1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise
  4. Thaise recepten
Thaise recepten Meer Thaise recepten recepten »
Suggesties kookboeken

In het aspergeseizoen eet ik meestal 3x per week asperges. 1x soep met asperges en meestal 1x op traditionele wijze met ei en ham (soms met zalm) of onze favoriete Aspergetaart-met-het-witte-goud . Voor de 3e keer ben ik elke keer weer op zoek naar een nieuwe gerecht. Deze keer had ik trek in een roerbakschotel. En omdat ik momenteel tijdens de Corona Crisis maar maximaal 1x per week mijn boodschappen wil doen moest ik het doen met wat ik verder in huis had. De peultjes en een bakje kastanjechampignons leken me goede begeleiders en ik had nog 2 moten zalm staan van de asperges met zalm. Aangevuld met de overige ingrediënten bleek het een heerlijke combinatie te zijn en hebben we zitten smullen van dit heerlijke gerecht N.B.: In de Thaise keuken maakt men meestal gebruik van groene asperges (tips) maar omdat ik nou eenmaal een liefhebber ben van het "het witte goud" gebruik ik gewoon witte asperges. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Thaise rode curry met kip, sperziebonen en paprika is super snel en makkelijk thuis gemaakt. Serveer de curry met rijst of noedels. Tip: gebruik om de weerstand hoog te houden kurkuma en gember. Dit zijn ingredienten die er niet perse in zouden hoeven. Maar het maakt het gerecht extra lekker en een stuk gezonder.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Panang curry is een Thaise rode currypasta op smaak gebracht met pindanootjes. Resultaat is een perfecte smaakbalans tussen zout, zuur en zoet. Deze panang curry met scampi is echt het lekkerste wat de Thaise keuken te bieden heeft, test het vooral zelf eens uit! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Ruim 2.5 ons groente per persoon, de vereiste eetlepel olie gezonde en duurzame visvetzuren....het voedingscentrum zou best tevreden zijn..... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Ik wilde graag een ovenschotel maken met aardappelpuree en roerbakgroenten. Toen kwam ik nog een zakje Teryaki woksaus tegen, die heb ik gebruikt om te kruiden. Het bleek een heerlijke combinatie te zijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Een pompoensoep die een hoop mensen lekker vinden. Als je van een beetje pittig en Thais houdt tenminste ;-) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Leng is een belangrijke consumptievis met zeer vast visvlees.Serveer met gestoomde broccoli of groene boontjes.  Beste tijd voor leng zijn de eerste 3 maanden van het jaar  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

De balletjes kunnen warm of koud worden opgediend. Eender welke keuze je maakt, je zult watertanden ... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Makkelijk zacht-romig currygerecht, met een pittige ondertoon. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

600 g kipfilet 3 eetlepels bloem 1 theelepel versgemalen witte peper 1 theelepel zout 8 dl zonnebloem- of maisolie 2 uien 3 tenen knoflook 1 middelgrote rode paprika 1 middelgrote gele paprika 1? dl Thaise kippenbouillon (van een tablet) 1 dl tomatenketchup 1 eetlepel vissaus (Nam Pla) 1 eetlepel licht sojasaus 2 eetlepels limoen- of citroensap 2 theelepels palm- of rietsuiker 100 g ananas, vers of uit blik  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Dit is een heerlijk slank gerecht voor 2 personen. Het is heel makkelijk om dit voor meer of minder personen te maken en het is werkelijk een super simpel recept! Ben je niet op dieet dan neem je gewoon meer. Ik heb dit op 22.10`10 weer eens gemaakt. En na (na zoveel jaren) eindelijk eigen foto`s erbij geplaatst. Ik heb het dit keer gemaakt met Thaise roerbakgroenten en als bijgerecht komkommerschijfjes met knoflook en yoghurt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

500 gram komkommer 3 eetlepels vissaus of lichte sojasaus 3 eetlepels limoensap 3 eetlepels water 2 eetlepels suiker 1 grote verse rode Thaise (of Spaanse) peper, zonder de zaadjes, in reepjes 3 eetlepels sjalotringetjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Basis-recept voor een perfect curry-gerecht. Tip: Laat gerust eens de kokosmelk achterwege om gewoon een heerlijke roerbakschotel te maken. Of vervang de kokosmelk door bouillon - of combineer deze met bouillon - en je hebt een heerlijke (maaltijd)soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas
Populaire Thaise kookboeken:
Top