 eetlepels vissaus, 300g woknoedels(Conimix).
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-09-2004Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Mosselen op thaise wijze
De mosselen komer er weer aan,Lekker met groenten en witte wijn ,maar dit is ook een niet te versmaden variant.
2 kilo lekkere verse mosselen,gewassen en uitgezocht., 3 cm geschilde en geraspte gemberwortel, 1 flinke,rode peper,van zaadjes ontdaan,in stukjes, 1 blik kokosmelk[200 ml], 2 theel vissaus[nam pla], 2 theel sesamolie, halve bos verse koriander,grove stukken, sap van 1 limoen,
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-06-2009Thais Hoofdgerecht10-20 min.