Zalm teriyaki
7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g).
1. Verwarm 4 el sojasaus, de honing en de azijn in een steelpan. Neem deze teriyaki-marinade van het vuur. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verdeel de zalm in 4 porties en bestrijk elk stuk aan beide kanten dun met de helft van de olie. 2. Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd deze in plakjes. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de plakjes, de broccoliroosjes, de ui en de peultjes in 5 min. beetgaar. 3. Verhit de grillpan. Bestrijk de stukken zalmfilet met de marinade en gril ze in 4 min. rosé. Keer regelmatig en bestrijk steeds met de marinade. 4. Giet de noedels af en schep door de groenten. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper. Verdeel over 4 kommen en leg de zalm teriyaki erop. Bestrooi met het sesamzaad.
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-05-2011Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Teriyaki.
Voor deze Japanse specialiteit zijn alle fijne soorten zeevis te gebruiken.Probeer eens filet van schol,tong of zalm.
500 gram zeevis in dunne reepjes,1 dl Japanse sojasaus,1 dl sake(alcoholische drank gebrouwen uit rijst).
- Japans
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-01-2002Japans10-20 min.
- Eigen recept
Teriyaki Zalm
Een lekker noodlegerecht met malse teriyaki zalm.
250g Go-Tan Organic Egg Noodles, 4 Zalmmoten, 2 el Go-Tan Wok olie, 120ml Go-Tan Original Wok Teriyaki, 4 Kleine paksoi, 1 Rode paprika
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-08-2015Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Teriyaki Zalm
Gemarineerde zalm met paksoi noedels.
, 250g Go-Tan Organic Egg Noodles, 4 Zalmmoten, 2 el Go-Tan Wok olie, 120ml Go-Tan Original Wok Teriyaki, 4 Kleine paksoi, 1 Rode paprika, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-03-201430-60 min.
Teriyaki zalm
2 dl sojasaus, 2 dl bruine suiker, 1 eetlepel sesamolie, 2 teentjes knoflook, gehakt, 1 eetlepel zwarte peper, 1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd, 2 bosuitjes, gehakt, 4 zalmmoten
- Aziatisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-06-2003Aziatisch0-10 min.
Teriyaki zalm
Heerlijke snelle zalm
-3 eetlepels sojasaus, -1 eetlepel limoensap, -2 th lepel suiker, -1 th lepel sesamolie, -1/2 th lepel gemberpoeder, -4 moten zalm van 2,5 cm dik, uit het midden gesneden (a circa 300 g), -limoen
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2003Hoofdgerecht10-20 min.
Teriyaki zalm
Uit Margriet 49, 1999
1 dl Japanse sojasaus, 0,5 dl sake, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 tl bruine suiker, 8 stukjes zalmfilet van 50 gr., ,
- Japans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-01-2000Japans Hoofdgerecht0-10 min.
Teriyaki Zalm
Japanse gourmetschotel
1 dl japanse sojasaus, 1/2 dl sake, 1 teentje uitgeperste knoflook, 1 tl bruine, suiker,8 stukjes zalmfilet van 50 gr.
- Japans
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-12-1999Japans0-10 min.
Zalm Teriyaki
Nu met de eetstokjes aan de slag!
1 theelepel suiker, 1 theelepel sake, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel mirin, 4 stukken zalmfilet a 175 g, olie, waterkers, prei, , ,
- Japans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-04-2000Japans Hoofdgerecht30-60 min.
zalm teriyaki
1 theel.suiker., 1 theel.sake., 2 eetl.Kikkoman sojasaus., 1 eetl.mirin., 4 stukken zalmfilet a 175 gram., waterkers en prei.
- Japans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-08-2000Japans Hoofdgerecht0-10 min.
Zalm teriyaki
PROBEER DIT EENS
4 zalmfilets (150 g elk), ? Chinese kool, 300 g rettich of wortel, 1 eetlepel (rijst)azijn, 2 eetlepels olie, ? eetlepel sesamolie, zout, versgemalen witte peper, 1 bakje tuinkers, 1 dl medium dry sherry, 2 eetlepels bruine suiker, 1 dl Japanse sojasaus, , ,
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-08-2004Japans Hoofdgerecht10-20 min.
Zalm Teriyaki
Gegrillde, gemarineerde zalmsteak
4 stukken zalmfilet a 175 gr., 1 theel.sake, 2 eetl. Kikkoman sojasaus, 1 theel. gemberpoeder, 1 prei, 1 peen
- Japans
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-01-2001Japans20-30 min.
Zalm teriyaki
600 g dikke zalmfilet, in flinke blokken, 6 lente-uitjes, in stukken van 3 cm, 2 el sesamolie, 1 kleine rettich à ± 400 g, 1 zakje Japanse zoetzure gember (toko, Japanse winkel), à 50 g, 1 bakje daikonkers of rucolakers, , voor de teriyakisaus, 1 dl Japanse sojasaus, 1 dl mirin of medium dry sherry, 2 el sake of droge sherry, 2 el suiker
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-02-2010Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Zalm teriyaki
Een top recept,zeker met het oog op de komende feestdagen.Met weinig werk zet je iets heel speciaals op tafel.
4 zalmfilet van ong. 150 gr., 1 dl. medium sherry, 1 dl. japanse sojasaus, 2 eetl.donker bruine suiker
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-11-2002Hoofdgerecht10-20 min.
zalm teriyaki
Zalmfilet op de japanse toer
4 zalmfilets (150 gr elk ) 1/2 chinese kool, 300 gram rettich of wortel, 1 eetl rijstazijn, 2 eetl olie, 1/2 eetl sesamolie, zout, versgemalen witte peper, bakje tuinkers, 1 dl medium dry sherry, 2 eetl bruine suiker, en 1 dl japanse sojasaus,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-09-2001Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Gourmetrecept zalm teriyaki
Maak tijdens het gourmetten heerlijke zalm zoals van de teppanplaat! Zorg dat je de zalm goed heet bakt in het gourmetpannetje en voeg als laatste de teriyaki saus toe. Serveer de zalm met sesamzaadjes voor een lekker resultaat.
2 verse zalmmoten (doorsnijden in 4 gelijke porties), 2 tenen knoflook, fijngesneden, ¼ prei in kleine ringetjes, Zonnebloem olie, Gemalen peper, Kikkoman Teriyaki Marinade & Saus 250ml, Sesamzaadjes
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-11-2019Aziatisch Hoofdgerecht10-20 min.
Teriyaki zalm en muntrijst
• 150 gram witte rijst, • 1 bosje munt, • 200 gram zalmfilet, • 1 ui, • 300 gram doperwtjes (diepvries), • Conimex Wok Olie, • 6 el Conimex Woksaus Japanse Teriyaki Honing, • 1 theelepel Conimex Sambal Oelek
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-04-2013Hoofdgerecht10-20 min.
Japanse zalm in teriyaki saus
4 moten zalm van 150 gram, 4 dl teriyaki saus, japanse zevenkruidenpoeder, 4 bosuitjes
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-07-201110-20 min.
- Eigen recept
Zalm teriyaki met broccoli en noedels
Deze heerlijke zalm teryiaki is zo klaar. Een gezond gerecht met het goede van vette vis en knapperige broccoli.Â
225 g (zilvervlies) rijst noedels, 400 g broccoli roosjes, 200 g zalmfilet, zonder huid, 3 el zonnebloemolie (Reddy, Wokken & Roerbakken), 1 paprika, 1 knoflookteen, 2 cm geraspte gember, 6 el ketjap manis, 4 el rijstewijn, 1 tl maizena, 1 el water, 2 bosuien
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-03-2020Japans Hoofdgerecht10-20 min.
Teriyaki zalm met paprikasalade
4 stukjes zalm van ongeveer 150 gr. per stuk, 1 gele en 1 rode paprika, 2 lente-uitjes, 200-250 gr. pandanrijst, Zoete sojasaus (ketjap manis), Rode wijn, Mespunt sambal, 1 teentje knoflook, citroensap, (zee)zout, Azijn
- Japans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2008Japans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Teriyaki zalm met noedels
Een lekker recept met zalm & noedels
7 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel sesamzaadjes, 1 rode ui, 4 eetlepels (zonnebloem)olie, 400gr eiernoedels, , 400 g broccoli, 200 g peultjes, , 4 zalmfilets (queens vis)
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-11-2015Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Zalm teriyaki met gember-citroen rijst
Een dagje gezond en lekker
2 stukjes zalm ( 200gr per stuk ), 300 gr pandan rijst, 1El Honing, 1,5 eL soyasaus, 1 tL vissaus, 4 eL sesamzaadjes, 400 gr Bladspinazie, 1 duimstuk gember, 1 Citroen, olie
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-10-2018Aziatisch Hoofdgerecht10-20 min.
ZALM TERIYAKI MET PINDABOONTJES EN NOEDELS
Ingrediënten voor 2 personen:, 200 gr noedels, 300 gr sperzieboontjes, 1 dl sake, 1 dl witte wijn, ½ dl sojasaus, scheutje gembersiroop, ½ tl sesamolie, 2 zalmfilets van 150 gr (eventueel met vel), 50 gram ongezouten pinda`s, 1 eetlepel roomboter, ¼ gesnipperde ui, ½ teentje knoflook, 1 duimpje verse gember, fijngesneden, 1 eetlepel sesamzaadjes, gebrand, 1 el maizena, 1 eetlepel olijfolie, Garnering:, schijfje limoen, takje koriander
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-01-2011Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Teriyaki zalmspiesjes
Voor de spiesjes :, 450 gram zalmfilet -, 8 sate-stokjes -, voor de teriyaki-marinade :, 1 theelepel fijne tafelsuiker -, 1 eetlepel mirin = Japanse rijstwijn voor het koken of droge sherry -, 2 eetlepels lichte sojasaus -, 1 eetlepel zonnebloemolie -, 1 theelepel dijonmosterd -, scheutje vers citroensap -, 2 eetlepels vloeibare honing verwarmd, , , , , , ,
- Japans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-11-2002Japans Bijgerecht10-20 min.
Teriyaki saus
Deze japanse saus is heerlijk bij gegrilde kip of zalm maar ook bij entrecote of biefstuk
2 el japanse sojasaus, 4 el rijstwijn of sherry, 4 el suiker, 4 el olie, 8 tl gemberpoeder, 1 kopje kippen/runderboillon, 6 teentjes knoflook (geperst)
- Japans
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-02-2013Japans0-10 min.
Teriyaki zalmspiesjes
Voor de spiesjes :, 450 gram zalmfilet -, 8 satestokjes -, voor de teriyaki-marinade -, 1 theelepel fijne tafelsuiker -, 1 ertlrprl mirin (Japanse rijstwijn voor het koken) of droge sherry -, 2 eetlepels lichte sojasaus -, 1 eetlepel zonnebloemolie -, 1 theelepel dijonmosterd -, scheutje vers citroensap -, 2 eetlepels vloeibare honing verwarmd, , , , ,
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-10-2002Japans Hoofdgerecht10-20 min.
Teriyaki zalmspiesjes
Voor de spiesjes, 450 g zalmfilet, 8 satestokjes, voor de teriyaki-marinade, 1 tl fijne tafelsuiker, 1 el mirin (Japanse rijstwijn voor het koken) of droge sherry, 2 el lichte sojasaus, 1 el zonnebloemolie, 1 tl dijonmosterd, scheutje vers citroensap, 2 el vloeibare honing, verwarmd,
- Japans
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-09-2002Japans10-20 min.
- Eigen recept
Zalm teriyaki met Japanse wokgroente en mie
Een heerlijke en supersnelle hoofdmaaltijd
- 2 stukjes zalmfilet, - half pak mie, - 100 ml mirin, - 100 ml soyasaus, - 2 el bruine suiker, - 2 el sake, - 1 el sesamolie, - 1 bak Japanse wokgroenten (AH) of een eigen groentemix
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-07-2010Japans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Snelle Zalm Teriyaki uit de Wok.....
Dit recept is deels gebaseerd op een gerecht van Project Gezond uit het boek  : " Afvallen met gezond en vooral lekker eten". Alleen wat de saus betreft dan. Aangezien ik nog zalm had liggen, wat groente zoals, paprika , enkele  champignons en een stukje prei heb ik die in het gerecht verwerkt. Het resultaat was een smakelijk wokgerecht. Â
2 stukjes verse zalm zonder huid in blokjes ( circa 300 gram), 100 gram champignons in vieren, 1/2 rode paprika in dunne reepjes, 100 gram prei schoon in halve ringen, 1 middelgrote ui gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 2 teen knoflook in plakjes ( voor de saus), 10 gram sesamzaad in droge koekenpan geroosterd, 1 bosui in ringetjes, 2 plakken wok noedels, , , TERIYAKI SAUS, , 100 ml water - 1 el om een maïzena papje te maken, 50 ml sojasaus light ( is minder zout), 2 tl maïzena, 2 tl sesamolie, 25 gram agavesiroop ( of honing)
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-03-2020Japans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Pittige zelfgemaakte Teriyaki marinade
In deze marinade kun je vanalles marineren voor de barbecue. Varkensvlees zoals schouderkarbonade, hamlap en speklap, kip, kipfilet, saté, biefstuk en natuurlijk verse moten zalm en grote garnalen. Door de suiker gaat het bij het roosteren ietwat karamelliseren en ziet alles er daarom erg mooi uit. Denk er aan, deze marinade is wel pittig!
½ bosje lente ui (heel fijn), 1 klein rood pepertje (fijn zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 cm verse gember (fijn), 3 el zonnebloemolie, 3 el witte wijn azijn, 1 klein kopje water, 4-5 el suiker, 6 el sojasaus, 2 el worchestersaus
- Fusion
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-07-2013Fusion0-10 min.
sake no teriyaki
Gemarineerde gebakken zalm op Japanse wijze
1 dl. Japanse sojasaus, 1 dl. Japanse rijstwijn of droge witte wijn, 1 dl. medium dry sherry, 2 eetlepels suiker, 4 zalmfilets van ca. 150 g., 1/2 rettich (grof geraspt), 1 eetlepel citroensap, zout, 2 eetlepels fijngehakte gember, 4 toefjes bladselderij, 1 eetlepel maisolie
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-04-2005Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Teriyaki van zalm op een bedje van Chinese kool en rettich
4 zalmfilets (150 g elk) * 1/2 Chinese kool * 300 g rettich (witte wortel) of wortel * 1 eetlepel rijstazijn * 2 eetlepels olie * 1/2 eetlepel sesamolie * zout en versgemalen witte peper * 1 bakje tuinkers * 1 dl medium dry sherry * 2 eetlepels bruine suiker * 1 dl Japanse Kikkoman sojasaus
- Japans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-10-2001Japans Voorgerecht20-30 min.
Zalm uit de oven
Lekker snelle zalm uit de oven. Overal bij te eten. Hoeveelheid aan te passen.
2 stukken zalm (eventueel uit de diepvries), 2 eetlepels sherry, kikkomansaus of teriyaki- saus., 1 theelepel djahe, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 of 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel olie,
- Japans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-2006Japans Bijgerecht30-60 min.
Zalm met kruidenkorst
Feestelijke zalm in een handomdraai
3 Bosuitjes, 1 bos basilicum, 1 bos koriander, 3 sjalotjes, 3 eetlepels olijfolie, knoflook naar wens, Teriyaki saus van de Chinese supermarkt (liefst iets dikker dan normaal), 400 gram zalmfilet
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-05-2006Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Open ravioli met paddenstoelen en zalm
Confusion: zomer en herfst - oost en west
8 lasagnebladen (vers), 400 gram zalmfilets, 2 eetlepels boter, 250 gram kastanjechampignons (in kwarten), 2 uien (in halve ringen), 1 eetlepel knoflook (gehakt, potje), 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm), 4 takjes tijm (alleen de blaadjes), 0.5 flesje woksaus teriyaki, 250 gram diepvriesdoperwten
- Fusion Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-10-2017Fusion Hoofdgerecht30-60 min.
Teppanyaki Mixed Grill
Geen gourmet, geen steengrill, geen grillplaat, maar zo'n gladde bakplaat voor op tafel heb je hiervoor nodig. Maar op de grillplaat zal het ook prima smaken!!!
, 200 biefstuk, 200 flinke kalkoenbiefstuk, 200 gram zalmfilet, 8 gamba's, 8 shii-takepaddestoelen, gehalveerd, 100 ml teriyaki marinade (flesje 250 ml), 2 el mayonaise, 1-2 tl wasabipasta, 1 teentje knoflook, in plakjes, 1 bosuitje, in schuine ringen, sesamzaadjes,
- Japans
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-10-2004Japans20-30 min.
Fijne mie met gegrilde zalm en gemberboontjes
Een heerlijk snel-klaar gerechtje met opvallende smaken!
1 pak fijne eiermie, 4 moten zalm, 3 cm verse gember, 1 sjalot, 1 teen knoflook, 2 handjes pinda`s ongezouten, 600 gram sperziebonen, in stukjes van 4 cm, teriyaki saus naar smaak/ter garnering
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-05-2011Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Sushi
Sushi suggesties "Sushi maken is in principe niet zo moeilijk, het is vooral belangrijk dat de rijst goed is en de vis zo vers mogelijk!" Hier wat suggesties om sushi te maken en dan vooral de rolletjes. Toen ik het voor het eerst probeerde was het zeer smakelijk, alleen de rijst was gigantisch mislukt ;-) Volgende keer beter.
Sushi rijst -, verse tonijn -, verse zalm -, Wat Unagi -, Wat ingedikte teriyakisaus -, avocado in dunne 'staafjes' -, lenteui in reepjes -, Spicy Mayo (1) of (2) -, geroosterde sesamzaadjes -, nori vellen.
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-09-2000Amerikaans30-60 min.
- Eigen recept
Loempia's (koud)
Zelfgemaakte koude loempia's met gerookte eend of gerookte zalm.
Loempia's gerookte eend, , 8 Rijstvellen, 200g Gerookte eendenborst (plakjes), 4 el Go-Tan Original Wok Teriyaki, 1 Winterpeen (reepjes van 5cm), ½ Rettich (reepjes van 5cm), 50g Taugé, 1 Groene paprika (reepjes van 5cm), 50g Lente ui (ringetjes), Sesamzaadjes geroosterd (optioneel), , Loempia's gerookte zalm, , 8 Rijstvellen, 200g Gerookte zalm (plakjes), 100g Rucola sla, 4 el Go-Tan Original Wok Lemongrass, 1 Avocado (reepjes van 5 cm), ½ Komkommer (reepjes van 5 cm), ½ Rode ui (reepjes), Sesamzaadjes geroosterd (optioneel)
- Aziatisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-06-2015Aziatisch Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
sunday brunch subway buffetlunch
Soms is iets goed gejat of afgekeken helemaal zo slecht nog niet. het probleem zat hem in de ingredienten en het aantal bakjes wat ik voor ogen had, namelijk 20 en gelukkig is daar dan de bouwmarkt. laat je niet afschrikken door de ingredienten,
1 doos pulled pork ( ah, bereid volgens verpakking ), 200 gram streaky bacon, 4 hardgekookte eieren in plakjes, 1 pakje surimi stiks, uit elkaar getrokken in dunne reepjes, 200 gram kipfilet tuinkruiden, 200 gram ham, 200 gram jong belegen kaas, 200 gram gegrilde procureur ( ah ), sandwich plakken gerookte zalm, 2 grote bollen mozzarella in plakjes, 1 doosje teriyaki sticks ( diepvries, bereidt volgens verpakking, dan van het stokje afhalen ), , tomaten in plakjes, komkommer in plakjes, potje jalapeno peperringetjes uitgelekt, potje atjar uitgelekt, potje atjar ketimoen uitgelekt, 200 gram wortel julliene verrs, 2 soorten sla naar keuze, potje augurken blokjes, , diverse broodjes of pistolets, ik heb 4 basis sauzen van yildriz, staan leuk op tafel ook nog, bbq, honing dille, rode uien en Vadouvansaus, ,
- Europees
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-10-2016Europees30-60 min.
Zalmteriyaki met knapperige peultjes en eiermie
Lekker Oosters wokken!
400 g zalmfilet, 600 g peultjes of sperziebonen, 1 zak Conimex Chinese Eiermie, Conimex Wok Olie, Conimex Woksaus Japanse Teriyaki Honing
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-06-2006Japans Hoofdgerecht10-20 min.