1. Home
  2. Recepten
  3. Teriyakisaus

Teriyakisaus recepten (173)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Teriyakisaus zelfgemaakt

Lekker in wokgerechten en heerlijk als marinade voor kip of vis.

INGREDIENTEN

200 ml water 200 ml donkere sojasaus 50 g bruine basterdsuiker 3 knoflooktenen, gepeld en gehalveerd 2 tl sesamolie 1 el maizena

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten behalve de maizena in een steelpan en breng aan de kook. Laat enkele minuten zachtjes koken. Roer de maizena met een klein beetje water tot een vloeibaar papje en voeg dit al roerend toe een de teriyakisaus. Voeg net zoveel toe totdat de teriyakisaus licht gebonden is. Verwijder de knoflook. Gebruik de teriyakisaus direct of laat afkoelen en bewaar in een goed afgesloten fles in de koelkast.

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2018
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Teriyakisaus

Lekkere marinade voor oosterse gerechten

INGREDIENTEN

4 ½ dl dikke soyasaus, 3 dl honing, 3 dl citroensap, 4 ½ dl mirin (rijstwijn of sherry), 70 gram verse gember, 10 teentjes look, 3 dl olie

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2011
  • Japans
  •  0-10 min.

Teriyakisaus

INGREDIENTEN

110g suiker, 4 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels sake, 1 theelepel donkere sojasaus,

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2012
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Kipfilet met teriyakisaus

INGREDIENTEN

1 dl rode wijn, 1 gesnipperde sjalot, 1 blaadje laurier, 1 eetlepel geraspte gember, 3 dl kippenbouillon, 3 eetlepels teriyakisaus (Kikkoman), aardappelmeel, 50 gr peultjes, zout, peper, 50 gr tauge, tabasco, 2 kipfilets, 2 eetlepels olie,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Beef met teriyakisaus

Ik had al eens eerder een Ovenschotel-met-zalm-en-teriyakisaus  gemaakt en de saus daarvan is zo lekker en bovendien zo makkelijk te maken en dus heb ik er een hier weer een andere variant mee bedacht Het grote voordeel tegenover andere teriyaki recepten is dat je hierbij van te voren geen vlees hoeft te marineren. Ikzelf merk dat ik marineren soms lastig vind als ik wil beginnen met koken en dan geen tijd meer heb om eerst nog vlees te laten marineren. TIP: Je kunt dit recept ook gebruiken voor kip teriyaki. Gebruik dan kip(dij)filet in plaats van de bieflappen.

INGREDIENTEN

- 2 bieflappen (300 gram), - 1 struik broccoli, - 1 ui, - 2 teentjes knoflook, - stukje gember, - enkele lente uitjes, - eventueel sesamzaadjes om mee te garneren, - olie, , Teriyakisaus:, - 75 ml sojasaus, - 75 ml water, - 2 teentjes knoflook, - 2 el bruine suiker, - 1 el gembersiroop, - 1 tl sesamolie, - 1 el maïzena (papje)

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2020
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tahoe Met Teriyakisaus

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

0,5 pak meergranen rijst, 1 pakje biologische tahoe (of gewone), zout/peper, 1 prei, 3 EL olie, 1 bakje courgette rauwkost, 0,5 flesje teriyakimarinade (flesje a 150 ml, bv Blue Dragon)

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

kip met teriyakisaus

INGREDIENTEN

2 kipfilets, saus:2 el geraspte gemberwortel,1 teen knoflook fijngesneden,1/2 dl sojasaus,1 el sake,1 el suiker,olie

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2012
  • Japans
  •  30-60 min.

tofu met teriyakisaus

Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

* 1/2 pak meergranen rijst (325 gr.lassie), , * 1 pakje biologische tofu (375 gr.), , * zout en peper, , * 1 prei, , * 3 eetl.olie, , * 1 bakje courgetterauwkost (150gr.), , * 1/2 flesje teriyakimarinade (150 ml)

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Zeeduivel met teriyakisaus

Lekker !

INGREDIENTEN

8 zeeduivelbiefstukken a 80 g *, 3 el teriyakisaus(kikkerman), 1 el limoensap *, 1 el sesamolie *, 150 g rijst *, 1 bosje lente-ui,in fijnreepjes *, 1 el olijfolie *, zout en peper .

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gebakken champignons met teriyakisaus

Lekker gerechtje.

INGREDIENTEN

250 gr. kastanjechampignons, 1 knoflookteentje, 1 eetlepel olijfolie, cayennepeper, 2 eetlepels medium-dry sherry, 2 eetlepels teriyakisaus, 2 eetlepels gesnipperde peterselie.

  • Japans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Japans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gestoomde dim sum met teriyakisaus

INGREDIENTEN

4 ronde bananenbladeren * 12 dumplinghapjes * 12 hacaohapjes * 4 takjes koriander * 4 eetlepels teriyakisaus.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste teriyakisaus recepten

Kipburgertjes met teriyakisaus[Tsukune]

Heerlijke burgertjes uit de Japanse keuken.Ook erg lekker als borrelhapje.

INGREDIENTEN

* 400 g kipgehakt, * 1 scharrelei, * 4 eetl geraspte ui, * 1.5 theel suiker, * 1.5 theel Japanse sojasaus, * maizena,voor het bestuiven, * 1 eetl olie, * 0.5 bos lente-uitjes in zeer fijne sliertjes, DE TERIYAKISAUS:, * 2 eetl sake of droge sherry, * 2 eetl suiker, * 2 eetl mirin, * 2 eetl Japanse sojasaus.

  • Japans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2010
  • Japans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Ovenschotel zalm met teriyakisaus en groente

Een heerlijke ovenschotel waar je je vingers bij aflikt.

INGREDIENTEN

300 gram zalm (haas), 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 kleine broccoli, 2 rode ui, 1 peen of wat andere groente die op moet, sesamzaadjes optioneel, , Voor de teriyakisaus, 80 ml sojasaus, 1 teen knoflook geperst, 2 el bruine suiker, 1 el maizena, 1 el gembersaus, 1 tl sesamolie, , ,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel met zalm en teriyakisaus

Niet alleen heerlijk maar bovendien ook nog eens erg gezond is deze ovenschotel van zalm met paprika en broccoli. Je maakt even het sausje en verder is het een kwestie van alles in de ovenschaal doen en even in de oven zetten

INGREDIENTEN

- 2 zalmmoten (300 gram), - 1 rode paprika, - 1 gele paprika, - 1 kleine broccoli (of een halve), - 1 rode ui, - sesamzaad, - olijfolie, , Teriyakisaus:, - 75 ml sojasaus, - 75 ml water, - 2 teentjes knoflook, - 2 el bruine suiker, - 1 el gembersiroop, - 1 tl sesamolie, - 1 el maïzena (papje), ,

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2020
  • Japans
  •  20-30 min.

Zalmfilet in teriyakisaus

INGREDIENTEN

* 4 stukken zalmfilet (à 150 gram), * 2 eetlepels olie, * 1 dl mirin of medium dry sherry, * 1 dl Japanse sojasaus, * 1 eetlepels suiker, * 2 bosuitjes (in dunne ringetjes), * 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd),

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktballetjes in teriyakisaus

Heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

Voor balletjes, Gehakt: runder of half om half, Ei, Paneermeel, Peper, Zout, , Saus, Sojasaus, Water, Knoflook, Bruine suiker, Maizena, Taugé, Broccoli,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2015
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scampi in de wok met teriyakisaus

Lekkere pittige wok met scampi en teriyakisaus

INGREDIENTEN

Scampi's 500 g, shiitake's (paddenstoelen) 150 g, rode chilipeper 1, groene kolen 200 g, gember 2 cm, sojascheuten 150 g, noedels 200 g, arachideolie 2 el, knoflook 1 teentje, rijstwijn 4 el, sojasaus 2 el, suiker 4 el, sesamolie 1 el

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roergebakken Tori Teriyaki

INGREDIENTEN

100 ml Droge sherry, 100 ml Sojasaus, 3 eetlepels Suiker, 3 eetlepels Zonnebloemolie, 600 gram Kipfilet - in stukjes, 1 cm Gemberpoeder - geraspt, 1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd, 1 stuk Bosui - in kleine ringetjes,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spies van kipfilet, parelpasta, wok van groenten en teriyakisaus

Lekker snel: Spies van kipfilet, parelpasta, wok van groenten en teriyakisaus

INGREDIENTEN

400 g kipfiletbrochettes, , 50 g spinazie, 50 g peterselie, 50 g marjolein, 1 knoflookteentje, geplet, 1 dl olijfolie (extra zuiver), 200 g fregola pasta (parelpasta), 75 g gedroogde abrikozen, in blokjes gesneden, 1 eetlepel bieslook, fijngesneden, peper en zout, , 0,5 dl arachideolie, 20 g gember, in stukjes gesneden, 1 knoflookteentje, geplet, 1 sjalot, in stukjes gesneden, 1 rood pepertje, ontdaan van de zaadlijst en in stukjes gesneden, 400 g wokmix, peper en zout, teriyakisaus, , 2 el geroosterde sesamzaadjes, koriander, marjolein,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gebakken kip met ananas, sesam en Teriyakisaus op witte rijs

Ook dit is een uitstekend slankgerecht met een heleboel smaak. Gegrilde kip is niet alleen lekker, maar met mijn eigen veredelde, volle Terriyakisaus wel heel lekker. De saus loopt door in je rijst en ook die smaakt daardoor geweldig lekker. Dit is een slank gerecht want bevat niet meer dan 450 Kcal.

INGREDIENTEN

8 kipkarbonades, 4 kopjes (400 gr. witte rijst), 1 klein blikje ananasblokjes, Sesamzaadjes (geroosterd), Kopje ananasvocht, 1 el sesamolie of olijfloie, , De Teriyakisaus, , ¼ kopje sojasaus, 1 kopje water, ½ t gemberpoeder, 1 teentje knoflook (geperst), 2 el honing, 4-5 el bruine basterdsuiker, 2 el maizena, ¼ kopje ananassap

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Teriyaki

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis.

INGREDIENTEN

* 100 ml droge sherry (Japanse rijstwijn Mirin), * 100 ml Japanse sojasaus, * 3 eetlepels bruine suiker, * 600 gram kipfilet, * 2 tenen knoflook, * 1 cm verse gember(3 theelpels djahe), * 1/3 rode peper, * 1 kopje water, * 1 kippenbouillontablet, * 2 theelepel sesamzaadjes, * ½ rode ½ gele en ½ groene Paprika, * 3 eetlepels olie, * 100 gram tauge, * Half bakje Champignons, * Groenten mix met groene groenten peultjes broccoli

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  • Japans
  •  30-60 min.

Tori teriyaki

INGREDIENTEN

100 ml droge sherry (in Japan wordt zoete rijstwijn (mirin) gebruikt), 100 ml Japanse sojasaus, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels zonnebloemolie, 600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes, 1 cm verse gember geraspt, 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd, 1 bosuitje, in kleine ringetjes

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japanse Kiprolletjes

Dunne kipfilets gevuld met groente met teriyakisaus

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 8 el. teriyakisaus, 8 lenteuitjes, 1 wortel, 75 gr. waterkers, 1/2 dl sake of droge witte wijn. 3 eetl. olie

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-1998
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spicy teriyaki kippenpootjes

Heerlijk pittige kippenpootjes met de herkenbare smaak van teriyaki!

INGREDIENTEN

12 drumsticks, 2 eetl geroosterd sesamzaad, 1 eetl sesamolie, 2 dl Kikkoman Teriyakisaus met geroosterde knoflook, 1 theel gemalen gedroogde chili

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2016
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Gegrilde tonijn in Teriyaki marinade

Het woord teriyaki stamt van teri, de glans die de marinade geeft aan vlees of vis en yaki, wat grillen betekent. In Japan wordt teriyakisaus vooral gebruikt als marinade voor vis, zoals verse tonijn. Vandaar dit heerlijke tonijn teriyaki gerecht met een authentieke smaak.

INGREDIENTEN

Voor de komkommersalade:, 1 komkommer, 1 potje Japanse ingemaakte roze gember, zout en peper, Voor de tonijn:, 300 g verse tonijn in moten, 200 ml MeiAsia teriyakisaus, 1 el MeiAsia wokolie

  • Japans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2010
  • Japans
  •  60-120 min.

Teriyakizalm

De meesten beginnen al spontaan te watertanden bij de smaak van zalm alleen, maar met wat teriyakisaus en gember wordt dit gerecht keer op keer een topper! Dit recept komt uit 'Basiskookboek voor Studenten' van Alastair Williams. (ISBN: 9789044739619). Lees ook mijn recensie over dit boek: http://www.smulweb.nl/artikelen/198292/Boekrecensie-basiskookboek-voor-studenten

INGREDIENTEN

3 tl verse gember, 4 el teriyakisaus, 1 tl suiker, 1 el water, 1 tl sesamolie, 2 zalmfilets

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Teriyaki Steaks

Deze steaks zijn gemarineerd in een Japanse marinade en smaakt heerlijk met neutrale mie met een klontje boter en komkommersla.

INGREDIENTEN

2 rib eye steaks van 200 gram stuk, 30 ml teriyakisaus, 1 teen knoflook.,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde Slablaadjes Met Teriyaki Kip

INGREDIENTEN

100g snelkookrijst, 4 el teriyakisaus, 300 gr gerookte kip, 3 lente-uitjes, 1 krop sla, 2 el sesamzaadjes,

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Grieks
  •  0-10 min.

Loempia van zalm op een bedje van paksoy

Bereiden Verwarm de oven voor op 180 graden. Marineer de zalm met de teriyakisaus en kruid met zout en peper ong. 15 min. Kwast de vel filodeeg in met de boter. Leg de zalm op een hoek en vouw er een loempia van. Leg in de oven voor ong. 15 min. Roerbak de paksoy met de paprika en pers er wat knoflook boven uit. Maak op smaak met peper en zout. Leg op het midden van een bord wat groenten. Snij enigzins diagonaal de loempia doormidden en leg deze op de paksoy. Strooi er iets sesamzaad over.

INGREDIENTEN

75 gram zalmfilet, 1 plakje(s) filodeeg, 1 eetlepel(s) teriyakisaus, 1 theelepel(s) geroosterde sesamzaadjes, 2 eetlepel(s) gesnipperde rode paprika, 50 gram gesneden paksoy, 1 eetlepel(s) gesmolten boter, 1 teentje(s) knoflook

  • Aziatisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2010
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Japanse kip met nori en komkommer

Een heerlijk voorgerecht ,wat er ook nog heel leuk uitziet. 

INGREDIENTEN

300 g kiphaasjes, 3 el teriyakisaus, 3 bosuitjes, ½ komkommer, 1 blad nori-vellen, 4 el roerbakolie, 1 el rijstazijn, wasabi (tube)

  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2015
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Rundsvlees teriyaki met wokgroentjes.

* 28 dagen lekker eten.* ** Donderdag.**

INGREDIENTEN

* 400 gr rundersteak., * 6 eetlepels teriyakisaus., * 500 gr wortelen., * 1 bosje lente-ui., * 300 gr sojascheuten., * 20 gr verse gember., * 3 eetlepels arachideolie.

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2010
  • Japans
  •  20-30 min.

Gegrilleerde sint-jakobsschelpen

Heerlijk smulrecept!! Kijk ook eens bij mijn andere recepten en laat gezellig een berichtje achter.

INGREDIENTEN

-18 Sint-jakobsschelpen, -200 ml teriyakisaus, -10 pistachenootjes, -80 gram mascarpone, -basilicum blaadjes (liefst de rode basilicum-kers),

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-02-2012
  •  
  •  0-10 min.

Sushi

Sushi suggesties "Sushi maken is in principe niet zo moeilijk, het is vooral belangrijk dat de rijst goed is en de vis zo vers mogelijk!" Hier wat suggesties om sushi te maken en dan vooral de rolletjes. Toen ik het voor het eerst probeerde was het zeer smakelijk, alleen de rijst was gigantisch mislukt ;-) Volgende keer beter.

INGREDIENTEN

Sushi rijst -, verse tonijn -, verse zalm -, Wat Unagi -, Wat ingedikte teriyakisaus -, avocado in dunne 'staafjes' -, lenteui in reepjes -, Spicy Mayo (1) of (2) -, geroosterde sesamzaadjes -, nori vellen.

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Japans Courgette & Ui

Heerlijk bijgerecht welke makkelijk en snel te bereiden is.

INGREDIENTEN

1 Courgette, 2 Uien, 1 EL Geroosterde sesamzaadjes, 2 EL Teriyakisaus, 1 EL Soyasaus, 2 EL Olie, Beetje peper

  • Japans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2014
  • Japans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Asperges Met Zalm

Een wokgerecht

INGREDIENTEN

250 gr. witte asperges, 5 eetl. maiskiemolie, 3 eetl. teriyakisaus, 1 bosje bieslook, 200 gr. zalmfilet, zout en peper

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige oosters gemarineerde reepjes rumpsteak of biefstuk

Deze - vooraf gemarineerde - rumpsteak of zoals je wilt biefstuk is super lekker bij mijn Pittige-mihoen-met-gedroogde-tomaten. Het vlees moet plm. 30 minuten marineren en is heerlijk zacht na het bakken.

INGREDIENTEN

2 rumpsteaks of goede biefstukjes van plm. 125 gr. p.st., 1 stukje verse gemberwortel van plm. 2 cm., 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels teriyakisaus, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel honing, zwarte peper, 2 lente-uitjes of stukje prei in kleine stukjes gesneden

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kip in sesamzaad

Heb dit gerecht zelf uitgeprobeerd en met Spercieboontjes en zelfgebakken chips gegeten. Heerlijk.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 60 ml teriyaki-saus, 1 el chilisaus, 1 el yoghurt, 2 tl kerrie, 100 gr cornflakes, 40 gr sesamzaadjes, 35 gr Parmezaanse kaas, , ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gerookte Entrocote

Door het roken blijft de entrecote lekker sappig en krijgt een heerlijke smaak van de teriyaki.

INGREDIENTEN

100 ml teriyakisaus, 2 tl citroensap, 1 el gembersiroop, 1 rood pepertje, zaadjes verwijders en grof gesneden, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 2 entrecotes, 8 lente-uitjes, peper en zout, , ,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

speklap teriyaki met vette rijst

Goedkoop snel en lekker.

INGREDIENTEN

1 pak gele rijst, 8 speklappen in stukjes gesneden, hapklaar, 1 flesje teriyakisaus, 2 el. knoflookpasta, 200 gram sugarsnaps, 2 bosuitjes, olijfolie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

roergebakken zalm met spinazie en kastanjechampignons

Gezond en snel !

INGREDIENTEN

Nodig:, 250 gr. kastanjechampignon, 2 teentjes knoflook,fijngehakt, 4 bosuien, 1 eetl sesamolie, 1 1/2 eetl zonnebloemolie, 250 gr witte en wilde rijst,voorgestoomd, 2 theel sesamzaad,geroosterd, 250 gr spinazie,verse, 180 gr tauge, 500 gr zalmfilet, 6 eetl teriyakisaus, , ,

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Japans
  •  10-20 min.

Gegrilde tonijn in Teriyaki marinade

INGREDIENTEN

1 komkommer, 1 potje Japanse ingemaakte roze gember, 300 g verse tonijn in moten, zout en peper, 200 ml Teriyakisaus van MeiAsia, 1 EL Wokolie

  • Japans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2012
  • Japans Bijgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste teriyakisaus recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top