- Eigen recept
Teriyaki
Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis.
* 100 ml droge sherry (Japanse rijstwijn Mirin) * 100 ml Japanse sojasaus * 3 eetlepels bruine suiker * 600 gram kipfilet * 2 tenen knoflook * 1 cm verse gember(3 theelpels djahe) * 1/3 rode peper * 1 kopje water * 1 kippenbouillontablet * 2 theelepel sesamzaadjes * ½ rode ½ gele en ½ groene Paprika * 3 eetlepels olie * 100 gram tauge * Half bakje Champignons * Groenten mix met groene groenten peultjes broccoli
Kipfilet in stukjes snijden en bestrijken met wat marinade. Champignons,rode peper snijden Gember schillen en deze raspen. Heb de peultjes even geblanceerd 4 minuten later in de wok bij de andere groenten gewokt. Knoflook persen.
Breng de sherry aan de kook in steelpan,laat hem even doorkoken tot de alcohol is verdampt. Voeg de sojasaus en de suiker toe en laat de Teriyaki saus koken tot hij een beetje stroperig wordt.Dan de peper en knoflook toevoegen. Strijk kipfilet een beetje in met de marinade en laat een half uurtje marineren. Na de marinade tijd verhit je de olie in een grillpan bak de kipfilet stukjes in 6-8 minuten gaar.( Heb je geen grillpan kan je het vlees ook roosteren in oven ) Als dit gedaan is de kipfilet in andere pan doen met de saus die je over hebt, doe er 1 kopje water bij met het kippenbouillontablet. Laat de saus even indikken vind je hem te dun kan je deze binden met maizena of allesbinder. Serveren met groene groenten zoals peultjes en broccoli en champignons. Een heerlijk smakelijk gerecht vol kleur!
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-11-2013Japans30-60 min.
Zalm teriyaki
7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml);, 2 el honing;, 1 el wittewijnazijn;, 1 el sesamzaad (bakje 100 g);, 300 g wilde zalmfilet, ontdooid;, 4 el zonnebloemolie;, 1 pakje eiernoedels (250 g);, 400 g broccoli;, 1 rode ui, in halve ringen;, 1 schaal peultjes (200 g).
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-05-2011Japans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Roergebakken Tori Teriyaki
100 ml Droge sherry, 100 ml Sojasaus, 3 eetlepels Suiker, 3 eetlepels Zonnebloemolie, 600 gram Kipfilet - in stukjes, 1 cm Gemberpoeder - geraspt, 1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd, 1 stuk Bosui - in kleine ringetjes,
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-06-2009Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Teriyaki
Japans roerbakgerecht. Lekker mager! Eenvoudig en snel klaar.
350 gram biefstuk of kipfilet, 125 gram champignons, 3 lente-uitjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 pak Teriyaki (marinade, saus en Japanse rijst) van Knorr.
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-2000Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Teriyaki
Een stukje gemberwortel van 3 cm, 4 eetlepels Japanse soyasaus, 4 eetlepels Sake, 1 eetlepel mirin, 1 eetlepel suiker, 450 gr kippeborstfilet, 3 eetlepels olie, peterselie, sesamzaad,
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-01-2000Japans Hoofdgerecht10-20 min.
Teriyaki
Varkensvleesreepjes met shiitake
1 ui, 150g shiitake, 200g waterkers, 1 bosje radijs, 1 1/2 eetl.sake, 2 eetl. mirin, 4 eetl Japanse sojasaus, 2 theel suiker, 2 eetl olie, 400g varkensreepjes
- Japans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-08-2000Japans Hoofdgerecht0-10 min.
Teriyaki
Deze Japanse saus wordt gebruikt als een marinade en als saus bij geroosterde kip, rundvlees en varkensvlees.
2 el. In ringetjes gesneden bosui, 3 teentjes gesnipperde knoflook, 1 el geraspte gemberwortel, 2 tl sesamolie, 2 dl Japanse sojasaus, 1 dl sake of droge sherry, 3 el suiker, 2 dl kippenbouillon, 2 tl maizena.
- Japans
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-01-2000Japans10-20 min.
Teriyaki
.
- Japans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-01-2003Japans Hoofdgerecht0-10 min.
Teriyaki
Japans kipgerecht
4 kipfilets, 4 eetlepels Janpanse sojasaus, 4 eetlepels sake, 1 eetlepel rijstwijn, 3 theelepels geraspte gemberwortel, 1 eetlepel suiker, busje Japanse kruiden, 2 eetelepels sesamzaad, fijngehakte peterselie
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2000Japans Hoofdgerecht20-30 min.
teriyaki
3 el ma?solie - 2 el water - 1/2 kippebouillonblokje - 2 el sojasaus - 2 el vloeibare honing - 2 el sinaasappelsap - 1 el geraspte sinaasappelschil - 2 teentjes look - 1 el geraspte gember - 4 kipfilets - 125 gr mayonaise - 2 lenteuitjes - 4 sesambroodjes - 1 sla
- Japans
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-05-2000Japans20-30 min.
Teriyaki
(circa 0,5 liter) Deze Japanse saus wordt gebruikt als een marinade en als saus bij geroosterde kip, rundvlees en varkensvlees.
2 el. In ringetjes gesneden bosui, 3 teentjes gesnipperde knoflook, 1 el geraspte gemberwortel, 2 tl sesamolie, 2 dl Japanse sojasaus, 1 dl sake of droge sherry, 3 el suiker, 2 dl kippenbouillon, 2 tl maizena.,
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-10-20000-10 min.
Teriyaki
De kipfilets 2 uur op een koele plaats marineren
Stukje gemberwortel van 3 cm, 4 el Japanse soyasaus, 4 el sake, 1 el mirin, 1 el suiker, 450 gr kippeborstfilet, 3 el olie, peterselie, sesamzaad, ,
- Japans
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-05-2003Japans0-10 min.
Teriyaki
1 pak Knorr-Teriyaki, met daarin:, - - 1 zakje Teriyaki-marinade, - - 1 zakje Teriyaki-saus, - - 1 zakje Japanse rijst, - Klaarzetten:, - 350 gram Biefstuk (of kipfilet), - 350 cc (ml) Water, - 125 gram Champignons, - 3 Lente-uitjes, - Olie,
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-09-2002Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Teriyaki.
Voor deze Japanse specialiteit zijn alle fijne soorten zeevis te gebruiken.Probeer eens filet van schol,tong of zalm.
500 gram zeevis in dunne reepjes,1 dl Japanse sojasaus,1 dl sake(alcoholische drank gebrouwen uit rijst).
- Japans
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-01-2002Japans10-20 min.
Tori teriyaki
100 ml droge sherry (in Japan wordt zoete rijstwijn (mirin) gebruikt), 100 ml Japanse sojasaus, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels zonnebloemolie, 600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes, 1 cm verse gember geraspt, 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd, 1 bosuitje, in kleine ringetjes
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-11-2009Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Barbecue teriyaki vispakketjes
Als het weer een beetje meezit kan de BBQ weer aan, hier een heerlijk hoofdgerecht, bereid op de BBQ!!
300 g snelkookrijst, , 2 rode pepers, , 1 prei, , 2 schaaltjes kabeljauwfilet (a 250 g), , 8 eetlepels teriyaki marinade & saus (flesje a 250 ml), , 3 eetlepels zonnebloemolie, , 1 zak Thaise roerbakmix (400 g),
- Montignac Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-05-2006Montignac Hoofdgerecht20-30 min.
Oosterse kip teriyaki met mie

Kip Teriyaki met Mie is een heerlijk oosters gerecht dat gezond is en binnen enkele minuten op tafel staat! Ideaal als je niet zo veel tijd hebt en toch iets verrassends wilt serveren. Eet smakelijk!
2 eetlepels bruine suiker, 125ml ketjap, fijngehakte gember (ongeveer 3cm), 2 teentjes geperste knoflook, 1 eetlepel witte wijnazijn, 125ml plantaardige olie, 500gr kipfilet, in blokjes gesneden, 275gr mie, 2 eetlepels plantaardige olie, gember in fijne reepjes gesneden (ongeveer 4cm), 4 fijngesneden lente uitjes, 200gr gesneden paksoi, 125gr taugé
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-2015Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Kip Teriyaki
In dit gerecht is het kippenvlees met een lekker laagje honing en sojasaus bedekt. Serveer het als lichte lunch of avondmaal. (Aantal calorieen: 158 per persoon)
- 6 st. kipfilets a ca. 120 gr., - olijf- of plantaardige olie, Voor de marinade:, - 3 el vloeibare honing, - 1,25 dl. tamari (Japanse sojasaus), - 1,25 dl. droge sherry, - stukje verse gemberwortel van ca. 1 cm., vermalen, - 1 teentje knoflook, geperst, - 1/2 tl gemalen zwarte peper, - schijfjes citroen en peterselie, ter garnering
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-03-1999Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gewokte biefstuk teriyaki honing
Biefstukreepjes in een woksaus teriyaki honing
200 - 300 gram biefstuk - 1 ui, 1 teentje knoflook - 2 - 3 eetlepels ketjap manis - zwarte of witte peper -, rijst - 1 paprika - 1 prei - 2 rode uien - 2 wortels - conimex teriyaki honing woksaus - wokolie - seroendeng (optioneel)
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-10-2010Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Varkensrollade Teriyaki (Slowcooker)
Rollade met een oosters tintje
1 beetje doorregen varkensrollade van ong 1 kilo, 230 ml appelsap, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel witte azijn, 1 theelepel geraspte gember of gemberpoeder, 1 theelepel geraspte knoflook of poeder, zout naar smaak, een fijn gesneden rode spaanse peper met of zonder de zaadjes naar believe. Of een theelepel sambal oelek., 2 1/2 eetlepel maizena, water
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-02-2009Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Teriyaki wokschotel
EEN ECHT MAANDAG RECEPT
, 1 schaaltje varkensreepjes (naturel, ca. 300 g A.H), 4 eetlepels Teriyaki marinade (fles a 250 ml), 1 Chinese kool (ca. 600 g), 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 pak Chinese eiermie (250 g), 3 eetlepels zonnebloemolie, 75 g gezouten pinda's, , , , , , , , , , , ,
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-08-2004Japans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Yakitori teriyaki
Japans gemarineerde, supermalse ossenhaas aan spies
400 g. ossenhaas, 8 shi-take paddestoelen, 150 ml. mirin Japanse kookwijn, 150 ml. kikkoman sojasaus, 150 ml. Sake rijstwijn, 1 ui, 1 winterwortel, 100 g. peultjes, 2 tenen knoflook
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-04-2010Japans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Teriyaki kip
Best te doen, een recept typen op je mobiel, maar goed dat terzijde, kipfilet met pinda paneer, klinkt vreemd smaakt super.
2 kipfilet, 1 zak pinda,s teriyaki, 2 eiwitten, Zout peper
- Fusion Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-06-2016Fusion Hoofdgerecht20-30 min.
Kip teriyaki
400 g kipfilet, in blokjes, 1 flesje woksaus teriyaki honing (175 ml), 300 g witte rijst, 2 courgettes, 4 el zonnebloemolie, 1 rode ui, in halve ringen, 1 teen knoflook, fijngesneden
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-09-2011Japans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Teriyaki Zalm
Een lekker noodlegerecht met malse teriyaki zalm.
250g Go-Tan Organic Egg Noodles, 4 Zalmmoten, 2 el Go-Tan Wok olie, 120ml Go-Tan Original Wok Teriyaki, 4 Kleine paksoi, 1 Rode paprika
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-08-2015Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kip teriyaki
1 schaaltje kipfilethaasjes (ca. 350 g), , 5 eetlepels teriyaki marinade (fles a 250 ml), , 3 groene paprika's, , 1 bakje oesterzwammen (150 g), , 250 g eiermie, , 3 eetlepels zonnebloemolie, , 3 bosuitjes, , , , ,
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-07-2005Japans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Sweet Teriyaki
Zoete teriyaki met een frisse komkommersalade
Sweet Teriyaki:, 600 gram varkensschnitzel, 2 preien, 1 flesje teriyaki honing woksaus (conimex), 400 gram snelkookrijst, Olijfolie, peper, 1/2 boullionblokje tuinkruiden, , Komkommersalade:, 1 komkommer, 2 el versgehakte peterselie of dille, 2 el citroensap, 3 el azijn, 1 tl honing, 1/2 tl mosterd
- Japans
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-10-2011Japans10-20 min.
Teriyaki kip
Oosters hapje
1/2 dl teriyaki marinade, 1 teentje knoflook, 1 theelepel vloeibare honing, 1 eetlepel (arachide) olie, 125 gram kipfilet.
- Japans
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-11-2005Japans10-20 min.
Kip teriyaki
Bron: www.C1000.nl
350 g basmatirijst, zout, 3 el zonnebloemolie (C1000), 400 g kipfilet, in dunne reepjes, 2 pakken Iglo Wereld Wok Groenten Japanse Teriyaki
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-09-2006Hoofdgerecht20-30 min.
Teriyaki met rundvlees
2 zakken japanse teriyaki (iglo), 500gr. runderreepjes, 2 eetl. olie, 4 porties 1 minuut rijst
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-05-2007Hoofdgerecht0-10 min.
Teriyaki Zalm
Gemarineerde zalm met paksoi noedels.
, 250g Go-Tan Organic Egg Noodles, 4 Zalmmoten, 2 el Go-Tan Wok olie, 120ml Go-Tan Original Wok Teriyaki, 4 Kleine paksoi, 1 Rode paprika, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-03-201430-60 min.
Plakjes Teriyaki varkenshaas
? 400 gr Varkenshaas, ? 1 dl ketjap manis, ? 5 el bruine basterdsuiker, ? 1 el gemberwortel (verse, geraspt), ? 1 teentje knoflook (geperst), ? 1 lenteuitje (in dunne ringen), ? 1 el sesamolie, ? 1 el peterselie (verse, fijngehakt), ? snufje peper (versgemalen), ? 75 gr boter
- Japans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-03-2005Japans Hoofdgerecht0-10 min.
Teriyaki wokschotel
, 1 schaaltje varkensreepjes (naturel, ca. 300 g), , , 4 eetlepels Teriyaki marinade (fles a 250 ml), , , 1 Chinese kool (ca. 600 g), , , 1 rode paprika, , , 2 teentjes knoflook, , , 1 pak Chinese eiermie (250 g), , , 3 eetlepels zonnebloemolie, , , 75 g gezouten pinda's,
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-06-2005Japans Hoofdgerecht10-20 min.
Japanse teriyaki
350 gram biefstuk, - 2-3 eetlepels olie, - 1 pak Knorr Japanse Teriyaki, - 3 lente-uitjes, - 125 gram shii-takes, - 1 eetlepel vloeibare honing, - 1 eetlepel sherry, - 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-09-2003Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Teriyaki runderstoofvlees
Stoofvlees met veel sojasaus. Komt heerlijk uit de slow-cooker.
650 gram runderlende, in blokjes van 3 cm., 1 grote groene paprika, in 8 reepjes, 1 theelepel olie, 200 gram taugé, 80 gram oesterzwammen, in reepjes van 0,5 centimeter, Teriyaki-saus:, 200 ml donkere sojasaus, 200 ml sake, 300 ml mirin, 2,5 eetlepels suiker, , , , , , , , , , , , , , , , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-08-2007Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Teriyaki met rundvleesreepjes
Bron: www.C1000.nl
350 g pandanrijst, zout, 1 1/2 el wokolie, 400 g runderreepjes, 2 zakken Wereld wok groenten japanse teriyaki (Iglo), 2 bosuitjes, schuine ringetjes
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-01-2007Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
chicken teriyaki
(lekker makkelijk)
- 1 stuk kipfilet (in hapklare stukjes gesneden), - kwart flesje teriyaki saus, - 1 eetlepel kikkoman sojasaus, - 2 eetlepels schenkstroop,
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-06-201020-30 min.
Tori teriyaki
100 ml droge sherry (in Japan wordt zoete rijstwijn (mirin) gebruikt) 100 ml Japanse sojasaus 3 eetlepels suiker 3 eetlepels zonnebloemolie 600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes 1 cm verse gember, geraspt 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd 1 bosuitje, in kleine ringetjes
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-01-2010Japans Hoofdgerecht10-20 min.
kalkoen teriyaki
Een lekker pittig hoofdgerecht
500 gr. kalkoenreepjes * 5 eetl. teriyaki marinade * 1 zak drie kleuren paprika * 200 gr. chii-takes * 4 bospeentjes * 1 zak moehoen * 3 eetl. oosterse roebakolie * 1 zak kroepoek.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-10-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Tonijnspies teriyaki
We laten de vis minstens 1 uur marineren alvorens op spiesjes te rijgen en op de BBQ te grillen. Erg makkelijk en super lekker
4 tonijnbiefstukken, 3 bosuitjes, 100 ml teriyaki marinade (flesje), 2 tenen knoflook (geperst), 3 cm verse gemberwortel (geschild en fijngeraspt), 12 kleine kastanjechampignons, olie (om te bestrijken), ,
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-05-2020Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Teriyaki wokschotel
Een fijne doch kruidige smaak!
300 gr. varkensreepjes naurel, 4 eetlepels kikkoman teriyaki marinade, 600 gr. chinese kool, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 pak chinese eiermie, 3 eetl. zonnebloemolie, 75 gr. gezouten pinda's.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-11-2002Hoofdgerecht20-30 min.
-
Kip teriyaki
van lithium3d , 1 recepten, 0 volgers
-
Kip teriyaki
van lisaburger , 1 recepten, 0 volgers