1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise
  4. Thaise recepten
Thaise recepten Meer Thaise recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Een heerlijke slanke en snel te maken curry met veel groenten. Ik heb in plaats van sperziebonen haricots verts gebruikt. Vind ik zelf meestal nog lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

=16pxIn " Op Oostendse Wijze "  gaat TV-chef Dagny Ros samen met Oostendse chefs aan de slag met Oostendse streekproducten. Dit is een recept van restaurant St. Malo in Oostende. Het restaurant met de van oorsprong zeer Franse naam biedt sinds enkele jaren ook Thaise gerechten aan en doet dat met verve en kunde. Een zeer goede keuze als je straks een tafel zoekt in de badplaats Oostende. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Onze favoriete Thaise curry? Panang! Dat is een rode currypasta die op smaak gebracht is met pinda's. Overheerlijk in combinatie met kip en blokjes zoete aardappel. Dit exotisch toppertje zet je zowaar in 15 minuten op tafel. Met dank aan de Thai. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

In Thailand ga je niet snel een curry vinden met gehaktballetjes in, maar dat noemen we dan: "the best of both worlds". Een originele curry met lekker sappige kippengehaktballetjes en rijst. Heel gemakkelijk om klaar te maken en toch een pittig smaakbommetje.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Een perfecte salade voor een warme zomeravond! En zo gezond! Hij zit bomvol groenten zoals Chinese kool en wortel en er gaat gepocheerde kip doorheen. De dressing maakt hem zo geweldig. Deze zit tjokvol krachtige smaakmakers wat heel goed samen gaat met de zachte smaken van de Chinese kool en wortel.  https://chivanne.nl/vietnamese-kipsalade/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vietnamees

Dit is van kinds af aan al een van mijn lievelings eten. Mijn moeder vond dit ooit in een oud kookboek. Intussen is het recept natuurlijk wel wat naar eigen smaak aangepast.  Ook lekker als borrelhapje maar kan ook lekker met rijst als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Pittige omelet die super lekker van smaak is !  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Makkelijk zacht-romig currygerecht, met een pittige ondertoon. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

600 g kipfilet 3 eetlepels bloem 1 theelepel versgemalen witte peper 1 theelepel zout 8 dl zonnebloem- of maisolie 2 uien 3 tenen knoflook 1 middelgrote rode paprika 1 middelgrote gele paprika 1? dl Thaise kippenbouillon (van een tablet) 1 dl tomatenketchup 1 eetlepel vissaus (Nam Pla) 1 eetlepel licht sojasaus 2 eetlepels limoen- of citroensap 2 theelepels palm- of rietsuiker 100 g ananas, vers of uit blik  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Dit is een heerlijk slank gerecht voor 2 personen. Het is heel makkelijk om dit voor meer of minder personen te maken en het is werkelijk een super simpel recept! Ben je niet op dieet dan neem je gewoon meer. Ik heb dit op 22.10`10 weer eens gemaakt. En na (na zoveel jaren) eindelijk eigen foto`s erbij geplaatst. Ik heb het dit keer gemaakt met Thaise roerbakgroenten en als bijgerecht komkommerschijfjes met knoflook en yoghurt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

500 gram komkommer 3 eetlepels vissaus of lichte sojasaus 3 eetlepels limoensap 3 eetlepels water 2 eetlepels suiker 1 grote verse rode Thaise (of Spaanse) peper, zonder de zaadjes, in reepjes 3 eetlepels sjalotringetjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Basis-recept voor een perfect curry-gerecht. Tip: Laat gerust eens de kokosmelk achterwege om gewoon een heerlijke roerbakschotel te maken. Of vervang de kokosmelk door bouillon - of combineer deze met bouillon - en je hebt een heerlijke (maaltijd)soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas
Populaire Thaise kookboeken:
Top