1. Home
  2. Recepten
  3. Texmex Kruiden

Texmex kruiden recepten (44) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

pangasiusfilet met tex-mex kruiden

Heerlijke gepanneerde pangasiusfilet met tex-mex kruiden der overheen

INGREDIENTEN

1 zak panko 4 pangasiusfilet 2 eieren tex-mex kruiden

Bereidingswijze

Verwarm de frituur op 180 graden. roer de eieren goed los en zet een bordje met panko der bij. doe de ontdooide pangasiusfilet in de losgeklopte eieren zorg dat aan beide kanten goed ei zit doe het daarna in de panko druk dit goed aan zodat het goed blijft zitten het is niet erg als je de vis daardoor plat drukt. doe dit in de frituurpan en bak de vis tot het aan beiden kanten mooi goud bruin gebakken is. laat het goed uitlekken en doe de tex-mex kruiden der overheen.

  • Vis Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2016
  • Vis Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tex-Mex bal

Gehaktbal met smaak

INGREDIENTEN

500 gr. gehakt, 1 los geklopt ei, paneermeel, zout en peper, 1 theel. tex-mex kruiden, 1 theel. gesnipperde jalapenopeper (uit een potje) of 1 groene peper,zonder zaadjes en gesnipperd., ,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

tex-mex gehaktbrood

INGREDIENTEN

Naar smaak boter, 1 stuk(s) ui, 2 stuk(s) pepers (Spaans), 0.50 eetlepel(s) boter, 2 eetlepel(s) Mexicaanse kruidenmix, 2 deciliter(s) tomaten (gezeefd), 50 gram nacho tortillachips, 500 gram gehakt (runder), 1 stuk(s) ei,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Countrystyle spareribs met TexMex bbqsaus

Spareribs zoals spareribs moeten smaken: mals, pittig en sizzling hot

INGREDIENTEN

1 liter water, 1 dl azijn, 100 gr bruine basterdsuiker, 6 el TexMex kruiden, 1200 gr losgesneden spareribs (krabbetjes), 1 el mosterd, 2 dl barbecuesaus, 2 el abrikozenjam, 1 tl worcestersaus, 1/2 el ketjap

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2005
  •  
  •  10-20 min.

Tex-Mex bal gehakt

INGREDIENTEN

500 gr. gehakt 1 losgeklopt ei 1 fijgewreven beschuit of paneermeel. 1 eetl. tex-mex kruiden 1 eetl gesnipperde jalapenopeper(uit een potje) of 1 groene peper zonder zaadjes

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Hamlappen met chili en Tex-mex

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen, in kleine blokjes, 1 eetlepel TexMexkruiden, 1 rode paprika, in blokjes1 1groene paprika, in blokjes1 rode chilipeper, in dunne ringen, 1 teentje knoflook, geperst, 2 uien, fijngesnipperd, 3 eetlepels olie, 1 blik tomatenblokjes, 400 gram, 2 blikken kidneybonen, 400 gram, zout, peper, tabasco,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chili Con Carne Tex-Mex

INGREDIENTEN

1 el olijfolie* 2 teentjes knoflook, uitgeperst* 750 gr mager rundvlees in dobbelsteentjes* 1 grote ui, gesnipperd* 2 laurierblaadjes* 1 kop tomatensap* 1 blik gepelde tomaten op sap, fijngesneden* 1 blik chili- of kidneybonen, uitgelekt* 0,5 tl gemalen oregano* 1 tl gemalen komijn* 0,5 tl chilipoeder.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Country style spareribs met TexMex barbequesaus

INGREDIENTEN

1 liter water, 1 dl. azijn, 100 gr. basterdsuiker, 6 eetlepels TexMex kruiden, 1200 gr. losgesneden spareribs, 1 eetlepel mosterd, 2dl.barbequesaus, 2 eetlepes abrikozenjam of honing, 1 theelepel worchestersaus, 1/2 eetlepel ketjap manis

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2008
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gegratinneerde enchillada`s met kip: tex-mex wraps op zn bes

Gegratinneerde wraps met gekruide kipreepjes, paprika en tomatensalsa, samen met `refried beans` en ijsbergsla + zure room een toprecept waar geen kruimeltje van overblijft! Het is wel bewerkelijk maar zeker niet moeilijk te maken. Succes gegarandeerd.

INGREDIENTEN

6 tarwetortilla`s, , 2 kipfilets, in smalle reepjes, 1 groene paprika, in fijne reepjes, 2 tot 3 tenen knoflook, 1 spaans pepertje, van zaadlijsten ontdaan en fijngehakt., 1 el taco kruiden (tex mex of andere mix), , voor de salsa:, 2 rijpe tomaten, 1 kleine ui, 1/2 tl zout, 1/2 tl peper, 1/2 tl gemalen komijn (djinten), 1 tl gemalen koriander (ketoembar), , voor de `refried beans`, 3 el olie, 1 klein gesnipperd uitje, 1 blikje kidney bonen, 1 rode spaanse peper, van zaadlijsten ontdaan en in kleine stukjes., 3 tenen knoflook, grof gehakt, zout en peper naar smaak, , verdere garnituren:, ijsbergsla, in hele fijne reepjes gesneden, , verse koriander of peterselie, gehakt, , geraspte kaas (liefst cheddar, maar emmenthaler of gouda is ook goed), , zure room

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2011
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Combo Fajitas met verse guacemole

Zelf bedachte combinatie van verschillende fajita- en guacemole recepten. Ken dit zelf uit Texas waar veel mexicaans (TexMex) wordt gekookt. Vooral de tequila zorgt voor de echte mexicaanse smaak!

INGREDIENTEN

300 gr biefstuk, 300 gr kipfilet, 2 pakken soft taco`s (8 stuks per pak), die van Casa Fiesta vind ik het beste, 125 ml Crème fraiche, 200 gr Geraspte kaas, 100 ml Olijfolie, 50 ml Limoensap, 50 ml Tequila, 1 rode peper, 2 Paprika`s, 2 uien, Half bakje champignons, 2 avocado`s, 3 teentjes knoflook, Verse korianderblaadjes, Salsa of tomaat, Mexicaanse kruiden (paprika, ui, piment, koriander, sesam, komijn, oregano, peterselie), Tabasco, Zout, Zwarte peper

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Meerval Spiezen

Meerval is een stevige magere vissoort dus heel geschikt voor op de bbq of in de grillpan.

INGREDIENTEN

300 gram meervalfilet 12 plakjes Coburgerham Tex-Mex kruiden limoensap basilicumolie

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

sate tortilla's

INGREDIENTEN

4 tortitta's, 400gr kipfilet, 200gr sperziebonnen, 50gr taughe, 50gr seroendeng, satesaus, 2 haardgekookt eiren, knooflook olie, texmex kruiden chillisaus

  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2008
  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

gehaktballetjes met balkansmaak

Heerlijke gehaktballetjes met die typische balkansmaak, ook al zitten er tex-mex kruiden in dit doet niets af aan die typische smaak, maakt ze alleen maar kruidiger. lekker voor bij de borrel of op een broodje met knoflooksaus erbij. tip= eet ze als je daags erna nergens naar toe hoeft, slaat wel op je adem

INGREDIENTEN

- 1 kilo h.o.h gehakt, - 4 grote tenen knoflook, - 2 volle tl paprikapoeder pikant, - 2 el tex-mex kruiden, - 5 el verse fijn geneden peterselie, - 3 el bruisend mineraalwater, - olijolie

  • Balkan
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2009
  • Balkan
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

country style spareribs

Beetje pittig maar heel erg lekker

INGREDIENTEN

1 liter water, 1dl azijn, 100 gr bruine basterdsuiker, 6 eetlepels TexMex kruiden, 1200 gr spareribs, 1 eetlepel mosterd, 2 dl barbecuesaus, 2 el abrikozenjam of honing, 1 theelepel worcestersaus, 1/2 eetlepel ketjap manis

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2009
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

chili met bugles

Lekker, simpel en snel klaar. Recept van Manja

INGREDIENTEN

Bruine bonen,tomatenpuree,zakje texmex kruiden, paprikapoeder,gehakt,knoflook,bugles of tortilla chips, geraspte kaas,sla

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vegetarische Tortilla

Zachte taco met vegetarische vulling

INGREDIENTEN

2 blikjes kidney bonen, 1 blikje mais, 200 gr. chapmignons, Hot style sauce, 1 zakje texmex kruiden

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

gevulde aubergine op de makkelijke manier

Aubergine gevuld met kip en groente

INGREDIENTEN

Kip of gehakt aubergine tomaat ui paprika potje tacosaus knoflook sambal of peperolie texmex kruiden

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-08-2008
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

soft taco's met kip

De slanke variant van gevulde taco's en net even lekker!de vulling pp is 3,5 point.

INGREDIENTEN

Soft taco's van tex-mex bv(1=2,5 punt), 4 kipfilets(=2 hele), tex-mex kruiden(of mexicaanse),1 ui, kleine paprika,blik bruine bonen,blik mais, beetje olijfolie, (eventueel teentje look), voor de garnering:rode ui;zure room;gemalen light kaas;tacosaus

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aardappel-preitaart

Bourgondisch lekker.

INGREDIENTEN

2 plakjes bladerdeeg, 2 aardappels (groot), zout, 2 eetlepels zure room, 2 eetlepels kruidenkaas (AH), halve eetlepel mexicaanse kruidenmix (texmex kruiden),

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Pitabroodjes

INGREDIENTEN

1 pakje verse roomkaas met kruiden (80 gram), 3 eetlepels melk, zout, peper, 2 blaadjes sla, 2 bosuitjes, 1 bakje kipreepjes (200 gram), 1 theelepel Tex-Mex kruiden, 2 eetlepels olie, 1 zakje peultjes en worteltjes (200 gram), 4 pitabroodjes

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Countrystyle spareribs met Tex-Mexsaus

-

INGREDIENTEN

100 ml azijn, 10 gram mosterd, 1000 ml water, 5 ml worcestershiresaus, 5 gram ketjap manis, 100 gram bruine basterdsuiker, 1200 gram krabbetjes/spareribs, 200 ml barbecuesaus, 20 gram abrikozenjam, 60 gram Tex-Mex kruiden

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2013
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kipblokjes in Mexicaanse wrap

Gebakken blokjes of reepjes kipfilet geserveerd in een Mexicaanse wrap.

INGREDIENTEN

4 KIPFILETS ** 1 PAPRIKA ** 1 GROTE UI ** Half bakje CHAMPIGNONS ** KIPKRUIDEN ** MARSALA ** ZOETE CHILISAUS ** 4 Eetlepels OLIJFOLIE ** 4 WRAPS (TexMex).

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2004
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snijbonenstamp met komijnenkaas

INGREDIENTEN

600 g kruimige aardappels, geschild, zout, 350 g snijbonen, in schuine ruiten, 1/2 dl melk, 15 g boter, 1/4 tl TexMex kruiden, 2 gedroogde tomaten in olie, in stukjes, 200 g komijnekaas, in blokjes van 1/2 cm

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wraps met Mexicaanse biefstuk

Mexicaanse wraps.

INGREDIENTEN

200 gram bieflapjes in dunne reepjes, 1 el tex-mex kruiden, 2 el olie, 1 ui in dunnen partjes, 1 teen knoflook, 50 gram mini maiskolfjes in dikke plakken, 1/2 gele paprika in blokjes, 2 trostomaten ontveld in blokjes, zout, peper, 4 wraptortilla`s, 6 el zure room, 50 gram gerapte belegen kaas, 4 grote slabladeren lollo biondo, 1 bakje avocadosaus

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2013
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gehaktschotel Mexicaans

Weinig vet bevattende Mexicaanse schotel.

INGREDIENTEN

1? pond gehakt; 1 zakje Tex-Mex kruiden; 4 eetlepels zoete Chilisaus; 100 gr. Nacho's of Dorito's; 3-4 tomaten; 2 grote uien; 250 gr. champignons; 2 paprika's; 150 gr. geraspte kaas; ? kopje water; 2 eetl. olijfolie; 1-2 teentjes knoflook; 3 eetl. marsala.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spitskool wrap

Ik heb dit recept zelf verzonnen, omdat ik eens iets ander wilde als de standaard tortilla's. Tevens wilde ik hem iets lichter houden, dmv tortilla's word het gerecht wat zwaarder. Benodigdheden: ~~1 Spitskool 500 gram extra mager rundergehakt 1 handje sperzieboontjes. 1 klein blikje maïs 1 rode paprika 1 potje gehakte knoflook 1 flesje salsa van tex-mex 1 busje shoarma kruiden van verstegen ~~- Topje en onderstuk van de spitkool afsnijden en in een pan met water op het vuur laten koken tot je de bladen makkelijk los kunt halen zonder dat ze scheuren. Let op niet te lang want dan worden ze te zacht. - In een ander pannetje doe je een hele paprika in het water op het vuur en wat boontjes ( dit kan eventueel ook met blik boontjes vervangen worden, deze hoeven dan niet nog eens gekookt) Niet te lang. Tevens kun je er ook voor kiezen om de boontjes, paprika en Maïs mee te bakken met het gehakt ipv te koken. - Kruid het gehakt na smaak en bak het in de pan tot het rul is. - Voeg vervolgens de mais toe en een beetje salsa saus + een beetje gehakte knoflook ( ik voeg zelf het hele flesje salsa toe en een theelepel of 4 gehakte knoflook omdat we van kruiden houden en ik het wat langer doorbak, waardoor het ver weg bakt) - Wanneer de paprika en boontjes wat zachter zijn kun je deze afgieten en de paprika schoonmaken en in blokjes snijden.  De boontjes in stukjes   - Wanneer het gehakt klaar is van het vuur halen en verder met de spitskool - Als de bladen loslaten, spoel je ze nog even af met koud water, dan leg je ze op het aanrecht naast elkaar voor het gemak. zorg wel dat de ingrediënten zijn afgekoeld, is wat makkelijker met het maken van de wraps anders verbrand je je handen - Je kunt nu de blokjes paprika en boontjes erin verdelen en vervolgens een schep van het gehakt met mais erop doen en deze rollen. Wanneer het samen gebakken is kun je het mengsel in 1 keer in de bladen doen. Zorg ervoor dat het niet te veel is want dan krijg je ze niet meer gerold of de bladen scheuren. - Je kunt ze zowel koud als warm eten Ontzettend lekker met wat chilisaus! 1 keer gemaakt voor collega's en ze zijn er gek op!

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, ~~1 Spitskool, 500 gram extra mager rundergehakt, 1 handje sperzieboontjes., 1 klein blikje maïs, 1 rode paprika, 1 potje gehakte knoflook, 1 flesje salsa van tex-mex, 1 busje shoarma kruiden van verstegen, , eventueel wat chilisaus

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT

Ik had nog nooit van sambalyoghurt gehoord, maar volgens de makers van dit recept  van Project Gezond , ( een nieuw experiment)  voegt het precies toe wat nodig is om dit gerecht een finishing touch te geven. Een slank en lekker Mexicaans gerecht, dat binnen 30 minuten op tafel staat. Het lijkt alsof ik een "overvloed " aan  vulling heb. Ik dacht namelijk grote waps te hebben in plaats van 4 stuks van 40 gram en nam dus 2 van "80 gram". Maar ach, no problem..... het heeft ons heerlijk gesmaakt en dat is belangrijk. https://www.projectgezond.nl/  

INGREDIENTEN

200 gr kipfilet in blokjes, 1 rode ui in kwart dunne ringen., 1 gele paprika in dunne reepjes, 100 gr ijsbergsla in dunne reepjes, 4 ( volkoren) wraps van 40 gr per stuk, 100 gr yoghurt, 1 tl sambal ( oelek) ik had badjak, , 1 el olie, 1 tl tex-mex kruiden

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hollandse wraps

INGREDIENTEN

*2 eieren.*1 tomaat.*2 eetlepels olijfolie.*500 gram gehakt, wat je lekker vind dus hoh of runder.*1 zakje soepgroenten (of stel dit zelf vers samen).*1 potje tacosaus.*peper en zout.*2 eetlepels fijngehakte peterselie.*8 tortilla (santa maria tex-mex).*150 gram geraspte kaas naar wens. (Ik vervang het gehakt vaak voor kipfilet welk ik in stukjes snij en knapperig bak met kruiden naar smaak)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snijbonenstamppot

Met komijnenkaas

INGREDIENTEN

600g kruimige aardappels,geschild,zout,350g snijbonen,in schuine ruiten,? dl melk,15g boter,? tl TexMex kruiden(potje),2 gedroogde tomaten in olie,in stukjes,200g komijnkaas aan een stuk,in blokjes van ? cm.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

tortilla's met gehakt-bonenvulling

Mexicaans op vlaamse wijze(goed gevuld dus;-))

INGREDIENTEN

Ong. 400 gr gehakt;zakje tex-mex seasening mix; 1 etl hot-taco sauce;1 kleine ui, 1/2 paprika;2 tomaten op blokjes; klein blikje mais; blik bruine bonen; tortilla's(soft taco's); garnering: 1 rode ui,zure room, tacosauce, ijsbergsla,blokjes tomaat,cheddar(gemalen of zelf geraspt)

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Meerval In Een Krokant Jasje.

Gebakken meerval in een jasje van tex-mex yochurt en gemallen noten.

INGREDIENTEN

4x160 gr meerval filet vers., 200 ml margere yochurt., Tex-mex kruiden naar eigen smaak., 100 gr pecan noten., 50 gr hazelnoten., 50 gr walnoten., boter

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

minibroodje

Waarom iedere keer grote broden bakken? Hoeft helemaal niet. Voor een persoon kan ook.

INGREDIENTEN

100 gram meel, bijvoorbeeld: speltmeel40% tarwebloem, 60% volkoren tarwemeel100% volkoren tarwebloem100% tarwebloem3/4 theelepel gedroogde gist of 1 1/2 theelepel verse gist, theelepel suiker, theelepel olie of boter, de keuze uit: mespuntje zouttwee theelepels tex-mex kruidentwee theelepels japanse kruidentwee theelepels nasikruidenetcetera etcetera..., 60 gram water

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2001
  •  
  •  60-120 min.

HARTIGE TEXMEXTAART

Een hartige taart van krokant bladerdeeg met een Tex-Mex vulling van gehakt, groente en tortillachips.

INGREDIENTEN

-1 pakje diepvries bladerdeeg, -1 eetlepel olie, -350 gr rundergehakt, -1 grote vleestomaat, -2 eieren, -75 gr geraspte kaas, -1/2 bosje bladselderij, -1 klein zakje kaas tortillachips, -1 ui, -mexicaanse kruiden, -1 rode paprika, -2 dl slagroom, -1 snufje cayenne peper

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Viergroenten puree

Een recept wat heel goed van te voren kan worden klaar gemaakt, de smaak zal er zeker van ten goeden komen . in de magnetron opwarmen . zonder vlees een heel lekker vegetaries gerecht

INGREDIENTEN

1 1/2 ons boontjes, \\\\\\\\\\\\\\\" broccolie, bladspinazie (diepvries) 2 porties, 1 ui, 10 cm prei, runder gehakt 2 a 3 ons, texmex kruiden, boter om in te bakken, aardappelen naar behoeften

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

vleesreepjessalade

INGREDIENTEN

300 gram varkensvlees reepjes.3 eetlepels mex kruiden.3 rijpe vlees tomaten.1 middel grote ui.1 krop sla.50 gr geroosterde hazelnoten.1 theelepel suiker.3 eetlepelsazijn .5 eetlepels mayonaise.

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2005
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Fried Onionrings

Makkelijk bijgerecht, lekker bij bijvoorbeeld een Tex-Mex maaltijd.

INGREDIENTEN

Voor een mandje uienringen: 3 grote uien, 185 gram bloem, 2 theelepels gemalen komijn (djintan), 1 theelepel paprikepoeder, 375 ml. koud bier, 2 theelepels zout, circa 1.5 liter plantaardige olie, bijv. zonnebloemolie, om in te frituren.

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

***MEXICAANSE BONEN MET EI***

Geen idee wat je voor jezelf wilt koken ? Dit eenpersoonsgerecht geef je genoeg inspiratie om gezond,lekker en goedkoop te eten.

INGREDIENTEN

=1 el Olijfolie., =1 kleine ui, gesnipperd., =1 teen knoflook,fijngehakt., =1 rode puntpaprika,in halve ringen., =125 gram cherrytomaatjes, gehalveerd., =1 blikje zwarte bonen( 150 gr.) uitgelekt., =1 blikje maiskorrels ( 150 gr.) uitgelekt., =2-3 tl. tex mex kruiden of pittige paprikapoeder., =2 eieren. = 40 gram tortilla's

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2018
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tostadas

Een populair Texmex gerecht

INGREDIENTEN

450 gr gemengd gehakt - 2 tl chilipoeder - 1 tl gemalen komijn - 1 tl gemalen koriander - 1 blik kidneybonen (gepureerd) - 1 pakje tostadaschelpen (kan ook met tortillachips) --- toppings -- in reepjes gesneden sla - geraspte cheddarkaas - tomaten blokjes - zure room - garnaaltjes - tacosaus

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-1999
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Mexicaanse Zoete Aardappelschotel met Rundergehakt van Project Gezond

Als je van Mexicaans eten houdt, dan weet je wel dat alle Mexicaanse lekkernijen meestal verstopt zitten in een WRAP,  of dat er een TACO mee wordt gevuld.  Dit is weer eens iets heel anders..... alle Mexicaanse lekkernijen zitten namelijk nu verstopt in een ovenschotel op een bodem van zoete aardappel. Daarop een mengsel van rundergehakt met Tex-Mex kruiden, rode ui, paprika en natuurlijk mais en kidneybonen.  De schotel wordt afgetopt met dunne plakken tomaat en daarover leggen we plakken mozzarella, die we in de oven laten smelten en bruin kleuren . Mmmmmm Genieten dus van deze schotel, althans dat deden wij en dat ondanks dat manlief niet zo'n liefhebber is van zoete aardappel. Dit gerecht vond hij veel lekkerder dan dit gerecht met gepofte aardappel. https://www.smulweb.nl/recepten/1469053/Gepofte-zoete-aardappel-met-kip-en-paprika-van-project-gezond  

INGREDIENTEN

150 gr rundergehakt, 75 gr kidneybonen afgespoeld en uitgelekt, 75 gr mais afgespoeld en uitgelekt, 1 rode ui in vieren gedeeld en in kwart ringen gesneden, 1 tomaat in plakken, 80 gr mozzarella in plakken, 1 blikje tomatenpuree ( 70 gr), 2 tl Tex- Mex kruiden, 300 gr zoete aardappel geschild in dunne plakken., 1 rode paprika schoon in reepjes gesneden, (optie een rode peper meebakken)

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Smokey cowboy chicken wrap

Een romige maar tevens hartige en bijzondere smaak. Cowboy texmex style.

INGREDIENTEN

- 250 gr kipfilet in blokje, - 100 gr bacon (vleeswaren), - 1 rode paprika, - 125 gr champignons, - 1 ui, - 150 gr halfvolle creme fraiche (finesse van Blueband), - 4 tortilla wraps, - 2 el smokey burger cowboy kruiden van Slvo (in een potje)

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2014
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spruitjes op z'n Mexicaans

Van :"angel"

INGREDIENTEN

Een paar teentjes knoflook, 2 flinke uien, 1 rode paprika, 1 kg spruitjes, 1 pondje kipfilet in stukjes, 250 gram spekreepjes of dobbelsteentjes, busje Texmexkruiden, zout, olijfolie,

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2004
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste texmex kruiden recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top